(След) Местните избори 2023
Можачите ми те:
Годишната инфлация се увеличи до 5.3%
Инфлацията за юли, измерена чрез индекс на потребителските цени (ИПЦ) е 1.7% спрямо предходния месец, а годишната инфлация спрямо юли миналата година се увеличава до 5.3% от 4.4% за юни, показват данните на Националният статистически институт (НСИ).
Годишната инфлация се увеличи до 5.3%
Инфлацията за юли, измерена чрез индекс на потребителските цени (ИПЦ) е 1.7% спрямо предходния месец, а годишната инфлация спрямо юли миналата година се увеличава до 5.3% от 4.4% за юни, показват данните на Националният статистически институт (НСИ).
-
Stringmeteo
- Site Admin
- Регистриран: 14 авг 2006, 22:51
- Контакти:
Некадърен ли е кметът на столичния тъпокрасивитет или да? Риторичен въпрос.
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/vizhte-k ... mvri-karta
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/vizhte-k ... mvri-karta
Мда... няма смисъл да поствам статии, то всичко се вижда. Засега два района са заринати с боклуци, като изтекат договорите на Фандъчка ще има още. А маврутя ще ми обяснява как ДС унуката била много по-добра от "учителката по руски". Дева жълтите ви еуглени, малоумни дева. Терзо ако ще до ушите да затъне в екскременти жълтопаветажа пак ще квичи колко добре се справя. Досега квото е пипнал яко е оакал. То да имаш 16 чичовци ДС офицери и всичко да ти е давано на тепсийка и да свършиш сам малко полезна работа са две коренно различни неща.
Игнорирайте идиотите, те са неспасяеми.
Всички тия подкладкаджии, които ние видяхме в България, такова заключение си съставихме за тях, щото много добре ще да бъде да бъдат на два пръста по-далеч от нас. Много честни и искрени хора познаваме от тях, но в данните критически моменти, когато стана нужда да ни се помогне против железния тиранин, те измениха и позорно преминаха на негова страна. Мнозина имаше от тях, които правеха това принципиално. Грозната и монголска тирания в тяхното отечество Русия така смазала и отхранила тия нещастници, щото те, гдето и да живеят, където и да се намират, каквото и да почнат, най-напред ще си въобразят Петербург, Централната, III отделение, шпионите, Сибир и заточенията, па тогава вече работят.
Кръжокът на Д. Благоева, все от нихилисти и конспиратори, както ще да видят читателите по-долу, е участвувал в много мръсни съзаклятия против българските борци за свобода и независимост. В това число ние туряме оня идиотин Георги Белов, със своята чухонка съпруга, която държа реч на Каулбарса, съпругата на самия Д. Благоева; някой си нещастник Иван Конспиратор и много още други. Сам бил натоварен от мадам Благоева един път да тури динамит под един мост край София, отгдето щял да премине бившият княз Батенберг. „Защо тая подлост против тогова, който се гони от вашия тиранин, от когото си избягал и ти?” — попитаха Ивана Конспиратор някои приятели. „По идею и по нравственной обязанности, защото и той, княз Александър, е богопомазан!“ — отговаряше Конспиратора.
Грешката е, че тия хора, българи и руси, които са прочели съчиненията на руските социалисти, които се считат за техни последователи, дотолкова е паднало семето на неприготвена почва, щото грамадната разлика между Русия и България или Франция и Германия не може да се разбере и оцени, както казахме вече. Излиза в. „Демократ”, който дига знаме, който се напъва да ръководи публично мнение, но авторите му не смеят да се подпишат. Ние излязохме и казахме, че те са Д. Благоев и Г. Белов. „Това е шпионство, това е полицейщина“ — извикаха те. Извикаха те, защото тъй викат в Русия, гдето да откриеш някой автор на някое съчинение, неприятно на правителството, отиде на дъното на оката.
- Leberkez
- Регистриран: 20 мар 2015, 19:27
- Местоположение: София,Стрелбище, н.в 575м; Габрово, кв. Палаузово, н.в. 419м.; с.Каравелово(общ.Карлово) н.в 387м.
https://www.facebook.com/mihail.krustev ... %2CO%2CP-R
София, посредством кмета си Васил Терзиев, не се бори с “мафията”, а се пазари с нея.
Не е никаква “борба” търговският спор дали ще се плаща 250 или 350 лв на тон боклук, извозен от “мафията”.
София, посредством кмета си Васил Терзиев, има всички правомощия по ЗОП, да не допусне участник до обществената поръчка, особено ако има системни нарушения на договорите си, както твърдят от кметската администрация. Или при много други хипотези.
Ако целта беше “борбата”, а очевидно не е. Тъй че всякаква патетика в тази насока е инфантилна. От всички подобни пазарлъци през последните години с “мафията” тя винаги излиза по-силна, разбирайте богата.
Колкото до аргумента “ама то други няма”… Ако наистина е така, а целта е борбата срещу “мафията”, значи се отива на варианта на Bonev общината сама да се оправя. Но не се прави при изтекъл договор и криза, а в началото на мандата. Услугата едва ли ще е по-добра, цената дори може да скочи, но поне целта, така както е поставена, а именно да се бори “мафията” ще е постигната.
Всичко друго са празни приказки за полезни идиоти.
То че кОнкурса е отлежавал една година и е крайно закъснял е ясно. Даже бих го отдал на малоумието и некадърността на Терзиев, а не че е правил някакви планове да се прави на герой. Че не е сложил таван на цената в поръчката също е от малоумие. Щото вместо да реве че му искали 400 лева можеше да сложи цена 200 лева (колкото казват че искат да дадат) и да си реши проблема. Въобще не разбирам защо разни екземпляри като маврутя имат самочувствието да говорят, че се справял много по-добре от Фандъкова. Но мен друг въпрос ме занимава от няколко дни. Всички сте чували, че mafiqta чисти от години в София. Сега дали е Таки-Маки, Вълка, Заека или Чебурашка не знам, не ме вълнува. Въпросът е защо жълтите амеби години наред ревяха как mafiqta дере кожите на софиянци, а се оказа че са извозвали боклука за 142 лева на тон. Е как до вчера 142 лв на тон беше страшно скъпо, пък днес Терзиев е готов да даде 200 лева на тон и геройски се бори да не е 400. Изилиза че като за всяко друго нещо жълтите еуглени само са квичали и плюли, пък хем цената за боклука е била добра, хем като допря до тях да свършат работа, по традиция се осраха до ушите.
Последна промяна от doncho на 09 окт 2025, 10:27, променено общо 1 път.
Защото маврути, паврути николети, солети, са жълтокрасавци. Те са силно нелогикопригодни, няма как пеперастията да е виновна за нещо, тя по дефиниция е права каквото и да сере.
Дори Киро да опъне някоя кокошка (птица) на някой парапет (което и стана и бе документирано), няма измислени бронебойни куршуми за вярата на умнокрасивитета. Точка.
Сега тоя пишманкмет така се осра, че то дори няма нужда от коментар. Ама на - пак някой друг е виновен.
Дори Киро да опъне някоя кокошка (птица) на някой парапет (което и стана и бе документирано), няма измислени бронебойни куршуми за вярата на умнокрасивитета. Точка.
Сега тоя пишманкмет така се осра, че то дори няма нужда от коментар. Ама на - пак някой друг е виновен.
Ако някой тука не вижда проблем в това да се палят камиони на потенциални конкуренти, натиск други да останат без лиценз и оферирането на абсурдна цена на търга значи е сори ... но е ТЪП. Ако не осъзнава, че това без подкрепата на силните на деня не може да се случи - значи е много ТЪП.
Само, че и кмета тръгна на война без армия и муниции - както обикновено. Обяснява му се от поне година, че това ще стане, предложиха му 100 пъти общината да си изгради някакъв капацитет, за да може да поеме боя ако някой реши да изнудва някой квартал - да, да се изгради общински капацитет за целият град е скъпо и неефективно, но за един кварта е лесно и бързо и би се избило само от факта, че много по - трудно би могла да се изнудва общината... но НЕ, нашият показа самочувствие и не чу.
И все пак ако трябва да избирам - съм на страната на глупавият в този случай, а не страната на свинята и неговите фирми...
Само, че и кмета тръгна на война без армия и муниции - както обикновено. Обяснява му се от поне година, че това ще стане, предложиха му 100 пъти общината да си изгради някакъв капацитет, за да може да поеме боя ако някой реши да изнудва някой квартал - да, да се изгради общински капацитет за целият град е скъпо и неефективно, но за един кварта е лесно и бързо и би се избило само от факта, че много по - трудно би могла да се изнудва общината... но НЕ, нашият показа самочувствие и не чу.
И все пак ако трябва да избирам - съм на страната на глупавият в този случай, а не страната на свинята и неговите фирми...
Поватярнето на тъпотии показва че си много ТЪП. Паленето не е добро, но може да се спекулира много по въпроса, не ми се занимава. За сто и шейсети път, нямаше да има такъв проблем ако кмета не беше много ТЪП. Ако беше направил конкурса преди 6 месеца или преди година, ако беше сложил пределна цена и т.н. И никой не казва как така години наред малоумниците реваха, че masfiqta взима по 142 лева на тон (и защо Терзиев две години е плащал на mafiqta) a изведнъж се оказа, че тази цена била супер и много изгодна. Аз пък да питам кой нормален ще дойде да участва в конкурса ако му плащат малко и през цялото време го плюят, че е mafiq. За да изградите някакъв георичен образ на павето Терзиев сте готови да заринете София с боклук.
А тъпотиите за общинско предприятие доскоро ги повтаряха само от БСП. НИКОГА такова предприятие няма да работи евтино и ефективно, но левундерските идиоти все си мечтая за светлото бъдеще.
А тъпотиите за общинско предприятие доскоро ги повтаряха само от БСП. НИКОГА такова предприятие няма да работи евтино и ефективно, но левундерските идиоти все си мечтая за светлото бъдеще.
Паленето не е добро викаdoncho написа: ↑09 окт 2025, 11:10Поватярнето на тъпотии показва че си много ТЪП. Паленето не е добро, но може да се спекулира много по въпроса, не ми се занимава. За сто и шейсети път, нямаше да има такъв проблем ако кмета не беше много ТЪП. Ако беше направил конкурса преди 6 месеца или преди година, ако беше сложил пределна цена и т.н. И никой не казва как така години наред малоумниците реваха, че masfiqta взима по 142 лева на тон (и защо Терзиев две години е плащал на mafiqta) a изведнъж се оказа, че тази цена била супер и много изгодна. Аз пък да питам кой нормален ще дойде да участва в конкурса ако му плащат малко и през цялото време го плюят, че е mafiq. За да изградите някакъв георичен образ на павето Терзиев сте готови да заринете София с боклук.
- Leberkez
- Регистриран: 20 мар 2015, 19:27
- Местоположение: София,Стрелбище, н.в 575м; Габрово, кв. Палаузово, н.в. 419м.; с.Каравелово(общ.Карлово) н.в 387м.
Може би паметта ми изневерява, ама това с общинското предприятие не беше ли усърдно прокламирано като идея от Ваня Григорова по време на кампанията преди две години? Да, тази Ваня - социалистката - на която се присмивахте тогава, ама сега почнахте да въртите нейните опорки.
Второ - убягва ти тънкият момент, че в рамките на този и на следващия месец, мисля, договорите за почистване изтичат на почти половината от районите. Ако и там стане подобен проблем, т.е не се решат нещата овреме откъм договори и т.н, рискуваме София - баш в навечерието на Коледа - да се превърне в едно огромно сметище. Няма как кое да е общинско предприятие да извади капацитет като за половината или повече град, още повече тепърва да го правиш от скрач.
Трето - Терзиев е ултра неможач. До момента, за две пълни години на поста, единственото, с което мога да го запомня, е как дращи патетични постове у фейса и дефилира по студиата да се жалва като женичка. Абсолютно некадърна, цивреща потхя. Едно смислено нещо не е направил. Каквото бутна, всичко опика.
Все нещо му пречи, все някой го саботира, прави му мръсно, възпрепядства го. То не беше mafiqta, то не беше общинският съвет, този-другия-третия районен кмет, кво ли не беше?
Този наистина ли си е мислил, че като влезе в голямата политика и ще ходи 24/7 по червено килимче и всеки ще му козирува?
Абсолютно непригоден индивид. Да, факт, мръсно му се прави, аз поне няма да го отрека, но никой не го е бил по главата да се пъне за политик и да влиза в този мръсен занаят, капарирайки си кандидатурата даже. Като вижда, че не може, има опция оставка. Махаш се, за да дойде някой друг на твоето място, а не няколко стотин хиляди граждани да са заложници на мераците ти за политическа кариера. И за този пъпеш се говори, че догодина ще го вдигате за президент. Боже, опази.
Само един коментар по цялото нещо, думи катои "вдигате" и подобни изглеждат все едно аз съм му от партията или съм му фен. Нищо подобно и доста пъти съм го заявявал и тук, че ПП ДБ в не малка част са по вредни и от Баце, защото заедно със Славун успяха да убият цялата обществена енергия за промяна и да бетонират Баце и свинята на власт за години напред. Голяма част от мнението ти е напълно коректно. Аз лично от както се кандидатира този, пък и бепе избран съм бил на негова страна точно два пъти. Като беше изнудването за градския транспорт И СЕГА. Но и в двата случая става дума за изнудване, а аз няма как да взема страната на тези, които изнудват. ДА, не се подготви за тази битка, да неподготвен е, но и ДА, в случая става въпрос за игри на МАФИЯ, която се държи, действа и ползва приомите като класическа МАФИЯ в стил 90 - те, в стил Сицилия, абе МАФИЯ, на чиято страна не би трябвало да е никой разумен човек да бъде. Какъвто и да е кмета сега трябва да бъде подкрепен, защото ако спечели тази битка ще е добре за всички нас.