(Олигархична) КОРУПЦИЯ ПО ЕТАЖИТЕ НА ВЛАСТТА

Твърде много хора претендират, че разбират от политика, а дали наистина е така?

Модератори: Weatherman, doncho

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 47693
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » съб авг 31, 2019 9:52 am

https://www.facebook.com/groups/3888463 ... 659242038/
Давид Мавродиев:
2 hrs

Никога не съм си позволявал лирически отклонения в пост. Никога не съм и повдигал публично лични въпроси. Но днес ще го направя! Защото каузата си струва, поради общественото й значение. Имам много приятели. Ала както е при всички, истинските са малко. Един от тях е голям. Не само голям приятел, а и голям човек. Повечето знаят името му. Други го свързват с името на медия. Трети- с рогато животно. А за мен си е само приятел. И като казвам истински, имам предвид онази мъдрост- за приятеля, който знае всички твои слабости и въпреки това ти остава верен приятел. С него доста сме спорили. Имахме и такава караница, че с месеци не си говорихме. И въпреки това той ми остана приятел. Голям. Но днес разбрах, че той си отива. Мисли да напусне страната. С жена си и детето им. Заради работата си. Заради медията му. Заради разследванията й. Във времена на "стабилност" и "демокрация". А било е време, когато го следят, запорират сметките му, поръчват го и даже се опитват да го убият четирима мъже. Но той оцелява. Не, не се маха. А защо сега? Как стана? Какво се промени? Днес, във времена на "свобода на словото" и "правото на волеизявление", той е взел друго решение. Още ли не се сещате за кого разказвам? ...

Geogri Zahariev
Мнения: 2807
Регистриран: съб яну 28, 2012 7:40 pm
Местоположение: Враца (Vratsa), ж.к. Дъбника, 340 м.н.в.

Мнение от Geogri Zahariev » съб авг 31, 2019 10:00 am

Добре, Стринг, аз говоря където и каквото си искам.
Ти страхуваш ли се да говорих?
Като гледам какво пишеш - не.
Е, за какво е горният пост?
Ми, жив и здрав да е този "приятел" на Маврудиев с участие в медия.
Те всички такива участници са от порцелан - не бива и да ги гледаш.

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 47693
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » съб авг 31, 2019 10:23 am

Поредният умник :flourish: . Става въпрос за Асен Йорданов от "Биволъ" (син на Недялко Йорданов, (полу)брат на Недялко Недялков от "Пик"), ако случайно не си дочел до края статуса във "Фейсбук" и не си разбрал. Аз и да говоря, и да не говоря... прокур(в)атурата едва ли би се задействала, предполагам защото ме смята за прекалено "безобиден". :dontknow: Но ако, примерно, аз започна системно да пускам критични коментари в профила на Бойко Борисов във Фейсбук, не съм съвсем убеден, че положението би било същото :hmm: . Просто никога не се знае (не се знае на 100% даже и за този "безобиден" мой пост тук), но при това състояние на медийната среда, в подобен случай рискът от някакъв вид репресии става доста голям. В моя случай ще е даже много по-лесно, защото не съм влиятелен и известен (като "Биволъ") и никой няма да се задейства в моя защита :dontknow: . Защо спряха ключови разследвания на журналисти от Нова ТВ, уличаващи Краля-Слънце? А защо уволниха няколко от тях с по-критичен език, който би трябвало да се подкрепя и толерира, ако наистина се искаше да има качествена журналистика? Не ги разбирате някои неща вие, "доброволните", неосъзнати крепители на Стуквото, ама никой не ви е виновен. Просто същото Статукво се крепи на такива като вас, неосъзнати, "самоотвержени" симпатизанти, нищо лично иначе... :dontknow:

Geogri Zahariev
Мнения: 2807
Регистриран: съб яну 28, 2012 7:40 pm
Местоположение: Враца (Vratsa), ж.к. Дъбника, 340 м.н.в.

Мнение от Geogri Zahariev » съб авг 31, 2019 10:38 am

Нищо лично.
Нямам фейсбук и не ме интересува какви глуписти се пишат там.
Винаги се рагистрирам с името си и не чакам някой да ме пази.
Лигав ми е Недялко Йорданов.
Бивол не ми е присърце - нещо ми убягват.
Само за спряното разследване на Нова ТВ си заслужава да се замисли човек.
Не забравяй, че човек може да отстиява позиции не само като "грачи" или се изказва тук и там, а с поведението си всеки ден сред хората.
Нищо лично.

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 47693
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » съб авг 31, 2019 10:56 am

Geogri Zahariev написа:
съб авг 31, 2019 10:38 am
...
Лигав ми е Недялко Йорданов.
...
А на мен ми е никакъв :dontknow: . Но в статуса (който аз не пуснах целия, защото е твърде дълъг, сложих линк към "Фейсбук") изобщо не става дума за Недялко Йорданов, освен в контекста на това, че е баща на Асен Йорданов и реално го е зарязал като дете и се е оженил повторно и после Асен Йорданов се е сдобил с полубрат - Недялко Недялков (от "Пик"), който сега е един от най-върлите оплюватели на каузи като тези на "Биволъ" :dontknow: . Като нямаш "Фейсбук", значи няма как да разбереш какво точно съм пуснал :dontknow: ... макар че статусът е публичен и май може да се вижда и от нерегистрирани :hmm: ... Само за сведение, за 3 часа от пускането му той има вече 239 харесвания, 132 споделяния и 40 коментара.

И не, не "само за спряното разследване на Нова ТВ си заслужава да се замисли човек" , защото то е ключов симптом за цялостната картинка у нас :deal: ...P.S.: А някой дали си спомня казуса със станция Мусала от преди 3 години? Ооо, всички си го спомнят, убеден съм :laughm: . Та, даже и тогава, по този периферен (строго погледнато е такъв :) ) казус, "Биволъ" се бяха задействали доста бързо и бяха изровили от регистрите точната сума, получена от фирмите на Брънзов от обществени поръчки на НИМХ към тях. :deal: Просто още един произволен пример колко "безсмислена" е дейността на подобни журналисти за... нЕкои елементи и кръгчета у нас ;) ...

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 47693
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » съб авг 31, 2019 1:45 pm

Stringmeteo написа:
чет авг 29, 2019 9:40 pm
ТРАФИКАНТИ НА ОТПАДЪЦИ ОТ ИТАЛИЯ ДОСТАВЯТ БОКЛУК ЗА КОВАЧКИ
by Димитър Стоянов август 29, 2019
Разследваният в Италия за незаконен трафик на отпадъци Серджо Гозза доставя чрез фирмата Ecoexport S.r.L. боклука, който се изгаря в ТЕЦ-овете, свързвани с енергийния бос Христо Ковачки. Гозза отдавна доставя боклук за изгаряне в България и Румъния, където обаче е спрян. В България проблеми няма и институциите си затварят очите.


Radan Kanev:
11 hrs

Изгарянето на боклуци и фиктивните, неработещи филтри тровят стотици хиляди или дори милиони български граждани.
Освен това, те осуетяват всяка възможност България да се впише в рамките на новите европейски екологични и климатични политики. А неуспехът в тази посока означава катастрофа за въглищните ни райони в рамките на няколко години.

Българското правителство трябва спешно:
- Да пресече всички незаконни практики за изгаряне;
- Да затвори всички инсталации, които не отговарят на нормите за замърсяване;
- Да се включи в европейската платформа за справедлив преход към нисковъглеродна икономика;
- Да подготви средносрочни планове за развитие на въглищните райони, въз основа на които да получи съответни дерогации и разрешения за държавна помощ;
- Да осигури от ЕС финансиране за запазване и развитие на икономическата роля на въглищните райони в дългосрочен план, в условията на намалено или закрито въглищно електропроизводство.

Всичко това е напълно постижимо. И абсолютно задължително, защото в противен случай европейските ограничения ще ни застигнат неподготвени и ще ни пометат. Всичко това се прави активно в Полша например.
Но у нас не се върши НИЩО. Защото схемите на Ковачки и Пеевски са по-важни за властта от здравето и доходите на милиони българи...
И скалъпените оправдания на замесените, най-вече на Ковачки:
ИТАЛИАНЦИ: “ДОСТАВЯМЕ БОКЛУК НА ТЕЦ – БОБОВ ДОЛ”. ТОПЛОФИКАЦИИТЕ НА КОВАЧКИ: “ГОРИМ ОТПАДЪЦИ ЗАКОННО. ЕКОЛОГИЧНО Е”
by Биволъ август 31, 2019
Секретарка на Ковачки отговаря за фирма, складираща боклука
Ilian Vassilev
1 hr

Това какво Ковачки мисли няма значение. В случая, тези които трябва да отговарят за МОСВ и МЕ, като минимум. Защото въпросните ТЕЦ-ове нямат функциониращи филтри, защото никой от тях не си плаща пълния размер на разрешенията за емисии и защото Италия ги спестява като си изнася боклука за да горят някъде другаде. А ние ги плащаме солидарно през сметките на тока. Така че личните ползи и далавера на Ковачки се плащат от всички.

В допълнение има токсични боклуци, което вече не е само проблем на емисионни квоти, а на опасности за здравето на хората.
Интересува ме не какво секретарката на Ковачки е записала като негови "мъдри" мисли, а защо МОСВ и МЕ не си вършат работата? И защо правителството на Борисов прави чадър над Ковачки?

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 47693
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » нед сеп 01, 2019 2:43 pm

https://www.facebook.com/groups/3888463 ... 919206112/
Давид Мавродиев:
Admin · 15 hrs

Понеже постът ми изчезна от групата, а беше споделен от близо 500 човека и сега на техните профили стои празно място, затова качвам публикувания негов текст в Eurochicago.com.

ДА ВИДИМ КАК ЩЕ МАХНАТ СТАТИЯТА!

В подкрепа на Асен Йорданов и Биволъ
2019.08.31
Надявам се сега Geogri Zahariev да разбира малко по-добре за какво говоря, когато споменавам скапаната медийна и всякаква друга среда у нас ;) ...

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 47693
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » вт сеп 03, 2019 12:34 pm

Нови дарове за Ахмед Доган: руски охранители, ултра скъпа яхта и народна песен
22.07.2019
Около двайсетина яки мужици са новата охрана на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган. Руските гардове съпровождали навсякъде Доган, но най-вече се грижели за спокойствието му в морската резиденция ”Росенец”, край Созопол. Български и чужди туристи били респектирани от внушителния вид на руснаците. За безопасността на ценния политик обаче се грижат и служители на Националната служба за охрана (НСО).

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 47693
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » ср сеп 04, 2019 11:57 pm

Жандармерия в ТЕЦ-ове на Ковачки, пернишката топлофикация е частично спряна
19:01 | 04 септември 2019
На пристанище Варна са внесени нови отпадъци от Италия, които да бъдат унищожени в България
Биволъ:
4 hrs

ДАНС да намери и да ни върне дрона, с който й вършим работата :)
:grin1: :thumbup:


Главният прокурор разпореди незабавна проверка на тецове замърсители
09:50, 04 сеп 19
Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на министъра на околната среда и водите Нено Димов да започне незабавна проверка в "Топлофикация - Перник", ТЕЦ "Бобов дол" ЕАД, "Топлофикация – Сливен" ЕАД и ТЕЦ "Брикел" ЕАД.
Биволъ:
12 hrs

Значи ДАНС прочела в Биволъ разследването за италианския боклук, внасян и изгарян в тецовете на Ковачки и сезирала прокуратурата за «заплаха за екологичната сигурност на страната».Цацаров разпоредил на МОСВ незабавна проверка на тецовете.
Сега очакваме и проверка от прокуратурата дали журналистите от Биволъ правят разделно събиране на отпадъците си у дома. :)
:grin1:

Geogri Zahariev
Мнения: 2807
Регистриран: съб яну 28, 2012 7:40 pm
Местоположение: Враца (Vratsa), ж.к. Дъбника, 340 м.н.в.

Мнение от Geogri Zahariev » пет сеп 06, 2019 6:02 pm

Stringmeteo написа:
нед сеп 01, 2019 2:43 pm
https://www.facebook.com/groups/3888463 ... 919206112/
Давид Мавродиев:
Admin · 15 hrs

Понеже постът ми изчезна от групата, а беше споделен от близо 500 човека и сега на техните профили стои празно място, затова качвам публикувания негов текст в Eurochicago.com.

ДА ВИДИМ КАК ЩЕ МАХНАТ СТАТИЯТА!

В подкрепа на Асен Йорданов и Биволъ
2019.08.31
Надявам се сега Geogri Zahariev да разбира малко по-добре за какво говоря, когато споменавам скапаната медийна и всякаква друга среда у нас ;) ...
Убеден съм, Асен Йорданов е силен човек, няма да се поддаде и ще продължи каузата си.

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 47693
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » нед сеп 08, 2019 5:23 pm

https://www.facebook.com/bivolnews/post ... 9295601170
Биволъ:
September 6 at 1:37 PM

Това е г-н Серджио Гозза, който ни доставя италиански боклук. Вижте му профила: https://www.facebook.com/profile.php?id=100004984728981
Арестуван и обвинен от италиански прокурори за фалшифициране на съдържанието на арсеник в 150 000 тона боклук предназначен за Германия, но делото е закрито поради изтекла давност. В Румъния хващат негова пратка, 2000 тона RDF боклуци, в които обаче има недопустими примеси. В България човекът си работи безгрижно с Ковачки. https://bivol.bg/kovachki-trash.html #Боклукгейт

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 47693
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » нед сеп 08, 2019 5:41 pm

Позиция на АБРО, БНТ и БНР
Вчера, 17:20
Позиция на АБРО, Българската национална телевизия и Българското национално радио относно спазването на журналистическата етика в дейността на медиите.
Ilian Vassilev:
20 hrs

Скопен текст. Типичен случай за невъзможност да изпълниш указания "от горе", без да навредиш на себе си. Не търсете смисъл в текста на декларация - абсолютно импотентен текст, много думи, никакво значение. Все едно взет от Работническо дело. Ще научите как стоят нещата "по принцип" - в света, в медии, в България. Без никаква идея за реакция спрямо конкретното провинено лице, случай, пример. Дори няма да разберете за какво точно иде реч, та се е наложило журналистите да се трудят в почивни дни за да скалъпят това "нищо".

Накарали ги да напишат нещо, но пусто хиляди огранинечия. Не могат да нападнат Кой, не могат да нападнат неговите близки и медийни превъплощения, не могат да правят оценки, не могат да гъкнат, камо ли да критикуват "свои", та започват да ви убеждавам, че морето е мокро, дъждът вали, че простотията и низките страстиса природно явление, че има едни абстрактни ценности, които е важно да се изговарят, а не да се прилагат, че са за мир во всем мире и т.н. Дебилността в тази реакция се предопределя от невъзможността да се съчетаят конкретността на злото и задължението да не падне косъм от главата на "нашите".

Ще кажа просто - това, което направиха Недялковци е симптоматично за културата на една власт, която подобни "декларации" защитават. Ако ПИК, Блитц и прочие "пеевски" вариации, бяха получавали във времето малки первания през ръцете, когато преминават червени линии, нямаше да живеят с чувство за безнаказаност, само защото знаят, че прокуратура тях не ги лови. Този упрек касае не само собствениците на тези медии и ръководните им журналисти, но и членовете и началниците на журналистите в АБРО, БНТ и БНР. Като пропускат да назоват нещата със собствените си имена, се присъединяват към ПИК-овите Недялковци. Защо проституцията не е в голите снимки, а в манталитета и мисленете, в полягването с властта.

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 47693
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » вт сеп 10, 2019 12:08 am

Братя Домусчиеви развъртяха сатъра и за регионалните сайтове на Дарик
08.09.2019
След като махнаха водещи разследващи журналисти от Нова телевизия, сега работодателите Кирил и Георги Домусчиеви развъртяха сатъра и по мрежата на регионалните сайтове на Dariknews.

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 47693
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » чет сеп 12, 2019 11:57 am

Вълкът от София ужилил десетки хиляди европейци за над 100 милиона евро
by Атанас Чобанов | септември 11, 2019
Парите са източени през сметки на офшорки в Инвестбанк. Гал Барак и българската му съпруга придобили скъпи недвижими имоти.

Международни телефонни измамници на малко по-високо ниво :) ...
Заподозреният за финансови измами израелски гражданин Гал Барак беше задържан в София по искане на австрийските власти през февруари т.г. На 12 септември 2019 г. е поредното съдебно заседание за неговата екстрадиция в Австрия. В тази връзка базираната във Виена Европейска инициатива за възстановяване на финансови средства (EFRI) разпространи до медиите отворено писмо с данни за мащабите на измамата и петиция до главните прокурори на Австрия и България в подкрепа на екстрадицията на Барак. Разследване на Биволъ разкрива как са източени средствата – през сметки на офшорни фирми в Инвестбанк, теглене на огромни суми в кеш и покупки на скъпи имоти.
...
Ударът срещу международната мрежа от финансови измамници и арестът на Барак обаче не станаха шумна медийна новина в България. Нито МВР, нито Прокуратурата, нито ДАНС се похвалиха с успешната реализация срещу “Вълка от София”, както е известен израелецът Гал Барак. Той беше освободен от ареста по здравословни причини и до момента очаква съдебно решение за екстрадиция в Австрия под домашен арест.
...
По информация на Биволъ защитата на Гал Барак се води от кантората на небезизвестният адвокат Тодор Батков, представител на израелския бизнесмен Майкъл Чорни, екстрадиран от България през 90-е и издирван от няколко държави за финансови престъпления.

Именно Батков посрещнал разследващите, дошли да задържат Барак в офиса му и да изземат доказателствен материал от компютърните конфигурации. Очевидно някой е предупредил за идването на антимафиотите, защото в крайна сметка от офисите на Гал Барак не са иззети нито сървъри, нито компютърни конфигурации, а кол центъра продължава да си работи и след ареста на неговия шеф.

Потърсен за коментар по имейла Тодор Батков не отговори до редакционното приключване на статията.
...

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 47693
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » пет сеп 13, 2019 12:06 am

БНР свали от ефир Силвия Великова
12 Септ. 2019
Силвия Великова, която е водещ на предаването "Преди всички" по БНР, а също и дългогодишен съдебен репортер, е свалена от ефир, стана ясно днес. Освен че вече няма да води предаването, тя е махната и от ресора, т.е. няма да отразява новините за съдебната власт.

Великова е един от малкото останали журналисти, които задават неудобни въпроси на представителите на прокуратурата и съда, както и на изпълнителната власт.

От БНР все още няма официално становище и обяснение за свалянето на Великова.
...
Една от наистина само единиците останали в БНР, които винаги слушам с огромен интерес, особено интересни и съдържателни бяха съдебните й репортажи... :?

Отговори

Върни се в “Политика”