Пристрастявания - разни (храна, компютри, хазарт, секс, адреналин...)

За цигарите, алкохола и наркотиците е ясно, но май има и други видове пристрастявания...

Модератор: mmirro

Потребителски аватар
gosho97
Регистриран: 03 юли 2012, 10:05
Местоположение: Варна-Акчелар (180м.н.в.)(кв.Виница), с.Климентово, общ.Аксаково /288м.н.в/, Обзор /22м.н.в/

Мнение от gosho97 » 20 юли 2016, 23:22

Страшна идиотщина е това. :palm:
Нова уеб камера с панорамен изглед от местност Акчелар, Варна:
http://weather-webcam.eu/varna-akchelar ... ra-na-jivo
https://www.mgm.gov.tr/sondurum/radar.a ... rU=ppi#sfB
https://meter.ac/gs/nodes/N125/gauge.html

Потребителски аватар
nikolai kamburov
Регистриран: 29 апр 2014, 21:54

Мнение от nikolai kamburov » 20 юли 2016, 23:49

Подкрепям! Тя да учеше на нещо, а то по цял ден ходят като невменяеми навсякъде. В храсти, забранени имоти и тн...просто са като заслепени наистина!
"Вкаменелостите са буквите, с които Земята е писала своята история"
Ж.Кювие

Потребителски аватар
ncuxap
Регистриран: 14 дек 2009, 17:25

Мнение от ncuxap » 21 юли 2016, 02:29

Доста подходящо за темата вредни пристрастявания. :grin1: Наистина невменяема работа, в 9гаг всеки 2ри пост е за тая тъпня. Даже имаше някакви негери дето ги даваха как се бият в някакъв магазин заради покемон. :grin1:
Щастието не е х*й, да го хванеш с ръка. (П. Куелю)
Зона Б5 - http://weather-webcam.eu/sofia-zona-b-5 ... a-panorama

Stringmeteo
Site Admin
Регистриран: 14 авг 2006, 22:51
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » 23 юли 2016, 04:58

Покемонът причинява рак на простатата

Генът "Покемон", който способства за развитието на някои видове рак е активен в клетките на рака на простатата, установиха учени от американския университет Крейтън (Creighton University).
Компанията Nintedo, която притежава правата за франчайза за името "покемон", заплаши със съдебен иск учените от Центъра за изследване на рака в Ню Йорк, където е открит генът "Покемон", поради което генът е преименуван на Zbtb7.
:grin1:

kinggang8
Регистриран: 27 мар 2016, 12:26

Мнение от kinggang8 » 23 юли 2016, 13:42

КАТ: Две катастрофи в София заради покемони

Има два случая на леки пътнотранспортни произшествия, както и вече са наложени няколко санкции в последните дни заради използване на мобилния телефон по време на движение точно за тази игра, съобщи шефът на КАТ-София комисар Тенчо Тенев в интервю за "Труд".
:laughm:

ASENOV
Регистриран: 22 фев 2007, 17:58

Мнение от ASENOV » 23 юли 2016, 15:23

Малоумна работа.
Аз видях на дисплея си, че се намира един покемон в женската тоалетна. Тръгнах на лов. С 1 куршум 2 заека. Покемон събира съдби :grin1:

Потребителски аватар
Radoslav Petkov
Регистриран: 17 дек 2007, 01:46

Мнение от Radoslav Petkov » 12 авг 2016, 22:53

Кога печелиш играта с покемони?

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=581E31EA

:lol:
Метеорологична станция "Дупница" в югоизточната част на града, онлайн :
http://www.stringmeteo.com/stations/dupnitsa/
http://www.stringmeteo.com/stations/aut ... ?gen=t#sel

Stringmeteo
Site Admin
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » 14 ное 2016, 18:23

Съществува ли пристрастяване

"Животът е низ от пристрастявания, без които умираме", пише през 1990 г. в British Journal of Addiction Исак Маркс (Isaac Marks). Провокативното твърдение е изказано с целта да стимулира дебата за това дали потенциално проблемни дейности като хазарта, секса и работата могат да се смятат за истински пристрастявания.

Stringmeteo
Site Admin
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » 03 окт 2017, 17:42

Защо се пристрастяваме към кофеина

Кофеинът е стимулант, който действа на централната нервна система и честата употреба води до лека зависимост

optimeon
Регистриран: 01 юли 2020, 22:37

Мнение от optimeon » 31 авг 2020, 13:26

Последна промяна от optimeon на 16 юни 2021, 12:09, променено общо 1 път.

Stringmeteo
Site Admin
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » 25 мар 2021, 18:44

Технически орган към ООН предупреди, че се разраства
"Тиха епидемия" от пристрастяване към лекарства в третата възраст
25.03.21 в 14:31
Международният съвет за контрол на наркотиците (МСКН) към ООН призовава в публикуван в четвъртък доклад да се поведе борба с растящата употреба на лекарства сред хората от третата възраст, като нарича това явление "тиха епидемия", предаде Франс прес, цитирана от БТА.
Прост народ - скапана държава.
--------------------
Големите хора обсъждат идеи, средните хора обсъждат събития, малките хора обсъждат... хората...

Потребителски аватар
nikolai kamburov
Регистриран: 29 апр 2014, 21:54

Мнение от nikolai kamburov » 26 мар 2021, 01:38

Ама защо само третата възраст? И на средна възраст се употребяват неконтролируемо количества от най-различни лекарства. За всяка болка, хапче. Дори майка ми и баща ми са запълнили аптечката с техни си хапчета и вече и 3 кутии не им стигат да си поберат всичко. Ама не са само те. Масово се започна така. Вече трудно може да живееш спокойно без лекарства. Алергии, вируси, изтощение на организма, психически разстройства...
Наистина мисля, че ще бъде огромен проблем това.
"Вкаменелостите са буквите, с които Земята е писала своята история"
Ж.Кювие

Victus
Регистриран: 23 яну 2011, 03:51
Местоположение: София, кв.Княжево (650м) / Кърджали, кв.Възрожденци(245м) / с.Тополово, община Асеновград(440м)

Мнение от Victus » 26 мар 2021, 12:13

Как така да не може да живееш спокойно без лекарства? :shock: На тебе са ти втълпили, че без лекарства не можеш да си здрав. Виж какво си написал в темата за ковид:
nikolai kamburov написа:
24 мар 2021, 23:10
И Заплес, ти как ще се опазиш? Как смяташ да стане? Защото и баба ми цяла година не се показа навън, но внуците й го пренесохме. И баща ми много знаеше как вирусът не струва, докато баба ми ( майка му) не се зарази и едва оцеля. Беше на косъм. Сега е болна другата ми баба. Тази сутрин нито говори, нито върви. Като в несвяст. Само каза умирам. И как трябва да се почувстваш? Като ти дойде на главата ще видим какво ще заприказваш.
Още по-интересното е, че аз все още имам болки в дробовете. А съм много млад. Нямам и обоняние все още. Не знам колко време ще отнеме връщането му...
Баба ми също е здрава права жена. Пие си хапчетата за кръвно и диабет и е фурия. Сякаш е на 50. Но едно "грипче" я повали до неузнаваемост за една нощ. Така че преосмисляйте малко какво говорите, защото може би просто не е стигнало до главата ви.
Помисли над болднатата част. Може ли здрав човек да има високо кръвно и диабет?
"Прост съм и ми е лесно." Бойко Борисов

Stringmeteo
Site Admin
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » 26 мар 2021, 12:22

Victus - :thumbup: , nikolai kamburov - :dontknow: . Още при първото прочитане на мнението на nikolai kamburov преди два дни ме засърбяха пръстите, но ме домързя да пиша :laughm: . Значи, няма как някой, който поема дългосрочно, системно някакви лекарства, без които реално здравословното му състояние рязко, в рамките на доста кратък период, ще се влоши и след това ще продължи бързо да се влошава и вероятността от внезапни, животозастрашаващи проблеми ще нарасне много, да се обяви за абсолютно здрав, за "фурия". Да кажем, това е лично мое мнение, но... Като добавим и факта, че по закон при дългосрочно пиене на почти кое да е лекарство възниква и се задълбочава букет от странични увреждания (характерните, неминуеми странични ефекти от всяко конкретно лекарство при дългосрочна употреба), положението става още по-красноречиво. Но... :dontknow:
--------------------
Големите хора обсъждат идеи, средните хора обсъждат събития, малките хора обсъждат... хората...

Stringmeteo
Site Admin
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » 20 апр 2021, 14:18

Милена Петрова: Зависимостите обикновено не са по една
20.04.21 в 13:39
В чии ръце днес е битката с различните зависимости и има ли промяна в нагласите на обществото към този проблем, обясняват двамата съоснователи на Асоциация за превенция и работа със зависимости и на Терапевтичен център за лечение за зависимости "Само днес" във Варна - Милена Петрова и Павел Павлов.
--------------------

Отговори

Върни се в “Вредни пристрастявания”