ПРОТЕСТИТЕ СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА В УПРАВЛЕНИЕТО и за оставка на правителството и главния прокурор

Твърде много хора претендират, че разбират от политика, а дали наистина е така?
Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 53116
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » съб юли 25, 2020 1:04 am

Виж с'я, не съм казвал, но за всеки случай ще повторя :grin1: : От гледане на партийни телевизии на ГЕРБ се придобива изключително изкривена картина за устройството на света, а като бонус - и се затъпява :laughm: ...

Що се отнася до БНТ, аз стигнах там някъде към 23ч., след като обиколих 2-3 други блокади. По него време, а и след това бройката беше следната: Пред централния вход на Сан Стефано имаше ммможе би ~120 човека, пред входа на Евлоги Георгиев - 70-80 човека, а пред третия вход на Тулово - 80-90 човека. Когато излезе кака КУРни от централния вход някъде около 23:30ч., тези отпред хукнаха след нея, тя разбира се, беше обградена плътно с полицейски кордон. Малко трудно и вероятно все пак стресово за нея, защото беше преследвана 200-300 м от протестиращи :laughm: , но я изкараха бързо, за разлика от Дариткова. Дариткова излезе съвсем малко по-късно, но бра мнооого повече стрес, за нея сагата май продължи близо половин час. Беше заклещена от протестиращи на улица Шейново в една дупка между сгради, разбира се се събраха в района протестиращите от всичките страни на БНТ, но може да са дошли и още от някъде, примерно от тези, които стояха на Орлов мост преди това :dontknow: . Също така на порции надойдоха не знам колко много полиция и жандармерия :laughm: , но не искам да разказвам подробности сега, слушайте и четете новините :laughm: ... Пуста народна любов, к'во да пра'йш :dontknow: ...

Но за мен мнооого по-интересни ще са политическите упражнения по темата утре ;) ...

А, и да кажа, че по мои скромни наблюдения, и да е имало някакво малко, "твърдо" ядро (примерно от футболни запалянковци :dontknow: ), основната маса от протестиращите имаше изключително интелигентен вид (имаше и доста секси мацки :laughm: ), а малко учудващо (поне за мен), голяма част от тях приличаха на студенти и даже на ученици :!: . За себе си тактично ще си замълча в каква група влизам :laughm: . Това го казвам като "подложка" за неминуемите опити за манипулация от... споменах ли вече нещо за партийни медии на ГЕРБ, че не помня? :hmm: :grin1:

Потребителски аватар
Leberkez
Мнения: 2172
Регистриран: пет мар 20, 2015 7:27 pm
Местоположение: София, жк. Младост-1, надм. вис. 603 м; Габрово, кв. Палаузово, надм. вис. 419 м.

Мнение от Leberkez » съб юли 25, 2020 1:50 am

Stringmeteo написа:
съб юли 25, 2020 1:04 am
Виж с'я, не съм казвал, но за всеки случай ще повторя :grin1: : От гледане на партийни телевизии на ГЕРБ се придобива изключително изкривена картина за устройството на света, а като бонус - и се затъпява :laughm: ...

Да, да, знаем вече... за теб всеки, който не храчи по Баце, е платен и купен. Медиите на Прокопиев са най-истинските в цяла България, както и 7/8 ТВ, Диков-Ибриков + Генка и Миролюба, гарнирани с няколко любими твои десарски другари. Чак се учудвам, че не си изнамерил някой експертен анализ на Митьо Гестапото още. Само него не си пускал в този форум. :guitar: :grin1:
Stringmeteo написа:
съб юли 25, 2020 1:04 am
Що се отнася до БНТ, аз стигнах там някъде към 23ч., след като обиколих 2-3 други блокади. По него време, а и след това бройката беше следната: Пред централния вход на Сан Стефано имаше ммможе би ~120 човека, пред входа на Евлоги Георгиев - 70-80 човека, а пред третия вход на Тулово - 80-90 човека. Когато излезе кака КУРни от централния вход някъде около 23:30ч., тези отпред хукнаха след нея, тя разбира се, беше обградена плътно с полицейски кордон. Малко трудно и вероятно все пак стресово за нея, защото беше преследвана 200-300 м от протестиращи :laughm: , но я изкараха бързо, за разлика от Дариткова. Дариткова излезе съвсем малко по-късно, но бра мнооого повече стрес, за нея сагата май продължи близо половин час. Беше заклещена от протестиращи на улица Шейново в една дупка между сгради, разбира се се събраха в района протестиращите от всичките страни на БНТ, но може да са дошли и още от някъде, примерно от тези, които стояха на Орлов мост преди това :dontknow: . Също така на порции надойдоха не знам колко много полиция и жандармерия :laughm: , но не искам да разказвам подробности сега, слушайте и четете новините :laughm: ...
Страхотно....калинката е заплашена със саморазправа, защото шефът й не иска да хвърли оставка. Ще се разплача. А конкретно тази вечер, Бойко Василев беше поканил Даниела Дариткова и Корна в студитото. По-голям баланс от това, здраве му кажи.
Stringmeteo написа:
съб юли 25, 2020 1:04 am


...основната маса от протестиращите имаше изключително интелигентен вид (имаше и доста секси мацки :laughm: ), а малко учудващо (поне за мен), голяма част от тях приличаха на студенти и даже на ученици :!: .
Утре, като слезеш на центъра (ама как си личи, че си държавна адмиинистрация, с толоква свободно време) хвани някоя бамбина под ръка и се разговори с нея. Нека ти каже и формулира претенциите си, ако може и да ги обоснове - стегнато, аргументирано и точно, извън дебилните клишета.

Редовни избори чукат на вратата, ама, видиш ли, полезното идиот се юрнало да заображда Корнелия и Даниела... Чак тъжно ми става.... :buble:

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 53116
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » съб юли 25, 2020 2:34 am

Ами като ти е толкова тъжно, вземи, та пусни някоя сАлза :cry: , може пък да ти олекне :dontknow: ...

По протести ходя основно вечер (и нощем :grin1: ), ако случайно не си забелзал. Не съм чувал държавните служители да работят особено много по това време, освен полицаите, които... мммай не се водят точно държавни служители :hmm: :dontknow: ... А, ако случайно съм на някой протест и денем, то това означава, че надлежно съм си взел отпуска - точно така процедирах и когато протестирах срещу Орешарски през 2013г... с може би максимум 1-2 леки изключения, но вече съм забравил подробностите :dontknow: . А, да, не че ти дължа тези обяснения, ама гледам, че доста си се разтъжил, та може и това да ти помогне малко :dontknow: :laughm: ... А, да, и по принцип работното ни време се контролира с електронна система (с персонални магнитни карти), така че имаш още една причина да олабиш тревогата си - не, не кръшкам от работа, за да ходя на протести. Нещо друго, което допълнително би успокоило тревожността ти? :?:

Дариткова и Корнелия да са баланс :hmm: ... ммможе, ако поканването на двама знакови представители на два различни вида политическа уродливост по български може да е някакъв баланс... :dontknow: И честно казано, аз останах с впечатлението, че главната (макар и далече не единствената) идея на акцията беше да се упражни натиск върху (представител на) ГЕРБ, това с Корнелия беше полу по погрешка. А пък това, че водещият е бил много балансиран (по случайност), беше съвсем страничен въпрос, вече споменах, че Корнелия изобщо не беше основна цел, а може и да не се е знаело от повечето (включително от мен със сигурност :) ), че тя също е била там (и че още е там по него време) :dontknow: ... А, да, а един с мегафон, полунашега, постоянно говореше, че ще пуснем Дариткова да си тръгне от БНТ, едва след като Борисов депозира оставката си :laughm: ...П.П.: Не разбра ли, че твоичкият идол няма да дочака редовни избори? А и да дочака случайно, какво, ще се радваш особено много на останалите му дотогава 10-15% ли? :-?

Потребителски аватар
Leberkez
Мнения: 2172
Регистриран: пет мар 20, 2015 7:27 pm
Местоположение: София, жк. Младост-1, надм. вис. 603 м; Габрово, кв. Палаузово, надм. вис. 419 м.

Мнение от Leberkez » съб юли 25, 2020 2:48 am

Стига соломонисва. Цяла България знае, че 90% от държавната администрация сте пълни ненужници, дето ядете от нашите заплати. :grin1:

Ходиш на протести, защото си задръстен романтик, който мисли, че управляващите трябва да дойдат да те хванат за ръчичка и да те цунят у устата и да те питат от какво имаш нужда. Типично увреден индивид, живял съзнателно по бай Тошово време. :cool:
Дариткова и Корнелия да са баланс :hmm: ... ммможе, ако поканването на двама знакови представители на два различни вида политическа уродливост по български може да е някакъв баланс... :dontknow:
Е, много ясно! А можеше Бойко Василев да покани примерно Лодкаря, Борис Бонев и твоя милост и да обясните на цяла България колко са зле нещата. :grin1: :grin1: :grin1:

Не знам,човек, ти сам знаеш, че на изборите (когато и да са те) ще изкарате две точка седем или три точка шест и после пак ще ви е виновно слънцето, че изгрява от изток. :arrow: :arrow:

П.П.: Не разбра ли, че твоичкият идол няма да дочака редовни избори? А и да дочака случайно, какво, ще се радваш особено много на останалите му дотогава 10-15% ли? :-?
АААА, без удари под кръста, братиньо! :grin1:

Аз идоли нямам, за разлика от теб. ;)

Небрежно ще припомня факта, че за 11 години съм гласувал за ГЕРБ точно един път на всички избори, докато ти си призна, че си глаувал два пъти. Демек, ти си повече гербаджия от мен. :grin1: :grin1: :grin1:

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 53116
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » съб юли 25, 2020 2:57 am

Гласувал си един път за ГЕРБ, а на останалите... вероятно не си си направил труда да гласуваш изобщо? :hmm: :grin1:

"По-добре недоволен човек, отколкото доволна свиня" - ей, умен бил тоя... Алеко ли го беше казал това :laughm: , все едно е описал само с две думи идеален и осъзнат оЦекъде български индивид като мен :grin1: ...


Leberkez написа:
пет юли 24, 2020 11:27 pm
...
Пикът беше онзи петък, в който куките дъниха протестърите под колоните. Това трябваше да се използва на другия ден още, за да има някакъв ефект. Не съм грам почитател на физическа агресия и разрухата, просто разсъждавам обективно и кое би проработило.
Очевидно е, че не са ти много ясни някои неща... то ако мафия се сваляше от власт толкова лесно...
Leberkez написа:
пет юли 24, 2020 11:27 pm
...
P.S

Стринги, ти крещиш ли "Бойко, курво" или просто присъстваш тялом на шествията? :grin1:
Разбира се, че викам, но само нещата, които и аз чувствам. Да, това за курвата също ми идва отвътре понякога, макар и доста рядко. Любимото ми е "ХХХ е позор, оставка и затвор!", като ХХХ най-често е Борисов или Гешев :grin1: , но имам и още 2-3 доста любими, например класическото "Оставка!". ;)

Иначе да ти кажа, като вече "ветеран" в бранша :grin1: , че бройката (а не толкова данданията и виковете) е основният фактор за силата на кой да е протест. :!: Когато има бройка, всичко останало идва от самосебеси. Но няма много какво да се направи по този въпрос, след като толкова много хора у нас са предоволни от райското си съществувание и ракията и мезето са основният им извор на щастие и усещане за благополучие :? ...

Също така за 3 вечери на Дондуков усетих коко са прави тези, които твърдят, че протестът трябва да излъчи някакви лидери, които да го водят и насочват. Първите две вечери в ролята на лидер на тази блокада влезе Настимир Ананиев. Не ми е някакъв любимец, просто бях слушал на 2-3 пъти преди интервюта с него по БНР, но определено си е друго, когато някой политик, който е доста навътре в материята, по време на протеста говори разни нахъсващи и смислени неща с елементи на анализ на база последните ходове на властта, като пуска от време на време и по някоя визионерска идея. Съставът на протестиращите точно там не беше топ-интелигентен, но това пак хващаше дикиш, нахъсваше и осмисляше доста протеста. Тази вечер там нямаше никой подобен лидер и повечето бяха започнали да играят с някаква топка, наредени в кръг. Ами не, не става така... :hmm:

Потребителски аватар
Leberkez
Мнения: 2172
Регистриран: пет мар 20, 2015 7:27 pm
Местоположение: София, жк. Младост-1, надм. вис. 603 м; Габрово, кв. Палаузово, надм. вис. 419 м.

Мнение от Leberkez » съб юли 25, 2020 3:11 am

Глаусвах за (про)дай България последния път на парламентарни, от което не крия, че ме е срам :grin1:
Иначе в Гербово...тъй де, Габрово, няма кво да гласувам за кмет, тъй като любовницата на Томето и без друго измита всичко друго. :cool:

И само леко пояснение за умници като тебе: Това да не гласуваш за никого е еквивалентно силна гражданска позиция, зад която аз заставам с името си. Гласуването не е риболов, че да го превръщаме в хоби, а на мен ми е писнало да гласувам на принципа на "най-най-малкото зло"

gero
Мнения: 534
Регистриран: съб сеп 23, 2017 6:50 pm
Местоположение: Varna/Sofia

Мнение от gero » съб юли 25, 2020 8:36 am

Има много материали за това що е то тълпа и как да се управлява. На тези протести се събират предимно хора с еректилна дисфункция и фригидни кучки надявайки се енергията на стадото някак си да ги надърви и тях.

Всяко стадо животни или хора има инстиктивно нужда от водач. Водачът обикновено е заслепен от някаква идея, която толкова го е завладяла, че не приема никакво становище различно от неговото. Водачите излизат от редиците на невротизирани и възбудени хора и колкото и абсурдна да е идеята или целта , която преследват, всичко се притъпява от изкривената им убеденост в собствената правота.

Ако това стадо бъде преследвано или подложено на някакъва репресия от властите, това само увеличава ненавистта им и увеличава възбудата и така се получава един порочен кръг. Много често водачите изпитват силно желание да станат мъченици на дадена кауза но нямат нищо против чрез метода на внушение и манипулация да "дрогират" тълпата и да я накарат да събира в шепи и хвърля собствените си изпражнения , да чупи и да руши всичко , което застане на пътя и.

Тълпата е и много заразителна. Колкото повече хора се поддадат на внушения и манипулации основно в социалните мрежи и форуми, толкова повече ще излязат на улиците и ще повлекат и други след себе си. Така , че протестите скоро може и да не спрат. Дано само да не ми се пресичат пътищата с това стадо оскотяли същества.
Няма нищо по-хубаво от дъждовна пролет, кратко лято, топла есен и снежна зима :D

Потребителски аватар
itmpm
Мнения: 3531
Регистриран: нед окт 16, 2011 5:06 pm
Местоположение: Plovdiv

Мнение от itmpm » съб юли 25, 2020 9:03 am

Мен пък ме кефи как псуват радев, където и да отиде. Яко. :cool:

wilkosz
Мнения: 24296
Регистриран: вт яну 09, 2007 2:51 pm

Мнение от wilkosz » съб юли 25, 2020 9:04 am

Ха ха ето има запис на излизането на Дариткова, гледах цялата вечер, но не го дочаках, явно е било доста късно, защото вече си бях легнал. :laughm:
Много силно "20-30 човека" ли? :rofl2: Айде още малко подобен натиск и мутрите ги сваляме и отиват на борсата вместо в уютничка отпуска. Тази нощ сънувах, че Тиквата е подал остава като насран. Всички се радваха и поздравяваха, този сън беше толкова реален, имаше такова облекчение, че чак го бях повярвал и първата ми работа като се събудих беше да потърся тази новина в интернет. Е нищо ще трябва да почакаме още ммм ... 1-2-3 дни :deal:
Die Vergangenheit ist Geschichte, die Zukunft ist noch ein Geheimnis, aber jeder neuer Augenblick im Leben, wie auch in der Liebe, ist ein Geschenk.

Потребителски аватар
itmpm
Мнения: 3531
Регистриран: нед окт 16, 2011 5:06 pm
Местоположение: Plovdiv

Мнение от itmpm » съб юли 25, 2020 9:15 am

Е. колко са, хиляди ли? радев трябва да свиква вече, че навсякъде ще го освиркват.
Има много хора, които подкрепят Бойко, справка анкетата във форума. Тези компропамти не са убедителни, а само показват една целенасоченост да бъде очернен ББ, то не бяха къщи, записи, снимки. Всичко подготвяно, аранжирано, обмисляно. Но всичко е фалшификат. Така че този сън си остава една мечта. По-спокойно, идват избори след някой друг месец, тогава ще видим.

wilkosz
Мнения: 24296
Регистриран: вт яну 09, 2007 2:51 pm

Мнение от wilkosz » съб юли 25, 2020 9:21 am

Я пак? И германската ТВ ZDF ли иска да очерни светия агнец и месия Бойко Борисов, или просто изкарва кирливите му ризи показвайки срамното му дебелашко поведение и протестите на хората по улиците? :deal: :buble:
Die Vergangenheit ist Geschichte, die Zukunft ist noch ein Geheimnis, aber jeder neuer Augenblick im Leben, wie auch in der Liebe, ist ein Geschenk.

Потребителски аватар
itmpm
Мнения: 3531
Регистриран: нед окт 16, 2011 5:06 pm
Местоположение: Plovdiv

Мнение от itmpm » съб юли 25, 2020 9:30 am

За Тръмп хората написаха цели книги - братовчедка му го изкара луд, Болтън го изкара глупак(може и така да е) ... Въпросът е, че се пускат някакви твърдения, без доказателства, или си личи че са модифицирани, подготвяни с план. Каки си говориха, къщи в барцилона(уж тече разследване там). Някои вярват, други не. Истината е някъде там. Но за радев има СРС-та, само чакаме да му падне имунитета.

Потребителски аватар
snow wall
Мнения: 2483
Регистриран: пон авг 31, 2015 1:18 pm
Местоположение: София Овча купел 2

Мнение от snow wall » съб юли 25, 2020 9:48 am

gero, малко са ти умозрителни заключенията, даже бих казал 100% умозрителни . Може би съм бил в грешно време, но аз видях предимно млади, даже прекалено някои, хора, образовани и над средно интелигентни, не ми изглеждаше да имат водач, доста хаотични ми изглеждаха нещата и определено не бяха многолюдни. Не мисля, че подобни хора могат да създадат някакъв проблем, просто не са такъв тип хора.
А бликат снежинки сребристи,
прелитат, блестят кат кристал,
проронват се бели и чисти
и в локвите стават на кал.

doncho
Мнения: 11201
Регистриран: нед апр 10, 2011 2:49 pm
Местоположение: кв.Левски, София

Мнение от doncho » съб юли 25, 2020 10:47 am

Тия наивни младежи по нищо не се различават от наивните млади комунисти от преди сто години. Пак строят/обществото е гнил/о, пак лошите капиталисти/олигарси/задкулисие ограбват "бедния отруден народ". По същия начин не търпят чуджо мнение и са готови ( тия новите понеже са изнежени и не са гладни само на думи) да извършват насилия над несъгласните с тях. Сегашнит с думи, обиди и танци по кръстовищата, предишните с пистолети и масови разстрели. И пак разни тарикати се възполват от възторжените полезни идиоти. :deal:
Игнорирайте идиотите, те са неспасяеми.

stratega
Мнения: 5985
Регистриран: пон окт 10, 2011 12:33 am
Местоположение: София, ж.к. Борово/с. Логодаж, 15 км. западно от Благоевград, 695 м.н.в.

Мнение от stratega » съб юли 25, 2020 10:56 am

doncho написа:
съб юли 25, 2020 10:47 am
Тия наивни младежи по нищо не се различават от наивните млади комйунсити от преди сто години.
Същите наивни младежи бяхме само преди години при протестите срещу Орешарски, уви. Кой да знае тогава, че докарваме на власт марионетката на Пеевски за премиер :(. Всъщност имаше и тогава хора, които ги говореха тея неща, ама кой да чуе.
Бтв, Дончо къде се изгуби, от централата са те пренасочили към по-големи сайтове :lol:, тук идваш в почивния ден.

Отговори

Върни се в “Политика”