Фактически данни за времето в страната и света, интересни явления, текущи уеб-камери, препратки към информация в Интернет и медиите, отнасяща се за времето в момента.
Модератори: Radoslav Petkov, Бял облак, ncuxap, Hristo Chipilski, angilari, ASENOV
-
ivog_68
- Регистриран: пон дек 16, 2013 9:48 pm
Мнение
от ivog_68 » пон яну 18, 2021 6:51 pm
Точно за това чешко градче - нищо черезвичайно, ако погледнем към неговата "визитка" . Но,да, тук регистрирам три поредни ледени дни и ми е безкрайно некомфортно .

-
Geogri Zahariev
- Регистриран: съб яну 28, 2012 6:40 pm
Мнение
от Geogri Zahariev » вт яну 19, 2021 10:38 am
Във Флорина или Лерин, Гърция, тази сутрин е измерена минимална Т -17.6C!
-
BuriaStorm
- Регистриран: съб дек 05, 2009 4:00 pm
Мнение
от BuriaStorm » ср яну 20, 2021 11:02 pm
Баси времето този януари тук. След като циклона Кристофър стовари около 100 литра дъжд в последните два дена при мен, ся гледам през прозореца го обърнало на сняг и вали обилно...

"Интуицията е първоизточник на научното знание" - Аристотел
-
wilkosz
- Регистриран: вт яну 09, 2007 2:51 pm
Мнение
от wilkosz » ср яну 20, 2021 11:59 pm
Тук вчера сутринта за кой ли път валя ненужен мокър сняг на парцали, безсмислен без никакъв шанс да се задържи. След това рязко се затопли, днес е почти +10 и всичко отива в канала в планините, защото там е +5. Язък за дебелия сняг, трупан три седмици. Сега за два-три дни ще отиде в канала всичкият при тая влага вятър и топлик. От събота температурите пак падат трайно под 0, но вече няма как да има такъв сняг, ще повали малко 10 см ще направи и това ще е.
Die Vergangenheit ist Geschichte, die Zukunft ist noch ein Geheimnis, aber jeder neuer Augenblick im Leben, wie auch in der Liebe, ist ein Geschenk.
-
BuriaStorm
- Регистриран: съб дек 05, 2009 4:00 pm
Мнение
от BuriaStorm » чет яну 21, 2021 12:17 am
И тук сутринта беше 10℃ и затова съм силно изненадан от това изпълнение. Продължава умерено до силно и вече повсеместно има няколко сантиметра мокър сняг, че дори по асфалта. Направих си една разходка и е страшно красиво и зимно. Дори да отиде в канала утре, поне се накефих... И да, и тук е подобна картинката - вали трупа, остане някой ден при късмет после дъждът го измива... но поне снега е винаги пресен така, ако не друго

"Интуицията е първоизточник на научното знание" - Аристотел
-
wilkosz
Мнение
от wilkosz » чет яну 21, 2021 1:15 pm
Изключително неудовлетворително е в тези дни. Топликът налази, снегът в германските планини се топи интензивно, брулен от атлантическата гняз силен вятър, дъждове. И последния светъл лъч за уикендите изпепеля. Колосът връх Брокен и той изгоря в плюса днес сутринта, сега мина маскиран студен фронт и успя да я свали там пак в минуса -0.8. Това е едиственото място, където бих могъл да отида през този уикенд. За капак в събота сочен снежен циклон изпълзява на косъм източно от Харц и се изнизва засипвайки източна Германия със сняг, оставяйки него самия на сухо.
Ето оцелелият от атлантическата гняз най-горен 150 м слой под Брокен. Там покриваката не е пострадала, последният критичен момент ще е през тази нощ, когато на 850 хПа налазилият сега минус ще се отдръпне временно, но утре от рано сутринта потъва на това ниво отново в минуса и оттам нататък зимата продължава.

Die Vergangenheit ist Geschichte, die Zukunft ist noch ein Geheimnis, aber jeder neuer Augenblick im Leben, wie auch in der Liebe, ist ein Geschenk.
-
lancelot
- Регистриран: пет фев 08, 2013 12:10 pm
Мнение
от lancelot » съб яну 23, 2021 3:56 pm
По евроспорт почва биатлона мъжката щафета в Антхолц. Доста снежец има. Алпийски красоти.
The best view comes after the hardest climb!
-
lancelot
- Регистриран: пет фев 08, 2013 12:10 pm
Мнение
от lancelot » съб яну 23, 2021 9:27 pm
Вижте в Словения, на границата с Италия, какво става.
Казват че имат около 5 метра сняг основа и сега вали без да спира още 1 метър.
Молят се да спре да вали.
The best view comes after the hardest climb!
-
Leberkez
- Регистриран: пет мар 20, 2015 7:27 pm
- Местоположение: София, жк. Младост-1, надм. вис. 603 м; Габрово, кв. Палаузово, надм. вис. 419 м.
Мнение
от Leberkez » съб яну 23, 2021 10:01 pm
Малииии, тука със сигурност има повече сняг от Давос ми се чини.

Masturba tu mente y eyacularás ideas!
-
ivog_68
- Регистриран: пон дек 16, 2013 9:48 pm
Мнение
от ivog_68 » нед яну 24, 2021 10:07 am
На вр.Канин 2262м имат АМС . Тази сутрин 30км източно от Канин на Кредарица- 2514м, климатична станция от първи ред,
мерят 510см . От климатичната справка се вижда, че това е с метър повече от най-високата СП измерена януари в периада 1981-10 .

-
skior7
- Регистриран: пет дек 03, 2010 2:43 pm
Мнение
от skior7 » нед яну 24, 2021 5:20 pm
Пореден ден със снеговалежи при мен в Хайделберг,но без СП само по височините над града. Докато в Западна Германия, Есен,Дюселдорф, Кьолн от снощи и днес мерят СП от 5-15 см което си е постижение за тези градове в Атлантическата зима.
Не знам как е в Касел при Стоян,вероятно и там са осъмнали със СП, мах.Т при мен днес е 2 гр. За тази вечер и утре дават да вали пак,но този път със СП до 5 см. Дано познаят. Иначе масово в метео сайтовете се говори,че очакват студено начало на февруари в Германия.
-
Stoyan_
- Регистриран: нед ное 07, 2010 8:50 pm
- Местоположение: Стара Загора/Германия, Идар-Оберщайн около 400м.надм.равнище
Мнение
от Stoyan_ » нед яну 24, 2021 5:50 pm
При мен даваха без снежна дупка, но за щастие прогнозите се опровергаха. Сутринта имаше около 5 см хубав плътен сняг, навсякъде. Бяхме все още в крехък минус. След това валя до около 14 часа слабо до умермо и спря. Стопли се и доста сняг замина в канала. Въпреки всичко утре ще успее да пишем ден със СП в града, или поне в моята част на града. Дано от идяашия циклон намажем и ние нещо, макар че по прогнози въобще няма да достигне толкова на север.
Имам приятел в Берн, там е истинска пролет, слънце и безснвжно.
В Дрезден обаче последната седмица натрупа юха 4-5 дни със СП и то някои дни беше повече от 5 см. Говоря за самия град, не околностите, които са на високо.
-
wilkosz
Мнение
от wilkosz » пон яну 25, 2021 10:12 pm
-
Stoyan_
- Регистриран: нед ное 07, 2010 8:50 pm
- Местоположение: Стара Загора/Германия, Идар-Оберщайн около 400м.надм.равнище
Мнение
от Stoyan_ » вт яну 26, 2021 8:36 am
Браво, Макс!
Както винаги хубав репортаж!
За жалост с детето е трудно да обикалям толкова, последния път от Херкулес до вкъщи с колата беше 1 час, а нормално е 8 минути и вече не ходя уикендите. През седмицата жената е на работа и е зор да ходим само двамата с малката.
Иначе Касел записва 3ти пореден дне със СП. Своеобразен рекорд!
Намазахме през нощта още 3 4 см и откакто съм тук това е най-дългата серия.
Естествено до няколко дни няма да има нищо и нямам големи надежди, но поне дъщеря ми знае какво е сняг

-
lbs2
- Регистриран: ср фев 17, 2016 5:34 pm
Мнение
от lbs2 » вт яну 26, 2021 9:12 am

Бабин Зуб Стара планина

Копаоник