Пандемията от COVID-19 (11-12.2020)

Предполагам всички са чували нещо по темата за "световната конспирация на фармацевтичните компании" (или просто за мизантропската, крайна комерсиализация) по въпроса около "болестоопазването". И някой да не е чувал нищо, тук е мястото да се говори за подобни неща... както и просто за болести, разбира се :) ...

Модератор: mmirro

Изкарали ли сте вече (или карате ли в момента) COVID-19? АНОНИМНО Е!

Анкетата завърши на ср дек 02, 2020 6:04 pm

ДА, потвърдено с PCR-тест (или друг вид тест)
3
13%
Почти сигурно ДА, с доста от специфичните симптоми, но без твърдо потвърждение с тест
5
22%
Може би ДА, имах слаби подозрителни симптоми
4
17%
Може би НЕ/не знам, не съм имал съществени подозрителни симптоми
7
30%
Почти сигурно НЕ, проверено е с подходящи изследвания
4
17%
 
Общо гласове: 23

Потребителски аватар
geoge
Мнения: 918
Регистриран: съб фев 24, 2018 10:00 am
Местоположение: Варна

Мнение от geoge » пон дек 28, 2020 8:54 pm

gero написа:
пон дек 28, 2020 8:15 pm
geoge написа:
пон дек 28, 2020 6:00 pm
сваляйте маските (които така или иначе са причина за бактериални инфекции на дихателните пътища).
Значи според теб всички жени от арабския свят и лекарите са с бактериални инфекции. :flourish: Гледай като пишеш глупости поне да има някаква логика в тях. Няма нито едно сериозно научно доказателство за вреда от маските.
Сега ти като цял ден въртиш колелото и миришеш на пор след това, ще хванеш краста защото не се къпеш.
Тъп - по-тъп - най-тъп - gero :palm1: Няма сериозно научно доказателство, ЧЕ МАСКИТЕ ПРЕДПАЗВАТ, ама като си пееш, Пенке ле, кой ли те слуша, е твоята работа ;) И ни в клин, ни в ръкав намеси религията (което е и причината закона за облеклото на обществено място от 2016-та да влезе в сила в България), ама като няма доводи, почваме да пишем глупости, нали така? :cool:
Синджира си иде, козъта ги нема

Aha
Мнения: 144
Регистриран: чет яну 14, 2010 10:27 am
Местоположение: Варна

Мнение от Aha » пон дек 28, 2020 9:11 pm

Лекар предупреждава, че зачестяват бактериалните пневмонии заради маските
https://www.globalresearch.ca/medical-d ... ng/5725848

Кой убива всички учени, знаещи твърде много за измамата ковид? (По-напред писах за руснака, хвърлен от 14-ия етаж по долни гащи и при „странни обстоятелства“. В тази статия се споменават и други учени, бастисани един по един в хода на годината.)
https://www.naturalnews.com/2020-12-27- ... tists.html

Някои минават по-тънко. Журналистка, критикувала китайските локдауни, е осъдена на 4 години затвор. По обвинение, че е „забъркала противоречие и е провокирала неприятности“.
http://www.tathasta.com/2020/12/chinese ... wuhan.html

Тези, които обслужват измамата, трупат пачки. Пандемията е направила 50 лекари и учени милиардери. Над половината от тях имат общата характеристика, че са възхвалявали Китай.
http://www.stationgossip.com/2020/12/ca ... ns-50.html

Какво няма да научите от масмедиите: Проучване сред 10,000,000 човека категорично показва, че твърденията на СЗО за „асимптоматично предаване на вируса“ е пълна измама. Дори системите за „контакт трейсинг“ доказват, че няма НИТО ЕДИН случай асимптоматичен положително тестван човек да е предал заразата на друг, дори на най-близък човек.
https://theconservativetreehouse.com/20 ... dia-quiet/

Д-р Уикфийлд: „Това не е ваксина, а необратима генетична модификация.“


И ваксината на AstraZeneca е готова за пазара:
http://www.tathasta.com/2020/12/third-c ... l-out.html

Създателите на ваксината от AstraZeneca са обвързани с British Eugenics Society (Британското общество за евгеника). В статията се отбелязва, че ваксината е финансирана от Фондацията на Гейтс, но е пропуснато да се отбележи, че намесата на Гейтс сама по себе си е свидетелство за евгеника. И той, и особено баща му са отдавна в тази игра.
https://unlimitedhangout.com/2020/12/in ... -movement/

Потребителски аватар
geoge
Мнения: 918
Регистриран: съб фев 24, 2018 10:00 am
Местоположение: Варна

Мнение от geoge » пон дек 28, 2020 9:54 pm

Гаден евреин възкръсна след поставянето на ваксина :shock:
Аре бе?! Значи, пиши - съпътстващо заболяване - рак и инфаркти (по подобие на онзи, който починал от кромид със съпътстващо заболяване - тежка черепно-мозъчна травма) :shock: :shock: :shock:
Синджира си иде, козъта ги нема

Потребителски аватар
elenaRudolf
Мнения: 4498
Регистриран: пет фев 08, 2013 9:35 pm
Местоположение: София - кв. Лозенец (около 560 м.нм.в.); Созопол

Мнение от elenaRudolf » пон дек 28, 2020 10:25 pm

geoge написа:
пон дек 28, 2020 7:53 pm
...
Безотговорността граничи дотам, че хората единствено трябва да се придържат към етикета при кашляне и кихане - да си слагат ръката, когато се налага и дотолкова. Нищо особено. Всеки човек си има имунна система и това е.
Абе честно казано кихането със слагане на ръката пред устата едва ли предпазва кой знае колко и на мен ми е малко ретро. За кашлянето може би е вариант, но при кихане става едно разхвърчаване на пръски на всички страни, и освен това какъв е смисълът да си самонаплюеш ръката, с която след това ще пипаш разни неща. За да дам алтернатива, ще кажа че който иска да не кихне, винаги може с малко усилие да се разтренира да не киха, или поне да си притисне за миг носа и устата /и само да си издуе бузите ако трябва в сюблимния миг/ и така кихането да протече един вид ''вътрешно'', без разпръскване на бацили и слюнка. А ако толкова не може да издържи някой, може бързо да излезе от помещението или да се отдалечи поне на 5 метра, да се обърне в посока обратна на присъстващите хора, да приклекне и да кихне към пода например - така пръските до голяма степен биха полепнали по земята - това може да се направи достатъчно дискретно и никой няма да те обвини или да ти се присмее само защото не го наплюваш, а ако му се стори като липса на мъжественост, негова работа. Няма нужда да кихаш юнашки, ама видиш ли с ръка на устата. Не помага за непредаването на зарази.

Иначе искрено се надявам скоро да дойде краят на тъпата пандемия и да започнем да се връщаме към нормалността. Вече стана ясно, че спирането на самолетите не оказва влияние за спиране на ГЗ (по-точно казано последното е необратимо). Не виждам и да се работи по темата за разработване на някакво техническо средство за ограничаването на затоплянето - нещо, което е теоретично възможно. Тогава да почваме ваксиниране щом трябва, и който иска и би почувствал сейфти, да връщаме полетите, пътуването по света и т. н. Растеж и само растеж, пък ГЗ ще си каже тежката дума рано или късно. Някои казват, че светът никога вече няма да е същия и за съжаление в това има много резон. Но се чудя какво ще се случи ако всичко това продължи още дълго - хората ще се научат да ходят ''наобратно'' като раците ли? (Малко съм пил, та не се сещам нещо за богатството от възможни развръзки, хм... :dontknow: ).
"Миналото е минало, а в бъдещето духат бъдещите ветрове..." /японска поговорка/

Потребителски аватар
snow wall
Мнения: 2753
Регистриран: пон авг 31, 2015 1:18 pm
Местоположение: София Овча купел 2

Мнение от snow wall » пон дек 28, 2020 11:57 pm

Вижте сега, тепърва заради пандемията отговорно поведение и взаимно зачитане у българина няма да се възпита, това става в първите 7 г а реално става за няколко поколения. Всичко това с поведенияето и мерките е загубена кауза. Както каза Гогето, пазиш се от околните и това е, то за това и ние българите сме толкова враждебни един към друг-пазим се. Пазиш се да не те смачка някоя кола като пешеходец или колоездач, пазиш се някой да не ти одере колара на паркинга, да не те омаже с лиги и сополи, да не те измами и тнт.
На познат бащата е с КОВИД , бил е със 68% сатурация, нямало е да преживе ноща. Частна линейка връзки в най-елитната болница в София, сега е с 97-98 %. Спасили са го с кислорода, за сега. Ами ако нямаш 150 лв за линейка и връзки?
И един въпрос, как ще се предпазиш от мен ако трябва да те претърся на летището за да се качиш на самолет или просто да влезеш на работа? Днес ми идва един сигурно 150 кл към 60г , без маска, значи аз него да го пазя, а той мен не, а той си е типичната жертва. Хора дето целите им семейства са болни, не си правят тестове и си идват на работа, защото нищо им няма, само леко кашлят :grin1: Тоя път мисля, че и аз ще го отнеса, ама се чудя да паза ли другите или да ви помогна да изградите колективният имунитет, на вас и на близките :hmm: , така и така няма да се ваксинирате.
П.П. хора дето за 8 медеца не схванаха, че маските пазят околните не тях, седнали да ми пишат за ,,научни факти,, И не се стягайте, супер стриктен съм сменям ръкавици на всеки човек, стия постоянно с маска докато работя, дезинфекцирам всичко с спирт, ако някой не ми направи проблем, че , ,,миришело гадно,,.
А бликат снежинки сребристи,
прелитат, блестят кат кристал,
проронват се бели и чисти
и в локвите стават на кал.

gero
Мнения: 623
Регистриран: съб сеп 23, 2017 6:50 pm
Местоположение: Varna/Sofia

Мнение от gero » вт дек 29, 2020 8:23 am

Значи Варна се оформя като център на неадекватници. Единия екземпляр напълнил страниците със сайтове за фалшиви новини на които заглавията само като видиш ти става ясно. Другия миризливец с колелото когато не може да напише нещо смислено започва да се пляска по главата с ръка :roll2: :roll2: и да цитира Закона за носене на облекло ....от 2016г. Ако беше прочел закона или поне беше стигнал до чл3 ал.1, (ама откъде толкова акъл в тъп колоездач) :laughm: :laughm: щеше да разбере , че глоба за носене на медицински маски НЯМА. Не знам колко пъти беше написано вече, че маската предпазва другите около теб да не ти дишат миризливата уста Геоге и цялата смрад , която пръскаш около себе си.
С добра дума и пистолет в ръка човек може да постигне далеч повече, отколкото само с добра дума :buble:

Aha
Мнения: 144
Регистриран: чет яну 14, 2010 10:27 am
Местоположение: Варна

Мнение от Aha » вт дек 29, 2020 8:32 am

gero написа:
вт дек 29, 2020 8:23 am
Значи Варна се оформя като център на неадекватници. Единия екземпляр напълнил страниците със сайтове за фалшиви новини на които заглавията само като видиш ти става ясно. Другия миризливец с колелото когато не може да напише нещо смислено започва да се пляска по главата с ръка :roll2: :roll2: и да цитира Закона за носене на облекло ....от 2016г. Ако беше прочел закона или поне беше стигнал до чл3 ал.1, (ама откъде толкова акъл в тъп колоездач) :laughm: :laughm: щеше да разбере , че глоба за носене на медицински маски НЯМА. Не знам колко пъти беше написано вече, че маската предпазва другите около теб да не ти дишат миризливата уста Геоге и цялата смрад , която пръскаш около себе си.
Ясно ти е, че нищо не ти е ясно на тебе! Барем два реда да беше прочел с осмисляне и разбиране!

Липсата на елементарно уважение (неадекватници, екзепляр, миризливец) към събеседник когото не познаваш, показва колко си адекватен самия ти!

gero
Мнения: 623
Регистриран: съб сеп 23, 2017 6:50 pm
Местоположение: Varna/Sofia

Мнение от gero » вт дек 29, 2020 8:52 am

snow wall написа:
пон дек 28, 2020 11:57 pm
Вижте сега, тепърва заради пандемията отговорно поведение и взаимно зачитане у българина няма да се възпита, това става в първите 7 г а реално става за няколко поколения. Всичко това с поведенияето и мерките е загубена кауза.
Това е много жалко. Тъкмо поради подобно мислене протестите през лятото претърпяха пълен крах. Егоцентричното мислене и пълното неприемане на факта, че за да успее едно общество не само при пандемия, а въобще трябва да има сплотеност поне на болшинството хора. Най-малкото всеки трябва да опита да направи това , което зависи от него. Ясно е, че няма да стане веднага, но все от някъде трябва да се почне. Докато обаче има такива като Геоге, който проявява пълно безхаберие и незачитане на другите , докато има такива като Aha разпространяващи конспиративни теории и простотии , няма как да мръднем и милиметър напред.
С добра дума и пистолет в ръка човек може да постигне далеч повече, отколкото само с добра дума :buble:

gero
Мнения: 623
Регистриран: съб сеп 23, 2017 6:50 pm
Местоположение: Varna/Sofia

Мнение от gero » вт дек 29, 2020 9:10 am

Aha написа:
вт дек 29, 2020 8:32 am
Ясно ти е, че нищо не ти е ясно на тебе! Барем два реда да беше прочел с осмисляне и разбиране!

https://www.dw.com/bg/a-47545852
Виж сега. Може и ти да прочетеш нещо. Масовото оглупяване и разпространяване на конспиративни теории е присъщо за нискообразованите хора и тези които са в губеща позиция. Избери си към коя от двете категории принадлежиш.
п.п. "барем" не се ползва в официалния български правопис :worry:
С добра дума и пистолет в ръка човек може да постигне далеч повече, отколкото само с добра дума :buble:

Aha
Мнения: 144
Регистриран: чет яну 14, 2010 10:27 am
Местоположение: Варна

Мнение от Aha » вт дек 29, 2020 9:29 am

gero написа:
вт дек 29, 2020 9:10 am
Aha написа:
вт дек 29, 2020 8:32 am
Ясно ти е, че нищо не ти е ясно на тебе! Барем два реда да беше прочел с осмисляне и разбиране!

https://www.dw.com/bg/a-47545852
Виж сега. Може и ти да прочетеш нещо. Масовото оглупяване и разпространяване на конспиративни теории е присъщо за нискообразованите хора и тези които са в губеща позиция. Избери си към коя от двете категории принадлежиш.
п.п. "барем" не се ползва в официалния български правопис :worry:

Когато нямаш аргументи, говориш за конспирации. Точно Дойче веле, Свободна Европа и подобни официози са сред най-големите разпространители на менте информация, но това е дълга тема, за която тук не виждам да се говори въобще.

Продължаваш с грозни етикети, което говори много и за образованието ти и за възпитанието ти.

Със здраве си останете!

gero
Мнения: 623
Регистриран: съб сеп 23, 2017 6:50 pm
Местоположение: Varna/Sofia

Мнение от gero » вт дек 29, 2020 9:58 am

Aha написа:
вт дек 29, 2020 9:29 am

Когато нямаш аргументи, говориш за конспирации. Точно Дойче веле, Свободна Европа и подобни официози са сред най-големите разпространители на менте информация, но това е дълга тема, за която тук не виждам да се говори въобще.
За моето образование не се тревожи, със сигурност е повече от твоето. Откога нискообразован е грозен епитет, това е качествено състояние на съответния индивид. Точно по време на кризи и пандемии на преден план излизат конспиративните теории масово разпространявани основно във фейсбук от не особено образовани екземпляри. Да сигурно не е приятно за някои употребата на епитети, но понякога е наложително. Глупак с аргументи не можеш да образоваш, той си знае неговото.
Апропо, точно в конспиративните теории няма нито един аргумент или достоверен факт, а само догадки, предположения, груби фалшификации и лъжи. Вярвай си в тях колкото щеш, стига да не спамиш постоянно с простотиите си.
С добра дума и пистолет в ръка човек може да постигне далеч повече, отколкото само с добра дума :buble:

doncho
Мнения: 11313
Регистриран: нед апр 10, 2011 2:49 pm
Местоположение: кв.Левски, София

Мнение от doncho » вт дек 29, 2020 10:34 am

Долу ваксините! Спешно лекарства за шизофрения.

"Първо дрисльовците реваха, че нямало вирус, че ни слагат маските за да ни запушат устата, че правителството въвежда мерки за да ни ограничи правата и свободата. После през лятото нещата поутихнаха и мерките бяха свалени (пък и как да продължиш с ограниченията, като същите дрисльовци ще реват: а) че се харчат грешни народни пари и се насажда страх, б) че Боко иска да спре протестите и т.н.). Шизофрениците единия ден горяха маски, на другия реваха, че правителството иска да умори всички с корона вирус и не взема мерки. И т.н.

В разни "информирани" сайтове летци (несъществуващи) признаваха че пръскат народа с корона вирус (президента като бивш летец не опроверга, той имаше по-важна задача да вдига въстания и да плюе и реве,) Бил Гейтс сън не спа цяло лято как да ваксинира българите и да им вкара чипове и т.н.

После да не се чудите що сте зле, то е щото сте тъпи не ви е виновен Боко, Моко, световния империализъм и лошите работодатели (тия гадни капиталисти дето мислят за печалба вместо да мислят как да ти дадат пари личнио на теб, ти да ходиш по екскурзии ида живееш като на кино при това без да работиш)

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9355317
Игнорирайте идиотите, те са неспасяеми.

Aha
Мнения: 144
Регистриран: чет яну 14, 2010 10:27 am
Местоположение: Варна

Мнение от Aha » вт дек 29, 2020 10:42 am

doncho написа:
вт дек 29, 2020 10:34 am
Долу ваксините! Спешно лекарства за шизофрения.

"Първо дрисльовците реваха, че нямало вирус, че ни слагат маските за да ни запушат устата, че правителството въвежда мерки за да ни ограничи правата и свободата. После през лятото нещата поутихнаха и мерките бяха свалени (пък и как да продължиш с ограниченията, като същите дрисльовци ще реват: а) че се харчат грешни народни пари и се насажда страх, б) че Боко иска да спре протестите и т.н.). Шизофрениците единия ден горяха маски, на другия реваха, че правителството иска да умори всички с корона вирус и не взема мерки. И т.н.

В разни "информирани" сайтове летци (несъществуващи) признаваха че пръскат народа с корона вирус (президента като бивш летец не опроверга, той имаше по-важна задача да вдига въстания и да плюе и реве,) Бил Гейтс сън не спа цяло лято как да ваксинира българите и да им вкара чипове и т.н.

После да не се чудите що сте зле, то е щото сте тъпи не ви е виновен Боко, Моко, световния империализъм и лошите работодатели (тия гадни капиталисти дето мислят за печалба вместо да мислят как да ти дадат пари личнио на теб, ти да ходиш по екскурзии ида живееш като на кино при това без да работиш)

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9355317
Дончо, от край време (таман 10 години от както чета тук таме в този блог) се каня да те поздравя за слогана ти. Чудесно те обрисува, и се се намерил по прекрасен начин, поради тази причина не съм ти коментирал и политическата шизофрения (т.е. игнорирал съм те). За С Богом от този форум го правя.

Aha
Мнения: 144
Регистриран: чет яну 14, 2010 10:27 am
Местоположение: Варна

Мнение от Aha » вт дек 29, 2020 11:39 am

gero написа:
вт дек 29, 2020 9:58 am
Aha написа:
вт дек 29, 2020 9:29 am

Когато нямаш аргументи, говориш за конспирации. Точно Дойче веле, Свободна Европа и подобни официози са сред най-големите разпространители на менте информация, но това е дълга тема, за която тук не виждам да се говори въобще.
За моето образование не се тревожи, със сигурност е повече от твоето. Откога нискообразован е грозен епитет, това е качествено състояние на съответния индивид. Точно по време на кризи и пандемии на преден план излизат конспиративните теории масово разпространявани основно във фейсбук от не особено образовани екземпляри. Да сигурно не е приятно за някои употребата на епитети, но понякога е наложително. Глупак с аргументи не можеш да образоваш, той си знае неговото.
Апропо, точно в конспиративните теории няма нито един аргумент или достоверен факт, а само догадки, предположения, груби фалшификации и лъжи. Вярвай си в тях колкото щеш, стига да не спамиш постоянно с простотиите си.
Прекрасно разбираш,че нискообразован е използвано като епитет за да засегне другия, за обида или за да го осмее. Без да засягам много хора, но ми рпави впечатление, че тук в този блог имате особена култура на писане в това отношение. Вероятно се познавате прекрасно, тъй като е факт че обидите валят наляво и надясно без особени задръжки. харесва ви явно.

В пасквила на Ивайло Дичев (в препратката ти към Дойче Веле), по традиция, няма факти има само умозрения на умно-красив, който се е помислил за последна инстанция. В линковете, който постнах има факти. Но ти не си ги прочел, личи си от коментарите ти. Разбира се, явно си достатъчно образован (по твоите) думи, та нищо повече не можеш да научиш, особено от "фейк" сайтове. Как ги определяш като такива само ти си знаеш (или отново нищо не знаеш). Конспирацията я живееш, щото ако някой ти беше казал преди година, че ще те затворят (lockdown - затворнически термин) или това, че можеш да пазиш някой за чието съществуване дори не предполагаш слагайки си парцала на устата и носа (толкова е безумно това) бас държа, че щеше да го обявиш за конспиратор.

Конспирация са също така и обвиненията към Бил Гейтс, че няма фарма компания която да не е щедро финансирана от него, но ако погледнеш подробно из сайтовете на Пфайзер, Мерк, ГСК, Модерна, Роберт Кох, СЗО и прочее ще се учудиш колко наистина са щедри за "добруването" на човечеството от Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс.

https://www.gatesfoundation.org/How-We- ... q/k=pfizer

Няма да те заливам с повече факти, щото ти вече си имаш мнение и не искаш да те занимават с такива.

Айде вече със здраве наистина.

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 55250
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » вт дек 29, 2020 11:57 am

Всъщност, основното, което ме притеснява сега (а и през цялата епидемия у нас) е, че данните не стават и за чеп за зеле. И да има резултат от мерките, и да няма, и епидемията у нас да започне да затихва сама, ще бъде изключително трудно да се разбере обективно, реално. :dontknow: Просто защото има брутална манипулация на отчитането на всички бройки около заболяването (заразени, приети в болница, починали...). Да не говорим, че няма и минимален, микроскопичен официален намек за това, приблизително колко процента от цялото население вече са изкарали вируса по някакъв начин. :dontknow: И не, не говоря предимно и само за груба подмяна на реалните числа. Има манипулация по всякакви линии. Примерно, точно сега властимащите имат изключително голям интерес да обезсърчават хората да си правят тестове, за да няма официална регистрация на случаи и оттук - "виждате ли колко са ефективни мерките, бройките се сриват!". Точно по същия начин спокойно могат да се намаляват и смъртните случаи от Ковид-19 (няма валиден официален тест - няма починал от Ковид-19, а има починал от нещо друго ;) ). Иначе, разбира се, управляващите нямат нищо против все пак да се приемат в болница хората със симптоми, нали все пак има съответни пътеки и усвояването по тях трябва да върви ;) . Така че, ще видим дали даже и ровещите за теле под вола, като мен :laughm: , ще успеят да се ориентират в цялата тази мъгла и да разберат какво реално е станало с бройките по време на локдауна и най-вече - по какви причини е станало това :!: . Може би един от периферните и не толкова изманипулирани варианти за това ще може да бъде по движението на общата смъртност през този период, например дали ще се срине от нивата ~700 човека на ден около края на ноември :hmm: ...

Заключена

Върни се в “Медицинско-лекарствени раздумки”