ТЕХНИЧЕСКИ ВЪПРОСИ ОКОЛО ХАРДУЕР ИЛИ СОФТУЕР
Модератори: Radoslav Petkov, ncuxap
- buldan
- Регистриран: съб окт 20, 2007 10:26 pm
ТЕХНИЧЕСКИ ВЪПРОСИ ОКОЛО ХАРДУЕР ИЛИ
В момента използвам Mozilla Firefox браузър. В отметки имам доста линкове, които се чудя как да ги "сваля" на преносим носител за да мога като се върна в България да си ги поставя в домашния компютър. Някой имали идея как може да стане? 

-
- Site Admin
- Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
- Контакти:
Обявиха окончателната смърт на браузъра Netscape Navigator:
http://technews.bg/info.php?id=7242
http://technews.bg/info.php?id=7242
Re: ТЕХНИЧЕСКИ ВЪПРОСИ ОКОЛО ХАРДУЕР ИЛ
Така като гледам, това премествене ти дава възможност единствено да разместваш линковете вътре в самата папка Букмаркс (Отметки). Единствения вариант за който се сещам е следният - отваряш си флашчето с експлорера, отваряш и мозилата и почваш да отваряш линковете един по един. Като отвориш нещо, с левия бутон на мишката хващаш иконката пред http, влачиш и пускаш във флашчето. После по обратния път на другия компот.buldan написа:В отметки имам доста линкове, които се чудя как да ги "сваля"...
Поправка - току що ми хрумна - можеш без да отваряш линковете - по същия начин ги хващаш и влачиш директно от лентата с букмаркс!
Каквото и да мислят за теб, прави това, което смяташ за правилно. Бъди еднакво равнодушен и към порицанието и към похвалата.
Питагор
Питагор
Мисля тия дни да се снабдя с лаптоп,гледам в Технополиса Тошибата са я намалили на 899лв,аз имам въмжоност да си го взема без ДДС-тоест за около 700...Зна,че сиз аслужава,защото мои пзонати преди 2 години си взеха съшия,но вс епак не е що годе последен писък на модата да кажем в Б-я.Вие с какви компютри сте оборудвани и дайте мнение за нещо добро,ако имате предвид на добра цена...Аз съм на щайга от 5 клас-мсятайте-8 години-х-ки 533мгхц,10гб хард,228 рам...Крайно време е да го сменя,но с нещо,което си заслужава наистина,не след 3 години пак да се чудя какво да го правя.Най-удачния вяринт е лаптоп,хем място спестяваш,хем е по-практично и можеш да си го носиш навсякъде,а наскоро излезе и безжичен нет,който все още е скъпичък в Б-я 

От втори клас имам един 800мгц 32мб видео 250 или 500 рам 20гб хард диск,но си сложих в 4-ти кл . 80гб друг,така че 100гб хард
Сега го ползвам като за "кошче" за филми и прочие.А и Интернет ползвам САМО на него,а ако искам нещо да си прехвърля на лаптопа - чат кабела и готово
На 22 декмеври си купих лаптоп Асус 1.8 мгц 2гб рам ...(но не от техномаркет/полис,там първо са боклуци,второ тъпите не поемат никва гаранция)
Има го в градинките,заведенията(хубвите) и т.н. Ама няма да тръгна с лаптопа из Морската
Сега го ползвам като за "кошче" за филми и прочие.А и Интернет ползвам САМО на него,а ако искам нещо да си прехвърля на лаптопа - чат кабела и готово
На 22 декмеври си купих лаптоп Асус 1.8 мгц 2гб рам ...(но не от техномаркет/полис,там първо са боклуци,второ тъпите не поемат никва гаранция)
Wireless Инернета го има от мнооооооого време.Не се плаща нищо.Стига да имаш лан нет,купуваш си устройсво,което най-евтиното е 100лв вкарваш кабела и вече имаш.Но се губи 40% от връзката/скороста!!!наскоро излезе и безжичен нет,който все още е скъпичък в Б-я
Има го в градинките,заведенията(хубвите) и т.н. Ама няма да тръгна с лаптопа из Морската

Ако някой иска да те засенчи- остави го да слънчаса!

Затова знам,но този се плаща!!!Има си оператори към него,като М-тел и глобул...Ами незнам по х-ки процесори за 350лв изпреварват лаптопите за по 1000лв. и се чудя персонален лид а си купя или лаптоп.Ама примерно мис е наложи да ходя някъде,няма да го мъкна вечно със себе си-голяма глупост ще е незнам.120 ГБ мисля,че ще ми е предостаъчно и 1,8 ГХЦ ,колкото е този 

Този дето го рекламираха по тв,дето телефон и разни там глупости от Мтел с бабката ли? 
А този лаптоп,за който говориш мисля,го видях по тв от глупавите Техномаркети,Тошиба,и върви с Водафон от Мтел,като трябва да сключиш и договор да плащаш по 25 лв за това на месец(ше имаш и инет ест),ама жалко,че като се видят толкова евтини работи,всички хукват и после като видят реалноста им прилошава
Лаптопа иначе си го взех
1.не играя игри от 7 години
2.трябва ми за фотошоп(щото на този старият просто не мога да опиша как ми блокирва)
3.цяло лято ходя на село,а дребният ми брадовчед само крещи,че не му давам пс-то когато ми трябва
4.за презентации за даскало и т.н.
5.
6.
....
Зависи,дали на теб ще ти върши работа,но иначе за тези пари може да си купиш и един от най-усъвършенстваните настолни пс-та и МНОГО по мощни

А този лаптоп,за който говориш мисля,го видях по тв от глупавите Техномаркети,Тошиба,и върви с Водафон от Мтел,като трябва да сключиш и договор да плащаш по 25 лв за това на месец(ше имаш и инет ест),ама жалко,че като се видят толкова евтини работи,всички хукват и после като видят реалноста им прилошава

Лаптопа иначе си го взех
1.не играя игри от 7 години
2.трябва ми за фотошоп(щото на този старият просто не мога да опиша как ми блокирва)
3.цяло лято ходя на село,а дребният ми брадовчед само крещи,че не му давам пс-то когато ми трябва
4.за презентации за даскало и т.н.
5.
6.
....
Зависи,дали на теб ще ти върши работа,но иначе за тези пари може да си купиш и един от най-усъвършенстваните настолни пс-та и МНОГО по мощни

Знам това и затова умувам
Ами аз от веригата магазини Техномаркет и Технополис мога да си закупувам техника без ДДС.Тоест ако си харесам нещо за 1100лв,ще дам фактически около 860лв.И не от ТВ-то,ами казаха ,такива,които са си взели наскоро....Ами х-ките на един лаптоп з аоколо 900лв без ДДС са 120-150ГБ хард,около 2000МХЦ,а пък за 400-450лв само мога да си взема комп настолен с 250 хард и 2500-3000МГХЦ.Ама ако ходя някъде къде ще го мъкна????Пък и аз игри не играя вече,2ГХЦ са предостатъчно,да не говорим за харда....

Лаптоп почти не съм ползвал, но ми се струва, че не е толкова удобен, колкото настолния компютър - най-малкото, че по-евтините са с 15" дисплей. Според мен е оправдано, само ако наистина ще имаш нужда да го разнасяш някъде или ако наистина нямаш място за настолен. Иначе, то такова сравнение е трудно да се направи, но съотношението на цените лаптоп/настолен май е горе-долу 2:1 при сходни параметри.
Ако решиш настолен и не е от Техномаркет/Технополис - обърни внимание на захранването - поискай марково.
--------------------
Albarton KX 18 DS Pro, Sempron 2200+, HDD 40+160Gb, DDR400 256+512 Mb
Ако решиш настолен и не е от Техномаркет/Технополис - обърни внимание на захранването - поискай марково.
--------------------
Albarton KX 18 DS Pro, Sempron 2200+, HDD 40+160Gb, DDR400 256+512 Mb
Каквото и да мислят за теб, прави това, което смяташ за правилно. Бъди еднакво равнодушен и към порицанието и към похвалата.
Питагор
Питагор
Аз от Техномаркет/полис почти никога не си взимам.Само ако нещо е в рамките на 300 лева.Иначе за компютрите имаме много познати,които имат собствени фирми,ткаа че от тях взимаме и няма гаранция,че ще ни излъжат.
Бях си взел флашка и блутут от забравих фирмата,ще вдя и ще кажа.И АБСОЛЮТНО всичко спазват.Казах им,че флашката се е развалила веднага я оправиха.Изключително коректни са.И ако не се лъжа имат много офиси в страната.
Иначе съм За мнение на миро.
Гладиаторе,вземи си 15'' ако ще си взимаш де,защото от 17''то са огромни и по-тежки и няма смисъл.А на 15'' няма почти никакви разлика със 17''.
Бях си харесл един HP преди да си взема този Асус,но пък бещше със 17'' и беше за мен специалмно ОГРОМЕН и по-тежък от другия.
Асус X51R - това е моят и вече го ползвам 4-5 месеца без никакви проблеми.Взех го за 1150,но ти може да го намериш и по-евтино ако ти хареса.
Асус може би не са мн познати,но пък знам че поизвеждат еднуи от най-добрите пс-та и по принцип изключително много иновации.
http://www.speedcomputers.biz/index.php?productID=5005
Бях си взел флашка и блутут от забравих фирмата,ще вдя и ще кажа.И АБСОЛЮТНО всичко спазват.Казах им,че флашката се е развалила веднага я оправиха.Изключително коректни са.И ако не се лъжа имат много офиси в страната.
Иначе съм За мнение на миро.
Гладиаторе,вземи си 15'' ако ще си взимаш де,защото от 17''то са огромни и по-тежки и няма смисъл.А на 15'' няма почти никакви разлика със 17''.
Бях си харесл един HP преди да си взема този Асус,но пък бещше със 17'' и беше за мен специалмно ОГРОМЕН и по-тежък от другия.
Асус X51R - това е моят и вече го ползвам 4-5 месеца без никакви проблеми.Взех го за 1150,но ти може да го намериш и по-евтино ако ти хареса.
Асус може би не са мн познати,но пък знам че поизвеждат еднуи от най-добрите пс-та и по принцип изключително много иновации.
http://www.speedcomputers.biz/index.php?productID=5005

15 или 17" - зависи дали ще му стои предимно у тях или често ще го разнася насам-натам. Една приятелка например, се кани да си купува 17" лаптоп, просто защото няма място за голям компютър и ще си го ползва като настолен. Иначе - да, по-добре е да е от магазин за компютри, но за лаптопите май няма значение, пък и 20% на 1000 лв никак не са за пренебрегване. Интересно ми е, коя фирма имаш пред вид. Аз се сещам само за една, която има магазини и в други градове - с нея съм имал малко неприягтности...
Асус са известни най-вече с дъната си.
Асус са известни най-вече с дъната си.
Питагор
Питагор