Актуални политически събития у нас (разни) - 2007-2012

Твърде много хора претендират, че разбират от политика, а дали наистина е така?
quittr
Мнения: 14904
Регистриран: пет фев 23, 2007 8:46 am
Местоположение: Русе

Мнение от quittr » нед яну 13, 2008 6:25 pm

В България властта е една мафия, така, че...Все пак ти пожелавам успех. :wink:

Потребителски аватар
todorm
Мнения: 906
Регистриран: съб фев 24, 2007 4:39 pm
Местоположение: Пловдив

Мнение от todorm » нед яну 13, 2008 6:28 pm

Аз да мога да дойда на власт.............
Такава зима ще докарам, че.... Аз ваща .... :D

А за Путин, като дойде, ако може и малко от руската зима да докара. :wink:

petet
Лято е ;)
Мнения: 1848
Регистриран: пон яну 22, 2007 9:49 pm
Местоположение: София

Мнение от petet » нед яну 13, 2008 6:33 pm

Да вземе един АЦ от Сибир в куфара си и да го пусне да полети тука :lol: :lol:

Потребителски аватар
todorm
Мнения: 906
Регистриран: съб фев 24, 2007 4:39 pm
Местоположение: Пловдив

Мнение от todorm » нед яну 13, 2008 6:36 pm

Няма лошо! :D Ей за това трябва да сме с братушките! :D

petet
Лято е ;)
Мнения: 1848
Регистриран: пон яну 22, 2007 9:49 pm
Местоположение: София

Мнение от petet » нед яну 13, 2008 6:38 pm

Правилно! :lol:

Руска + Българската мафия=Владетели на света :lol: :lol: :lol:

Каква българо-руска симбиоза :lol:


Аз съм ЗА да бъдем съюзник с Русия,не със САЩ,в Русия е бъдещето и само така ще ни бъде!!!!

Потребителски аватар
Мракогор
Мнения: 5703
Регистриран: съб окт 20, 2007 9:49 pm
Местоположение: Пловдив-запад

Мнение от Мракогор » нед яну 13, 2008 7:03 pm

Русия по правило винаги е била враг на България и това не трябва да се забравя.

petet
Лято е ;)
Мнения: 1848
Регистриран: пон яну 22, 2007 9:49 pm
Местоположение: София

Мнение от petet » нед яну 13, 2008 9:09 pm

Мракогор написа:Русия по правило винаги е била враг на България и това не трябва да се забравя.
Турция е

petet
Лято е ;)
Мнения: 1848
Регистриран: пон яну 22, 2007 9:49 pm
Местоположение: София

Мнение от petet » нед яну 13, 2008 9:09 pm

Защо да е враг?

Потребителски аватар
Radoslav Petkov
Мнения: 42639
Регистриран: пон дек 17, 2007 1:46 am
Местоположение: ДУПНИЦА 551 м.н.в. // София "Толстой" 532 м.н.в.

Мнение от Radoslav Petkov » пон яну 14, 2008 12:47 am

Истината е че никой не проявява интерес към България освен ако няма интерес.Русия ли ще е,Щатите, или ЕС няма значение.Руснаците са ни освободили от Османците,не защото сме братушки,а защото са виждали заплахата към тях,а именно от набиращата скорост турска империя.Щатите ни използват като опитни зайчета(войната в Сърбия,както и за контингента в Ирак),а ЕС ни приеха главно заради перфектното географско положение,и възможността за контрол на всичко трансгранично от близкия и далечен изток към Европа.Така че нека не се заблуждаваме,ние сме и винаги сме били кукла на конци,колкото и жалко да звучи.И все пак,въпреки сложната политическа ситуация в дуржавата,аз обичам България,и искренно се надявам някой ден,всички да живеем поне нормално там където сме родени и израснали :cry: :cry: :cry:
Метеорологична станция "Дупница" в югоизточната част на града, онлайн :
http://www.stringmeteo.com/stations/dupnitsa/
http://www.stringmeteo.com/stations/aut ... ?gen=t#sel

petet
Лято е ;)
Мнения: 1848
Регистриран: пон яну 22, 2007 9:49 pm
Местоположение: София

Мнение от petet » пон яну 14, 2008 10:11 am

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МНОГО СЪМ СЪГЛАСЕН С ТЕБ!АМА ТЪПИТЕ НИ ПОЛИТИЦИ НЕ МОГАТ ДА ГО ОСЪЗНАЯТ!ТОВА МЕ ДРАЗНИ...! :x

Купих си "Стандарт" и гледам,че има за петрола БУР-АЛЕКС
РУСИЯ ЩЕ ПОЛУЧАВА НАД 55 МИЛИАРДА ДОЛАРА ГОДИШНО,ГЪРЦИЯ - 800 МИЛИОНА,БЪЛГАРИЯ 35 МИЛИОНА

petet
Лято е ;)
Мнения: 1848
Регистриран: пон яну 22, 2007 9:49 pm
Местоположение: София

Мнение от petet » пон яну 14, 2008 10:12 am

Заради петролопровода Бургас - Александруполис
Ставаме руската пешка срещу Европа
Москва печели $660 млрд. от тръбата, за нас остават трохите


България има един комплекс, от който не може да се отърве от векове. Страната ни никога няма думата, когато става въпрос за съдбовни решения. Те или се вземат от Великите сили, или родните управници правят избора през главата на народа. Това с пълна сила важи за петролопровода Бургас - Александруполис. Управниците ни се готвят за подписването на проекта по време на посещението на Владимир Путин у нас. И да пуснат петролната тръба през територията на страната ни въпреки всички негативи от това. Туристическият бранш вече предупреди, че се залагат приходи от 2 млрд. евро срещу 35 млн. долара от транзитни такси. Еколозите скочиха, че трасето ще превърне Бургаския залив в нефтено езеро и ще съсипе територии, защитени от "Натура". Открит остава въпросът защо властта поставя на карта интересите на държавата? И дали отново това не става под натиска на една империя, която години наред ни е третирала като своя губерния?


Само отчуждаването на земята в по-атрактивните райони ще глътне повече от едногодишната транзитна такса от нефтопровода
ФОТО "СТАНДАРТ"Белчо Цанев

--------------------------------------------------------------------------------

Екологията е само една от въпросителните около проекта Бургас - Александруполис. "Стандарт" вече писа обстойно за нея. А какви ще са икономическите ползи за страната ни?
Бъдещата тръба ще минава през район, в който тепърва ще се отчуждават земи. На този фон очакваните приходи за България - около $35 млн. годишно транзитна такса, са смешни. Приблизително толкова ще струват само отчуждаването на земята от по-атрактивните райони. Колко ли години приходи от такса ще са необходими, докато се изплати и останалата отчуждена земя? Пари, които държавата ще трябва да плати предварително.
Бургас - Александруполис е затворен проект, който ще транспортира руски нефт (поради липса на друг). Петролът ще минава през Балканите на път към големите потребители на Запад. Той няма да ни осигури необходимата диверсификация на доставките, а само ще ползва България и Гърция за увеличаване износа на Русия. Нефтопроводът няма да ни направи енергиен "център", а енергиен "самар" на Балканите.
Русия ще има тотален контрол върху приходите от тръбата България няма да може да разчита на допълнителни приходи - печалба или данъци, и ще получава само транзитна такса. Каква ще е тя - не е предмет на споразумението, което ще се подпише при посещението на Владимир Путин. Поради простата причина, че проектът няма актуални ОВОС и предпроектно проучване. Които да дават някаква по-точна представа за разходите по изграждането и експлоатацията му. Оценката, която германската ILF направи през 2001 г. - 783 млн. евро, е остаряла. Оттогава цената на метала, на работната ръка, енергията, застраховките и пр. поскъпнаха драстично. Всичко тепърва ще се изчислява, за да е ясно колко ще струва транспортът на нефта и каква транзитна такса ще може да бъде начислена. Така че днес никой не може категорично да заяви какво ще печели България от транзита. А цитираните $35 млн. са остатък от миналото.
На преден план излезе още една клопка, лансирана от министър Асен Гагаузов
- да се създаде гаранционен фонд за акумулиране на средства, с които ще се покриват щети при евентуални екопроблеми. Това е пълна глупост. Редно е фирмата, собственик на тръбата, да получи финансови гаранции от проектанта. Така че, ако нещо стане и се докаже, че грешката е на проектант, той да си поеме вината. Самата международна компания пък трябва да издаде банкови гаранции за милиарди долари в полза на България и Гърция. При такива проекти се правят цели консорциуми от мастити застрахователни и презастрахователни компании, които поемат всички рискове. Следователно застраховките трябва да се плащат за сметка на цената на транзитирания нефт, а не България и Гърция да сторнират суми от мижавите си транзитни такси.
Самият проект е правен с поглед към небето. Защото е за транзитиране на руски петрол, който... го няма! Руснаците няма откъде да вземат 18 млн. тона нефт, за да го захранят. Защото поне 50% от капацитета на тръбата трябва да е пълен, за да изплащат кредитите по изграждането. Руснаците нямат петрол и скоро няма да го имат. Затова веднага след като беше подписано споразумението за създаване на международната проектна компания на 15 март 2007 г., първото нещо, което Путин направи, беше да замине за Казахстан и да поиска от Назърбаев поне 20 млн. тона нефт. Назърбаев обеща, но насочи инвестициите си към съседна Румъния. Там държавната "Казмунайгаз" купи "Ромпетрол", която вече изгражда голяма верига бензиностанции и у нас. А в Румъния интересите към изграждане на петролопроводи са насочени към реализация на проекта Констанца - Триест.
Най-рано някакъв петрол за тръбата Бургас - Александруполис може да се появи към 2015 г., когато бъдат разработени офшорните находища в Каспийско море и бъде увеличен капацитетът на тръбопровода до Новоросийск. Но и тогава петролът за "нашия" проект пак не е сигурен, защото руснаците имат символично участие в находищата в Каспийско море. Там интересите диктуват щатски и английски фирми, които ще насочат нефта към тръбата Баку - Джейхан.
Но дори и да бъде осигурен петрол, въпросът е какво ще прави той в Александруполис? След всички претоварвания той ще е по-скъп от предлагания на преситения средиземноморски пазар и трябва да се търсят клиенти в Ротердам
и САЩ А руският нефт може да бъде преработван само в рафинерии, пригодени да работятс тежка и богата на сяра суровина. Щатите купуват такава, но в неголеми количества.
Тогава защо руснаците натискат за тръбата, след като нямат с какво да я пълнят?
Защото тя се използва от Кремъл като примамка за основната цел на Москва - "Южен поток". С проекта Русия ще затвори южната примка от своя енергиен пръстен около врата на Обединена Европа. И ще изпрати в небитието единствения опит на България и още няколко страни да диверсифицират доставките на природен газ чрез проекта "Набуко". Защото "Южен поток" е смърт за "Набуко". Поне за 25 години напред.
Че Бургас - Александруполис е само примамка, говори и фактът, че още преди години милиардерът Вагит Алекперов го обяви за икономически неизгоден и отказа ЛУКОЙЛ да участва в него. Няма данни да си е сменил становището. А освен експерт Алекперов е човек, който никога не говори празни приказки.
Доказателство, че проектът е неизгоден, е и фактът, че нито една частна фирма не е заявила желание да влезе в него. Това е типичен соцпроект, дирижиран от правителството на Москва. Поради което отсега е ясно, че освен Газпромбанк няма друг да кредитира изграждането му. ЕС няма да даде пари за проект, доминиран от руснаците. Които трудно ще дадат гаранционни писма, че ще осигурят 200 млн. барела петрол годишно. А без гаранции нито една банка не би дала и цент кредит.
И все пак, ако се осигури нефт, кой колко ще печели от тръбата?
При пълно натоварване приходите на руснаците ще бъдат $22 млрд. годишно от експорта на петрол.
Гърците, които ще возят нефта, ще печелят над $800 млн. годишно от навла. Плюс транзитна такса.
България ще се радва на транзитна такса от максимум $35 млн.
Така за целия евентуален 30-годишен цикъл на работа на тръбата и при непроменени цени на петрола и навлата Русия ще спечели над $660 млрд., Гърция - над $25 млрд., а ние - максимум $1 млрд.
В крайна сметка за всички трябва да е ясно, че както досега не сме забогатели от транзита на сериозните количества руски природен газ към Турция, Гърция и Македония, така няма да спечелим кой знае колко и от тръбата до Александруполис. Най-малкото, защото руснаците държат 51% от нея и сами ще определят и разходите, и размера на транзитната такса. И тъй като крайната цел на Москва е нефтът да не им излиза по-скъп от този, който преминава през Босфора, те ще правят зверско съкращаване на разходите, включително и за транзитни такси за България и Гърция. Иначе няма шанс петролът им да остане конкурентоспособен на пазара.

petet
Лято е ;)
Мнения: 1848
Регистриран: пон яну 22, 2007 9:49 pm
Местоположение: София

Мнение от petet » пон яну 14, 2008 10:13 am

Такова нахалство и такава наглост,нз,35 милиона на година,божееее

petet
Лято е ;)
Мнения: 1848
Регистриран: пон яну 22, 2007 9:49 pm
Местоположение: София

Мнение от petet » пон яну 14, 2008 10:16 am

Да вземат да ни построят АЕЦ "Белене" и после всяка година да ни дават минимум 100 милиона!

Потребителски аватар
Мракогор
Мнения: 5703
Регистриран: съб окт 20, 2007 9:49 pm
Местоположение: Пловдив-запад

Мнение от Мракогор » пон яну 14, 2008 5:43 pm

Трябва българите да се вземем в ръце и да гласуваме, а не да оставяме на циганите и турците да си избират и парламент и президент. Щото сега само Гоце е етнически българин, другите тримка хубавци не са. :evil: .Ама Гоце :evil: :evil: :evil: .

А Русия от самото си създаване като държава ни е враг, благодарение на тях отива на кино първата българска империя, отива на кино мечтата ни за обединена България, през самото турско робство също нанася много пакости и т.н и т.н.

petet
Лято е ;)
Мнения: 1848
Регистриран: пон яну 22, 2007 9:49 pm
Местоположение: София

Мнение от petet » пон яну 14, 2008 6:01 pm

За първият абзац: Да имаш предложения?

Втори: Нз не съм мн съгласен

Заключена

Върни се в “Политика”