АНАЛИЗИ около актуалната вътрешнополитическа ситуация

Твърде много хора претендират, че разбират от политика, а дали наистина е така?
Потребителски аватар
Weatherman
Мнения: 7477
Регистриран: вт дек 12, 2006 1:20 pm
Местоположение: SOFIA DESERT

Мнение от Weatherman » нед юли 19, 2020 12:50 am

Stringmeteo написа:
съб юли 18, 2020 9:00 pm
Законност, справедливост, морал и по-добър живот В БЪЛГАРИЯ, а кралите на едро - в затвора, това малко ли ти е!?
Каза ли нещо? Толкова празни от съдържание фрази, повтаряни от 30 години. :grin1: Най-обикновени общи приказки, звучащи толкова патетично, че чак Леберкез пусна сълза. :grin1: Абе, това е още едно доказателство, че вие нямате никакви конкретни искания (всъщност има едно скрито искане - "стани, за да седна") и се криете зад патетични фрази.
А за "кралите на едро"... нямам впечатления, че искате да отидат в затвора, вие даже ги провъзгласявате едва ли не за мъченици (Божков, Арабаджиеви, Миню Стайков и т.н....).
Stringmeteo написа:
чет юли 16, 2020 11:56 pm

:dontknow: "Галъп" по принцип са (прикрити) крепители на статуквото, доколкото не са класически фурнаджийски лопати :laughm: ... :hmm:
Пфхахахахаха, много добре знаеш, че "Галъп" са червена агенция, ама сега започваш да извърташ, че просто били "крепители на статуквото". :roll2:
Много добре знаеш с кого е свързана тази агенция, а и представителите им винаги са плюели ГЕРБ и вмъкват едни тънки коментари в телевизионните студия, че хората припознавали БСП като алтернатива, защото били най-голямата опозиционна партия - всичко това с цел да се опитат на привлекат повече протестен вот към БСП-то и да им напомпат резултата.

Ей, ама си цар на манипулациите! Да не си преминал някоя школа на ДБ? :grin1:
Реалист.

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 52664
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » нед юли 19, 2020 1:44 am

Виж с'а, слушал съм много внимателно огромно количество анализи на Първан Симеонов по всякакви медии (радио и телевизия) през последните... може би поне 7-8 години. И много добре съм регистрирал неговите извъртания и завои. Поне през последните 3 години той се изказваше по-скоро про-ГЕРБ, макар и тънко (и уж все пак със стремеж към неутралност и обективност). Даже съвсем напоследък забелязах и някакви негови пристрастия в посока на патрЕотЕтЕ, но още по-тънки, та не съм съвсем сигурен за това, може да съм се заблудил в субективизма си :laughm: . На моменти даже се питах "Галъп" да не са захлебили дебело по някой евро-проект, та са станали толкова благоразположени към властта. :laughm: Предполагам, че анализите му биха ме дразнели по-малко, ако поне бяха тип БСП-опозиционни :laughm: , ако не чак съвсем неутрални. Ама чакай, каква опозиционност търся в БСП, като те с единия крак са готови във всеки момент на коалиция с ГЕРБ?! :-? :roll2: Та може би точно по тази причина смятам, че в говоренето на Симеонов напоследък не се усеща почти никакъв антигерберизъм, което аз бях приел като "полягане" на настоящите силни на деня. :dontknow: Така или иначе, той е крепител на статуквото, по един или друг начин (било като про-ГЕРБ или про-БСП) и няма как да ми стане любим герой. Въпреки това обаче не мисля, че резултатите от въпросното проучване са забележимо изманипулирани. Просто ми се струва, че това е настоящата настройка на обществото у нас, колкото и мъчителен да е този факт за възприемане от полуневинни крепители на корупционното ни статукво като теб :) , и въпросът вече е не дали Борисов ще сдаде властта предсрочно, а кога и как точно ще стане това, повече или по-малко болезнено ще е това за него :dontknow: ...

Потребителски аватар
Leberkez
Мнения: 2092
Регистриран: пет мар 20, 2015 7:27 pm
Местоположение: София, жк. Младост-1, надм. вис. 603 м; Габрово, кв. Палаузово, надм. вис. 419 м.

Мнение от Leberkez » нед юли 19, 2020 2:00 am

Stringmeteo написа:
нед юли 19, 2020 1:44 am
Ама чакай, каква опозиционност търся в БСП, като те с единия крак са готови във всеки момент на коалиция с ГЕРБ?! :-? :roll2:
А, недей да биеш отбой, мадафака! Ти каза, че даже и за БСП би гласувал, стига да ти обещаят романтиката, която ти искаш. :grin1:
Все пак си десен! :flourish: Вече гласува за Маяма есента, защо сега да не го направиш пак?! Принципи, братиньо! :grin1:

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 52664
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » нед юли 19, 2020 5:01 am

Христо Иванов: Имаме много малко време да организираме съпротива
Готви се ремонт на модела, предупреждава съпредседателят на "Демократична България" в интервю за "Капитал"
17 юли 2020 13:17

Някой вчера се опита да пусне това, но в негативен план, не знам дали не бяха и откъси, подбрани по целесъобразност от някаква кафява медия. :dontknow: Както и да е, сега аз, след като го изчетох много внимателно, го пукам с чиста съвест в съвсем позитивен план. Някои хора питаха какво ще се прави след като падне мафията, пардон, ГЕРБ :laughm: от власт. Ами ето, тук доста неща са описани, даже малко прекалено изчерпателно. Опасявам се обаче, че за определена част от аудиторията те ще трябва да се поопростят, защото тя има проблеми с разбирането на такива дълги, сложни и задълбочени концепции :laughm: :dontknow: ...

gero
Мнения: 516
Регистриран: съб сеп 23, 2017 6:50 pm
Местоположение: Varna/Sofia

Мнение от gero » нед юли 19, 2020 8:31 am

Бла бла бла :flourish: Концепцията е ясна- Ние шъ въ управим Вервайте ми, само да се намъкнем в парламента :laughm:
Няма нищо по-хубаво от дъждовна пролет, кратко лято, топла есен и снежна зима :D

Потребителски аватар
blue
Мнения: 9706
Регистриран: чет авг 27, 2009 5:59 pm
Местоположение: Бургас

Мнение от blue » нед юли 19, 2020 8:40 am

Leberkez написа:
нед юли 19, 2020 12:25 am
https://trud.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0% ... %BD%D0%B0/

:flourish: :flourish:
:thumbup: :thumbup: Четиво за мечтателя Стринг, малко да се отрезви и да прогледне какво представляват гурутата му от ДБ.
Единственият начин да поддържаш разговор с глупака е да го игнорираш!
Стивън Кинг

raptor
Мнения: 586
Регистриран: вт юни 17, 2008 7:05 am
Местоположение: Plovdiv

Мнение от raptor » нед юли 19, 2020 11:34 am

И ква стана сега тя? Най-големите демократи, отрочета на комунисти или финансирани от такива. Супер, да живее промяната, демокрацията и най-вече долу герб....

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 52664
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » нед юли 19, 2020 12:53 pm

Първан Симеонов: ГЕРБ са добри в това да сърфират на вълната върху себе си
Според него в мътната вода ще има опити за тактически лов на риба
19.07.20 в 12:36
Заявката на протеста да се радикализира ще покаже дали е достатъчно жизнен, за да направи повече от артистична акция и да не се превърне в рутина... Младите хора на протеста изразяват своя културен шок от начина, по който изглежда властта в България. Този протест е естетически бунт и прилича на бунт на умни срещу тъпи, с извинение“. Това подчерта пред БНР Първан Симеонов, изпълнителен директор на „Галъп Интернешънъл“.

Като си говорим за Първан Симеонов, нека пак Weatherman да се опита да ме убеди, че той не е подмолен, мазен крепител на стауквото и че (напоследък) не е и "тънък", но също толкова мазен крепител на управлението на ГЕРБ (и Ко) :deal: ...

Независимо, че БНР са намерили и извели във въвеждащия абзац все пак сравнително положителна нотка, но не вярвам това да е заслуга точно на Симеонов ;) ...

Да, няма как това да не ми стане любимо :grin1: :
Този протест е естетически бунт и прилича на бунт на умни срещу тъпи

m
Мнения: 4018
Регистриран: пон ное 26, 2007 3:43 pm
Местоположение: Г. Оряховица

Мнение от m » нед юли 19, 2020 1:31 pm

Leberkez написа:
нед юли 19, 2020 2:00 am
Stringmeteo написа:
нед юли 19, 2020 1:44 am
Ама чакай, каква опозиционност търся в БСП, като те с единия крак са готови във всеки момент на коалиция с ГЕРБ?! :-? :roll2:
А, недей да биеш отбой, мадафака! Ти каза, че даже и за БСП би гласувал, стига да ти обещаят романтиката, която ти искаш. :grin1:
Все пак си десен! :flourish: Вече гласува за Маяма есента, защо сега да не го направиш пак?! Принципи, братиньо! :grin1:
и тъй като много обичам истините и да си говоря право, което е, сега ще ви споделя някои неща. Преди време след изборите към Нинова е било отправено предложение за коалиция с ГЕРБ, подаръците са били председателското място на НС и някои ключови министерски кресла. Последвал е отказ на Нинова. Целта е била една-още тогава БСП да бъде претопена и смазана, както направиха с дясното, тоест да няма опозиция и да се осигури един комфорт на управление на ГЕРБ, далеч във времето. В момента вътрешните боричкания в БСП са свързани с кръг от хорица в БСП, които са готови да седнат на столчетата с ГЕРБ и да се разберат като пичове, разделяйки парчета от новата баница и хора в БСП, които са за коренна промяна. За съжаление на гърбавите първото е много малко вероятно да се случи. Тоест искам да кажа, че в БСП ще надделее ядрото, която е за коренна промяна на статуквото и няма как да обслужва интересите на ГЕРБ за в бъдеще.
ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА!

quittr
Мнения: 14494
Регистриран: пет фев 23, 2007 8:46 am
Местоположение: Русе

Мнение от quittr » нед юли 19, 2020 2:20 pm

И каква промяна пък ще донесе БСП, като са същите като герабвите? :)
Хората ясно го казват - не искат повече мафията да си разиграва театъра пред толупите (каквито сме ние за тях). Карантината помогна много качествени млади хора, учещи и работещи в чужбина да видят какво става в милата ни родина. Всяко зло за добро. :thumbup:
Най-трудното нещо на света е да приемеш обективно реалността!

m
Мнения: 4018
Регистриран: пон ное 26, 2007 3:43 pm
Местоположение: Г. Оряховица

Мнение от m » нед юли 19, 2020 4:53 pm

quittr написа:
нед юли 19, 2020 2:20 pm
И каква промяна пък ще донесе БСП, като са същите като герабвите? :)
Хората ясно го казват - не искат повече мафията да си разиграва театъра пред толупите (каквито сме ние за тях). Карантината помогна много качествени млади хора, учещи и работещи в чужбина да видят какво става в милата ни родина. Всяко зло за добро. :thumbup:
промяната трябва да я донесем аз, ти, той, ние, вие, те, всички заедно. От там насетне законовият ред е оставка, служебен кабинет и избори. На тия избори народът казва своята дума и задачата на следващия парламент е да направи много нови неща, които народът отдавна само си говори, а никой не желае да го чуе. От сега е ясно, че има партии, които не желаят това да се случва, но тоя път не трябва да се отстъпва и крачка назад. Обсъждане идеи на кръгла маса, след изборите широка коалиция и ВНС. Предишният ми пост беше насочен към това, че БСП на тоя етап няма как да се коалира с ГЕРБ. Това е просто немислимо за момента, а и за в бъдеще.

Victus
Мнения: 5234
Регистриран: нед яну 23, 2011 3:51 am
Местоположение: София, кв.Княжево (650м) / Кърджали, кв.Възрожденци(245м) / с.Тополово, община Асеновград(440м)

Мнение от Victus » нед юли 19, 2020 5:19 pm

Попаднах на интересно интервю на Арман Бабикян в Нова телевизия от началото на седмицата. Може да е качвано, но да го има и тук:


С такава политкоректност може да го вземат на работа в Нова телевизия. :grin1:
"Прост съм и ми е лесно." Бойко Борисов

Потребителски аватар
Leberkez
Мнения: 2092
Регистриран: пет мар 20, 2015 7:27 pm
Местоположение: София, жк. Младост-1, надм. вис. 603 м; Габрово, кв. Палаузово, надм. вис. 419 м.

Мнение от Leberkez » нед юли 19, 2020 5:21 pm

m написа:
нед юли 19, 2020 4:53 pm
след изборите широка коалиция и ВНС.
А наясно ли си, че няма разписано нищо в Конституцията относно разпускането на ВНС? Сиреч, когато то бъде сформирано, само то, по собствено усмотрение, решава кога да престане да функционира и да назначи избори за редовен парламент?

За какъв ти е чеп ВНС? И какво, за Бога, значи "широка коалиция"? Винаги съм бил против коалирането на повече от две сили, защото се минава в блатото на колективната безотговорност и каквото и да стане, почва едно сочене с пръст и търсене на истинския виновник. За жалост обаче, на изборите, когато и да са те, точно подобна картинка се очертава, защото има много хора кандидати за "спасители". :grin1:

4itatel
Мнения: 281
Регистриран: съб мар 21, 2020 11:36 pm

Мнение от 4itatel » нед юли 19, 2020 8:26 pm

m написа:
нед юли 19, 2020 4:53 pm
промяната трябва да я донесем аз, ти, той, ние, вие, те, всички заедно. От там насетне законовият ред е оставка, служебен кабинет и избори. На тия избори народът казва своята дума и задачата на следващия парламент е да направи много нови неща, които народът отдавна само си говори, а никой не желае да го чуе. От сега е ясно, че има партии, които не желаят това да се случва, но тоя път не трябва да се отстъпва и крачка назад. Обсъждане идеи на кръгла маса, след изборите широка коалиция и ВНС. Предишният ми пост беше насочен към това, че БСП на тоя етап няма как да се коалира с ГЕРБ. Това е просто немислимо за момента, а и за в бъдеще.
Хващай се бачкай, спазвай законите, и колкото повече хора правят така, а не си чешат пръстите по клавиатурата промяната ще дойде, няма да ти я донесе велико, невелико народно събрание, съдебни реформи, широки коалиции и тем подобни неща, които се ползват за агитация от разни партийки проксита на олигарси с цел да вземат властта и да настанят свойте хора на трапезата. В България закони има предостатъчно, просто не се спазват заради манталитета на населението.
Последна промяна от 4itatel на нед юли 19, 2020 8:30 pm, променено общо 1 път.

4itatel
Мнения: 281
Регистриран: съб мар 21, 2020 11:36 pm

Мнение от 4itatel » нед юли 19, 2020 8:30 pm

Leberkez написа:
съб юли 18, 2020 9:28 pm
Stringmeteo написа:
съб юли 18, 2020 9:00 pm
Законност, справедливост, морал и по-добър живот В БЪЛГАРИЯ, а кралите на едро - в затвора, това малко ли ти е!? :-?
P.S А бе, 2017-а и 2018-а нямаше ли мафия, задкулисие, корупция и тн? Къде дремахте тогава всичкото съвестен гражданин?
Или трябваше един провален политик, от една бутикова партийка, да направи предварително планиран ПР десант на един плаж, след което димитровградският мушморок да стисне злобно юмруче пред офиса си, та всички наскачахте като по команда? :roll:
Ами още не бяха напипали далаверите на президнета, притиснаха го президента и веднага се видя кой, кой е и колко са "десни" и "демократи". Лозунга трябва да им е "Правосъдие за всеки, без президента (и свързаните с него)"

Още малко интересна информация за триото
Светата троица на протеста задейства нов сценарий от понеделник

Кой запали протеста на жълтите павета и дали някой му дърпа конците? Всеки ден се чуват различни отговори, но засега сигурно е само едно. Първите недоволни, които се събраха пред Президентството на 9 април, бяха свикани от трима съмишленици. Адвокат Николай Хаджигенов, политологът пиар Арман Бабикян и скулпторът проф. Велислав Минеков пуснаха във Фейсбук апел към "пичове, шубета и каскети", че трябва да се спасява демокрацията и свободата.

Това стана малко след като прокуратура влезе в сградата на "Дондуков" 2 за да обискира кабинети на разследвани съветници от екипа на президента. За нула време отпред се събра и първата група протестъри. Самопровъзгласили се с голяма доза ирония за "Отровното трио" , тримата устати опозиционери пък и до момента са единствените легитимни тартори на уличния бунт.

Макар в навалицата да се появяват доста добре познати партийци муцуни, пред микрофоните застават именно "тримата отровни", които бяха любими гости в предаването на Сашо Диков в "Евроком", където громяха властта.

Водачите на бунта вече обявиха във Фейсбук, че сменят курса, защото разходките по жълтите павета вече не вършат работа. Затова следващият им призив е

за национална стачка и гражданско неподчинение, които да блокират държавата

докато премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев не подадат оставки.

Новият сценарий ще бъде задействан още в понеделник, когато започват дебатите по внесения от БСП вот на недоверие срещу правителството. "Промяната може да бъде извършена само насила. Законният и правилен начин за упражняване на принуда, който не влече негативи за "насилниците", е националната стачка. Нещо, което не е правено у нас никога! Надявам се да бъдем готови с организацията и да затворим цялата страна. След постигане на оставките на правителството и Гешев - следва незабавно да осигурим максимално прозрачни и публични избори с дистанционно гласуване електронно и по пощата", написа Хаджигенов във Фейсбук.

Очаква се още от сутринта в понеделник Народното събрание да бъде обсадено от протестиращи, които да се опитат да не допуснат депутатите вътре, както и блокиране в час пик на възлови булеварди.

"Ако вотът мине, това означава, че всички вътре са постигнали сделка да запазят статуквото, формално заменяйки Борисов с фигурант от типа Медведев - Путин", пише Хаджигенов. Той разяснява и какво трябва да направят участниците в досегашните протести: "тотално блокиране на всички дейности в НС, съдебните палати в цялата страна, магистрали, пътища, кръстовища, гари, летища, мостове и всяка публична сграда и или дейност".

Кои обаче са тримата диригенти на протестите?

Най-гласовитият сред тях проф. Велислав Минеков е син на скулптора Величко Минеков, човек от най-близкото обкръжение на комунистическия диктатор Тодор Живков. За ловната дружинка на Татов, чийто член е бащата Минеков, се носят легенди. Там са се решавали най-важните въпроси за политиката на партията и държавата.

Минеков-старши е известен и с това, че прави приживе паметника на Живков през 1981 в Правец. Получава и завидни за соца пари за издигнатите мегаломански батални статуи из цялата държава, особено около честванията на 1300-годишнината на българската държава.

Днешният бунтар Велислав Минеков също е скулптор. Завършва Художествената академия с профил металолеене. Специализира в бившата Германска федерална република. Така и

не успя да стане известен като скулптор, но пък е популярен като професионален тв протестър

Любимата му мишена дълго време беше бившият културен министър Вежди Рашидов заради възстановяването на статуята на Цар Освободител.

Звездата му изгря като се включи, като редовен участник в трио по телевизия Евроком заедно с познатия като пиар на десни формации Арман Бабикян и адвоката Николай Хаджигенов.

Хора, които освен клиенти на Темида задължително са и врагове на властта. Това са обичайните клиенти на адвокат Николай Хаджигенов, често спряган като семеен приятел на собственика на фалиралата Корпоративна търговска банка Цветан Василев. Още на 14 юни 2014 г. той се ангажира със защитата на Георги Христов, един от тримата задържани за подготвяното убийството на депутата от ДПС Делян Пеевски, което така и си остана само като версия.

Хаджигенов се нагърби да защитава арестуваната и осъдена на две инстанции заради подкуп кметица на "Младост" Десислава Иванчева. Последната му изява

е като адвокат на певицата ЛиЛана, сочена за любовница на хазартния бос Васил Божков

Третият в "отровното трио" е варненецът Арман Бабикян, изпълнителен директор на пиар агенция "Манира", експерт по маркетинг и ПР, на когото се приписват и сайтове за фалшиви новини.

Завършил е столичната Национална гимназия за древни езици и култури и Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирал е „Радио мениджмънт“ в университета „Фредония“ в щата Ню Йорк, САЩ.

Дълги години е работил като журналист в Българското национално радио и Радио „Свободна Европа”. Бил е програмен мениджър „Публицистика и новини“ на първото частно радио „Канал Ком” и програмен мениджър на Радио „Атлантик”.

Спечели репутацията на находчив пиар с идеи и трикове покрай кампанията на Надежда Михайлова

като кандидат-депутат на СДС от Варна през 1997 г. Пиар съветник е и на Мария Капон по времето, когато е депутат от СДС. Говорят, че още не може да прости на Бойко Борисов отказа да поеме пиара на ГЕРБ по време на евроизборите през 2014 г., за което в прав текст съобщи самият партиен лидер.

Бабикян беше ангажиран и да защити Сергей Станишев в скандала "Хохегер".

Става дума за наемане на лобистката австрийска компания през 2008 г. за подобряване на имиджа на България в ЕС от правителството на тройната коалиция срещу хонорар от над 2 млн. лв. Според ГЕРБ по-голямата част от парите са се върнали в България към пиар компанията на спътницата в живота на тогавашния премиер Станишев Моника Йосифова.

Всъщност Бабикян единствен от "отровното трио" е врял и кипял в политиката, но като ораторски качества Минеков и Хаджигенов не му отстъпват. Засега никой не е успял да пришие тарторите на протеста към кукловоди като Васил Божков, но въпросът дали тримата си имат скрит вдъхновител и мотиватор продължава да витае във въздуха.

https://www.marica.bg/balgariq/svetata- ... ponedelnik

Отговори

Върни се в “Политика”