Пандемията от COVID-19 (11-12.2020)
Модератор: mmirro
Ваксините са неизбежни. Няма държава , която да си позволи изграждане на стаден имунитет по естествен път, защото това ще продължи още 2-3 години поне. Екземпляри като Гошо тъпото с колелото(язък за хубавото име)
неспазващи никаква хигиена и мерки са виновни за налагането на локдаун, за неработещата икономика и за кончината на много хора. Около 20-ина процента ако са верни цифрите са тези безхаберници -социопати. Така, че ваксината е този лъч надежда, който може да промени към по-добро живота. Това, че Бай Ганьо не вярва на науката и медицината, а сляпо вярва само на фейсбук специалистите няма сигурно да се промени скоро.

С добра дума и пистолет в ръка човек може да постигне далеч повече, отколкото само с добра дума 

-
- Site Admin
- Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
- Контакти:
Абе, само аз ли забелязвам устремния спад на случаите у нас?
А, да, това е заради много навременната грижа и гигантско-успешните, навременни и добре насочени мерки, да, да, за момент забравих, изззвинетИ. Ще се наложи да изчакаме само още малко и за щастие дотогава няма да са дошли достатъчно много ваксини, за да успеят да замажат о*ирането по този начин. Да, те ще продължат да го замазват и с максимално драпане за удължаване на мерки, последно до кога ги удължиха, до 31 Февруари ли, че забравих?
Току-що слушах едно участие по БНР (след малко, като излезе на сайта, ще го пусна в това мнение). Два основни извода лъхаха ПАК:
1. Коя да е ваксина, независимо от технологията ѝ, е много, много, много пъти по-ефективна от естествения имунитет след преболедуване на същия вирус
;
2. Вие сте дебили, тъпанари, нищо не разбирате, затова слушкайте какво ви се говори от експертите, колкото и дебилно, манипулативно и опразнено от есенцията да е то и ИЗПЪЛНЯВАЙТЕ!
(Това между редовете основно
)
Ние може и да сме наистина дебили в някакъв смисъл, ама даже и така едва ли ще повярваме толкова лесно на поредния дебил с маска на експерт, който, за пореден път, орязва есенцията от цялостната картинка и "услужливо" ни стоварва поредния миризлив самосвал информационна тор. Сори.
Ето я "есенцията"
:
Доц. Шиваров: След ваксина качеството на имунния отговор е по-добро, отколкото след боледуване
Очаквам съществен ефект от ваксинационната кампания едва през второто тримесечие на 2021-ва, каза той
28.12.20 в 12:42
Всъщност, друго хубаво в случая е, че реалността с голяма вероятност ще опровергае доста от глупостите на този и сама, доста по-скоро от... след повече от 3 месеца
Още една добавка:
До три месеца ще започне:
Национално проучване за проследяване на придобития имунитет след Covid ваксина
28.12.20 в 13:27
След 3 месеца започва? Дооо'ре.

1. Коя да е ваксина, независимо от технологията ѝ, е много, много, много пъти по-ефективна от естествения имунитет след преболедуване на същия вирус

2. Вие сте дебили, тъпанари, нищо не разбирате, затова слушкайте какво ви се говори от експертите, колкото и дебилно, манипулативно и опразнено от есенцията да е то и ИЗПЪЛНЯВАЙТЕ!

Ние може и да сме наистина дебили в някакъв смисъл, ама даже и така едва ли ще повярваме толкова лесно на поредния дебил с маска на експерт, който, за пореден път, орязва есенцията от цялостната картинка и "услужливо" ни стоварва поредния миризлив самосвал информационна тор. Сори.

Ето я "есенцията"

Доц. Шиваров: След ваксина качеството на имунния отговор е по-добро, отколкото след боледуване
Очаквам съществен ефект от ваксинационната кампания едва през второто тримесечие на 2021-ва, каза той
28.12.20 в 12:42
Всъщност, друго хубаво в случая е, че реалността с голяма вероятност ще опровергае доста от глупостите на този и сама, доста по-скоро от... след повече от 3 месеца

Още една добавка:
До три месеца ще започне:
Национално проучване за проследяване на придобития имунитет след Covid ваксина
28.12.20 в 13:27
След 3 месеца започва? Дооо'ре.
-
- Регистриран: пон окт 10, 2011 12:33 am
- Местоположение: София, ж.к. Борово/с. Логодаж, 15 км. западно от Благоевград, 695 м.н.в.
Много неща не се казват и се прикриват.
Чукчето ще стане на трион, като го боднат първо
.
Между другото създателят на ваксината Унур Шахин преди дни в интервю за Бтв е казал, че още не се е боднал, но имал желанието да го направи
. Ми бодни се бе, кой те спира? Хората пионери в създаването на ваксини и лекарства преди 50-70-100 години е исторически факт, че някои от тях са експериментирали върху себе си, преди да го дадат на други хора.
Чукчето ще стане на трион, като го боднат първо

Между другото създателят на ваксината Унур Шахин преди дни в интервю за Бтв е казал, че още не се е боднал, но имал желанието да го направи

- Leberkez
- Регистриран: пет мар 20, 2015 7:27 pm
- Местоположение: София, жк. Младост-1, надм. вис. 603 м; Габрово, кв. Палаузово, надм. вис. 419 м.
Явно Стринг е завършил и имунология или вирусология и е забравил да ни сподели, щом така категорично отсъжда кой какво и как го казва и доколко е булшит или достоверно. А, да, забравих, че всъщност той имаше критично мислене и можеше да прави елементарни логически взаимовръзки, та на секундата хваща някого, ако реши да заблуждава масовата аудитория.

Masturba tu mente y eyacularás ideas!
Тва че си забравил да си избършеш ч@кията след снощи, не е мой проблем от хигиенична гледна точка

Иначе аз да питам - за онези, които искат да ги боцкат с кренвирши от ЗИЛ-а, обаче имат имунитет, ако са минали през тая коронасмешка, oще ли настояват да се боцкат?
Бившия зам. президент на Пфайзер и главен учен в корпорацията със специалност алергии и респираторни заболявания (РЕСПИРАТОРНИ!!) казва, че "Няма такова нещо като втора вълна. Вирусите не се движат на вълни." И още: "Нямаше да се стигне дотук, ако масово не се ползваше грешно отчитащия псевдо-епидемиологичен ПСР тест, чиято цел изобщо не е такава." Още: "Пандемията приключи още през юни."
Още в статията:
https://lockdownsceptics.org/the-pcr-fa ... -epidemic/
Синджира си иде, козъта ги нема
-
- Регистриран: нед яну 23, 2011 3:51 am
- Местоположение: София, кв.Княжево (650м) / Кърджали, кв.Възрожденци(245м) / с.Тополово, община Асеновград(440м)
Дали се дължи на локдауна или на изграден стаден имунитет обаче? В първия случай е много лошо, защото играта на котка и мишка с вируса ще продължава до затопляне на времето.Stringmeteo написа: ↑пон дек 28, 2020 12:55 pmАбе, само аз ли забелязвам устремния спад на случаите у нас?![]()

"Прост съм и ми е лесно." Бойко Борисов
-
- Site Admin
- Контакти:
Ключов, есенциален, фатално важен (поне за у нас, но може би далече не само) въпрос, който трябва да бъде ПОНЕ маркиран при кое да е "експертно" говорене, за да прилича последното поне малко наистина на експертно и да има много по-голям шанс "невежата" аудитория да го припознае: Колко процента от хората (у нас) ВЕЧЕ изкараха вируса, по един или друг начин?Leberkez написа: ↑пон дек 28, 2020 1:06 pmЯвно Стринг е завършил и имунология или вирусология и е забравил да ни сподели, щом така категорично отсъжда кой какво и как го казва и доколко е булшит или достоверно. А, да, забравих, че всъщност той имаше критично мислене и можеше да прави елементарни логически взаимовръзки, та на секундата хваща някого, ако реши да заблуждава масовата аудитория.![]()
![]()

Victus, бах тоя ефективен локдаун, като никъде другаде, ти вярваш ли в тая версия?

- Leberkez
- Местоположение: София, жк. Младост-1, надм. вис. 603 м; Габрово, кв. Палаузово, надм. вис. 419 м.
А колко е траен този имунитет, ако си минал коронасмешката? По същата логика никой не трябва да пипва кашлица и сополи до края на живота си, понеже всички сме карали настинка многократно.
А какво ще кажеш за огромния процент хора, които може да са изкарали това безсимптомно и на крак и не са се тествали?
А какво правиш, ако решиш някъде да ходиш на почивка и съответната страна каже, че пускат туристи само с имунизационен паспорт? А масово така ще стане, това би трябвало да е ясно за всички вече, колкото и да се дудне, че няма да е задължителна ваксинацията. Е, някой като теб може да е предоволен да върти педали на Франгата цял живот, но масата хора обичат да пътешестват поне веднъж годишно.
Изобщо, защо отказвате - ти и още няколко екземпляра тук - да схванете, че ние сме просто дребна пешка в големия шах и колкото и да се пънете и правите на големите мъже, няма да промените планираното вече раздаване на картите в световен мащаб.
С други думи, понякога е по-добре да приемеш нещата за даденост, отколкото да се бориш с вятърни мелници.
За такива като теб, разбира се, винаги остава възможността за малка победа над системата, ако успееш да се шмугнеш без маска в някоя бензиностанция или кварталното магазинче и после да дойдеш и напоително да ни се похвалиш тук какъв си тарикат, ръйш ли.

- Leberkez
Това е максимум резултата от новото затваряне, който можеше да се постигне. Тук е редно обаче да се похвали Боеку, че не клекна на бранша и да отвори ресторанти, заведения и т.н за коледно-новогодишните празници, а удължи мерките още месец и този път послуша щаба. Така здравната система ще получи още няколко свежи глътки въздух следващия месец.Victus написа: ↑пон дек 28, 2020 1:28 pmДали се дължи на локдауна или на изграден стаден имунитет обаче? В първия случай е много лошо, защото играта на котка и мишка с вируса ще продължава до затопляне на времето.Stringmeteo написа: ↑пон дек 28, 2020 12:55 pmАбе, само аз ли забелязвам устремния спад на случаите у нас?![]()
![]()
Стринг, този есенциален въпрос можеш по-скоро да го отнесеш към математиците и статистиците, а не към имунолозите.Stringmeteo написа: ↑пон дек 28, 2020 1:29 pm
Ключов, есенциален, фатално важен (поне за у нас, но може би далече не само) въпрос, който трябва да бъде ПОНЕ маркиран при кое да е "експертно" говорене, за да прилича последното поне малко наистина на експертно и да има много по-голям шанс "невежата" аудитория да го припознае: Колко процента от хората (у нас) ВЕЧЕ изкараха вируса, по един или друг начин?![]()

-
- Site Admin
- Контакти:
Според различни източници - от 3 до 12 месеца. Логиката ти е грешна, не съм имал предвид това, което казваш във второто изречение. Като има ваксина против грип, грипа изчезнал ли е?
За онези, които са го минали, без да разберат - ами те са 80% горе-долу, това е хубаво
Хубаво е и че не са давали луди пари, за да установят, че през тях минава вирус, който не им е направил нищо и не са си вкарали автогола да стоят по две седмици. Аз обаче се прецаках от солидарност към колегите си и стоях у нас с бабата две седмици. На 81 години стана, едно цвете не можех да изляза да ѝ купя. Никога повече няма да си направя тест, още повече, че една от лабораториите най-явно ме изкара фалшиво положителен 16 часа след отрицателен тест.
Единствено изключение бих направил за Русия, защото мисля след две години да изкачим Елбрус с приятели. Всичките останали планински първенци на Балканите до Босна и Херцеговина съм ги качил и не се интересувам от други планини вече, в България си имаме всичко, не е само до колоезденето
Малко куцо е определението "тарикат" за онзи, който се бори против системата, ръйш ли?
Като се замисля, от март месец хората си ме знаят тук и там и нищо не ми казват, дори и по всякакви населени места от село с 50 човека, до София. Само една лелка на Коледа остана без оборот, преди което я благослових, разбира се. Гьон вода не попива все пак, а и не ми се обаждаше на 112.
За онези, които са го минали, без да разберат - ами те са 80% горе-долу, това е хубаво

Единствено изключение бих направил за Русия, защото мисля след две години да изкачим Елбрус с приятели. Всичките останали планински първенци на Балканите до Босна и Херцеговина съм ги качил и не се интересувам от други планини вече, в България си имаме всичко, не е само до колоезденето

Малко куцо е определението "тарикат" за онзи, който се бори против системата, ръйш ли?

Синджира си иде, козъта ги нема
- Leberkez
А лекарите да не са спали в доматите на баба Ванга? Ако някой не е ходил да си прави тест, както и близките и социалния му кръг, как е възможно да се определи дали го е минал или не? А ако не си ходил на лекар, как може някой да ти каже защо си кашлял вторник и сряда? Как да се знае дали е от цигарите или щото си се отвил нощес? Примерно...Stringmeteo написа: ↑пон дек 28, 2020 1:54 pmДа, вероятно съм пропуснал да забележа, че статистиците най-често отговарят на въпроси за това, колко хора трябва да се имунизират, за да има ефект, да, да, моя грешка е пак![]()
...
Всяко число, което може да се каже - за потенциално преболедувалите - е силно ориентировъчно и спекулативно, още повече на фона на тестовия капацитет, който имаме в страната на дневна база.

Относно имунизирането - вчера Коце Ботокса го каза: ще се таргетира 70% от българското население. Кое не е ясно?
Вече, колко време ще отнеме този процес, не ми е дадено да знам. Предполагам и те не знаят все още с точност.

Спокойно, спокойно. Отлично ни демонстрираш ежедневно защо хората "тук и там" си те знаят и нищо не ти казват.
Изборът им е напълно основателен.

-
- Site Admin
- Контакти:
Председателят на Националната пациентска организация
Станимир Хасърджиев: Ваксинацията сега е добър повод да създадем фонд за обезщетение на пострадали пациенти
Остават некомпенсирани увредени граждани и впечатление в обществото, че гарван гарвану око не вади
28.12.20 в 08:40
Борисов нареди да ваксинират публично Мангъров
10:21, 28.12.2020г
Доц. Мангъров: Всички, които се ваксинират, участват в третата фаза на проучване (НА ЖИВО)
Организатор на разговора е ПП АБВ
Не се лъжете от заглавието, доста умерен е Мангъров тук всъщност
... Предполагам, че има и пълно видео на това, но нямам никакво намерение да го търся... А, то е добавено в статията, гледам.
Станимир Хасърджиев: Ваксинацията сега е добър повод да създадем фонд за обезщетение на пострадали пациенти
Остават некомпенсирани увредени граждани и впечатление в обществото, че гарван гарвану око не вади
28.12.20 в 08:40
Борисов нареди да ваксинират публично Мангъров
10:21, 28.12.2020г
Говорих с доц. Мангъров - и той ще се ваксинира, ако не се е ваксинирал. Ваксинирайте го публично, защото ми каза, че е 100% за ваксинирането. Това нареди премиерът Бойко Борисов по време на инспекция в център за разпределение на пациенти с COVID. Заедно с него е и здравният министър проф. Костадин Ангелов.
...

Доц. Мангъров: Всички, които се ваксинират, участват в третата фаза на проучване (НА ЖИВО)
Организатор на разговора е ПП АБВ
Не се лъжете от заглавието, доста умерен е Мангъров тук всъщност