Как се убива свободата на словото (с политкоректност)

Твърде много хора претендират, че разбират от политика, а дали наистина е така?
Victus
Мнения: 5106
Регистриран: нед яну 23, 2011 3:51 am
Местоположение: София, кв.Княжево (650м) / Кърджали, кв.Възрожденци(245м) / с.Тополово, община Асеновград(440м)

Мнение от Victus » чет ное 21, 2019 10:34 pm

itmpm написа:
ср ное 20, 2019 9:37 am
Горното изкаване страшно много ме издразни... Нямало камери, нямало изстрадали души... Грозно!
А, ама това Виктус - защитникът на демокрацията и свободата на словото.
Истината не винаги е това, което ти пускат по телевизора. Германия е ратифицирала Женевската конвенция и доколкото е могла я е спазвала. СССР обаче не е подписвал такъв документ. Там е бил ужасът на войната. Без никакъв контрол над отношението към военнопленниците. Международният Червен Кръст излиза със 1600 страници(3 тома) доклад след войната. Нищо не пише за газови камери, а е имало хиляди посещения на лагерите. За съветските лагери нищо не се знае по това време.
За да имаш демокрация, трябва да я защитаваш. Демографията определя дали и каква демокрация ще имаш. Това трябва да е понятно и на герберите. Ама може и да не е, защото ГЕРБ имаха идея да се заселват мигранти през 2016-та, но БСП бързо им стопи мераците.
Само наблюдавайте в следващите десетилетия как моралните норми на исляма ще навлезнат в законодателството на западноевропейските държави по демократичен път. И утре да спрат емиграцията(а те няма да го направят) процесите са вече необратими.
Как ще се реши въпросът без употреба на сила? Някой, ако знае, да каже. Щото ислямът не е известен със своята толерантност. От страна на мюсюлманите конфронтация ще има, като стигнат определена бройка. Как ще реагират западноевропейците, като им забулят жените, ми е интересно. Дали ще се вдигнат или толерантно ще си плюят на хилядолетната история. :hmm:
"Прост съм и ми е лесно." Бойко Борисов

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 51483
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » чет ное 21, 2019 11:17 pm

Не че съм особено изкушен от темата, но ми се прииска да вметна, че ислямистките простотии не са непременно нещо задължително за ислямските държави. И тъй като по принцип дълбоко в себе си презирам, по-силно или по-"умерено" :laughm: , всички религии, мога да добавя, че едва ли животът в християнска страна, в която религията е вкарана на ниво управление на държавата (не знам как е правилно да се нарече това, "религиозна държава", "религиозно управление"? :dontknow: ), би ми изглеждал по-добре от пълна противнящина. :grin1: Да, винаги могат да се намерят някои "предимства" на християнския религиозен фанатизъм пред ислямския такъв, но... :dontknow: Мисълта ми всъщност е, че даже и за ислямските страни изобщо не е задължително управлението да бъде религиозно и всъщност даже и в съвремието има твърде много мюсюлмански страни, които доказват това и реално са си доста светски държави. При който вариант едва ли който и да било бива принуждаван да се забулва и да прави каквито и да било "задължителни" или "традиционни" религиозни неща. И много често за местата, където не е така, това е следствие от тежненията и личните пристрастия на някой единичен, изперкал и самозабравил се диктатор, който успява да събуди донякъде и атавистичния фанатизъм, дремещ в гените на част от приближените си и на еРектората (и то предимно мъжката му половина май :hmm: ). (Всъщност, подобни изперквания на определени хора май са генетично заложен човешки бъг и нямат много общо с конкретна религия. :) ) Но така или иначе голяма част от религиозния фанатизъм май си остава да се налага насила, тоест не си е присъща човешка черта. :hmm: А ето и малко знакови примери от сравнително близкото минало:

Жените в миналото на Иран и Афганистан

Потребителски аватар
bismarck
Мнения: 20333
Регистриран: чет май 29, 2008 12:18 pm
Местоположение: София, Видин

Мнение от bismarck » вт ное 26, 2019 1:21 pm

Британска телевизия забранява една дума само заради единично оплакване от зрител - била "расистка". :palm:


https://www.zerohedge.com/political/bri ... -complaint

Думата се превежда по-скоро като "снобария, високомерие" или "вирнато-нос-изъм" да речем :grin1: Нооо едно време в южните щати се ползвала за определена категория негри. :dontknow:

wilkosz
Мнения: 23920
Регистриран: вт яну 09, 2007 2:51 pm

Мнение от wilkosz » вт ное 26, 2019 10:17 pm

По темата ислямизацията на Европа съвсем пресен материал.
Норвежци на протест срещу ислямизацията на Норвегия горят корана под бурните аплодисменти на събралата се публика. В един момент разярени РЯЗАНИ МУРГАВЕЛИ, паразитиращи върху данъците на точно тези съвестни норвежци, спринтират с бой към горящите корана норвежци. Едва тогава полицията нахлува.


И по-рано през това лято в Осло пак е имало подобен протест срещу корана и отново е имало дори още по-грозни сцени от страна на злите арабльоци!

Превеждам коментара под видеото от норвежки:
По време на апела за спиране на ислямизацията на Норвегия станахме свидетели, че хвърлянето на 1400 годишна арабска книга на земята е опасно и забранено в днешна Норвегия.
Доста обезсърчително е да видите реакциите както от мюсюлманите, така и от полицията тук, в Норвегия, когато книгата удари земята.
Ако това се беше случило в мюсюлманска страна, тогава човекът, който хвърли книгата, най-вероятно би бил линчуван от същата тълпа, убит или затворен от държавата.
Когато някои мюсюлмани не могат да ви убият за хули в Норвегия, те използват исламофобия, расизъм или омраза. Защото те нямат сила да ви накажат.
Подкрепяме свободата на словото за всички! Свободата на словото е най-важната ценност, която имаме и тя ни отделя от нецивилизованите континенти. Отговорността на съдебната власт е, ако изявленията са в рамките на закона. Не Абдул на улицата, журналистът, политикът, полицията или социалният дебат са тези, които могат да решат да отнемат свободата на словото от всеки, защото книгата е хвърлена на земята.
Най-трагичното за нас е, когато виждаме във видеото, че полицейският служител реагира толкова силно на каранския кастинг, казвайки на жалбоподателя „Когато успеете да хвърлите Корана на земята, значи всичко е свършено“. Тогава вече нямате право да се изразявате !?
И така, цената на хвърлянето на Корана на земята в днешна Норвегия е, че се лишавате от свобода на словото, докато Аллаху Акбар е позволено да се крещи насред улицата.
Die Vergangenheit ist Geschichte, die Zukunft ist noch ein Geheimnis, aber jeder neuer Augenblick im Leben, wie auch in der Liebe, ist ein Geschenk.


Потребителски аватар
bismarck
Мнения: 20333
Регистриран: чет май 29, 2008 12:18 pm
Местоположение: София, Видин

Мнение от bismarck » чет яну 16, 2020 1:44 pm

Британски университети насърчават студентите си да се "портят" един друг за "расистка микроагресия" :buble: :laughm:

https://www.zerohedge.com/political/uk- ... sue-racist

Отговори

Върни се в “Политика”