СПОНСОРСТВО/ПОМОЩ ЗА (нови/съществуващи) АВТОМАТИЧНИ СТАНЦИИ на интересни места

Всичко около разполагането, инсталирането, поддръжката и онлайн-визуализацията на любителските автоматични станции...

Модератори: Бял облак, angilari, alexander

Потребителски аватар
alexander
Мнения: 5346
Регистриран: пон юни 04, 2007 1:13 pm
Местоположение: Благоевград, Рилци
Контакти:

Мнение от alexander » пон фев 28, 2011 4:54 pm

Задача №1 на този проект е станцията в Трънско! Хайде да не разводняваме темата с мнения кой кокво би могъл да даде, ако станцията е не в Трън, а някъде другаде, близо до него!
Ако кмета на общината или друг собственик на терен поеме част от инвестицията /освен тока и нета/, това е добре дошло. До тогава сметката е каквато я изписах.
Не зная как точно сте си представняли нещата, и може би е защото не сте ги вършили до сега! Отиваме при абсолютно немотивирани хора. Независимо дали ще е кмета, управител на фирма , местен хотел или друг частен имот, Ние сме длъжни да поставим нещата на масата. Длъжни сме да представим цялата инвестиция и да обсъдим възможността за степента на съуастие на даденото лице, включително за варианта сами да финансираме цялата апаратура в станция Трън.
Иначе само си губим времето в празни приказки. :hmm1:

Утре обявявам разплащателната сметка за събиране на средствата!
Метеостанции за дома и бизнеса, уеб-визуализация:
http://www.weathershop-bg.com/bg/
http://www.stringmeteo.com/stations/sell.php
Поръчайте на: 0888 280094; 0888 649436
Тестова станция Technoline WS1900 в с. Рилци, община Благоевград

Потребителски аватар
Liani
Мнения: 308
Регистриран: пон яну 10, 2011 1:42 am
Местоположение: Сандански - н.в. 211м.

Мнение от Liani » пон фев 28, 2011 5:04 pm

За Трън мога да изпратя на Сашо една мишка и една клавиатура, чисто нови и двете и един стар монитор CRT (кинескоп)

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 56106
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » пон фев 28, 2011 5:18 pm

alexander написа:
Не зная как точно сте си представняли нещата, и може би е защото не сте ги вършили до сега! Отиваме при абсолютно немотивирани хора. Независимо дали ще е кмета, управител на фирма , местен хотел или друг частен имот, Ние сме длъжни да поставим нещата на масата. Длъжни сме да представим цялата инвестиция и да обсъдим възможността за степента на съуастие на даденото лице, включително за варианта сами да финансираме цялата апаратура в станция Трън.
Ами точно това имах предвид, когато почти в началото на тази тема споменах, че не ми харесва занимаването с кметове :? . Както и да е, бързо се отказах от това (поне за момента), да кажем, че за Трън може да се направи един "пробен" компромис, включително и за да се натрупа опит за прилагането на процедурата като цяло. Но дълбоко в себе си продължавам да смятам, че за колкото и интересно място да става въпрос, по някакъв начин трябва да издирваме поне отчасти мотивирани и лично заинтересовани (в областта на регистриране на времето) фенове. Иначе... не е много ясно колко време ще продължава "щастието" със съответните станции, все пак става въпрос за влагане на лични средства на фенове от форума...

Потребителски аватар
Бай_Иван
Мнения: 780
Регистриран: вт ное 10, 2009 11:35 am

Мнение от Бай_Иван » пон фев 28, 2011 8:25 pm

В рамките на 2 месеца бих могъл да помогна финансово ако това все пак е окончателната цена на проекта , относно физическата работа също няма проблем само да бъде в удобно за мен време т.е. да имам отработените часове за седмицата и да съм си взел семинарните , по-конкретно най-добре през уикенда(поне замен).
С пътуването до Трън какво стана.......... :D :D :D
Във форума всеки носи радост. Един на влизане, друг на излизане...
Изображение

Потребителски аватар
bismarck
Мнения: 21069
Регистриран: чет май 29, 2008 12:18 pm
Местоположение: София, Видин

Мнение от bismarck » пон фев 28, 2011 9:15 pm

Момчета, умишлено се въздЪржах от комантар досега, но наистина съм на акъла, че така - с главата напред, вероятността да стане нещо трайно и добре поставено(не в прекия смисъл) е ...
Последните изказали се са прави - без мотивация, най-добре емоционална, както почти всички тук присъстващи нещата не са на здрава основа.
Иначе, при наличие на сигурен терен и достоен за доверие човек много ясно, чебих отделил ресурс да се включа и аз. Но при нещо сигурно налице.

Voivodata

Мнение от Voivodata » пон фев 28, 2011 9:33 pm

С оглед на изложеното дотук от мен , особено още в първото ми мнение ,че идеята ми е да се намери първо човека, на който да се помогне финансово към неговото лично участие искам да кажа, че бих дал в така да го нарека "нулев проект" не повече от 20лв!Определено бих дал и за следващия също ако е подобно култов, но с оглед на участието дотук дори само с мнения на повечето съфорумци дълбоко се съмнявам че ще има смисъл!
Сашо, незнам защо така сформира групичка от 12-13човека...струва ми се че може да не се свива така кръга, защото другите сега гледат "богоизбраните" каква ще я свършат и стискат палци да станат нещата ама без да участват!
Да не казвам ,че идеята ми се роди/ поне за мен говоря /, когато ми мина през главата групиране на съфорумци/съграждани/ с общи усилия да направим възможно откриване на станция в "нашия" регион и така от личен интерес да се получат по-лесно нещата!Затова съм сигурен ,че и в още 20 проекта да участвам няма да ми се сбъдне мечтата да има още 2 станции във Варненски регион- на най-западната точка на платото и в някоя инверсионна дупка в региона!

20лв :thumbup:

wilkosz
Мнения: 25167
Регистриран: вт яну 09, 2007 2:51 pm

Мнение от wilkosz » пон фев 28, 2011 9:43 pm

Мен лично Трън само заради едни минимални Т не ме интересува особено, където веднъж годишно я се случат сериозни минимуми, я не. Така, че всеки има право да даде пари за места, които наистина го интересуват и не бива да чувства натиск или обратното-игнориране. Аз бих дал и то повече от 60 лева за станция на Шуменското плато, но знам, че за там никой друг няма да даде, или поне освен Войводата никой друг...
Die Vergangenheit ist Geschichte, die Zukunft ist noch ein Geheimnis, aber jeder neuer Augenblick im Leben, wie auch in der Liebe, ist ein Geschenk.

Voivodata

Мнение от Voivodata » пон фев 28, 2011 9:58 pm

Ами аз ви казах- хората трябва да са лично заинтересовани и ние само да ударим едно рамо, а не да се чудя дали ще мога да отделя пари дори за първия проект!Идеята на проекта е - "мног сме, силни сме", ама не сме!Всеки трябва да каже колко би дал и от много заявили ако щете по 5-10лв ще се получи някаква сума ,а не да ударим едни сопи на тез 12-те примерно!
Друга е темата за нещо което споменах и Макс добави- когато имаш личен интерес/чисто от любопитство/ да се постави станция отразяваща климата , който по някакъв начин е свързан с твоя район!Да, за Шуменското плато бих дал повече от 20лв!за станция в моя регион ще дам 50лв...

Потребителски аватар
wolfie
Мнения: 6313
Регистриран: вт дек 23, 2008 2:11 pm
Местоположение: София/Бояна/ 744м.н.в

Мнение от wolfie » пон фев 28, 2011 10:21 pm

alexander написа:Без за претендирам за точни и окончателни цени, ще посоча елементите на план-сметката, която към момента възлиза на около 810лв :
Метеостанция - до 220лв; компютър /без монитор, мишка и клавиатура/ - до 120лв; метео клетка - до 120лв ; уеб-камера с активен удължителен кабел - до 70лв; UPS /1200VA, евентуално ако решим да взимаме/ - до 110лв ; гориво за две пътувания до Трън - до 120лв; монтаж - минимум 50лв;

Да очертаем и кръга на евентуалните спонсори: За сега те са 12-13 души, а именно: Аз, Бял облак, Stringmeteo, Radoslav Petkov, Voivodata, wolfie, webcambg, masterweather, angilari, Stoyan_, Skyline92, krasi83 /евентуално/, Бай_Иван.
Средно-аритметично се пада по 62-63лв. Моля, нека всеки от споменатите потвърди ангажимента си, с конкретното финансово съучастие, труд, оборудване и др.
Потвърждавам участието си по която и да е от горните точки. Също и превоз до там, ако е необходимо. Въпрос на доизясняване в близките дни..
There is not such thing like "enough snow" ;) http://skuky.net/41598
АМС Камера
Windy - НЯМА КРАЙ ВЕЧНА ЗИМА НЕКА ИМА

Потребителски аватар
alexander
Мнения: 5346
Регистриран: пон юни 04, 2007 1:13 pm
Местоположение: Благоевград, Рилци
Контакти:

Мнение от alexander » пон фев 28, 2011 11:12 pm

Voivodata написа: Друга е темата за нещо което споменах и Макс добави- когато имаш личен интерес/чисто от любопитство/ да се постави станция отразяваща климата , който по някакъв начин е свързан с твоя район!Да, за Шуменското плато бих дал повече от 20лв!за станция в моя регион ще дам 50лв...
Мдаа, а за станция в твоя двор би дал и 500 като и си направил!
Точно така, всичко това е друга тема и "упражненията" в тази друга тема само доказват колко условна е подкрепата ви за Трън в случая.
Изобщо не съм ограничил кръга на "богоизбраните" до 12-13. За съжаление, окончателната им бройка може не само да не нарастне /защото на приказки всички сме силни/, но да е доста по-малка, особено, ако накарам /почти насила/ споменатите съфорумци да заяват своите възможности и конкретен дял от тези 810 лв.
Няма как да поднеса на тепсия всички пожелания за АС Трън. Не мога да Ви обещая перфектни условия около общинскта сграда, нито заинтересован и мотивиран човек за поддръжка на станцията, още по-малко това някой да поеме половината от стойността на системата. Вместо това обещавам максимално да защитя интереса ни и при най-малък шанс да имаме съучастие в проекта, да се възползваме максимално от него. Тези неща ще се изяснят до края на другата седциа. До тогава, обаче, аз очаквам ясна подкрепа при най-неизгодния вариант - оборудването да е изцяло за наша сметка! Кръгът е отворен - всеки е добре дошъл в него!
Последна промяна от alexander на пон фев 28, 2011 11:32 pm, променено общо 1 път.
Метеостанции за дома и бизнеса, уеб-визуализация:
http://www.weathershop-bg.com/bg/
http://www.stringmeteo.com/stations/sell.php
Поръчайте на: 0888 280094; 0888 649436
Тестова станция Technoline WS1900 в с. Рилци, община Благоевград

krasi83
Мнения: 1364
Регистриран: ср май 16, 2007 12:03 pm
Местоположение: Костенец

Мнение от krasi83 » пон фев 28, 2011 11:31 pm

Потвърждавам участието си в този проект! Ще отделя 60-70 лв, като очаквам план сметката на която ще се събират парите. До понеделник аз ще мога да участвам с до 30 лв, а до края на март ще внеса и другата част от сумата. Очаквам, Сашо да направи тема в която да описва кой колко пари е превел и на коя дата.

Voivodata

Мнение от Voivodata » вт мар 01, 2011 8:21 am

............
Последна промяна от Voivodata на пон мар 14, 2011 2:47 pm, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
alexander
Мнения: 5346
Регистриран: пон юни 04, 2007 1:13 pm
Местоположение: Благоевград, Рилци
Контакти:

Мнение от alexander » вт мар 01, 2011 12:07 pm

Не знам с какво провокирах това твое мнение, но по-добре вземи да го изтриеш, защото няма нищо общо с темата и още повече с първоначалното ти отношение към нея.
Не си ми длъжен с нищо, но и аз не съм ти длъжен, запомни го. Идеята на горния пост изобщо не беше такава, а да се съредоточим върху Трън и конкретната помощ за този проект.
Правил съм и ще продължа да провя и обяснавам всичко, което знам за да може повече хора да се възползват от удобството на уеб-визуализацията. Но няма как да го правя денонощно и да го поднасям в красив вид, лесен за смилане. Подчертавам дебело, че други хора на мое място не са го правили и никога няма да го направят. Аз обаче, го правя, друг е въпросът дали си удовлетворен и дали успешено прилагаш наученото.
И не се пали, аз също съм голям кибрит , това не помага на никого. По-скоро си вземай думите назад, защото не смятам, че ги заслужавам, както и емоциите срещу мен заради твоята станция!
Последна промяна от alexander на вт мар 01, 2011 1:20 pm, променено общо 1 път.
Метеостанции за дома и бизнеса, уеб-визуализация:
http://www.weathershop-bg.com/bg/
http://www.stringmeteo.com/stations/sell.php
Поръчайте на: 0888 280094; 0888 649436
Тестова станция Technoline WS1900 в с. Рилци, община Благоевград

Потребителски аватар
alexander
Мнения: 5346
Регистриран: пон юни 04, 2007 1:13 pm
Местоположение: Благоевград, Рилци
Контакти:

Мнение от alexander » вт мар 01, 2011 12:09 pm

Всеки, който желае да помогне за реализацията на АС Трън, може да преведе своята сума по сметка на:

Александър Гошев
БАНКА ДСК
BIC STSABGSF
IBAN BG85STSA93000008901220

или като изпрати сумата до офис на Еконт в. Гр. Благоевград, кв. “Еленово”, също за Александър Гошев
Всички извършени преводи, заедно с имената и точните суми ще бъдат обявени тук.
Метеостанции за дома и бизнеса, уеб-визуализация:
http://www.weathershop-bg.com/bg/
http://www.stringmeteo.com/stations/sell.php
Поръчайте на: 0888 280094; 0888 649436
Тестова станция Technoline WS1900 в с. Рилци, община Благоевград

Бял облак
Мнения: 9634
Регистриран: пон май 11, 2009 9:03 am

Мнение от Бял облак » вт мар 01, 2011 12:24 pm

По повод последните мнения - не забравяйте, че става въпрос за спонсорство и всеки спонсор сам решава как, с какво и с колко да спонсорира. Никой не е задължен - всеки участва по собствено желание! Ако по някакви причини някой реши да се откаже - няма проблеми, това си е негово решение и право, и никой от другите участници няма основание да го съди за това пред другите!

Сега по повод самия проект:

струва ми се, че малко пришпорваме нещата. Не уточнихме точно каква банкова сметка да се създаде за целите на настоящия проект (който е с дългосрочни изгледи - първа, втора, трета и т.н. станции). Тази сметка трябва да позволява отбелязването и записването на всеки внесъл някаква сума по нея - по този начин ще се знае кой колко е внесъл, т.е. да има прозрачност. Така ще може да се покаже списък с имената на спонсорите. Ако някой държи да остане анонимен да изпрати бележка до титуляра на банковата сметка - в случая alexander. Просто ще трябва да се отиде в някой банка и да се разпита, и тогава да се реши какъв точно вид банкова сметка да се създаде. Евентуално, ако може да вървят и някакви лихви върху набраните средства...

По отношение на гарантираността на съхранението и работа на станцията след нейното монтиране, т.е. научно-изследователската дейност, която спонсорираме да не прекъсва или ако се случи така, че да прекъсне, да има обоснована причина за това и да не е по-дълго от една, две седмици, примерно). Това не е сигурно, че ще стане само с устни обещания - сега може да се говори едно, а впоследствие да се върши друго. Затова, според мен това сътърудничество (между спонсора и спонсорирания) трябва да бъде скрепено с писмен договор.
Някой може да възрази нещо от сорта, че прекалено насериозно се взимаме - на този някой ще кажа, че се оперира със средства не на един човек, а със средствата на всички нас и би трябвало по някакъв начин да ги гарантираме. Все пак парите не растат по дърветата.:)
Такъв договор за спонсорство мога да изготвя аз напълно професионално до най-малката подробност, след което ще го постна тук за одобрение или не.

Съществува вероятност евентуалните спонсорирани да не им хареса нашето сериозно отношение по въпроса и задължението от тяхна страна за непрекъсваемост на научната дейност, която ще се извършва посредством станцията, но това струва ми се ще отсее незаинтересованите от материята и в крайна сметка ще е един плюс.
Това, което правим не е дарение:nono: , а спонсорство! Между двете има съществена разлика - по принцип при дарението дареният не се задължава за някакви последващи действие, докато при спонсорството спонсорираният се задължава за нещо - в случая задължението е да се осигури предаването на метео данни, което е свързано с известни разходи в дългосрочен план за спонсорирания.
Това е, което имах да кажа на тоя етап...

Отговори

Върни се в “Автоматични станции”