ОБРАЗОВАНИЕ (около метеорология/климатология)
Модератор: Бял облак
- Hristo Chipilski
- Регистриран: чет яну 04, 2007 12:29 am
Благодаря за хубавите думи, със сигурност не съм се целил още толкова на високо, но определено се чувствам щастлив, че съм записал науката, към която винаги съм проявявал огромен интерес. На 8 август заминавам да уча една година в Америка, University of Oklahoma, чийто департамент по метеорология се слави като най-добър в света. Така ще имам възможност да сравня двете школи и да преценя какви възможности ще ми се отворят за в бъдеще 

Последна промяна от Hristo Chipilski на ср апр 16, 2014 4:27 pm, променено общо 1 път.
- Hristo Chipilski
Нямал съм много време покрай работа и семейни проблеми да споделя, че от август месец официално започвам своята докторантура в Щатите. Мястото е познато - School of Meteorology, University of Oklahoma. Ще се занимавам в сферата на численото моделиране/асимилация на данни/динамика на мезомащабни конвективни системи, проявяващи се във вечерно време на територията на Great Plains. Проектът ми е доста широкоспектърен, с възможност за промени в точната тема на дисертацията. Изключително се вълнувам от предстоящата ми работа/обучение. 

- Hristo Chipilski
- Hristo Chipilski
Ако всичко е по план, догодина ще завърша бакалавърска степен по "Корабоводене". Чудя се дали мога директно да запиша магистратура по специалност свързана с (хидро)метеорологията по възможност в чужбина. Тоест например да уча по специалност, с която да съчетая придобитите си знания и да работя на пристанище в чужбина като метеоролог или на изследователски кораб, където да изучавам различни явления.
-
- Site Admin
- Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
- Контакти:
ПРИЕМ НА СТУДЕНТИ В МАГИСТЪРСКА ПРОГРАМА "ФИЗИКА НА ЗЕМЯТА, АТМОСФЕРАТА И ОКЕАНА" ЗА УЧЕБНАТА 2017/2018 ГОДИНА
Начало: 28.08.2017 г.
Край: 08.09.2017 г.
Място: Физически факултет на СУ "Св. Климент Охридски" с адрес: бул. Джеймс Баучър № 5, зала А 415
За допълнителна информация: доц. д-р Гергана Герова - ръководител на магистъска програма" ФЗАО", email: guerova@phys.uni-sofia.bg
Анотация на ОКС "Магистър" по Физика на Земята, атмосферата и океана
Начало: 28.08.2017 г.
Край: 08.09.2017 г.
Място: Физически факултет на СУ "Св. Климент Охридски" с адрес: бул. Джеймс Баучър № 5, зала А 415
За допълнителна информация: доц. д-р Гергана Герова - ръководител на магистъска програма" ФЗАО", email: guerova@phys.uni-sofia.bg
Анотация на ОКС "Магистър" по Физика на Земята, атмосферата и океана
Krasimir Stoev:
1 hr
От тази година стартира новата магистърска програма "Физика на Земята, атмосферата и океана" във Физическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски".
Може да кандидатства всеки с бакалавърска степен без значение от специалността. Магистърската програма е подходяща за журналисти, застрахователи, спасители, парапланеристи, за технически сътрудници, презентатори на прогноза за времето, специалисти в центрове за популяризация на науката, в музеи, планетариуми и всеки, който иска да специализира в тези направления, но не е завършил физика или математика.
Повече информация за програмата и сроковете за подаване на документи може да намерите на страницата на Катедра "Метеорология и геофизика": http://mg.phys.uni-sofia.bg/magfzao.html
Затова хората са измислили така нареченото изравнително обучение. Освен магистърските изпити от учебния план, трябва да вземеш и определени изпити (математики и физики) от бакалавърските. Не знам дали с новата специалност е така, но предполагам че да.
Поздрави, Анджи
--------------------------------------------------
Mathematics is the language of nature.
От моя випуск пък имаше незаети бройки в инженерната физика, с тройки влизаха, ама после не си взеха векторния анализ (2 курс е това) и разни други изпити ... и съответно не завършиха. Както се казва, влизането е лесно, ама излизането е трудно. 

Поздрави, Анджи