Пандемията от COVID-19 (04.2020)

Предполагам всички са чували нещо по темата за "световната конспирация на фармацевтичните компании" (или просто за мизантропската, крайна комерсиализация) по въпроса около "болестоопазването". И някой да не е чувал нищо, тук е мястото да се говори за подобни неща... както и просто за болести, разбира се :) ...

Модератор: mmirro

gero
Мнения: 297
Регистриран: съб сеп 23, 2017 6:50 pm
Местоположение: Varna/Sofia

Пандемията от COVID-19 (04.2020)

Мнение от gero » ср апр 01, 2020 8:23 am

Leberkez написа:
вт мар 31, 2020 10:58 pm
От нечия стена:
Андрешко не иска да носи маска. Андрешко не иска да си купи маска. Иска да МУ я купят. Андрешко дава всеки ден 5 лева за цигари, но 2 лева за маска няма да даде. Андрешко не иска да стои вкъщи. Андрешко иска да се разхожда и спортува. ...... Някой друг му е виновен, че е прострял краката си извън собствената черга. Андрешко псува държавата, защото е повече от държавник, той е политолог, вирусолог, той е пенкилерът на пенкилерите. Нищо, че не може да пише грамотно. Андрешко иска да е здрав, но не иска да спазва правилата. ..... Вие не можете да се мерите с Андрешко. Той е над всички и всичко. Той е алфата и омегата, той не си оставя магарето в калта. Той го е яхнал и препуска по форумите. Време на дарителство е. Андрешко има много акъл за даряване.
Даам историята с този вирус разкри всички Андрешковци във форума, прикрити и неприкрити. Хич не са малко. Едно преброяване на Андрешковците ще покаже смайващо плачевни резултати. :thumbdn:
Няма нищо по-хубаво от дъждовна пролет, кратко лято, топла есен и снежна зима :D

doncho
Мнения: 11006
Регистриран: нед апр 10, 2011 2:49 pm
Местоположение: кв.Левски, София

Мнение от doncho » ср апр 01, 2020 8:27 am

Малоумниците продължават с конспиративните теории. Колкото до андрешковците има ги навсякъде и са много. Байганьовците, Байджоневците, Байхуановците, Байхасановците и т.н. също може да се каже че преобладават.
Игнорирайте идиотите, те са неспасяеми.

Потребителски аватар
zack
Мнения: 178
Регистриран: вт юли 24, 2012 12:49 pm
Местоположение: Ивайловград/София
Контакти:

Мнение от zack » ср апр 01, 2020 9:05 am

Адрешковците още мислят, че някой ги лъже, а през това време най-големите университети в САЩ като Харвард прогнозират от 200 000 до 2 000 000 смъртни случая там до лятото в зависимост от техните андрешковци и колко ще се пазят и ще пазят другите. За андрешковците и статистиките им, в САЩ от грип си отиват от 10 000 до 60 000 човека. За миналата са били 34000

Ето статистика от преди два месеца, когато тамошните андрешковци разправяха, че няма страшно. Тогава всички бяха спокойни, но снощи на пресконференцията в Белия дом, след като подминаха 4000 смъртни случая за няколко дни и десетки хиляди хоспитализирани не бяха никак обнадеждени :!:
От Харвард прогнозират по 2-4000 смъртни случая на ден в САЩ, ако вземат мерки. Ако не вземат - много повече. Как това се сравнява с 30000 за цяла година :?:

P.S. Смъртността от грип миналата година там е 0.09%, да го сравните са тази в момента и да се замислите :!: От COVID-19 при тествани над милион в САЩ е над 2%

Изображение

Потребителски аватар
meteo fen
Мнения: 9610
Регистриран: пон ное 18, 2013 12:06 am
Местоположение: Пазарджик, 210 м. надм. в.

Мнение от meteo fen » ср апр 01, 2020 10:20 am

Д-р Владимир Сотиров: Властимащите изпитват наслада от твърдите мерки

Властимащите у нас изпитват наслада от използването на твърда ръка в условията на криза като сегашната, такова мнение изрази пред Дарик психиатърът д-р Владимир Сотиров. Според него това сякаш им се услажда и не им стига, без да се виждат обективни нужди от толкова строги мерки за ограничаване на гражданите.

Повод да потърсим д-р Сотиров беше негова статия, озаглавена „Насилието като норма“, в която анализира поведението на лидерите. В текста той отбелязва, че криза се управлява до голяма степен авторитарно.

„Въпросът е дали тези, които са овластени да управляват кризата правят това с желание, още повече дали се наслаждават на това. И най-вече дали това наслаждение е перверзно, прикрито. Когато са налице индикации за такова поведение, психиатрите трябва да реагират“, казва д-р Сотиров. Той е убеден, че не бива да допускаме да ни управлява патологията, а да търсим здравия разум."

"Да започнем с въпросите… Защо с такава лекота и толкова бързо (само при 23 регистрирани случая на инфекция и с пълно мнозинство в парламента) превключихме на насилнически (за благозвучие наричан „извънреден”) режим на функциониране? За разлика от други общности, в които наблюдавахме изразени съпротиви и отлагане на това превключване – общности, в които това се случи трудно! Защо в нашето общество извънредните мерки срещат голямо одобрение? Защо помагащите професионалисти, представителите на хуманитарните професии, не протестират? Нещо повече – превръщат се в апологети на насилието! Не би трябвало един помагащ професионалист да може да си позволи да нарича страдащите „глезльовци” и да ги виктимизира допълнително с формулата „сами са си виновни”. Но си позволява. И е аплодиран. Защо? Моите отговори…Защото сме общност, доминирана от насилници. Защото културата ни е насилническа – основана на насилие и възпроизвеждаща насилие. Общност от индивиди със силни, но потиснати и неосъзнати (изтласкани) садистични комплекси.Лекарите са типичен пример в това отношение – имат силата, произтичаща от професията, да властват върху отделните хора като се разпореждат със съдбите им през съвети, предписания, инструкции, ограничения и забрани (“ограничете тестените изделия и никаква захар…”), а също и заплахи под формата на мрачни прогнози („ако не изпълнявате това, което ви казвам, състоянието ви ще се влоши”)…Съществуват, обаче и други, сравнително зрели решения на този конфликт, които правят прикриването ненужно. Например, чрез избор на професия, през която насилието може да се практикува съвсем открито. Такива са професиите на военните и на полицаите, например. И ако професията на лекаря предлага възможност за дискретно (прикрито като грижа и перверзно) практикуване на насилие, то професията на полицая, на войника, на военния лекар – хирург, спациалист по взривни травми… не изисква такава дискретност и притворство. Напротив! Да практикуваш социална власт чрез професията си, чрез произтичащи от нея права за налагане на забрани, ограничения, разпореждания с личния живот на хората, разпростиращи се до най-интимните сфери на живота им, замаскирано като грижа, е изкушение, на което хората с нарцистична личностова организация и болезнена нужда да властват трудно могат да устоят.

m
Мнения: 3973
Регистриран: пон ное 26, 2007 3:43 pm
Местоположение: Г. Оряховица

Мнение от m » ср апр 01, 2020 11:15 am

doncho написа:
ср апр 01, 2020 8:27 am
Малоумниците продължават с конспиративните теории. Колкото до андрешковците има ги навсякъде и са много. Байганьовците, Байджоневците, Байхуановците, Байхасановците и т.н. също може да се каже че преобладават.
конспиративни теории в твоята герберска хралупа. Носи си маската бе, чук. Носи я навсякъде, дори в тоалетната, и като спиш. Всички съзнателни хора знаят, какво да правят и как да го правят. И аз слагам маска при влизане в магазин, аптека, там където има концентрация на повече хора, като предварително си правя сметка къде отивам и дали там където отивам има нужда от нея. Нося си и дезинфектант и задължително си пръскам ръцете. Обясни ми малоумнико как на работа ще я носиш непрекъснато, как ще шофираш с нея. И като стоиш примерно 2 часа няма ли да я пипнеш да я понаместиш, ама преди това си забравил, че си пипнал някъде нещо и не си измил ръцете. Егати тъпаците в тая държава. Утре ще ви кажат опаковайте се в найлон от-до, и само така излизайте. Най-интересното е, че тъпаците като теб приемат за нормално как една Заповед издадена от министър и написана по смешен начин, защото никъде не се указва какви трябва да бъдат маските, от каква материя и още куп неща, ще обезсилва Закон приет през 2016 година. Ми аз мога да сложа маска Батман на детето и така да изляза. А СЗО препоръчва маските да не се носят от всички, защото няма ефект, ама нас ни убеждават друго. Вчера веднага ни облъчиха, че обществото не го приемало. Не е вярно, създава се правен абсурд и хората ще ни се смеят на простотиите :thumbdn:

Потребителски аватар
nikolai kamburov
Мнения: 9873
Регистриран: вт апр 29, 2014 9:54 pm
Местоположение: Русе, жк. Здравец-север / Варна, кв. Левски

Мнение от nikolai kamburov » ср апр 01, 2020 11:27 am

Прочетох 2 реда някъде в средата, които гласят, че от какъв зор само при 23 случаи са заложили извънредно положение...
Така...
С максимално спокойствие ще го кажа. Наложиха "непоносимото" извънредно положение, за да може сега да са 400, а не 5400 случаи. И за да може след 2 месеца да си излезеш на кеф на бира и цаца на централната ви, а не да оплакваш роднинска загуба. Май го казах спокойно...щото вътрешно се ядосвам на макс...та то и едно лапе щеше да ги проумее вече нещата.

А относно маските...пак бих го казал. Вие не обръщате внимание на самата мярка, а на човека, казал я. Което е смешно. СЗО не препоръчва маски за здрави хора, нали? А ти здрав ли си? Аз здрав ли съм? Ай докажи ми го е, айде давай. Заяви на 100%, че си здрав и тази заповед е напълно безсмислена?
Беше ясно на всичко, че е издадена не на място и недоизмислена, но не мисля, че сме по-тъпи като сложим маски. Ама нямало, ама не знам си какво...как да няма? Половината българи щурмуваха аптеките още преди 20 дена. А маски може да си направиш от всякакви парцали вкъщи.
Българите стават все по-жалки. Пушат и пият всеки ден за по 10лв, масово на празници се мятат салфетки и стотачки в кръчмите. Масово лапетата са с последни марки телефони. Всички реват, че живеят в крайна мизерия, а в банките по няколко/ няколко десетки хиляди така скатани за черни дни.
Не че това показва нещо конкретно, но като цяло хората в тази държава са тъпи и ограничени.
И накрая излиза и казва...вие искате да ни унищожите, нямаме 10лв за маски, няма никъв вирус и вие ни крадете. Плюс една доза псувни.
С една дума- жалки.
"Вкаменелостите са буквите, с които Земята е писала своята история"
Ж.Кювие

Потребителски аватар
itmpm
Мнения: 3393
Регистриран: нед окт 16, 2011 5:06 pm
Местоположение: Plovdiv

Мнение от itmpm » ср апр 01, 2020 11:36 am


Потребителски аватар
ncuxap
Мнения: 10471
Регистриран: пон дек 14, 2009 5:25 pm
Местоположение: София, ж.к. Зона Б5/пл. Македония

Мнение от ncuxap » ср апр 01, 2020 11:36 am

Това с маските беше простотия и добре че го махнаха. Отбиване на номера без реална полза - това с подръчните маски няма да го коментирам. Лошото е, че се създаде излишно напрежение и разединение, някои хора бяха принудени да поемат чужда вина и да се обясняват за чужди грешки, доверието в мерките и хората, които ги прилагат, беше разклатено. Хората се изпокараха, дори и в тоя форум. Точно сега не трябваше така да става.
Щастието не е х*й, да го хванеш с ръка. (П. Куелю)

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 50767
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » ср апр 01, 2020 11:45 am

Още по темата :hmm: :

Проф. Л. Деспотова: Може да се окаже, че една 100-годишна ваксина отново ще ни помогне
Картата на разпространение на Covid-19 в света се припокрива с БЦЖ ваксиналните политики
01.04.20 в 08:55:dontknow:
Ostrich Pharma: Щраусови антитела блокират вируса на Covid-19
01.04.20 в 10:03Проверяват предпазните средства, предлагани на потребителите в София
Инспектори на ДАМТН и КЗП започнаха проверки в търговската мрежа
01.04.20 в 10:20

doncho
Мнения: 11006
Регистриран: нед апр 10, 2011 2:49 pm
Местоположение: кв.Левски, София

Мнение от doncho » ср апр 01, 2020 11:57 am

Червените лайнари продължават с тъпотиите. Те ако имаха акъл нямаше да са червени.
Игнорирайте идиотите, те са неспасяеми.

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 50767
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » ср апр 01, 2020 12:04 pm

А ето така се води "борбата" с вируса на реалния здравен фронт у нас, но да кажем, че има и някакви полу-обективни (освен "болните" такива финансово-мафиотски ;) ) причини и за подобен вид "андрешковщина" :deal: ...

РЗИ - София проверява случай на починала от Covid-19 служителка на гара Илиянци
01.04.20 в 10:29
През почивните дни в столичната Пета градска болница почина 64-годишна пациентка след усложнения от коронавирус. Това стана само ден, след като е приета за лечение, съобщи БГНЕС.
...
„Още тогава имаше много служители, които са искали да се изследват. Във ВМА, в „Пирогов” са отказвали, тъй като са казвали, че ние сме втора контактна линия, но никой не знае дали тя не е хванала чрез него”, обяснява Александров.

След като колегите на вече починалата жена разбират, че е с положителна проба за коронавирус, началникът на гарата сигнализирал в Регионалната здравна инспекция.

Досега никой от служителите на гара „Илиянци” не е поставен под карантина. Не са и изследвани. Знае се, че са изолирани само съпругът и дъщерята на 64-годишната жена. Ръководителят на гарата твърди, че не е направена и задължителната дезинфекция на работните помещения.

„Значи на следващия ден, след като тя вече е болна, и е в домашен отпуск, на нейното място идва нейна колежка и работи на нейното място. Всички се притесняват. Дали те са носители, дали трябва да ги изследват”, обясни Александров.
...

gero
Мнения: 297
Регистриран: съб сеп 23, 2017 6:50 pm
Местоположение: Varna/Sofia

Мнение от gero » ср апр 01, 2020 12:23 pm

meteo fen написа:
ср апр 01, 2020 10:20 am
Д-р Владимир Сотиров: Властимащите изпитват наслада от твърдите мерки

"Да започнем с въпросите… Защо с такава лекота и толкова бързо (само при 23 регистрирани случая на инфекция и с пълно мнозинство в парламента) превключихме на насилнически (за благозвучие наричан „извънреден”) режим на функциониране? За разлика от други общности, в които наблюдавахме изразени съпротиви и отлагане на това превключване – общности, в които това се случи трудно!
И какво се случи с тези общности , които се съпротивляваха и отлагаха извънредните мерки??? Всички ги въведоха със закъснение и сега си берат плодовете, пардон броят ковчезите... айде моля.
Няма нищо по-хубаво от дъждовна пролет, кратко лято, топла есен и снежна зима :D

Потребителски аватар
itmpm
Мнения: 3393
Регистриран: нед окт 16, 2011 5:06 pm
Местоположение: Plovdiv

Мнение от itmpm » ср апр 01, 2020 12:59 pm

Ами това?
„Данните за Банско протекоха по няколко линии, но не и по много официални. Местните лекари отричаха да имат пациенти с такива заболявания, но в края на краищата, ние установихме по друг начин (ще го запазя за себе си), че има 50 човека, проявили симптоми на вирусно заболяване и си стоят вкъщи“, съобщи председателят на щаба генерал-майор Венцислав Мутафчийски. „Това ни накара със съдействието на РЗИ, защото нашите мнения са само препоръчителни, разбира се, защото ние не сме някаква шпицкоманда, която да има безкрайни възможности, но все пак успяхме да осъществим тази акция. До края на деня ще имаме техните резултати“, уточни ген. Мутафчийски.
Аз не разбирам, какви са тези лекари, които не им се занимава изобщо, при положение, че се знае за короонавируса. :evil:
Същото като тази жена, която е починала. Ще страдат българите много скоро, ми се струва...

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 50767
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » ср апр 01, 2020 1:03 pm

Това е типичен пример за (медицинска) андрешковщина :laughm: ... А защо щабът трябва да организира такива "тайни", "шпионски" операции, нали е достатъчно оправомощен по принцип? :hmm: :dontknow:

И между другото, според теб защо у нас има условия за такива... "изкривявания"? :)

Потребителски аватар
itmpm
Мнения: 3393
Регистриран: нед окт 16, 2011 5:06 pm
Местоположение: Plovdiv

Мнение от itmpm » ср апр 01, 2020 1:24 pm

Щото сме такова племе, който и да е на власт, ще е същото. Аз обаче още не мога да разбера защо за тази жена, починалата, има такова разминаване. Уж била с положителна проба, но не е сложена в статистиката, а после никой не се е занимавал да изследва контактните.

Заключена

Върни се в “Медицинско-лекарствени раздумки”