ПРОТЕСТИТЕ СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА В УПРАВЛЕНИЕТО и за оставка на правителството и главния прокурор

Твърде много хора претендират, че разбират от политика, а дали наистина е така?
Потребителски аватар
itmpm
Мнения: 3531
Регистриран: нед окт 16, 2011 5:06 pm
Местоположение: Plovdiv

Мнение от itmpm » ср юли 15, 2020 8:15 pm

А ти си майстор на колениченията. :grin1:

Председателят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов поиска оставките на министъра на финансите Владислав Горанов, на министъра на вътрешните работи Младен Маринов и на министъра на икономиката Емил Караниколов.

https://dnes.dir.bg/politika/boyko-bori ... aranikolov

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 52659
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » ср юли 15, 2020 9:04 pm

Хитряшки маньоври на петия етаж, знаем му ги тия - няма да мине номерът! :hmm1: Нали се сещаш кога ДПС ще излязат от управлението му и ще го оставят на власт - точно никога. Превод - оставката му вече е уговорена и се опитват да минимизират щетите. :deal:

quittr
Мнения: 14494
Регистриран: пет фев 23, 2007 8:46 am
Местоположение: Русе

Мнение от quittr » ср юли 15, 2020 9:17 pm

Май започна скандал с прасчо и неговите министри са аут. :hmm: Сега да видим и прасчовия прокурор дали няма да извади нещо за великия тиквен толуп, който ни управлява. :hmm:
Най-трудното нещо на света е да приемеш обективно реалността!

Потребителски аватар
blue
Мнения: 9706
Регистриран: чет авг 27, 2009 5:59 pm
Местоположение: Бургас

Мнение от blue » ср юли 15, 2020 9:38 pm

Избори може би ще има наесен - важно е да се мобилизираме и да не пратим боклуците от ДъсъБ-то в парламента. Втори Костов ще е национална катастрофа за България!
Единственият начин да поддържаш разговор с глупака е да го игнорираш!
Стивън Кинг

Потребителски аватар
itmpm
Мнения: 3531
Регистриран: нед окт 16, 2011 5:06 pm
Местоположение: Plovdiv

Мнение от itmpm » ср юли 15, 2020 10:03 pm

Гупости(това към стринг и квити), това са си ваши интерпретации. Аз се изморих(да протестирам тука), ще си дам почивка.

Искането за оставката на тримата идва с мотива опровергаване на внушенията, че ГЕРБ и въпросните министри са в пряка зависимост от ДПС и Делян Пеевски. Според областните координатори ГЕРБ незаслужено търпи негативи заради спекулациите в обвързване с ДПС.

stratega
Мнения: 5939
Регистриран: пон окт 10, 2011 12:33 am
Местоположение: София, ж.к. Борово/с. Логодаж, 15 км. западно от Благоевград, 695 м.н.в.

Мнение от stratega » ср юли 15, 2020 10:06 pm

itmpm написа:
ср юли 15, 2020 8:15 pm
Председателят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов поиска оставките на министъра на финансите Владислав Горанов, на министъра на вътрешните работи Младен Маринов и на министъра на икономиката Емил Караниколов.[/b]
https://dnes.dir.bg/politika/boyko-bori ... aranikolov
Директно признание на ГЕРБ, че е пълен с министри, обслужващите интересите на ДПС в стил "Гузен негонен бяга", са мотивите за тези оставки, изложени в статията.

Забележете, оставката на Горанов беше поискана от хората заради връзките му с Васил Божков. Оставката на Младен Маринов беше поискана заради полицейското насилие и споменаването му в разследването "Осемте джуджета", а пък този третият Караниколов сигурно половината не са го чували. Никъде като водещ мотив в исканията на хората не е споменато това, че евентуално са кадри на ДПС.

Потребителски аватар
Leberkez
Мнения: 2091
Регистриран: пет мар 20, 2015 7:27 pm
Местоположение: София, жк. Младост-1, надм. вис. 603 м; Габрово, кв. Палаузово, надм. вис. 419 м.

Мнение от Leberkez » ср юли 15, 2020 10:12 pm

За мен грешен тактически ход на Бацо този път, което още повече може да озвери тълпата.

В такава ситуация - или държиш до край, особено след заявките, които той, Сачева и Томислав направиха последните дни по медиите, или хвърляш цялата оставка на кабинета.

Този ход с бушонирането го е правил десетки пъти през години и хората го научиха, ама сега няма да хване декиш.

Потребителски аватар
itmpm
Мнения: 3531
Регистриран: нед окт 16, 2011 5:06 pm
Местоположение: Plovdiv

Мнение от itmpm » ср юли 15, 2020 10:14 pm

Излиза че партрЕотите също са били с ДПС. Пълни измилици. А бе да дава бойко оставка и да се оправят умните.
Това е политика, правят се ходове, едни ги интепретират по един начин, но другите ще кажат, ето Бойко показва че няма завистимости и т.н.
2000 красавци му взеха главата, много мек. Но да видим, поне ще е интресно тези дни. Да видим кой как ще си изиграе картите.
Президентът насъсква, красвците се бунтуват, хората гледат и мислят. Ако излезе някой мощен запис на баце за нещо брутално, тогава вече е заминал, той може и да е предупреден че има такъв. Днеска пак пуснаха едно записче, но беше слабо - може да е само предупреждение. А може и нищо да няма. ще видим.

4itatel
Мнения: 280
Регистриран: съб мар 21, 2020 11:36 pm

Мнение от 4itatel » ср юли 15, 2020 10:26 pm

После няма демокрация, в коя държава премиер хвърля оставка заради протест на 0,2% процента от населението. Мекушав е Борисов и това си е.

Ето това е протест в Израел една от най-богатите и демократични държави в света и оставки нямаП.С. Tова във видеoто са 10 хил души, а не 3 хил в "триъгълника на властта"

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 52659
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » ср юли 15, 2020 10:39 pm

itmpm написа:
ср юли 15, 2020 10:14 pm
Излиза че партрЕотите също са били с ДПС. Пълни измилици. А бе да дава бойко оставка и да се оправят умните.
...
Икономическият Караниколов, поне на базата на четени от мен писания по въпроса, беше най-странното прокси на ДПС в кабинета. Той беше предложен от "Атака", въпреки явните му връзки с ДПС. Всеки може да си направи изводи от това за автентичността на "Атака" за каквото и да било :dontknow: , не че всички с повече от 2 мозъчни клетки не са си направили тези изводи отдавна. В този ред на мисли, не изглежда чак толкова странно и безметежното оставане на Караниколов след отсвирването на "Атака" от официалното участие в управлението - явно той винаги е бил повече на ДПС, отколкото на "Атака". :laughm: А дали "Атака" (а дали не и останалите патрЕотЕ до голяма степен?) и ДПС не са наистина, съвсем реално, буквално скачени съдове при това положение и си подхранват рейтингите взаимно, както се говори отдавна от всички умни анализатори, оставям на всички с повече от 2 мозъчни клетки да си отговорят сами :) ...

Иначе, препоръчвам на всички, претендиращи да са поне около и над средно умни, да гледат много внимателно и да се опитват да четат между редовете тези дни - голямо надлъгване и надиграване на всички видими и задкулисни играчи ще пада. Всъщност основното надиграване и надлъгване ще бъде еднопосочно - между споменатите и обикновените граждани :grin1: , но и по всякакви други линии ще валят яки игрички и тактики вероятно, ще се впрегне тежката артилерия от платени анал_лизатори около сегашната власт :laughm: ...

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 52659
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » ср юли 15, 2020 11:05 pm


Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 52659
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » ср юли 15, 2020 11:13 pm

Чуждите издания: Превръща ли се Борисов в новата „черна овца“ на ЕНП?
България може да тръгне по пътя на Полша и Унгария по отношение на върховенството на закона. Мери ли ЕК с двоен аршин България, питат чужди издания по повод протестите в "най-корумпираната страна в ЕС"?
15.07.2020
...
"Европейски съюз, сляп ли си"?

Това гласи един от банерите на многохилядния протест в София, цитиран от “Зюддойче Цайтунг”. Изданието отбелязва, че Европейската народна партия е изразила подкрепа за правителството на Бойко Борисов, но насрещният вятър е дошъл от друг важен партньор - САЩ. “Всяка нация заслужава съдебна система, която е надпартийна и подвластна на върховенството на закона”, гласи позиция, разпространена от американското посолство в София. Макар да не споменават директно името на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев, от дипломатическото представителство на САЩ отбелязват, че “ние подкрепяме българския народ в стремежа му за повишаване на доверието в демократичната система и насърчаване на върховенството на закона”, пише още “Зюддойче Цайтунг”.


Кратко разяснение за мафията
16:08 | 15 юли 2020
"Ако държавата е слаба, мафията е силна", каза днес един депутат от управляващата партия в парламента. Прозвуча като формула.

Обаче когато депутатите използват думи, които не разбират, най-често изпадат в неловко положение.

Мафията е силна не защото държавата е слаба, а защото държавната власт участва в нея. "Мафия" означава срастване на организираната престъпност с властта. Така че мафията е възможна само, ако властта е мафиотизирана.

Мафията не може да функционира без участието на държавата. Силната мафия включва в себе си цели структури и звена на законодателната, изпълнителната и съдебната власт. По думите на Джовани Фалконе "мафията диктува условията в политиката, а не обратното". Така че, объркали са се господа управляващите. Мафията съществува поради това, че те участват в нея.
...

m
Мнения: 4018
Регистриран: пон ное 26, 2007 3:43 pm
Местоположение: Г. Оряховица

Мнение от m » ср юли 15, 2020 11:53 pm

голямо хапане на Стринг вчера и днес. Много ви се иска вожда да остане и да ви води в тъмнината, която ще ни обгърне. Вчера беше много яко с тоя черен залп от прокуратурата. Опитаха се да размият енергията на протеста, да хвърлят нещата в друга посока-Божков, депутати, медии, да натопят отново Президента, но не се получи и хората не се подведоха. Успоредно с това по почти всички обслужващи медии се вихреха страшни бълвочи и простотии. То не бяха професори, доценти, социолози, политолози, артисти, астролози, гледачки. Наредени и облъчват как Радев си нямал на идея за какво става на въпрос, как ни очаквала тежка криза, как нямало алтернативи, как сега не е време за избори, как нищо нямало да се промени, как протестите щели да са неуспешни, защото започнали на неподходяща дата. Абе, въобще пълно облъчване на всички нива, с цел отвръщаване на хората. Вечерта сценарият беше друг. Вкарване на провокатори, ама и тоя опит неуспешен. Как само бяха се нагласили след тия ексцесии. Веднага обслужващите медии бяха там, снимки, вандали, червени бои, началници, пресконференции, въобще изпипана работа. Днес преди обяд заседание, след обяд се появи обсъждан план за сдаване на властта, а вечерта вече хвърчат оставки и то само какви. Утре предполагам ще е също интересен ден. Очакваме следващия епизод от филма :grin1:
ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА!

wilkosz
Мнения: 24176
Регистриран: вт яну 09, 2007 2:51 pm

Мнение от wilkosz » чет юли 16, 2020 12:01 am

Всички тук, които защитават Тиквата са просто на нивото му. Всяко дупе си има подходящите гащи. Стринг винаги е бил много над нещата, никога не се е хвърлял в спорове за времето и в интриги. Щом като се хвърля по този начин да остоява интересите си, значи има защо. Следил е задълбочено събитията през последните хм десетина години и е много наясно какво се случва. Чета с интерес писанията му и съм почти изцяло съгласен с него.
Die Vergangenheit ist Geschichte, die Zukunft ist noch ein Geheimnis, aber jeder neuer Augenblick im Leben, wie auch in der Liebe, ist ein Geschenk.

Victus
Мнения: 5234
Регистриран: нед яну 23, 2011 3:51 am
Местоположение: София, кв.Княжево (650м) / Кърджали, кв.Възрожденци(245м) / с.Тополово, община Асеновград(440м)

Мнение от Victus » чет юли 16, 2020 1:01 am

itmpm написа:
ср юли 15, 2020 10:14 pm
Президентът насъсква, красвците се бунтуват, хората гледат и мислят. Ако излезе някой мощен запис на баце за нещо брутално, тогава вече е заминал, той може и да е предупреден че има такъв. Днеска пак пуснаха едно записче, но беше слабо - може да е само предупреждение. А може и нищо да няма. ще видим.
Не е много слабо? Нормално ли е премиер и конституционен съдия да обсъждат съмнителен хотел на ректора на комунистическото гнездо УНСС? Нищо не намирам за проверка на АДФИ по този случай.

"Сладур такъв... ще ме притискаш" - нов запис на Борисов
П.С. Имало е проверка в третото тримесечие на миналата година:
https://www.adfi.minfin.bg/upload/1900/ ... D0%BB1.pdf
Един път Бойко не ни е излъгал. :grin1:
"Прост съм и ми е лесно." Бойко Борисов

Отговори

Върни се в “Политика”