(Кофти) ОСОБЕНОСТИ НА БЪЛГАРСКАТА НАРОДОПСИХОЛОГИЯ

Името е достатъчно красноречиво...

Модератор: mmirro

Stringmeteo
Site Admin
Регистриран: 14 авг 2006, 22:51
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » 25 май 2025, 14:38

Stringmeteo
Site Admin
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » 12 юни 2025, 23:42

От това място на клипа напред (д-р Алдин Али, учил медицина в Германия) :deal: :

Потребителски аватар
bismarck
Регистриран: 29 май 2008, 12:18

Мнение от bismarck » 15 авг 2025, 10:42

Така е. Тоя народ не заслужава "ген." Атанасов, нито КирЕ, нито педе....ааа Асен. 8-)

Stringmeteo
Site Admin
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » 19 авг 2025, 21:39

Stringmeteo
Site Admin
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » 27 сеп 2025, 03:43

Maria Spirova:
5h

Вчера на връщане от протеста седях в един тролей и неволно подслушах разговора на две дами, седящи зад мен.
- Аз нямам против да протестират, то е ясно, че не са добре нещата в държавата. - каза едната замислено - Но поне трябва да казват кои улици ще задръстват, да си прави човек сметката да ги заобикаля.
- Намират си поводи да се правят на важни - изрече строго другата. - Не ги е грижа за никого, всъщност. Само пречат - не могат ли да видят, че така само влошават нещата. Нормалните хора страдат два пъти - първо от тия идиоти във властта, после и от идиотите на улицата.
Дойде моята спирка. Обърнах се към вратата и сърцето ми изстина за миг.
Защото едва тогава ги видях.
Бяха много млади момичета, не повече от 19-20-годишни. Стройни, с внимателно загладени дълги опашки и чисти, вглъбени лица.
Седяха с прибрани към телата крайници, свели глави една към друга като кошути. От тях се излъчваше една фина, проблясваща угнетеност, като изсъхналото крило на водно конче.
Взираха се пред себе си с неприлично за младостта си угрижено късогледство. Сториха ми се преждевременно осланени от примирение, посърнали от усърдието си да не участват, да стоят на страна, да не се цапат, да си гледат компромисното образование и компромисния живот - "Е, и аз мечтах да запиша дентална, ама кой може да си позволи това, особено пък ако ще правя семейство..." - и да намерят сили да вярват, че това е най-доброто, на което са способни.
Не, не ги съжалявам - с нищо не ги превъзхождам, а и животът е пред тях.
Там и тогава съжалих себе си.
Аз съм просто един от онези идиоти, които им пречат. Аз им преча. Тази мисъл наистина ми загорча - понеже заедно с другите идиоти от улиците и площадите, така и не можем да направим така, че да бъдем чути от правилните хора.
Не от политиците, а от *тези* момичета. От момичето, което никога няма да стане зъболекар, въпреки, че иска, и никога няма да се разгневи на тези, които направиха така, че тя и други като нея да не могат да си го позволят и да смъкнат очакванията от живота си до някакъв битов минимум. От момичето, което всъщност би искало да дойде да протестира до мен, но не може да го признае пред приятелката си от страх да не я помислят за гламава и непрактична - затова само за миг погледна към тълпата на "Врабча" от прозореца на тролея, а на глас пожела да има предизвестие, че да заобиколи тази неловка гледка...
Не знам за вас, но за мен тези 10 секунди в тролея бяха по-оскърбителни от всички изборни резултати през последните 25 години.
До ден днешен четири поколения българи не можем да се доближим дори до сянката на съгласие кой *действително* ни пречи и как именно.
Не можем да си признаем, че се презираме едни други, защото е най-безопасно. Защото ни дава възможност да извиним бездействието си или въртенето си в кръг, да сме доволни от себе си, без да сме променили онова, което би било от значение да променим, и да не правим усилия да се надскачаме.
Един ден ще трябва да скочим, обаче. Всички заедно. И колкото по-скоро, толкова по-добре.
https://www.facebook.com/mspirova/posts ... iSETcKpyPl

doncho
Регистриран: 10 апр 2011, 14:49

Мнение от doncho » 27 сеп 2025, 09:36

Stringmeteo написа:
14 авг 2025, 16:20
Казват, че когато Че Гевара бил хванат в капан в скривалището си, след като бил предаден от овчар, един от войниците попитал овчаря:
- Как можеш да предадеш човек, който цял живот защитава теб и твоите права?!
Хехе... като предложих да си сложиш дрешка с Че не знаех, че си му станал ген. А вероятно винаги си бил.
Игнорирайте идиотите, те са неспасяеми.

doncho
Регистриран: 10 апр 2011, 14:49

Мнение от doncho » 27 сеп 2025, 09:42

Пълна боза. Поредната белетристика на някоя дето се мисли за писател и търси внимание. Как 20 годишните момичета били угнетени и затова така коментирали протеста. Очевидно на тях им е тежко и са загубили надежда заради завладяната държава и диктатурата на Борисов и Пеевски. Но... идва новата зора, не бойте се деца за утрепния ден и т.н.
Stringmeteo написа:
Maria Spirova:

Вчера на връщане от протеста ...
Игнорирайте идиотите, те са неспасяеми.

Потребителски аватар
bismarck

Мнение от bismarck » 27 сеп 2025, 22:04

Дончо. Стринг Е комунист. Но роден около век след правилното (ЗА шибаните комуняки) време.

Stringmeteo
Site Admin
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » 28 окт 2025, 17:32

Андрей Велков: Апатията е враг. Ако сърдитите излязат и гласуват, резултатът ще е различен
Всички губим от култивираната апатия, подчерта авторът на "Реквием за една държава"
28.10.25 в 10:06
Действието се развива в паралелна вселена, която прилича на нашата, преплита се политически трилър и социална сатира.

Изображение

Потребителски аватар
bismarck

Мнение от bismarck » 31 окт 2025, 10:25

Тук, уважаеми ни Стринг, съм малко раздвоен как да коментирам. Първо - някои с претенции за "учЕни" вярват в кемтрейлс и "че има такива неща". Две - самият ти в миналото си писал по теми подобни работи. "Че...а бе има нещо....". Помня във връзка с оня тъп и некадърен руски шаман-дебил Курвус, няма как да не помниш.
Човек трябва да бъде последователен. Или "има такива неща", или на принципно скептична научна позиция. Няма междинен вариант, всеки такъв (вариант) те праща при средната маса дебили, осмивана в линка ти. :dontknow:

wilkosz
Регистриран: 09 яну 2007, 14:51

Мнение от wilkosz » 31 окт 2025, 11:59

" Курвус" работи като главен военен метеролог на космодрума в Байконур, и се е доказал като специалист хиляда пъти, пък ти сереш в дира и тук. :laughm:
Абе що не идеш да се прегледаш, белким са измислили хапче за арогантен дебилизъм. Надявам се някой от групичката ти на шаро Мастъра, Леберкеза или Блу да ме цитира, че да го прочетеш :laughm: то други няма :laughm:
„Едва когато започнете да плувате срещу течението, осъзнавате колко много мръсотия идва към вас.“

alfa
Регистриран: 10 мар 2011, 10:31

Мнение от alfa » 31 окт 2025, 13:05

bismarck написа:
31 окт 2025, 10:25
Тук, уважаеми ни Стринг, съм малко раздвоен как да коментирам. Първо - някои с претенции за "учЕни" вярват в кемтрейлс и "че има такива неща". Две - самият ти в миналото си писал по теми подобни работи. "Че...а бе има нещо....". Помня във връзка с оня тъп и некадърен руски шаман-дебил Курвус, няма как да не помниш
Човек трябва да бъде последователен. Или "има такива неща", или на принципно скептична научна позиция.
Последователен путинофиле, човек се развива в течение на годините и времето и една черта на разумния и развиващ се човек е способността му да преразглежда критично собствените си убеждения и ако се налага, да ги коригира. Не че съм ги виждал тези писания в миналото, разказани от теб както дявол разказва евангелие, но ако ги е имало и сега Стринг ги е преразгледал или погледнал критично, това може да показва че се е развил, а не че е непоследователен. Човек не е един и същ на 20, 30, 40 и т.н. години.
Ти например, bismarck, нали знаеш кога ще преразгледаш позицията си за собствения ти изключителен интелект или ще преразгледаш позицията си срещу хомосексуалистите :?:

Отговори

Върни се в “Човешките взаимоотношения. Успехът в живота”