Работа за метеорологични наблюдатели в ДП РВД

Информация и обсъждания за образование и работа в областта на (специалности свързани с) метеорологията и климатологията. За образование в други области има друг подфорум ("Лични. Взаимопомощ. Учебни. Работа"): viewforum.php?f=17

Модератор: Бял облак

imdnme
Мнения: 739
Регистриран: пет авг 01, 2014 4:14 pm
Местоположение: Панагюрище

Мнение от imdnme » пет юли 21, 2017 11:33 am

Това с конвенциите не го знаех.
Погледнато по-общо РВД има напредък с професионализма на наблюдателите и метеоролозите, защото преди 20 години назначаваха (и повишаваха) хора без магистратура по специалността, а някои даже бяха без висше. Сега се изисква образование, а да завършиш физика не е лесно. Така че новите наблюдатели сигурно са умни деца. Но все пак съм твърдо убедена (по косвени доказателства) че конкурса, на който участвах, беше нагласен , за да се избере най-добрия (най-подходящия) от определен кръг хора.
А аз лично приключих с метеорологията като професия.
Поздрави, Анджи
--------------------------------------------------
Mathematics is the language of nature.

kirkata
Мнения: 6
Регистриран: пон апр 24, 2017 9:52 am

Мнение от kirkata » пон юли 24, 2017 11:38 pm

Е колеги, изглежда дискусията за lbbg стана неприятна, след като намърда "определените хора" за "определения конкурс", и все пак ни предложи на простолюдието да кандидатства за "пълнеж",е все пак му се съобщиха факти, и за този и за предния конкурс...ако рвд живее в комунизма - за хората тук - отдавна свърши! :laughm:
Тази година леко са сменили текста - не предлагат "кадрово осигуряване на други структурни звена в предприятието",
а само "ще се свържем с вас при необходимост"...илюзия..догодина пак конкурс.. и пак илюзии.
И все пак излъгах ли за нещо???
Това е пълната истина! :hmm:
Споко Роска, господ гледа и забавя, но не забравя! :laughm:
Поздрави и на кака ти Поля - вземи и валериан...подарък от форума.. :laughm:
..кажи и да не е толкова нервна..хората не са виновни за възрастта..
За всички да е достояние - г-н Р. Пенчев и г-жа П. Вълчанова са двамата дето решават кого ще вземат на работа - те "оценяват" хората и така важното "интервю", е естествено винаги има изключение когато се обадят от "по-горе" - оценките са други :D :grin1: , а най-добре е, когато има и отгоре човек, и с тях си пиеш и пиенето. :wink: :laughm:

Още факти - скоро! :wink:

lbbg
Мнения: 232
Регистриран: пет авг 17, 2007 11:32 pm
Местоположение: Sofia
Контакти:

Мнение от lbbg » вт юли 25, 2017 1:06 am

kirkata, както казах, не виждам да има какво да дискутирам по темата с човек, който не познавам (или познавам, ама няма доблестта да се представи). Ако си участвал, не си сред избраните и имаш претенции можеш да ги заявиш по съответния официален начин.
String, последните постове отиват извън добрия тон, с който се отличава форума....
За останалите един цитат от уикипедия:
"...Често троловете имат за цел отклоняване на вниманието от основната тема и превръщането на конструктивното обсъждане в безкрайни спорове, в размяна на нападки, в дрязга. Един от основните използвани методи на троловете е нападателният стил – агресивното подмятане на клевети, компромати, слухове, задаване на въпроси не по темата, а по адрес на другите автори и публикувани мнения, и т.н...."
Повече тук: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0 ... 0%BE%D0%BB

Поздрави :D

imdnme
Мнения: 739
Регистриран: пет авг 01, 2014 4:14 pm
Местоположение: Панагюрище

Мнение от imdnme » вт юли 25, 2017 8:21 pm

lbbg написа:kirkata, както казах, не виждам да има какво да дискутирам по темата с човек, който не познавам
....
String, последните постове отиват извън добрия тон, с който се отличава форума....
:roll2: Доообре.
За твое сведение повечето тук не се познаваме.
Поздрави, Анджи
--------------------------------------------------
Mathematics is the language of nature.

kirkata
Мнения: 6
Регистриран: пон апр 24, 2017 9:52 am

Мнение от kirkata » пон май 27, 2019 9:17 am

kirkata написа:
coder написа:Добре де, значи развеждали са 4-ма, които според теб са богопомазаните, а накрая са взели 1 (жена) от тях. А аз доколкото знам са взели повече от 1. Нямам причина да се съмнявам в това, което казваш, но тълкуването ти малко ми бяга. Това с предварителните тестове са си догатки - щом ти си издържала теста, то защо някой друг да не го издържи? Аз поне си мисля, че трябва да познаваш човека малко, за да прецениш връзкар ли е (ако приемем, че има връзкари в случая). В смисъл ей-така взимат някого и нито го познаваш, нито нищо и айде връзкар бил. Плюс това според мен имат и други съображения - да не са само жени, да не са и само мъже, да има и млади, и по-опитни...
Сега никой не може да твърди, че неговото е 100% истина, щото нито аз, нито ти провеждаме подбора, но нека не влизаме в конспиративни теории. Усилено се бора против това софийско общо възприятие, че всичко се движи от връзки в София... има ги, но не са толкова всеобхватни, но с този начин на мислене системата се възпроизвежда. Обикновено хората, които смятат, че всичко е с връзки, са склонни да се уреждат с връзки, а в последствие и да уреждат други по този начин. Не визирам теб, а обобщавам наблюдения от другаде.
Coder - хората тук са културни..има ли смисъл да се споменават имена?? - е ще си позволя...едно от имената от миналогодишният конкурс е Милена Миланова от БТВ.. на този "конкурс" е бил и друг забавен (палячо) метеоролог от БТВ :lol: ..за миналогодишния конкурс са взели Милена и в последствие едно момиче..забравих му името...може би си ти?..
Ние тук не ядем доматите с колците...все пак..може да сме простолюдие но живеем в 21-ви век!..
ЦЪК
В интернет е пълно с такива новини..и става въпрос за големи длъжности и тлъсти заплати... ти ми обяснявай за един метеоролог - не трябвало "побутване" от високо ниво! :grin1:
Много добре съм запознат как става цялата "работа".. Моля не се ядосвай на истината.. :grin1: :laughm:
Да повдигна малко темата.
Както бях писал преди 2 години - друг забавен палячо беше на изпита тогава, а сега са го взели...явно с тогавашния конкурс...защото друг конкурс не е имало :D :D :D

Отговори

Върни се в “Образование, реализация, наука (метеорология/климат)”