Вегетарианството - ЗА и ПРОТИВ

Предполагам всеки е чувал и има представа какво включва понятието "здравословен начин на живот". Или греша? :)

Модератор: mmirro

wilkosz
Мнения: 22987
Регистриран: вт яну 09, 2007 2:51 pm

Мнение от wilkosz » пет ное 29, 2019 11:41 pm

Качи си някое приложение за упражнения на телефона и си го пускай. Така е мотивиращо. Глас ти говори кое упражнение следва и колко секунди да го правиш, дава ти начало и край, няма за кога да се разтакаваш. Аз така започнах лятото и не съм спирал, всеки ден, е всеки три дни после 1 ден почивка. По 20 минути, но редовно и резултатите идват. Не само храна, но и упражнения трябва. Не губиш много от времето си, не киснеш час и половина във фитнеса, но пак имаш резултати дори от 20 минути, работиш само с тялото си без тежести и няма опасност от контузии, но е достатъчно да повишиш силата си и дори да изваяш някакви мускули. Моите упражнения са около 15 на брой, включват сред тях и лицеви опори и коремни преси. Иначе има подскоци и други неща. Всестранно. Отначало ти е тегаво 10 лицеви опори те озорват, след три месеца ежедневно упражняване вече правиш с лекота 20 повторения и това те радва. Тялото започва да си иска и упражненията, не само храната.
Die Vergangenheit ist Geschichte, die Zukunft ist noch ein Geheimnis, aber jeder neuer Augenblick im Leben, wie auch in der Liebe, ist ein Geschenk.

Потребителски аватар
nikolai kamburov
Мнения: 9326
Регистриран: вт апр 29, 2014 9:54 pm
Местоположение: Русе, жк. Здравец-север / Варна, кв. Левски

Мнение от nikolai kamburov » съб ное 30, 2019 12:23 am

Ааа, аз това приложение го имам от бая време и ги следвам нещата. Наистина е приятно. Не може да се постигнат някакви мега резултати, но и не се отпускаш. Но осъзнах, че по- важно от храната няма. Защото аз преди и след тия упражения тъпчех вафли да имам повече енергия...доста типичък мозък съм имал само допреди месец... :D
А лично за мен най- якото кардио ми е скачане на въже или просто подскачане. Загрява яко цялото ми тяло и ме измаря, но не и толкова, че да се откажа. Мразя да тичам, защото бързо се измарям прекалено много и се отказвам. Докато тука мога и 1 час да поддържам темпо с подскоците и в същото време сърцето да тупка яката.
След месец/ два ще кажа какви ползи забелязвам от новия си начин на живот. :flourish:
А бтв много интересно се зарибих всъщност. Напоследък вечер излизам все по-рядко,... всички ме дразнят, доста тъпи приятели имам като цяло. И предпочитам да си стоя вкъщи, да си чатя, говоря с близки и да се наспивам. И така като имам доста повече време вечер и реших да си обърна внимание на себе си и така така постепенно докато преди 10 дена просто изхвърлих всички снаксове и започнах.
Тъпото е, че повечето хора, на които съм споделил реагират така: "ти не си нормален", "ти мръдна ли уе мой" и тн. Тоест няма го това ниво на осъзнаване, липсва здравна култура като цяло и най- вече не се приема чуждия различен начин на живот. Естествено ми е през хуя какво ще ми каже даден тъпак, но ме изненадва колко нетолерантни са хората към всъщност едни доста нормални неща. Аз искам да живея до 80, не на 40 да се влача като чувал с картофи.
"Вкаменелостите са буквите, с които Земята е писала своята история"
Ж.Кювие

Потребителски аватар
ASENOV
Мнения: 18583
Регистриран: чет фев 22, 2007 5:58 pm
Местоположение: Русе

Мнение от ASENOV » съб ное 30, 2019 7:50 am

Аз преди съм казвал и пак ще го кажа. Тела, които не спортуват за мене са мъртви тела, гнусни са и отблъскващи.Това се отнася и за момичетата, тънки като фиданки. Човек, който не спортува и то в ранна детска възраст е пагубно за човешкия организъм, води до преждевременно остаряване. Човек, който спортува изглежда жизнен, красив и се чувства щастлив в следствие на отделените ендорфини.
А по отношение на храненето, дори да изпиеш един пресен сок от моркови усещаш моментално прилив на енергия Като изключиш месото, мозтъкът ти се прояснява и фокусът става по-силен. Аз ям месо, но много рядко. Но Яйца и прясно мляко консумирам всеки ден. Понякога Изпивам към 1 л мляко на ден, особено козе мляко на Олимпус.
Иначе масово хората в България живеят като пенсионери още преди да навършат 30. Аз като видя някои мои връстници от детските години ми настръхват косите, че така можеше и да съм аз, ако бях толкова тъп да се водя по стадото :flourish:

Отговори

Върни се в “Здравословно хранене, поддържане на форма”