Ами това за предварението доста го мислих, но в крайна сметка надделя варианта, предварението да се отчита от момента даже и на една-единствена промяна в прогнозата (това е написано в дългите правила). Мога да го променя, като разделя явленията и температурите или пък да действа независимо за всеки отделен елемент. Тогава обаче ще трябва да обмисля добре и точкуването за предварението, защото може да се окаже прекалено изгодно

. Засега чакам предложения за обмисляне, може би е най-добре да направя такава принципна промяна в следващия етап, т.е. в началото на март.
Що се отнася до снега, ако валежът е със сумарна продължителност под 25% от интервала (т.е. <25%х8ч. = <2ч.), той се отбелязва като краткотраен, освен ако средната облачност за интервала е "незначителна", "разкъсана" или "облачна пелена" (т.е. сравнително малко), когато явлениято трябва да се отбележи като "краткотрайно влошено". Това съм го въвел с идеята, ако например в някой от краищата на интервала само за малко е лошо (или се оправи внезапно след валежно време или се развали внезапно - както става през лятото), да има възможност това да се отбележио като явление с по-малка значимост. Е, може и лошото време да не еточно в края, но така или иначе, не ми харесва идеята през целия интервал да е почти слънчево, а в началото или в края да капне малко дъжд, а аз да нямам разграничение за такъв случай и да трябва да го сложа в кюпа с "краткотраен валеж" или не дай си боже при нещо още по-значимо ("дъжд" или "сняг", например).
Абе, както казах, има възможности за оптимизация...