Ами не знам какво да кажа... Ако вярвах 100% на наблюденията на НИМХ (за което е ясно дали е вярно

), щях да кажа в тяхна защита, че точно тогава е имало вятър 2м/с от ЮИ, които поради специифичното разположение на станцията (на нещо като недобре изразен хълм), би могло да доведе до временно задържане на по-висока температура. При мен по същото време беше тихо. Хм, интересното е, че на летището по същото време е имало вятър само 1м/с и температурата е била подобна на тази според НИМХ. Даже и да приемем, че температурата при НИМХ е била точно такава (а е много вероятно да е била даже по-ниска), няма начин на летището да е също такава, в този момент и при тези условия (съвсем слаб вятър в момента и разположение на 65м по-ниско от НИМХ, при това в своебразна котловинна форма на релефа) - ето без да искам добавих един довод в спора си с lbbg

...
ОБАЧЕ! Като се загледам и в останалите данни на НИМХ от този срок и
от тази нощ изобщо, може би по-скоро се налага изводът, че не би трябвало да вярвам на измерванията им от тази нощ. Вярно е че в момента сме около новолуние (днес, 15,44ч.) и в такива периоди се налага малко повече стъкмистика през нощта (особено в градове като София, където заради светлините и запрашеността звездите се виждат доста трудно), но все пак... Моите уважения, но няма начин да е имало цяла нощ забележимо количество мощна купеста облачност, а в 18GMT даже купестодъждовна (всъщност, единствено по това време се бяха появили и отделни конвективни облаци под основния слой от
средна облачност - по-скоро купести плоски или хайде, купести средни най-много, но за цялата нощ...

).
Ако аз бях един шеф, веднага щях да поискам обяснения от дежурния наблюдател (наблюдателка) в София!...
Та, не знам дали си казах достатъчно ясно мнението, но смятам да спра дотук...