ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО С METEOBLUE

Накратко: отворен съм за всякакви критики (включително за бъгове), забележки и препоръки за това, какво може да се реорганизира (промени, добави, махне и т.н.) в сайта (естествено, кой би се отказал от подобни безплатни идеи?!). А ако някои от идеите ми харесат и мога да ги осъществя... ;)
Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 51978
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО С METEOBLUE

Мнение от Stringmeteo » пет ное 21, 2014 2:53 pm

От вчера сме в контакт с партньора за територията на България на meteoblue AG Швейцария (портала www.meteoblue.com) - „Метео България” ЕООД с управител Драгомир Пенчев. От страна на г-н Пенчев е изразено желание за осъществяване на партньорство с нас и за работа в тясно сътрудничество. Основната цел на компанията ще бъде да бъдат задоволени, по възможно най-добрия начин, потребностите на разнообразните групи потребители с интерес към прогноза за време и друг тип метеорологични данни. Във връзка с това ще се разчита на нашите идеи и предложения за подобряване на услугите, които предлага порталът www.meteoblue.com.

Във връзка с гореизложеното отварям тази специална тема. Надявам се, че вече е станало ясно за какво долу-горе става въпрос, а ако не е, дискусията вече е отворена ;) . Всички желаещи са свободни да се включат, само моля без прекалено много спам. :)

(В следващото мнение по-долу ще пусна едно кратко описание за дейността на компанията meteoblue.)
Последна промяна от Stringmeteo на пет ное 21, 2014 8:42 pm, променено общо 2 пъти.

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 51978
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » пет ное 21, 2014 2:57 pm

http://www.stringmeteo.com/files/meteoblue.doc
Кратка информация за компанията meteoblue

Компанията meteoblue e създадена през 2006 година в град Базел, Швейцария от д-р Матиас Мюлер и неговите колеги и предлага прогноза за времето, базирана на метеорологични модели, разработени в университета в Базел в партньорство с Американската Метеорологична Агенция NOAA/NCEP.

Платформата meteoblue.com предоставя на своите потребители достъп до прогнозата за времето за всяка точка на земното кълбо. Търсенето се осъществява чрез специална система, разработена от компанията, която открива желаната локация по име, координати или Google maps.

Сред услугите, който предлага meteoblue.com са прогноза за денонощието (с данни през час), прогноза за времето за следващите 7 дни и тренд за развитието на метеорологичните явления през следващите 14 дни.

Потребителите имат достъп до разнообразни метеограми, като от началото на месец Ноември 2014 г. meteoblue предлага и метеограмата „Мултимодел”, която сравнява данните от 7 различни метеорологични модела.

В секция „Карти” са налични редица метеокарти, представящи развитието на разнообразни метеорологични явления. За територията на България потребителите имат достъп до повече от 20 различни метеокарти добавени през месец Октомври 2014 година.

В период от 3 години (2010-2012) година meteoblue провеждат верификация на своя прогнозен модел NMMb на база почасови фактически данни от 9500 метеорологични станции по целия свят.

Потребителски аватар
meteo fen
Мнения: 9841
Регистриран: пон ное 18, 2013 12:06 am
Местоположение: Пазарджик, 210 м. надм. в.

Мнение от meteo fen » пет ное 21, 2014 3:38 pm

Ами браво....аз даже в подписа съм си го сложил сайта...Много е добър, с много информация, но сега като се замисля, липсва карта и данни за акумулиран валеж за няколко дни и почасово разбира се, напред /със съответните цифри на картата, ако е възможно разбира се..../. Ще бъде много полезно за всички потребители..... Също така като влезеш в меню "Помощ", липсва български език, нищо не е преведено.....

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 51978
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » пет ное 21, 2014 4:35 pm

Ами предполагам, че е планирано да се преведе всичко и на български, цитирам Драгомир Пенчев:
Все още работим върху подобряване на българската версия на портала, като в най-скоро време потребителите ще имат възможност да търсят желаните локации и на кирилица.

meteoblue
Мнения: 1
Регистриран: ср ное 19, 2014 9:29 am
Контакти:

Мнение от meteoblue » вт ное 25, 2014 9:23 am

Здравейте,

казвам се Драгомир Пенчев и съм представител на meteoblue за България. Ще се радвам да си сътрудничим с вашата общност и съм сигурен, че заедно ще намерим точната формула за партньорство.

Отговор на 2 въпроса зададени в предишния пост:
Ще говоря с meteoblue за възможността за добавяне на метео карта за акумулирани валежи.
Преводът на помощните страници е нещо върху, което работим в момента и в най-скоро време ще започнат да се добавят една по една.

Очаквам с интерес други ваши предложения и коментари!

Windy
Мнения: 8929
Регистриран: вт сеп 22, 2009 1:26 am
Местоположение: София Челопечене/София Център

Мнение от Windy » вт ное 25, 2014 1:37 pm

Мен ако ме питате нашата мрежа камери може да им е от полза - примерно някой който пърува от Пловдив за София и ще е тук след 2 часа
да се убеди и сам че времето е такова, каквото му се казва че е от картата.
"Често нещата са по-прости отколкото си мислим че са и по-сложни отколкото сме способни да ги разберем.

Отговори

Върни се в “Подобрения в сайта. Мнения и предложения”