И имаме, и нямаме късмет, но по скоро имаме

Бяхме до градината на село
(Баланово). Имаме попарени максимум 20 корена, при налични ок. 120. Пипера е почти незасегнат, което е интересното..., явно доматите по някакъв начин са му правели завет от полъха на полето или е прсто си е по-устойчив

Иначе от доматите са попарени най-откритите. На комшиите по парцел имат на едно место повече открити и бяха изгоряли повечко един до друг разположени, докато при нас е хващало на петна, тук-там по един два попарени. Ама като цяло сме спасени, сланата не е била силна. Сигурно и калта до колене

в градината е спомогнала и за по-трудно осланяване.
Иначе за една седмица (6-7 дена), когато брахме за последно (в дъжда от циклона), няма нищо узряло - зелено или леко оранжево. Явно ниските температури са спряли временно зреенето. От днес обаче трябва да се започва наново. Щеше да е ужасно несправедливо (колкото и да съм любител на интересните ситуации) за една единствена издънкова вечер да отиде всичко на кино. Разбирам да се наредят няколко вечери с опасни минимуми да ги прежали човек. Но сега се задава прекрасно време за есенна реколта доматки

А и за гроздето ще е идеално, точно сега както му е паднала захарността. До гроздобера тамън ще узрее напълно.
Бях и до
с. Голям Върбовник, където слана не е имало тази сутрин.
П.П : Линковете и към двете села, които съм подал, сочат точно парцелите.