Мнение
от nikolai kamburov » пон окт 05, 2020 1:49 am
Мда, Гошо. Аз мога да направя наистина най-точни сравнения, защото цял живот съм живял в Русе, където лятото си е пещ. И да...прав си.
28гр във Варна нямат нищо общо с 38гр в Русе.
В Русе е пещ, усеща се навсякъде как те обзема топлина, но някак си за 15мин се свиква, тялото почти не се поти от ниската влажност и ...абе търпимо е, определено.
Във Варна не е така. Усещаш как вятърът е дори хладен, но потта просто не спира от теб. Хванеш се да изчистиш с прахосмукачка и буквално плуваш в пот. Отидеш до магазина...плуваш в пот. Нощем не става по-хладно. Напротив...влагата става толкова висока, че листата на дърветата започват да капят. Всичко в мокро. И се диша супер тежко. Все едно носиш маска постоянно.
Определено това е много гадна черта на морското лято. Дори и в късна есен, когато навън е около 10гр, пак се потя при засилена активност. Пак заради влагата.
Да не говорим, че Русе все пак има и по-висока влага заради Дунав. Някои места из страната наистина поддържат 20-30% влажност лятно време и това си е наистина благодат.
Преди известно време мислех, че имам някакъв здравословен проблем, за да се потя безспирно. Оказа се, че влагата е виновна. Мине ли 70% се започва. А за Варна 70% са редовно случващи се.
Та така, гнусотия.
Ето, в 2ч през нощта навън е топло и тежко. 21гр с 90+ влажност... и сме октомври!
Забравих да спомена, че тази влага създава и много мухъли в домовете. Ей го...изкъпах се около 22ч и още си е все така мокро, хем разтворих...
"Вкаменелостите са буквите, с които Земята е писала своята история"
Ж.Кювие