Аферата "НАП-лийкс"

Твърде много хора претендират, че разбират от политика, а дали наистина е така?
Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 49994
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » чет фев 20, 2020 12:57 pm

Управляващи и опозиция се скараха заради доклада за НАП
публикувано на 20.02.20 в 07:34 | обновено на 20.02.20 в 12:42
Управляващи и опозиция се скараха заради доклада на временната анкетна комисия за източване на информация от електронната база данни на НАП.
В него се посочва, че няма данни служители на приходната агенция и администрацията да са участвали в теча през юли миналата година.
Докладът беше приет с 94 гласа "за", 52 "против" и 9 "въздържал се".
Божидар Божанов: Докладът за кибератаката срещу НАП сочи, че проблемът е комплексен
20.02.20 в 09:09
“Има направено заключение и то е, че проблемът е комплексен“, каза пред БНР IT специалистът Божидар Божанов за доклада на Временната анкетна комисия за фактите и обстоятелствата около източването на информация от НАП.

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 49994
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » вт мар 17, 2020 6:34 pm

Защо бил хакнат сървърът на НАП ли? Ами елементарно, Уотсън, защото IT-специалистите, работещи за НАП, са ОЛИГОФРЕНИ. Съжалявам за "красноречието", ама... Вчера ходих да си взема PIK за прословутата услуга "подаване на декларация онлайн". Няма да обяснявам за излишното размотаване, при това по време на епидемия, при това след като реално в салона нямаше жив човек :-? :dontknow: . Обаче днес, когато се опитах да активирам великия си профил, създаден ми автоматично с тази цел от НАП, установих с особено "задоволство", че НИЩО не работи, както би трябвало и както се очаква. Освен всичко останало, ще трябва пак да ходя до поделението на НАП - за нов ПИК, разбира се, защото с този нещата явно няма да станат и защото няма никаква опция да се обадя някъде и някой да ме упъти :evil: . И предполагам всеки що-годе разумен би ме разбрал при това положение, че смятам да ги насоля подобаващо следващия път на място. :evil:

И не, не смятам, че аз непременно бих могъл да направя по-добре една подобна функция, ако, хипотетично, някой ми възложи това. Но пък и аз не се водя IT-специалист, работещ за агенция, в която се разхождат милиарди, нали? :deal: Но все си мисля, че за няколко десетки (а може би са и стотици?) хиляди сигурно бих се постарал доста все пак и току-виж ми се получило доста по-добре от тая бутафория, правена от... неясно колко "утвърдени" и скъпоплатени "специалисти"... :dontknow:

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 49994
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » ср мар 18, 2020 5:37 pm

Да кажа все пак, че днес от НАП успяха да ме "оправят" :grin1: дистанционно. Но че сайтът им (и по-специално разделът за електронни плащания на данъци) е тъпо направен - тъпо е направен, не съм си променил мнението за това :dontknow: ...

Отговори

Върни се в “Политика”