bismarck написа: ↑чет ное 28, 2019 10:33 amЕстествено.weather_master написа: ↑ср ное 27, 2019 2:38 pmАз съм доволен. От наблюдения знам, че зимата в България е до към 10-ти февруари. Така че часовникът тиктака. Така си мислех, че е и във щатите, но там реалността се оказа жестока.![]()
След 10.02 може да я кара само на сибирски резерви или топене на твърде много останал сняг -2012.
Съвсем наскоро март доказа, че вече е умряла работа, с мощното ултраарктично нахлуване в края на февруари.
При което минимуми до минус 18 имаше само в Бг Сибир - Делиормана.
Дори в моя пункт при 40 сантИма сняг на 1 март минимумът беше минус 11 с невероятни напъни и клизми (и това беше най-ниската Т за цялата зима, измерена на 1 март![]()
След това всичко свърши за 1-2 дни и мина в ТЕЖЪК плюс![]()
Това доказва формулираното от теб твърдение: последни истински опасни зимни минимуми са възможни първата половина на февруари, след което в съвременниа климат намаляват експоненциално.
Опасната част на зимата ЗАПОЧНА към 20.11 с най-ниското слънце и започва да приключва след около 2 месеца. Факт. Квичежите за сняг през април няма да престанат, нека се самоуспокояват. Това не пречи на реалността. Гнусният и противен сезон вече тече.
В опашката засега истинска зима не се вижда, а това са 10 от 60-70 дни - една шеста или над 15 на сто.![]()
+1
Аз затова сега не приказвам много, за да не дърпам дявола за опашката, но след само 2 месеца ще стане като в края на казармата - И НА **Й ДА МЕ ВЪРТЯТ - НЯМА ВРЕМЕ!

По темата : След 2-те краткотрайни захлаждания(2 и 4 декември) , ансамбъла е доста добър и наднормен. Красота по ГФС след 4-ти над голяма част от Европа с този хубав западен поток.