СПОНСОРСТВО/ПОМОЩ ЗА (нови/съществуващи) АВТОМАТИЧНИ СТАНЦИИ на интересни места

Всичко около разполагането, инсталирането, поддръжката и онлайн-визуализацията на любителските автоматични станции...

Модератори: Бял облак, angilari, alexander

Потребителски аватар
angilari
Мнения: 24355
Регистриран: вт дек 30, 2008 8:20 pm
Местоположение: Лозенец; Нови Искър - северния полюс на София

Мнение от angilari » пет фев 25, 2011 4:31 pm

angilari написа:Малко статистика: форума има 380 регистрирани потребителя и 90 с повече от 100 мнения! Половината от тези 90 да дадат средно по 10-15 лв. (тази сума няма да ощети почти никой предполагам) и ето я първата станция! Мисля че идеята е много добра..трябва да я развием! :wink:
...а ако се намери и човек да покрие консумативите по обслужването на станцията и според цените, който Сашо е постнал над мен...даже и 10-15 лв са много...МОЖЕМ ДА ГО НАПРАВИМ и то не само една станция! ;)
www.weather-webcam.eu - уеб камери от България и Европа
АМС Нови Искър: www.stringmeteo.com/stations/noviiskar/
Камера: www.weather-webcam.eu/novi-iskar-webcam-online

Потребителски аватар
ncuxap
Мнения: 10875
Регистриран: пон дек 14, 2009 5:25 pm
Местоположение: София, ж.к. Зона Б5/пл. Македония

Мнение от ncuxap » пет фев 25, 2011 4:43 pm

В Трън съм сигурен че ще се намери добър доставчик на нет, както и в Самоков. Тук предложенията са само за култови от зимоманска гледна точка места, мисля че трябва и някой от топломаните да даде своето предложение за някое наистина топло и субтропично място. Например Резово, сигурен съм че от там ще имаме интересни данни. Моето село Буново също съм сигурен че би изтрепало рибата по жега, на южния склон на Стара планина се намира, но няма да го предлагам, че там трудностите са от всякакъв характер, нито нет има, нито някакъв начин да опазим станцията от мургавите братя :grin1: Пък и двора ми е със сериозен южен наклон, така че и подходящото място е под въпрос. Та така, Дедо, виж за някои места с топъл климат и без зима и ги предложи на уважаемите спонсори. :grin1:
Щастието не е х*й, да го хванеш с ръка. (П. Куелю)
Зона Б5 - http://weather-webcam.eu/sofia-zona-b-5 ... a-panorama

Потребителски аватар
wolfie
Мнения: 6299
Регистриран: вт дек 23, 2008 2:11 pm
Местоположение: София/Бояна/ 744м.н.в

Мнение от wolfie » пет фев 25, 2011 4:47 pm

топлофил написа:В Трън съм сигурен че ще се намери добър доставчик на нет, както и в Самоков. Тук предложенията са само за култови от зимоманска гледна точка места, мисля че трябва и някой от топломаните да даде своето предложение за някое наистина топло и субтропично място. Например Резово, сигурен съм че от там ще имаме интересни данни. Моето село Буново също съм сигурен че би изтрепало рибата по жега, на южния склон на Стара планина се намира, но няма да го предлагам, че там трудностите са от всякакъв характер, нито нет има, нито някакъв начин да опазим станцията от мургавите братя :grin1: Пък и двора ми е със сериозен южен наклон, така че и подходящото място е под въпрос. Та така, Дедо, виж за някои места с топъл климат и без зима и ги предложи на уважаемите спонсори. :grin1:
Ами Садово? Колкото до горното мнение за спонсорство, май на Войводата, също е добра идея, но не трябва ли първо ние да направим 2, 3 такива примерно, за да имаме някаква история, някакво CV :) и тогава да търсим и допълнителна помощ, вие как мислите?
There is not such thing like "enough snow" ;) http://skuky.net/41598
АМС Камера
Windy - НЯМА КРАЙ ВЕЧНА ЗИМА НЕКА ИМА

Потребителски аватар
angilari
Мнения: 24355
Регистриран: вт дек 30, 2008 8:20 pm
Местоположение: Лозенец; Нови Искър - северния полюс на София

Мнение от angilari » пет фев 25, 2011 4:58 pm

Една малко екзотична идея ми роди главата! :grin1: Шефа да направи сметка, в която по лесен и прозрачен начин всеки потребител да си плаща месечен (или тримесечен) членски внос, примерно от порядъка на 5 лв, ако е месечен и 10-15лв, ако е тримесечен! Всеки потребител плащащ редовно членския си внос ще бъде с отличителен белег във форума..пример, ако аз си заплащам редовно членския внос, името ми в форума може да се вижда така: "angilari", вместо "angilari" :idea: Само идея давам...по този начин само за няколко месеца ще изникнат като гъби 2-3 станции на най-интересните места! :P Идеята ми може да се стори дискриминираща към затруднените финансово съфорумци...не знам, вие кажете, но аз мисля, че всеки може да се лиши от една кутия цигари месечно (примерно) или от нещо друго за непушачите! ;)
www.weather-webcam.eu - уеб камери от България и Европа
АМС Нови Искър: www.stringmeteo.com/stations/noviiskar/
Камера: www.weather-webcam.eu/novi-iskar-webcam-online

Бял облак
Мнения: 9631
Регистриран: пон май 11, 2009 9:03 am

Мнение от Бял облак » пет фев 25, 2011 5:07 pm

Подкрепям идеята на Ангилари! :thumbup:

Иначе интересен район е Ивайловградско. А Садово е съвсем близо до Пловдив и данните от двете станции са много близки. 2000г. в Пловдив стана 45°C.

webcambg
Мнения: 46
Регистриран: ср окт 06, 2010 12:03 pm
Местоположение: Varna
Контакти:

Мнение от webcambg » пет фев 25, 2011 5:39 pm

Колеги, мислете за вариант където вече има компютър и нет ;)
Такива места са кметствата, някои централи на фирми и разбира се частни лица.
Ако тръгне да се копува цяла конфигурация, барабар с юпс и всичко останало няма ли да се ускъпи много проекта?
А така ще има възможност да се закупят да речем 3 МТО станции вместо една 8-)
Времето чрез уеб камери - http://www.webcambg.com

Потребителски аватар
angilari
Мнения: 24355
Регистриран: вт дек 30, 2008 8:20 pm
Местоположение: Лозенец; Нови Искър - северния полюс на София

Мнение от angilari » пет фев 25, 2011 5:43 pm

webcambg написа:Колеги, мислете за вариант където вече има компютър и нет ;)
Такива места са кметствата, някои централи на фирми и разбира се частни лица.
Ако тръгне да се копува цяла конфигурация, барабар с юпс и всичко останало няма ли да се ускъпи много проекта?
А така ще има възможност да се закупят да речем 3 МТО станции вместо една 8-)
Разбира се...според мен е абсурд цялостно оборудване! Трябва да се заявят кандидатури от съфорумци (и не само), които живеят на интересни места и искат такава станция и ще се грижат за нея, и след това тези кандидатури да се одобряват! Все пак трябва да си прост да се откажеш от такъв подарък! :grin1:
www.weather-webcam.eu - уеб камери от България и Европа
АМС Нови Искър: www.stringmeteo.com/stations/noviiskar/
Камера: www.weather-webcam.eu/novi-iskar-webcam-online

Stoyan_
Мнения: 1130
Регистриран: нед ное 07, 2010 8:50 pm
Местоположение: Стара Загора/Германия, Идар-Оберщайн около 400м.надм.равнище

Мнение от Stoyan_ » пет фев 25, 2011 6:12 pm

Много добра идея!Много ви се кефя на ентусиазма :) Бих вкарал някой лев.Сега бачкам като санитар,вярно парите са смешни,ама поне са си мой и успявам да скътам накякви пари.Мисля,че както писа Ангилари 10-20 лева няма да са проблем,поне на първо време,а след време и повечко :)

Потребителски аватар
SKYLINE
Мнения: 7106
Регистриран: пет ное 21, 2008 12:40 pm
Местоположение: Варна кв.Левски 77м.н.в.

Мнение от SKYLINE » пет фев 25, 2011 6:33 pm

angilari написа:Една малко екзотична идея ми роди главата! :grin1: Шефа да направи сметка, в която по лесен и прозрачен начин всеки потребител да си плаща месечен (или тримесечен) членски внос, примерно от порядъка на 5 лв, ако е месечен и 10-15лв, ако е тримесечен! Всеки потребител плащащ редовно членския си внос ще бъде с отличителен белег във форума..пример, ако аз си заплащам редовно членския внос, името ми в форума може да се вижда така: "angilari", вместо "angilari" :idea: Само идея давам...по този начин само за няколко месеца ще изникнат като гъби 2-3 станции на най-интересните места! :P Идеята ми може да се стори дискриминираща към затруднените финансово съфорумци...не знам, вие кажете, но аз мисля, че всеки може да се лиши от една кутия цигари месечно (примерно) или от нещо друго за непушачите! ;)
Да и на мен ми се вижда добра идея това...Според мен първо трябва да се реши точно това - как ще стоят като структура и организация нещата , ще се открива ли сдружение , сметка и.т.н.

Мога да дам пример с Астрофорума , които си имат сдружение и сметка и преди няколкло седмици си купиха огромен телескоп , може би най-големия любителски в Бг...

Voivodata

Мнение от Voivodata » пет фев 25, 2011 8:39 pm

И така, сетих се къде има шанс да се получат нещата, а и смятам че ще има одобрение от конгресмените :grin1:
Става въпрос за град Чирпан, който е интересен район със своите инверсии за ЮБ, а и както знаем предаването на данни в системата на НИМХ е история!
Статуквото в момента е следното:
1)имам роднини , които имат нет, панорама над целия град/ет.9/ , но е ясно ,че ще избираме места отговарящи на всички изисквания за метеопарк;
2)сестрата на жена ми работи в общината и следователно все пак познава кмета, което е малко превъзходство;

Така , просто казвам в този град какви възможности имам - в единия случай нещата ще се случат още отсега ви казвам, но няма да имат представителност на проф. данни, а във втория случай незнам какво да кажа на балдъзата да каже на кмета!?

В този ред на мисли, Сашо...кажи как може да се заинтригува един кмет да прояви интерес?Наистина, колкото и тънък разказвач да съм досега не ми минава през главата как да накарам един човек нямащ хал хабер от нашето хоби да се съгласи да ме изслуша и вземе + решение!То е ясно ,че станцията ще дава инф. на съгражданите за времето ,ама...кажете какво да кажа да каже бълдъзата на кмета
:grin1:

Има и 3-ти варинат:
двор с къща на с. Добри дол/ЮЗ от град Чирпан на около 9км, посока Първомай/

maniac
Мнения: 6589
Регистриран: пон дек 29, 2008 7:38 pm
Местоположение: Разград 210м.н.в.

Мнение от maniac » пет фев 25, 2011 8:42 pm

Гледам доста идеи има за станции, аз мога да дам някой лев за изграждане на станция в околията на Разград и по-точно в ниско местенце. Мисля, че ще бъде полезна за маняците на екстремни температури :lol:

krasi83
Мнения: 1364
Регистриран: ср май 16, 2007 12:03 pm
Местоположение: Костенец

Мнение от krasi83 » пет фев 25, 2011 8:48 pm

Хубави идеи имате, но един съвет от мен с Кметове не се разправяйте!

Voivodata

Мнение от Voivodata » пет фев 25, 2011 8:51 pm

Искам да опишеш малко повече местоположението на селото ти или в другия случай да се сетиш за някой башка селяк твой приятел , който е в скатана котловина в региона :grin1:
Лични идеи и нужди за станция в моя регион са следните,просто идеи:
-искам да знам какво е на платото ни в най-западната точка на платото, на около 350м.н.в. и така ще знаем разлиакта с най-източната/моята/, като данните до голяма степен ще обхващат и климата на Добруджа!
-в тези 30/40км от платото има много дупки, в които искам да знам какви са инверсиите!

Т.е. за Варненска област са нужни още 2станции и ще имаме данни напълно обхванали климата ни:
-на морския бряг
-На платото:
1-на изток
2-на запад
-котловина в платото за ниски Т , които ще са доста стряскащи , понеже при мен е студ ,а камо ли в дол на платото!

За тези станции поемам грижата да ги обслужвам, т.е. да помагам на бъдещия собственик!

Така ,че всеки да огледа региона си и да прецени къде е интересно ,а после ще отпадат по-кофтите предложения!

Потребителски аватар
Radoslav Petkov
Мнения: 42716
Регистриран: пон дек 17, 2007 1:46 am
Местоположение: ДУПНИЦА 551 м.н.в. // София "Толстой" 532 м.н.в.

Мнение от Radoslav Petkov » нед фев 27, 2011 2:54 pm

Много добре сте развили темата докато отсъствам :)

Не е ли по-добре преговорите с "официални лица" /ако има такива/ да протекат първоначално при по-хард за тях условия, например да си осигуряват поне компютрите :-? в краен случай и от нас разбира се, ако са толкова социално гърчави нещата, само идея. :hmm:

Иначе задължително подбора на местата и условията около станциите, трябва да бъде категоричен, иначе няма смисъл.

Бих могъл да помагам на Сашо при монтажите, стига да съм свободен, защото наистина не съм в прекия смисъл, понеже завършвам и пиша и дипломна работа,.., но това е за сега. Проекта ни когато / ако / стане все ще гледам да намеря време :)
Метеорологична станция "Дупница" в югоизточната част на града, онлайн :
http://www.stringmeteo.com/stations/dupnitsa/
http://www.stringmeteo.com/stations/aut ... ?gen=t#sel

Потребителски аватар
Бай_Иван
Мнения: 780
Регистриран: вт ное 10, 2009 11:35 am

Мнение от Бай_Иван » пон фев 28, 2011 1:19 pm

При бъдеща реализация на някой от проектите мога да участвам малко спонсорство както инструментално оборудване при монтаж и проверка , с труд и т.н. ,така че очаквам развитие по въпроса.За момента финансово мога да участвамс 30лв. :flourish: :flourish:
Във форума всеки носи радост. Един на влизане, друг на излизане...
Изображение

Отговори

Върни се в “Автоматични станции”