Страница 1 от 1

125 000 $ за този, който докаже реалната вр

Публикувано: ср окт 03, 2007 5:27 pm
от Николай.Каракехайов
Дават 125 000 долара за доказателство, че глобалното затопляне е вредно

Скептично настроен сайт предлага наградата на този, който докаже научно, че съществува реална заплаха за човечеството
03.10.2007

Докато някои учени са искрено загрижени за последствията от глобалното затопляне, други получават хонорари, за да докажат, че то е безвредно. Освен на световните форуми, дискусията се води и в интернет, където текат своеобразни състезания по спорната тема.

Наградата за доказателство, че глобалното затопляне е вредно за планетата, нараства. Сайтът JunkScience.com предложи 125 000 долара на всеки, който може да демонстрира, че промяната на климата, дължаща се на човешката дейност, е заплаха за цялата планета.

Състезанието, озаглавено "The Ultimate Global Warming Challenge", се рекламира в YouTube.com чрез видео клип, наречен "Can You Save Al Gore?". Новата сума е с 25% по-висока от обявената преди два месеца награда на състезанието в размер на 100 000 долара.

За да победи, всеки участник трябва да докаже научно две неща. Първото е, че генерираните от човека вредни газове са причина за глобалното затопляне, и второ, че резултатите от това ще имат повече минуси, отколкото плюсове през 2100 г.

Интересът към участие в състезанието засега е слаб, признават от JunkScience.com, което е изненадващо, предвид сериозната парична награда. Основателят на сайта смята, че идеята е оригинална и уверява всеки потенциален участник, че ако успее да се справи със задачата, наистина ще получи парите.

Желаещите да участват в конкурса имат време до 1 декември 2008 г. Тогава изтича крайният срок за изпращане на научни аргументи, доказващи, че дейността на хората вреди на планетата и води до негативни последствия за цялото човечество.

Победителите, ако има такива, ще бъдат обявени на 1 февруари 2009 г. Всяка заявка за представяне на документи обаче се таксува с 15 долара. На сайта са публикувани подробности и правила за участие в състезанието.

Публикувано: пет окт 12, 2007 2:07 pm
от petet
125 000 ?!?!? Как пък не?Колко икономики мога да спася,а да ми дадът 125 хиляди да бе?Да си духат супата!Скръндзи!За по-малко от 130 милина не се хващам