ПРОТЕСТИТЕ СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА В УПРАВЛЕНИЕТО и за оставка на правителството и главния прокурор

Твърде много хора претендират, че разбират от политика, а дали наистина е така?
Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 55196
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

ПРОТЕСТИТЕ СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА В УПРАВЛЕНИЕТО и за оставка на правителството и главния прокурор

Мнение от Stringmeteo » ср юли 08, 2020 12:51 pm

Проф. Стефан Попов, "Риск монитор":
След плажа, утре и площад "Народно събрание" може да стане частна собственост
08.07.20 в 11:17
"Вчера Христо Иванов с една лодка отива на плажа и с това невинно действие показва пред цялата страна какво всъщност става зад завесата. Тя, ако се смъкне, ще се разкрият десетки, стотици случаи в цялата история на България в последните 25-30 години. Плажната ивица няма как да е частна собственост, тъй като конституционно тези зони са публична, тоест ничия собственост, публични пространства. Колкото е собственост площадът пред Народното събрание на някого, толкова е собственост и плажът. Ако ние допуснем, че този плаж или който и да е плаж да стане частна собственост, ние допускаме мълчаливо, че утре и площад „Народно събрание“ може да стане частна собственост.“

Малко по-късно е добавя още няколко изключително смислени и показателни материала по повод на този пореден, изключително знаков, скандал около ДПС и Доган от вчера :wink: ... а, и около това "управление" на ГЕРБ (и "приятели") изобщо, разбира се :laughm: ...Не допуснаха Христо Иванов до брега на имот, свързан с Доган
07.07.20 в 15:55
Сблъсъци на охранители с лидера на „Да, България“ Христо Иванов и общинският съветник от Бургас Димитър Найденов се разпространяват на видео в социалните мрежи. Повод за скандала е опит на двамата представители на партията да слязат на морския бряг до бившето яхтено пристанище в местността Отманли. Територията от години е недостъпна, тъй като на нея се намира големият почивен комплекс, свързван с почетния председател на ДПС Ахмед Доган.Христо Иванов акостира в имението на Доган в "Росенец" (ВИДЕО)
Пресрещнаха го момчета, не се легитимираха, стигна се до спречкване, дойде полиция
07.07.2020, 13:05 ч.
последна редакция 07.07, 18:30 ч.

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 55196
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » ср юли 08, 2020 1:13 pm


Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 55196
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » ср юли 08, 2020 1:34 pm

Teodor Mihailov:
23 hrs

Позволих си да изрежа част от клипа на Hristo Ivanov, цялото видео е на стената му, за който се интересува.

Тук може да видите за какво се използва НСО. За да пази падишаха от раята. Това НСО, за което отговаря Румен Радев. Това НСО, което пази пази и Boyko Borissov.

От това видео стават ясни няколко неща:
- ще бъдем бити от органите, които са платени от нас, за да не бъдем бити.
- органите са за да пазят тях от нас.
- морето и земята около него, както и всичко, което си харесат, е тяхна частна собственост.
- ако бившият агент Сава на Държавна сигурност, понастоящем почетен председател на ДПС, е най-охраняваното лице от НСО, то КОЙ управлява Румен Радев и Бойко Борисов, след като те дори нямат и намерение да вземат отношение по казуса със сараите и пазените от НСО в тях лица.
- страх, всички ги е страх от Сараите, дори клетите момчета от НСО, които се правят на мутри, ги е страх.
- и нас ни е страх, ама все пак сме търпяли 5 века и имаме опит как тихичко-тихичко да изживеем клетия си животец.
- всъщност са 6 века и половина.

Гледайте видеото, в него сме всички ние.
Кой пази морския сарай на Ахмед Доган
19:59, 07 юли 20
Държавната брегова ивица на нос Чукалята в парка "Росенец", южно от Бургас, е недостъпна за граждани. Това беше демонстрирано на живо от активисти от "Демократична България" във вторник (7 юли). Съпредседателят на обединението Христо Иванов, Иво Мирчев от "Да, България" и бургаският общински съветник Димитър Найденов срещнаха съпротива при слизането си на държавния плаж от надуваема лодка. Те бяха посрещнати от група анонимни въоръжени гардове в плажно облекло, които им наредиха да напуснат "пристанището" веднага и обясниха, че "акваторията е частна територия".

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 55196
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » ср юли 08, 2020 2:29 pm

Ивайло Мирчев: Внасяме сигнали в прокуратурата след сблъсъка ни с гардове на Доган
08.07.20 в 13:01
"Внасяме няколко сигнала в прокуратурата. Първият е за пясъка на брега пред сараите на Доган, който се оказва, че е изчезнал, а на негово място се появява чакъл". Това каза пред БНР активистът на "Да, България" Ивайло Мирчев във връзка с вчерашната акция, при която представители на партията опитаха да слязат на морския бряг до бившето яхтено пристанище в местността Отманли. ...
...
Вторият сигнал до прокуратурата е за обругаване на българското знаме от един от гардовете на т.нар. сараи:

"Нашата информация, потвърдена от няколко източника, включително и от близки среди до Националната служба за охрана (НСО), е, че въпросният личен гард на Доган - Калин Гаджев, е и в момента активен служител на НСО. Този човек взе забитото от нас българското знаме, сгъна го и го хвърли в канавката. Това е абсолютно престъпление и ние ще сезираме прокуратурата".

От "Демократична България" ще подадат сигнал и за саморазправа срещу лидера на "Да, България" Христо Иванов, общинския съветник от Бургас Димитър Найденов и Ивайло Мирчев.

"Следваща жалба е за премахването на бариера на общинския път към сараите на Доган", обяви още активистът на "Да, България" и добави, че ще подадат сигнал до прокуратурата и заради това, че гардовете на НСО не са се легитимирали, както са задължени по Закона за НСО. Мирчев ,точни, че дори и да са частни охранители - пак са длъжни да се легитимират.

В предаването "12+3" Мирчев посочи, че единствената политическа сила в България, която говори срещу Доган, ДПС и Делян Пеевски, е "Демократична България":

"Нито ГЕРБ, нито БСП, нито Мая Манолова, нито Слави Трифонов, нито Цветан Цветанов са казали дори една дума срещу тях, а всички знаем, че това е големият тумор на българската демокрация - Ахмед Доган и Делян Пеевски".


Следващата акция е в събота, когато е организирано масово ходене на охраняем плаж.


Димитър Стоянов, "Биволъ": Сараят "Росенец" е на терен от "Лукойл" с пари от КТБ
08.07.20 в 13:33[/size
"Христо Иванов, когато стъпи на брега на "Росенец", се позова на разследване на „Биволъ“. Всичко това ние сме го изложили. Всеки един елемент около тази резиденция е скандален. „Росенец“, е разследване, по което работим от 2015 година".

...
„Може би порочната схема, свързана с резиденцията на Доган, започва с приватизацията на „Лукойл“. Не твърдя, че Доган има нещо общо с това, но е факт, че в момента, в който руската компания придобива активи, той започва да се облагодетелства от тях. Тук няма място за коментар. Това не би било никакъв проблем, ако тази форма на облагодетелстване ставаше по някакъв законен начин. Когато някой придобива имот, който няма как да бъде частен, защото изключителната държавна собственост няма как да стане частна, когато един строеж никога няма да бъде актуван с акт 16, защото няма как да се обясни кой е дал разрешение и когато статутът на един имот се държи висящ, понеже няма полезен ход, но човекът, който го владее, е толкова силен, че не може да се сложи финална точка, това показва, че в България реално няма демокрация. Защото демокрацията е права и задължения“.

Стоянов изрази надежда акцията на „Да, България“ да не измести общественото внимание от останалите скандали, защото „в последните няколко седмици имаме много сериозна концентрация на сигнали, свързани с тежка корупция по всички етажи на властта“.
Д-р Цветеслава Гълъбова пред Фрог: Десантът в Дебеландия беше случката вчера
08.07.2020
Най-проблемно е откога това е така и защо абсолютно никой в държавата не си мърда пръста. Какво значи някой да ме спре да сляза на брега на морето в собствената ми държава и да ме посрещат едни цивилни хора по къси гащи и диагоналки? Ако не беше трагично, щеше да е комично. Институциите и медиите мълчат. Управляващите също. Обяснявам си го по един начин - със зависимост, по-страшна от парите.

...
А защо е това повсеместно мълчание?

Питам - защо случаят не бе подобаващо отразен? Трябваше да е новина №1, а не Нова телевизия да ме занимават с тоалетната за 2 лева на плаж Смокиня... Какво е това мълчание? С кое са съгласни? Че плажната ивица е собственост на някого...? Ами да се каже.

Наистина си мисля, че България е един разграден двор, където "за кокошка няма прошка, а за милиони няма закони". Тази поговорка не е измислена тук случайно. И всички институции се правят, че не виждат.

Вбесяваме липсата на обществена и медийна реакция и то години наред. Не ме вбесява самото безобразие. Закърняха ни рецепторите за справедливост.
...

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 55196
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » ср юли 08, 2020 4:29 pm


Потребителски аватар
yavor_zhekov
Мнения: 4097
Регистриран: чет юли 31, 2014 4:02 pm
Местоположение: Район Оборище - София

Мнение от yavor_zhekov » ср юли 08, 2020 4:47 pm

Stringmeteo написа:
нед юли 05, 2020 5:57 pm
За да се съди реално Божков, ще трябва да се съди като начало и финансовия Горанов, както и с голяма вероятност пак и премиера (и пак заедно с един куп друга "дребна" риба, като Менда Стоянова и разни други финансови "експерти" на ГЕРБ :) ). Нали се сещаш точно кога ще стане това реално съдене, при настоящата мафиотска конфигурация и преплитане като свински черва на всички власти у нас (барабар с четвъртата - медиите)? Въпросът е очевидно риторичен, разбира се, макар че при едно по-дълбоко замисляне може и да се измислят все пак 1-2, за съжаление твърде фантастично изглеждащи към момента, варианта на отговор... :dontknow:
Много точно си го казал, Стринг! И на малките деца им е ясно, че Божков беше пуснат умишлено да избяга в Дубай. Дончо никога няма да признае какви корумпирани боклуци са Боко, Пеевски, Горанов, Менда и тн. Важното е да се омаскарят политиците и гражданите, които реално желаят промяна на системата в България.
И на малките деца е ясно, че цялата атака на герберските медии срещу жалкото ни подобие на президент цели да се стегнат редиците на БСП. Герб се страхуват от реална опозиция различна от комунгели, псевдо патриоти и тн.
"Страхът е просто състояние на ума, а състоянията на ума подлежат на контрол и насочване" - Наполеон Хил, Мисли и забогатявай..

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 55196
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » ср юли 08, 2020 8:32 pm

Атанас Атанасов: Комисия в НС да изясни на какво основание е взето решение Доган да бъде охраняван
08.07.20 в 19:08
Служители на НСО охраняват резиденция „Росенец“, заяви президентът Румен Радев. Това става по Закона за НСО. Комисията, която определя кой и защо да бъде охраняван, се състои от трима души, двама от които са представители на изпълнителната власт - председателят на ДАНС и главният секретар на МВР, които точно са настояли да бъдат охранявани Доган и Пеевски
„Това, което се случи вчера, даде възможност обществения прожектор да освети тези зависимости - да се види, че правителството на Борисов зависи от подкрепата на ДПС и че много от решенията в страната, касаещи икономически въпроси, разпределяне на обществени поръчки и т.н. зависят. Тепърва трябва да стават ясни и други зависимости! В това правителство има няколко министри, които са уж решение на коалиционните партньори, а на практика са предложения на ДПС. Например министърът на икономиката бил предложение на „Атака“!? „Атака“ вече не е в тази власт, но този министър си стои там с доверието, а всички знаят, че този министър също е свързан с ДПС… Има прекалено много зависимости на Борисов от това задкулисие. Неговите ортаци са прикрити. Радикалното решение на задачите е на предстоящите парламентарни избори…“.

„Това, че се получи толкова голям обществен резонанс е изключително важно, за да може да се пукне този цирей!“, допълни Атанасов...


Румен Радев: Делян Пеевски и Ахмед Доган не трябва да се охраняват от НСО
Участвалите в инцидента в парк "Росенец" са служители на НСО
08.07.20 в 17:13
Отдавна заявих, че Делян Пеевски и Ахмед Доган не трябва да се охраняват от НСО. Това обаче зависи от изпълнителната власт, заяви българският президент Румен Радев в изявление пред медиите.
4itatel
Мнения: 335
Регистриран: съб мар 21, 2020 11:36 pm

Мнение от 4itatel » ср юли 08, 2020 10:35 pm

По-големият въпрос е кой праща и плаща на Христо Иванов за да ги прави тези циркове :hmm: Нали някой не вярва, че се е събудил една сутрин и е решил да атакува имението на Доган. Дали не е същият този президент - руски агент :grin1: Осра се яко президентът покрай историйте със собствениците на Приста Ойл и веднага праща верен слуга да му да създаде медиен шум и да отклони темата.

Иначе въпросният Христо Иванов защо не направи нещо срещу Догат докато беше в парламента, а се сеща сега няколко месеца преди парламентарните избори да му прави морски десант :grin1:

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 55196
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » ср юли 08, 2020 11:05 pm

4itatel, съжалявам, че трябва да ти го кажа почти директно, ама отдалече ти личи, че мисълта ти тече на особено високо интелектуално ниво. :) Бях готов да си мълча по този въпрос, въпреки изявено "високоинтелектуалните" неща, които пускаш преобладаващо във вирусната тема, но... в политическите теми малко по-трудно бих се сдържал ;) ...

А, и нали се сещаш, че при това положение поначало "въпросите" ти не заслужават грам внимание по същество и отделено време от моя страна :deal: ...P.S.: ОК, правя изключение. Какво значение има дали, кой и защо точно е платил за акцията, след като тя беше брилянтен удар в десятката и насочи вниманието по красноречив и брутален начин към една уродливо-грозна истина, която практически всички знаят, даже и тези, които мълчат като на*рани в момента или пък задават тъпи въпроси-антидоводи?! :-? А именно, синтезирано, грозната истина е, че у нас всички (с нищожни изключения) политици, държавни органи и институции работят в пълен синхрон и са готови на драго сърце да прегазят всички възможни закони и правила, само и само да не нарушат прищевките на няколко, "платиненоценни", персони... които, в този контекст, май реално управляват страната? :dontknow: Край на изключението.

Потребителски аватар
Leberkez
Мнения: 2593
Регистриран: пет мар 20, 2015 7:27 pm
Местоположение: София, жк. Младост-1, надм. вис. 603 м; Габрово, кв. Палаузово, надм. вис. 419 м.

Мнение от Leberkez » ср юли 08, 2020 11:40 pm

Stringmeteo написа:
ср юли 08, 2020 11:05 pm
Какво значение има дали, кой и защо точно е платил за акцията, след като тя беше брилянтен удар в десятката и насочи вниманието по красноречив и брутален начин към една уродливо-грозна истина, която практически всички знаят, даже и тези, които мълчат като на*рани в момента или пък задават тъпи въпроси-антидоводи?! :-? А именно, синтезирано, грозната истина е, че у нас всички (с нищожни изключения) политици, държавни органи и институции работят в пълен синхрон и са готови на драго сърце да прегазят всички възможни закони и правила, само и само да не нарушат прищевките на няколко, "платиненоценни", персони... които, в този контекст, май реално управляват страната? :dontknow: Край на изключението.
Аз преди време те бях питал под някоя друга тема да ми разясниш, понеже не съм сигурен, че мога да кажа някаква дори полуистина по въпроса. Та...питах те да ми кажеш кои кръгове стоят толкова време зад самия Доган, че години наред той коли и беси в тази държава и раздава порциите (както сам си каза преди време в някакво изказване, когато - видимо - беше леко подпийнал). Простата логика сочи, че за да е някой на тази територия в ролята на капо ди тути капи, трябва да има яко съпорт отвън, ама откъде точно е въпросът, на който никой май не иска даде отговор.

Нали не смяташ, че обикновен турски циганин, бивш посредствен доносник и видимо не особено интелектуално надарен може да бъде чак такъв мащабен мозък и стратег, че да си развява коня десетилетия наред както си поиска?!

Въпросът е кой държи чадъра над самия него. Подизпълнителите (и да, Ицко, ако един ден се събуди премиер, няма да бъде нещо по-различно) не са толкова интересни.
Masturba tu mente y eyacularás ideas!

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 55196
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » чет юли 09, 2020 12:00 am

Leberkez, "леко подпийнал" може да съм точно 3 вечери в годината - по време на морската ми почивка. През другото време на практика не близвам алкохол, даже и на Нова година... е, тогава близвам точно две глътки ;) . На морето обаче обикновено не отделям почти никакво време за писане в политическите теми, даже и линкове май почти не пускам :hmm: :dontknow: ... (Сещаш се, че нямам намерение да отговарям на въпросите ти, защото са безпредметни и пореден твой опит за "масажиране" на генералния проблем на политиката у нас - който смята, че проблемът е нерешим, си е негов личен... проблем :) , включително свързан с дефицит на гражданско самоусещане.)Октай: Властите са в паника дали гражданите ще тръгнат по море към "Росенец"
08.07.20 в 14:32

Да, в събота може и да стане мнооого интересно, но може и да не стане нищо (до голяма степен пак заради заспалото овче стадо), ще видим :hmm: ... Но ако живеех в Бургас, с най-голямо удоволствие бих се включил в тази акция ;) ... нищо че там болшинството на доволните от управлението на коалицията ГЕРБ-ДПС е направо обезсърчаващо голямо :? ...
...
„Охраната на Доган е от 2005 година и вече 15 години всяка година приблизително с около 2 милиона от парите на данъкоплатците НСО осигурява охраната на Доган - както на сараите в Бояна, така и в тези летни сараи. Всяка територия, в която живее охраняваното лице, се охранява и от гардовете. В случая, това е по-интересно от законността на целия този комплекс, който, в нарушение на всички строителни правила и закони в държавата, се ползва от едно частно лице“.

Октай припомни популярното медийно изказване на Доган: „Аз управлявам управляващите, аз разпределям порциите“:

„Всички, които управляват от 2001 година досега, управляват с контрола, благословията и подкрепата на модела „Доган“ и неговата парламентарна група. Неслучайно той е най-обслужваният, най-охраняваният човек в държавата. След 2012 година той не е председател на ДПС. Той каза, че е бизнесмен! Преди две години най-нагло българският парламент промени Закона за НСО, за да може да охранява цивилно лице в лицето на Доган“. Всъщност всичко това - за извоювана територия в нарушение на всички строителни правила и осигуряването на и недопускането на български граждани на територии общински или държавни - доказва тезата, че Доган „управлява управляващите“ и е недосегаем.

Пеевски е финансовият посредник, докато Доган е политическият посредник за кадруване и управление в страната.

Аз съм убеден, че днес всички български власти – парламент, НСО, министър-председател, президент, са в паника от евентуално какво би могло да се случи в събота, ако гражданите по море тръгнат към този плаж – тази ивица, която е българска територия. В същност даже се опасявам в опазването на властта на Доган и, за да не го дразнят, да не загубят неговата подкрепа, евентуално да не се предприемат действия вътре в морето, за да не допуснат протестиращи да стигнат до тази ивица.Потребителски аватар
Leberkez
Мнения: 2593
Регистриран: пет мар 20, 2015 7:27 pm
Местоположение: София, жк. Младост-1, надм. вис. 603 м; Габрово, кв. Палаузово, надм. вис. 419 м.

Мнение от Leberkez » чет юли 09, 2020 12:24 am

Оффф, човек, имах предвид, че Доган беше леко подпийнал по време на въпросното изказване, иначе нямам особен интерес към твоят алкохолен режим.

Та...наистина, с нескрит интерес и без грам провокация си повтарям въпроса, защото за мен е фундаментален. Кой седи зад Доган толкова време, че същият коли и беси толкова години?
Masturba tu mente y eyacularás ideas!

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 55196
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » чет юли 09, 2020 1:49 am

Русия и съответните ѝ служби - ФСБ (бивша КГБ) и поделенията и разклоненията ѝ, свързани с разузнаването - елементарен е отговорът, поне като най-вероятна опция. :) Но той не променя нищо в случая, защото пак не обяснява в достатъчно голяма степен лузърското снишаване в продължение на десетилетия на целия държавен апарат от пионки-смешници у нас. (Всъщност, обяснява го почти напълно, ако вкараме в уравнението и така и НЕнаправената лустрация :) .) Освен ако съответните наши "кадри" не са държани на къса каишка с разни свои зависимости, респективно - подбирани и лансирани внимателно и целенасочено за съответните позиции (Борисов е учебникарски пример в това отношение :) ). Устойчивостта на тези неща до голяма степен е улеснявана и подпомагана и от овчедушието, наивността, лесната манипулируемост, роненето на сълзи по Тато :) , а в твърде голяма степен - и откровената глупавост (хайде, по-нежно... неосведоменост :) ) на болшинството електорат у нас :dontknow: ...

Виж, даже и не е нужно хората да знаят кой точно стои зад някой политик или партия, всичките тези сложни връзки, черва и зависимости. Достатъчно е като се види, че един лидер не става, той моментално да се изритва. Моментално. Ако и следващият не става - отново директно в канала. Ако ще и да се правят избори през 1-2 години. Само гледай дали няма да се научат накрая. А не... ами той... такова... ъъъ... поне "усвоява" добре... защо трябва да го махаме... такова... другите може да са още по-зле... ъъъ... нека да му дадем още десетина шанса да се поправи... What the fuck?!!! :-? Това ли е правилната ценностна система на един принципен човек, дотолкова ли само се простират амбициите му!? :-? Ааа, забравих, у нас никой не е принципен, защото "вие сте тъпанари, аз също съм тъпанар, значи си подхождаме и можем да се гушкаме и да си живуркаме и векуваме заедно до безкрай в кочината" (еднакво вярно и в двете посоки). Това ли беше и трябва да е водещият принцип на управлението и на всичко у нас? :dontknow: Даже и румънците, дето уж били... незнамси какви... се оказаха с поне две степени по-умни от нас... даже с три... :dontknow:

4itatel
Мнения: 335
Регистриран: съб мар 21, 2020 11:36 pm

Мнение от 4itatel » чет юли 09, 2020 8:33 am

Leberkez написа:
ср юли 08, 2020 11:40 pmВъпросът е кой държи чадъра над самия него. Подизпълнителите (и да, Ицко, ако един ден се събуди премиер, няма да бъде нещо по-различно) не са толкова интересни.
Този ако стане премиер (то шансовете му да влезе в парламента са минимални, ама все пак) Боко ще изглежда като интелектуален гений пред него. На този тип речника му се състои от 10-15 думи най-често повтаря бухалки и сараии :lol:, постоянно заеква като говори и няма убедителен изказ. С една дума въобще не става за водещ политик.
Stringmeteo написа:
чет юли 09, 2020 1:49 am
Русия и съответните ѝ служби - ФСБ (бивша КГБ) и поделенията и разклоненията ѝ, свързани с разузнаването - елементарен е отговорът, поне като най-вероятна опция. :) Но той не променя нищо в случая, защото пак не обяснява в достатъчно голяма степен лузърското снишаване в продължение на десетилетия на целия държавен апарат от пионки-смешници у нас. (Всъщност, обяснява го почти напълно, ако вкараме в уравнението и така и НЕнаправената лустрация :) .) Освен ако съответните наши "кадри" не са държани на къса каишка с разни свои зависимости, респективно - подбирани и лансирани внимателно и целенасочено за съответните позиции (Борисов е учебникарски пример в това отношение :) ). Устойчивостта на тези неща до голяма степен е улеснявана и подпомагана и от овчедушието, наивността, лесната манипулируемост, роненето на сълзи по Тато :) , а в твърде голяма степен - и откровената глупавост (хайде, по-нежно... неосведоменост :) ) на болшинството електорат у нас :dontknow: ...

Виж, даже и не е нужно хората да знаят кой точно стои зад някой политик или партия, всичките тези сложни връзки, черва и зависимости. Достатъчно е като се види, че един лидер не става, той моментално да се изритва. Моментално. Ако и следващият не става - отново директно в канала. Ако ще и да се правят избори през 1-2 години. Само гледай дали няма да се научат накрая. А не... ами той... такова... ъъъ... поне "усвоява" добре... защо трябва да го махаме... такова... другите може да са още по-зле... ъъъ... нека да му дадем още десетина шанса да се поправи... What the fuck?!!! :-? Това ли е правилната ценностна система на един принципен човек, дотолкова ли само се простират амбициите му!? :-? Ааа, забравих, у нас никой не е принципен, защото "вие сте тъпанари, аз също съм тъпанар, значи си подхождаме и можем да се гушкаме и да си живуркаме и векуваме заедно до безкрай в кочината" (еднакво вярно и в двете посоки). Това ли беше и трябва да е водещият принцип на управлението и на всичко у нас? :dontknow: Даже и румънците, дето уж били... незнамси какви... се оказаха с поне две степени по-умни от нас... даже с три... :dontknow:
Чувал ли си за Герхард Шриьодер? Ако не, накратко това е бивш немски канцлер, който лобира за посторяването на газопровод Северен поток 1 и след мандата си е назначен за директор на Газпром и сега натиска Меркел за газопровод Северен Поток 2. Пред тази игра, далаверите на Доган са за жълти стотинки. Въпросът е щом богата и голяма държава като Германия не може да се отърве от руската зависимост, как това ще направи малка и бедна България :?:

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 55196
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » чет юли 09, 2020 7:00 pm

ВАП поиска проверка на строежите в Аркутино и Росенец
09.07.20 в 17:50
Върховната административна прокуратура (ВАП) поиска проверка на строежите в морските местности Аркутино и Росенец. Проверката трябва да бъде извършена от Държавния строителен контрол и три министерства.

Отговори

Върни се в “Политика”