Модератор: mmirro
Според шефа ми в Чехия, там здравния министър е разпоредил адекватни мерки, които много бързо премиера им е отменил (с популистки подбуди разбира се) и сега това е резултата от цялата свободия.
На Баце най-големия куриоз беше как хока без маска тракторист, че не носел докато бил видиш ли в трактора. И това у сред нищото.meteo fen написа: ↑ср окт 14, 2020 9:16 pmВземат пример от това как се слага маска от гуруто си ББ, ако сте забравили още има видеа в нета, да не забравяме и думите му защо се разбира толкова добре с поданиците .....не искам да го цитирам, ще обидя голяма част от населението на държавата ни.
Скоро не го бях гледал....![]()
https://www.actualno.com/amp/kak-boriso ... 41850.html
Това е вярно само ако всички 6.5 милиона души се разболеятsnow wall написа: ↑ср окт 14, 2020 10:12 pmПонеже прочетох призиви да мислим (и да гледаме повече YouTube) нека помислим. Ако сезонният грип има 0.1-0-2 % смъртност при приблизително 6.5 милиона души в България това прави 6500- 13 000смъртни случаи от грип!!! Съпоставимо е със смъртността от рак. Сезона на грипа ако е ноември-март, това прави 80 човека на ден да умират от грип средно това означава, че в пика на грипната епидемия всяка година умират стотици на ден, от грип?
Но смъртността се смята на 100хил души население, не на разболели се. Тъй като никой не зне колко хора се разболяват от грип годишно. Хората на средна възраст обикновенно рядко развиват симптоми а са само носители на вируса и заразяват без да боледуват, също така повечето не ходят на лекар и не взимат болничен. В старата ми фирма когато не бях осигурен или бях на минимална, за 9г съм взимал 1 път болничен, имахме шофьор който обикаляше с буса с варицела. Т.е. така не може да се получи смислен процент. Смята се, че смъртността на грипа в европа е 25 души на 100хил, официалната бройка е в пъти по малка.stratega написа: ↑ср окт 14, 2020 10:51 pmТова е вярно само ако всички 6.5 милиона души се разболеятsnow wall написа: ↑ср окт 14, 2020 10:12 pmПонеже прочетох призиви да мислим (и да гледаме повече YouTube) нека помислим. Ако сезонният грип има 0.1-0-2 % смъртност при приблизително 6.5 милиона души в България това прави 6500- 13 000смъртни случаи от грип!!! Съпоставимо е със смъртността от рак. Сезона на грипа ако е ноември-март, това прави 80 човека на ден да умират от грип средно това означава, че в пика на грипната епидемия всяка година умират стотици на ден, от грип?. Реално се разболяват 100-200 хил? на сезон, знам ли, може би повече и от тях се смята 0,1-0,2%.