Интелигентни градове

Тази тема също е доста популярна и няма нужда от много обяснения, струва ми се.
viaexpo
Мнения: 6
Регистриран: пон авг 29, 2011 1:07 pm

Интелигентни градове

Мнение от viaexpo » пет окт 26, 2012 10:23 am

Изображение

Smart Cities (Интелигентни градове) - изложба за Югоизточна Европа

5-7 март 2014, ИЕЦ, София
Организатор: Виа Експо

Целта на Smart Cities е да провокира вниманието на обществото, институциите и бизнеса към големите възможности на новите технологии за изграждане на екологична дългосрочна визия на съвременните градове, в които се очаква до 2050 г. да живеят около 6,3 млрд. човека.

Изявата ще покаже ефективни решения за използване и спестяване на енергия, устойчивост и максимизиране на градските системи. Тя е логично продължение и надграждане на тематиката на Smart Buildings 2013.

Днес 80 % от европейците живеят в урбанизирани територии - градовете заемат само 2 % от територията на земята, но изразходват 75 % от енергията и отделят 80 % CO2.

Как да се намали консумацията на ресурси и екологичният отпечатък, от една страна, а от друга - да се повиши качеството на живот?

Smart Cities е иновативна концепция, която интегрира понятията - интелигентни сгради, мобилност, безжични комуникации, електроразпределение и управление на отпадъци. Тя представлява платформа от информационни системи за мениджмънт чрез събиране на данни от всички източници, които в реално време отчитат какво се случва в градовете, взимат оптимални решения и правят прогнози.

http://via-expo.com/bg/pages/smart-cities
http://www.youtube.com/watch?v=THm55pPrnqw

Организатор: Виа Експо

www.via-expo.com, 032/945 459, office@viaexpo.com

Отговори

Върни се в “Как да живеем екологично”