ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ
Модератор: Weatherman
Тежки времена за румънците - как се докараха до ръба на фалита
Много просто. Действаха шарлатански последните 7-8 години. Всъщност почти през цялото време от 1989 насам с малки изключения, когато се налагаше МВФ да взема мерки. А тукашните малоумници въздишаха колко били вдигнали заплатите и как са ни надминали с една обиколка. Сега ще има още много години високи дефицити, вдигане на данъците и стягане на коланите. И то ако се опитват да спазват някаква дисциплина. Ако я карат както си знаят направо ще затънат.
https://www.24chasa.bg/mneniya/article/20906756
Нямаме късмет със съседите. Автора го казва. Едно е да си съсед със Германия и Австрия, друго със Сърбия, Гърция, Румъния и Турция, където постоянно има някаква криза или хиперинфлация. И ние бяхме така през 1996, но оттогава не сме имали голяма вътрешна криза. Докато съседите хем са я яли тая попара, хем често продължават по същия начин.
Много просто. Действаха шарлатански последните 7-8 години. Всъщност почти през цялото време от 1989 насам с малки изключения, когато се налагаше МВФ да взема мерки. А тукашните малоумници въздишаха колко били вдигнали заплатите и как са ни надминали с една обиколка. Сега ще има още много години високи дефицити, вдигане на данъците и стягане на коланите. И то ако се опитват да спазват някаква дисциплина. Ако я карат както си знаят направо ще затънат.
https://www.24chasa.bg/mneniya/article/20906756
Нямаме късмет със съседите. Автора го казва. Едно е да си съсед със Германия и Австрия, друго със Сърбия, Гърция, Румъния и Турция, където постоянно има някаква криза или хиперинфлация. И ние бяхме така през 1996, но оттогава не сме имали голяма вътрешна криза. Докато съседите хем са я яли тая попара, хем често продължават по същия начин.
Игнорирайте идиотите, те са неспасяеми.
Шъ...шъ...колкото Гълфстрийма все спира......Те затва инвеститорите бегат оттук там:
https://money.bg/business/sled-kato-zat ... aniya.html
Голяма е изненадата когато зачетеш етикета на уж българското олио със запазен марка Калиакра и установиш,че всъщност се прави с румънски суровини при съседите,а звучното българско мляко Булгарче се дои и пастьоризира в Полша. А иначе си правим и палагаме асфалт,който се реже с нож и се рони като прясно сирене, както разбираме от една статия в дира.
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/novopolo ... deo-snimki
-
Geogri Zahariev
- Регистриран: 28 яну 2012, 18:40
- Контакти:
За Калиакра - зная. Помня как собственика гръмко обяви, че изнася производството северно от Дунава, защото там условията били по-добри?!? Кои точно, не стана ясно.Орлин написа: ↑15 юли 2025, 13:26Голяма е изненадата когато зачетеш етикета на уж българското олио със запазен марка Калиакра и установиш,че всъщност се прави с румънски суровини при съседите,а звучното българско мляко Булгарче се дои и пастьоризира в Полша. А иначе си правим и палагаме асфалт,който се реже с нож и се рони като прясно сирене, както разбираме от една статия в дира.
Но за Булгарче не само че не знаех, не съм си и помислял, че производителят не е от България.
Това какво общо има с огромния дефицит и вдигането на данъците в Румъния?Bobson написа: ↑15 юли 2025, 13:00Шъ...шъ...колкото Гълфстрийма все спира......Те затва инвеститорите бегат оттук там:
Игнорирайте идиотите, те са неспасяеми.
Фирмата доколкото знам е българска,както и марката и имат складова база до София в село Мрамор,но явно им е по-изгодно да купуват полска продукция,отколкото да отглеждат крави в БГ и да пакетират млякото тук. Но това не е тайна,пише си на етикета.Geogri Zahariev написа: ↑15 юли 2025, 14:02За Калиакра - зная. Помня как собственика гръмко обяви, че изнася производството северно от Дунава, защото там условията били по-добри?!? Кои точно, не стана ясно.Орлин написа: ↑15 юли 2025, 13:26Голяма е изненадата когато зачетеш етикета на уж българското олио със запазен марка Калиакра и установиш,че всъщност се прави с румънски суровини при съседите,а звучното българско мляко Булгарче се дои и пастьоризира в Полша. А иначе си правим и палагаме асфалт,който се реже с нож и се рони като прясно сирене, както разбираме от една статия в дира.
Но за Булгарче не само че не знаех, не съм си и помислял, че производителят не е от България.
-
Geogri Zahariev
- Регистриран: 28 яну 2012, 18:40
- Контакти:
Няма кой да чете.
А това с изкупните цени и тези на крайния продукт си е български парадокс.
Млекопроизводителите в България, доколкото са останали, реват, и с основание, че им изкупуват продукцията на безценица. Продукцията на българските млекокомбинати следва да е най-ниската в Европа - ниска цена на суровини, ниска цена на труд и ниска цена на енергоносители. Но... Тя е Най-Високата в Европа?
Защо?
С хляба и брашното също.
Ние сме един от най-големите зърнопроизводители в Европа. Като износители на зърно, цената на вътрешния пазар е не по-висока от тази на големите световни тържища.
Цената на труда е най-ниска в Европа, ниски са и цените на енергоносителите.
Следователно, цената на хляба трябва да е най-ниска у нас.
Но, е България хлябът е Най-Скъп.
Защо?
А това с изкупните цени и тези на крайния продукт си е български парадокс.
Млекопроизводителите в България, доколкото са останали, реват, и с основание, че им изкупуват продукцията на безценица. Продукцията на българските млекокомбинати следва да е най-ниската в Европа - ниска цена на суровини, ниска цена на труд и ниска цена на енергоносители. Но... Тя е Най-Високата в Европа?
Защо?
С хляба и брашното също.
Ние сме един от най-големите зърнопроизводители в Европа. Като износители на зърно, цената на вътрешния пазар е не по-висока от тази на големите световни тържища.
Цената на труда е най-ниска в Европа, ниски са и цените на енергоносителите.
Следователно, цената на хляба трябва да е най-ниска у нас.
Но, е България хлябът е Най-Скъп.
Защо?
Абе вие нали не сте глупави??? Конкретно за олиото.
То НЕ СЕ прави с румънски суровини - това е само шина, както с 'азерския газ". Дори не мога да повярвам, че се налага да обяснявам очевадни неща.
В момента олиото ни е украинско! Дали е правено в Румъния, Афганистан, България или Танганайка, то е от украински слънчоглед.
Помните ли истерията с "ОЛОИгарсите" с по 5 стека олио на човек? Когато 4 лв за литър се виждаше добра цена. А сега е по 2 и нещо, под 3 винаги има по хиперите.
И това е много хубаво. Ето ви две гледни точки, изберете коя ви импонира:
1. Много е хубаво, че допуснахме Украйна до Евр пазар. Това държи цените на приемливо ниво (на някои селскостоп. продукти).
Мой коментар: това е вярно. Мислите ме за украинофоб? Тъпоумници (които смятат така). Наличието на огромен и евтин донор на такава продукция е много хубаво– сутрин си пия кафето с по едно малко украинско кроасанче, отлично качество с много пълнеж и добра текстура, по 45 ст. Защо да давам същите пари за боклук или 2 лв за 130 грама на цената на килограм хляб? За да спасявам родните житари? мерси, не съм заинтересован. И стигаме до 2.
Украинското селскостоп производство убива родното.
Не, не го убива, слага му намордник, за да не струва един литър олио 8 лева (ИМАШЕ такъв момент!) Тъй че ДГД. Не съм съгласен да плащам от данъците си пари на украинските търтеи на държавна хранилка или армията им. НО през аграрния им сектор - с евтина, но качествена продукция - нямам нищо против. Аз си купувам царевицата им и олиото, а с парите после те да правят каквото си щат - да гърмят източните си братчеди или да си ги пъхат отзад - не ме касае.
То НЕ СЕ прави с румънски суровини - това е само шина, както с 'азерския газ". Дори не мога да повярвам, че се налага да обяснявам очевадни неща.
В момента олиото ни е украинско! Дали е правено в Румъния, Афганистан, България или Танганайка, то е от украински слънчоглед.
Помните ли истерията с "ОЛОИгарсите" с по 5 стека олио на човек? Когато 4 лв за литър се виждаше добра цена. А сега е по 2 и нещо, под 3 винаги има по хиперите.
И това е много хубаво. Ето ви две гледни точки, изберете коя ви импонира:
1. Много е хубаво, че допуснахме Украйна до Евр пазар. Това държи цените на приемливо ниво (на някои селскостоп. продукти).
Мой коментар: това е вярно. Мислите ме за украинофоб? Тъпоумници (които смятат така). Наличието на огромен и евтин донор на такава продукция е много хубаво– сутрин си пия кафето с по едно малко украинско кроасанче, отлично качество с много пълнеж и добра текстура, по 45 ст. Защо да давам същите пари за боклук или 2 лв за 130 грама на цената на килограм хляб? За да спасявам родните житари? мерси, не съм заинтересован. И стигаме до 2.
Украинското селскостоп производство убива родното.
Не, не го убива, слага му намордник, за да не струва един литър олио 8 лева (ИМАШЕ такъв момент!) Тъй че ДГД. Не съм съгласен да плащам от данъците си пари на украинските търтеи на държавна хранилка или армията им. НО през аграрния им сектор - с евтина, но качествена продукция - нямам нищо против. Аз си купувам царевицата им и олиото, а с парите после те да правят каквото си щат - да гърмят източните си братчеди или да си ги пъхат отзад - не ме касае.
Заради търтеите на държавна хранилка. Купувам си нелошо (няма как да е отлично, но е достатъчно добро) сирене на около 14 лв/кг в кутийка (на кофа е по-евтино, ама дори аз трудно се справям с 5 кила сирене, за 2 седмици лете дори в саламурата започва да цъфти отгоре).Geogri Zahariev написа: ↑15 юли 2025, 16:51.....
Защо?
.......
Млякото ми е 2 лв литъра - кипвам си, наливам по малки съдове, замразявам и имам за кафето за 10-15 дни.
качеството е максимално възможното, кравите са ми пред очите (в съседното село е фермата), хигиената е невероятна (биопрепарати, някакви водорасли за измиване на виметата преди доене - може да ви се е случвало сирене да ви замирише на дезинфектант - сещайте се защо, тук случаят не е такъв).
Колко ще издаянят, обаче, не знам, натискът на малоумните търтеи от БАБХ е голям, за останалите държавни боклуци да не споменавам.
-
Stringmeteo
- Site Admin
- Регистриран: 14 авг 2006, 22:51
- Контакти:
-
Stringmeteo
- Site Admin
- Контакти:
Съдът на ЕС отсъди за сметките за парно
24.10.2025
Според служителите на закона в Европа дяловото разпределение не дава възможност за прозрачност и точност при отчитането на индивидуалната консумация.
24.10.2025
Според служителите на закона в Европа дяловото разпределение не дава възможност за прозрачност и точност при отчитането на индивидуалната консумация.
-
Stringmeteo
- Site Admin
- Контакти:
Идва ли краят на наложения платеж?
9 декември 2025 06:30
Онлайн статиите, посветени на гибелта на наложения платеж в България, са ПОДВЕЖДАЩИ за потребителите най-вече заради поставените им МАНИПУЛАТИВНИ заглавия.
9 декември 2025 06:30
Онлайн статиите, посветени на гибелта на наложения платеж в България, са ПОДВЕЖДАЩИ за потребителите най-вече заради поставените им МАНИПУЛАТИВНИ заглавия.
Цените не са много Ок бих казал, в моя град магазини Тарита имат доста по-добри цени, особено на млечните продукти (сирене,прясно и кисело мляко).
Виж сравнение в сайта https://kolkostruva.bg/compare?city=55155&set=7
Виж сравнение в сайта https://kolkostruva.bg/compare?city=55155&set=7