СПЕШНО ТЪРСИМ КЛИМАТОЛОГ ЗА УЧАСТИЕ В МАЛЪК ПРОЕКТ

Информация и обсъждания за образование и работа в областта на (специалности свързани с) метеорологията и климатологията. За образование в други области има друг подфорум ("Лични. Взаимопомощ. Учебни. Работа"): viewforum.php?f=17

Модератор: Бял облак

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 51774
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

СПЕШНО ТЪРСИМ КЛИМАТОЛОГ ЗА УЧАСТИЕ В

Мнение от Stringmeteo » съб юли 11, 2015 11:35 am

Здравейте. Обръщаме се към вас с предложение и молба. Спешно търсим климатолог за участие в малък проект “Как да адаптираме горите към промените в климата – иновативен принос на НПО” одобрен към програмата на норвежките грантове за НПО биологично разнообразие (www.ngogrants.bg). Изпълнител е РС БАЛКАНКА 2009 от Благоевград. Проектът е малък, но иска да предложи изцяло нов – иноватовен подход за адаптиране на горите в България към климатичните промени и да покаже нуждата от съобразяване с факта, че има по голяма или по малка вероятност според прогнозите на НИМХ към 2100 година почти цялата горска растителност да се окаже в неподходящи биоклиматични условия характерни за съвсем други климатични пояси. Търсим човек, който би имал опит в моделиране на климатични данни към терен – т.е. моделиране на изменение на средни месечни температури (средни, макс, мин) и валежи с надморска височина и релеф и според географския район. Тоест или моделиране на съществуващите данни от станции (имаме ГИС експерт към проекта) или по скоро да ни насочи към ползване на съществуващи свободни растерни ГИС слоеве с вече направени интерполации (clima или др.) и да подаде информация какво съдържат (периоди от които са въвеждани данните за интерполиране) и как да се корелират тези същестуващи вече растерни ГИС модели към базисния климат до 90-те (примерно с данните от нашите станции) от който ще изхождаме корелирайки растителността и настъпващи в бъдещето промени.

С една дума трябва ни специалист климатолог, но човек който има поглед към нови подходи вкл. към био-климатологията, защото с проекта самите ние ще се опитваме да разбиваме закостеняли възгледи и сред лесовъди и сред биолози. В проекта сме планирали да използваме био-климатичния метод на Rivas-Martines поради неговата комплексност. Ако имате интерес и възможности в тази сфера ще се радвам да влезем в контакт. Можете да се свържет с мен на телефон – 0887 788 218 (събота и неделя ще съм в район без обхват) и мейл kovatchev6@gmail.com

Андрей Ковачев, Сдружение за дива природа БАЛКАНИ, биолог и херпетолог

wilkosz
Мнения: 23990
Регистриран: вт яну 09, 2007 2:51 pm

Мнение от wilkosz » нед юли 12, 2015 11:55 am

Аз съм работил с моделиране точно по въпросната тема. Няма го климатолога, избегаха всички читави такива от мащеха България :laughm: :flourish: Късно е :flourish:
Die Vergangenheit ist Geschichte, die Zukunft ist noch ein Geheimnis, aber jeder neuer Augenblick im Leben, wie auch in der Liebe, ist ein Geschenk.

imdnme
Мнения: 739
Регистриран: пет авг 01, 2014 4:14 pm
Местоположение: Панагюрище

Мнение от imdnme » нед юли 12, 2015 1:18 pm

yogimax пак злобее нещо...
Относно работата - добре ще е да уточните за кой град е работното място (Благоевград, София?), колко месеца/години, на какъв договор (граждански ли? на пълно работно време или като допълнителна работа?) ... и за какви пари, ако не е тайна.
Ако наистина е много спешно - пуснете обява в jobs.bg и също може да обиколите университетите, където се изучава климатология... а, и НИМХ - редовно участват в разни проекти.
Поздрави, Анджи
--------------------------------------------------
Mathematics is the language of nature.

darvin
Мнения: 3
Регистриран: пон юли 13, 2015 12:49 pm
Местоположение: Bulgaria

малко по вече инфо

Мнение от darvin » пон юли 13, 2015 3:09 pm

Здравейте. Давам малко повече информация. Няма ограничения в местоположението. В днешно време има достатъчно средства за комуникация за да можем успешно да работим по проекта. От досегашния екип управлението на проекта е в Благоевград, моделната територия в същият регион, а досега ангажираните експерти в София. Договорът ще е граждански за свършена работа. Основните продукти от климатолога ще е важно да се изработят за 2.5, максимум за 3 месеца (интерполационните алгоритми за обработка на ГИС информацията ), доколкото на тях се основават останалите дейности и ГИС анализи - имаме отделен ГИС експерт с който ще може да се работи. Това е малък проект и има вероятност заплащането да не е много атрактивно за хора с по високи доходи. Но ако все пак има интересуващи да разбутаме с него темата моля пишете ми или ми се обадете.
Хубав ден,
Андрей

Отговори

Върни се в “Образование, реализация, наука (метеорология/климат)”