Предложение за нова тема: Средносрочни прогнози !

Накратко: отворен съм за всякакви критики (включително за бъгове), забележки и препоръки за това, какво може да се реорганизира (промени, добави, махне и т.н.) в сайта (естествено, кой би се отказал от подобни безплатни идеи?!). А ако някои от идеите ми харесат и мога да ги осъществя... ;)
Потребителски аватар
Mavrud
Мнения: 2680
Регистриран: ср дек 28, 2011 10:53 am
Местоположение: София, кв. Горна баня - 700 м. н.в.
Контакти:

Предложение за нова тема: Средносрочн

Мнение от Mavrud » съб ное 02, 2013 9:11 pm

Предлагам да има тема с краткосрочни прогнози (да речем до 5-7 дни), тема със средносрочни прогнози (5-7 до 10-14 дни) и тема с Дългосрочни прогнози. Иначе ще гледаме само виртуални опашки и никакви реални прогнози.
София, кв. Горна баня - 700 м. н.в.

Потребителски аватар
angilari
Мнения: 24348
Регистриран: вт дек 30, 2008 8:20 pm
Местоположение: Лозенец; Нови Искър - северния полюс на София

Мнение от angilari » нед ное 03, 2013 12:21 pm

bullshit, те в две теми не могат да пишат както трябва, та в три... забрави. :!:
www.weather-webcam.eu - уеб камери от България и Европа
АМС Нови Искър: www.stringmeteo.com/stations/noviiskar/
Камера: www.weather-webcam.eu/novi-iskar-webcam-online

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 51951
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » нед ное 03, 2013 1:46 pm

На мен пък идеята ми се вижда сравнително смислена, най-малкото заслужаваща да се помисли над нея :hmm: ...

Потребителски аватар
Mavrud
Мнения: 2680
Регистриран: ср дек 28, 2011 10:53 am
Местоположение: София, кв. Горна баня - 700 м. н.в.
Контакти:

Мнение от Mavrud » нед ное 03, 2013 8:07 pm

Не знам, тогава предлагам средносрочните да минат към дългосрочните (защото са на 90% еднакво сериозни), но бидейки в сериозна тема като краткосрочните я принизяват прекалено много и страничен наблюдател, ако влезе да прочеге ще се изплаши колко много сняг и студ се задават в рамките на 7-10 дни и то от Септември до Май. Не, че няма и обратния пример, ама преобладава първия, но все едно - все е безмислено, защото в средносрочен план има изобилие от какви ли не контрастиращи си прогнози и въпрос на лични мечти е всеки да си избере най-симпатичните му и да ни ги пуска през 2 часа.

Та тезата ми е, че като процент на успяваемост средносрочните са много по-близки до дългосрочните, отколкото до краткосрочните и е редно най-малкото да не са обвързани с тях.
София, кв. Горна баня - 700 м. н.в.

lubo20

Мнение от lubo20 » нед ное 03, 2013 8:57 pm

Според мен проблемът не е в темите, а в 2-3 човека, които ги пишат тези неща.
Изниква ми един цитат на масовия убиец Сталин, който ми се струва подходящ макар и не в този смисъл в който е казан тогава от него..

Есть человек — есть проблема, нет человека — нет проблемы.

Потребителски аватар
SKYLINE
Мнения: 6760
Регистриран: пет ное 21, 2008 12:40 pm
Местоположение: Варна кв.Левски 77м.н.в.

Мнение от SKYLINE » пон ное 04, 2013 12:16 am

Stringmeteo написа:На мен пък идеята ми се вижда сравнително смислена, най-малкото заслужаваща да се помисли над нея :hmm: ...
Това изобщо не са прогнози - няма смисъл да се дава поле за още безсмилени постове - както пише по горе проблема е в няколко човека , които си мислят , че само те имат достъп до моделите и трябва да постват денонощно шарените картинки, които има харесват.Решението е МНОГО просто - по-строг контрол (демек незабавно триене на глупостите) мн. бързо ще намалеят

Потребителски аватар
ehh
Мнения: 3515
Регистриран: нед окт 21, 2007 2:42 am
Местоположение: Русе
Контакти:

Мнение от ehh » пет ное 08, 2013 12:00 pm

То идеята не е лоша, но отдавна трябваше да се направят теми за кратко, средно и дългосрочни прогнози, в които да пишат едва няколко човека. Това, на което в момента приличат съществуващите теми, са си чиста проба ала-бала и някой външен, ако влезе, въобще няма да разбере какво време го очаква. По-скоро ще види спорове, заяждания и какво ли друго не.
Направете нови три с ограничени права на писане в тях, а съществуващите ги обединете в една обща спам с работно заглавие "Лафче за времето" или както там си харесате. Да, може да изглежда малко крайно, когато се регистрирах в този форум нямаше нужда от такива мерки, но в момента просто е належащо.

Потребителски аватар
Mavrud
Мнения: 2680
Регистриран: ср дек 28, 2011 10:53 am
Местоположение: София, кв. Горна баня - 700 м. н.в.
Контакти:

Мнение от Mavrud » пет ное 08, 2013 5:44 pm

Мнението ми за новата пробна организация на темата за кратко-средносрочни прогнози е отрицателно, тъй като се залага огромна доза субективизъм и лично отношение от страна на модераторите, които трябва да преценяват кой е по-малко или повече аматьор. До колкото ми е известно, 95% от потребителите на сайта за аматьори и ще е доста трудно да се направи такава класификация. Ако мода например е криофил, а някой потребител пусне спорна топлофилна прогноза - то риска от тенденциозност е огромен. Все още считам, че средносрочните трябва да се отделят, а после да се мисли как да се отсее спама, защото дори 5 потребители-неаматьори да останат с права да пишат в темата - не пречи пак да се замерват с чаршафите си.
София, кв. Горна баня - 700 м. н.в.

Потребителски аватар
bismarck
Мнения: 20373
Регистриран: чет май 29, 2008 12:18 pm
Местоположение: София, Видин

Мнение от bismarck » пет ное 08, 2013 5:53 pm

Няма как да се мине без лично отношение. Но щом аз смятам, е Ангилари МОЖЕ да се справи и вече е достатъчно обективен, значи е така: )
Бо-добре 1 или 2 субективни халосни, отколкото безкрайни дрънканици на младите нелечими крио-мителчета.
Пък и системата е двустепенна - Стринг си е редовен и ще го играе контрол на контрола.
Стане ли твърде субективно, винаги може да даде права на мен за да има равновесие. :buble: :buble:

Друг вариант е: "ЛИЧНИ ЛЮБИТЕЛСКИ ПРОГНОЗИ" - там всеки млад гений-прогнозист, надарен с пророчески способности може да дава прогнози за конкретна дата 2 месеца или година напред :laughm:
Последна промяна от bismarck на пет ное 08, 2013 5:55 pm, променено общо 1 път.

Stringmeteo
Site Admin
Мнения: 51951
Регистриран: пон авг 14, 2006 10:51 pm
Местоположение: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
Контакти:

Мнение от Stringmeteo » пет ное 08, 2013 5:55 pm

Ето един вариант-добавка от мен: Може да има списък (съставен от мен, с възможност за постоянни корекции) на тези, които единствено имат право да пишат в темата. Всички останали чаршафи, поправки, коментари, мнения, опровержения, съображения... фантазии :grin1: ... ще могат да бъдат правени в другите, свободни теми. А иначе, винаги мога да отделя официалните прогнози в отделен (специално направен за целта) раздел, в който ще имат оторизация (другите няма да могат, и да искат :grin1: ) да пишат само утвърдените от мен (присъстващи в списъка, споменат по-горе)...

Потребителски аватар
bismarck
Мнения: 20373
Регистриран: чет май 29, 2008 12:18 pm
Местоположение: София, Видин

Мнение от bismarck » пет ное 08, 2013 5:58 pm

Stringmeteo написа:Ето един вариант-добавка от мен: Може да има списък (съставен от мен, с възможност за постоянни корекции) на тези, които единствено имат право да пишат в темата. Всички останали чаршафи, поправки, коментари, мнения, опровержения, съображения ще могат да бъдат правени в другите, свободни теми. А иначе, винаги мога да отделя официалните прогнози в отделен (специално направен за целта) раздел, в който ще имат оторизация (другите няма да могат, и да искат :grin1: ) да пишат само утвърдените от мен (присъстващи в списъка, споменат по-горе)...
В тон с добавката към горното ми мнение, наистина можеш да направиш "лични прогнози на участниците" и всеки който се смята достоен, да отвори собствена тема и да прогнозира. Би могъл и да въведеш задължително изискване за аргументация на прогнозата - модели, интуиция, статистика, защото Минчо П смята така етцетцетц.
И всяка тема тип "гол чаршаф" с емотикон може да бъде трита без обяснения, освен на съответното място. Убеден съм, че ще сработи.

TARA
Мнения: 389
Регистриран: пон апр 02, 2007 10:04 pm
Местоположение: София, Малашевци

Мнение от TARA » пет ное 08, 2013 6:14 pm

Stringmeteo написа:Ето един вариант-добавка от мен: Може да има списък (съставен от мен, с възможност за постоянни корекции) на тези, които единствено имат право да пишат в темата. Всички останали чаршафи, поправки, коментари, мнения, опровержения, съображения... фантазии :grin1: ... ще могат да бъдат правени в другите, свободни теми. А иначе, винаги мога да отделя официалните прогнози в отделен (специално направен за целта) раздел, в който ще имат оторизация (другите няма да могат, и да искат :grin1: ) да пишат само утвърдените от мен (присъстващи в списъка, споменат по-горе)...

Най-после да има малко ред и да може да се прочете нещо смислено :thumbup:
Да знаеш за пътя е едно, да вървиш по него е друго
Лао Дзъ

Vanio Yanev

Мнение от Vanio Yanev » пет ное 08, 2013 6:31 pm

Чудесна идея! Малко ред и дисциплина и подреденост на сайта няма да се отрази зле! :thumbup: :thumbup:

quittr
Мнения: 14430
Регистриран: пет фев 23, 2007 8:46 am
Местоположение: Русе

Мнение от quittr » пет ное 08, 2013 6:40 pm

И аз подкрепям, наистина е дразнещо прекаленото спамене в тази така важна тема за форума.
Най-трудното нещо на света е да приемеш обективно реалността!

Потребителски аватар
blue
Мнения: 9635
Регистриран: чет авг 27, 2009 5:59 pm
Местоположение: Бургас

Мнение от blue » пет ное 08, 2013 7:10 pm

Аз отдавна призовавам за по смислени прогнози в тази тема.Който иска да си чеше крастата със зимни чаршафи за след 618 часа да си пише в отделна тема на воля (където обаче едва ли някой ще се връзва вече :buble:) Така,че-за промяната съм . :thumbup:
Единственият начин да поддържаш разговор с глупака е да го игнорираш!
Стивън Кинг

Отговори

Върни се в “Подобрения в сайта. Мнения и предложения”