Страница 1 от 3

Глобалното затопляне е разобличено!

Публикувано: нед ное 22, 2009 12:23 pm
от bismarck
Руски хакери разобличиха глобалното затопляне. Не било вярно, имало глобално застудяване, стана ясно, след като руски хакери копирали от някакъв британски сървър "тайни" документи относно ГЗ.
Който му се търси линка, да търси, на мен ми е чуден тоя всеобщ копнеж към търсене на под вола теле и конспирации.
А относно "разкритието", се сетих за Нушич ли беше или другия сърбин и неговото " Мъжо, това, което виждаш не е вярно!", казано от съпругата му, когато я уловил на калъп. :lol:

http://echo.msk.ru/news/636083-echo.html

Публикувано: чет дек 10, 2009 11:19 am
от bismarck

Публикувано: пет дек 11, 2009 10:19 am
от SKYLINE
Тя може и да е интересна , ама кой от под 30 годишните според теб си има хабер от руски :roll: :lol: Макар , че в някои изречения се хваща смисъла , все пак са ни братя руснаците :D

Публикувано: пет дек 11, 2009 10:20 am
от weather_master
Е, аз съм го учил 7 години, но вече английския ми е далеч, далеч по-лесен.

Публикувано: пет дек 11, 2009 10:24 am
от bismarck
skyline92 написа:Тя може и да е интересна , ама кой от под 30 годишните според теб си има хабер от руски :roll: :lol: Макар , че в някой изречения се хваща смисъла , все пак са ни братя руснаците :D
Мога единствено да съчувствам, не и да се съобразявам със всяка, вкл. тая категория. По скромното ми мнение, човек, който не може да ползва компютър и поне да чете на руски и английски, е отчасти функционално неграмотен. Но това е офтопик за тая тема.

Публикувано: ср яну 13, 2010 3:55 pm
от Бял облак
Ето статия по въпроса.

Публикувано: ср яну 13, 2010 5:23 pm
от Radoslav Petkov
След това започват мерки за ограничаване на достъпа до климатични данни в различни страни по света. В България до 1982-1983 година климатичните данни се събират и издават в специални ежегодници от Главното управление по хидрология и метеорология към БАН. По това време те бяха на разположение на всички организации или частни лица в съответните окръжни хидрометеорологични бюра. След 1983 година издаването на годишниците е прекратено, а впоследствие свободният достъп до данните е практически напълно забранен. Закупуването на данните е възможно само в много ограничени обеми и е на нереалистично високи цени. Ограничението е в сила включително и за научните звена, които са в системата на БАН. Подобно е положението и почти навсякъде по света.
И един цитат от нея... :lol:

Публикувано: нед юни 06, 2010 5:42 pm
от Radoslav Petkov
Climategate goes American : NOAA, GISS, and the mystery of the vanishing wheather stations.

http://www.climatechangefraud.com/green ... r-stationsHow They Attack Climategate? They whine, “Sussman lies” about the temperature.


Нещото, което силно подозирах в продължение на години е цъфнало в медиите през Май, а вътрешно съм почти на 100% сигурен че се използва много :

NASA and NOAA (a.k.a. “the federal government”) are now inputting less (not more) temperature reporting stations in determining the global average they used date from nearly 6,000 stations in 1970, and rely on about 1,500 today).

Можеш ли да си превеждаш Мастърче? :twisted: :lol: Сега разбираш ли колко струват онези червенките глобал карти на НОАА, само помисли колко лесно се манипулира такава информация и тогава заливай форума с простотии. :evil: :lol:

http://www.theclimategatebook.com/how-t ... mperature/


Още много статии по въпроса :

http://www.google.bg/search?hl=bg&q=cli ... =&gs_rfai=И нещо на български език :

КЛИМАТ ГЕЙТ, или Глобалното затопляне


http://new.monitor.bg/article?id=232979


...

Разбира се, това всичко само по себе си не е доказателство, но все пак има много логика във почти всичко написано,..+ добавка за политиката на СМО :
След това започват мерки за ограничаване на достъпа до климатични данни в различни страни по света. В България до 1982-1983 година климатичните данни се събират и издават в специални ежегодници от Главното управление по хидрология и метеорология към БАН. По това време те бяха на разположение на всички организации или частни лица в съответните окръжни хидрометеорологични бюра. След 1983 година издаването на годишниците е прекратено, а впоследствие свободният достъп до данните е практически напълно забранен. Закупуването на данните е възможно само в много ограничени обеми и е на нереалистично високи цени. Ограничението е в сила включително и за научните звена, които са в системата на БАН. Подобно е положението и почти навсякъде по света.
+ света който ни заобикаля, особено американското отроче НОАА и огромната му аудитория, манипулативни връзки със неизборими знайни и незнайни партньори и организации = хммм, на сигурно докозателство :lol:

Американците никога не са били за екото, никога за естественото, винаги за бизнеса и монопола в почти всяка една сфера на живота им.

:flourish: :flourish: :flourish:

Публикувано: пон юни 07, 2010 8:37 am
от bismarck
С една дума, викаш, няма не само доказателства, че човекът е виновен за затоплянето(вероятно вярно твърдение), но и не е вярно, че температурите в глобален план се повишават? :roll:

Публикувано: пон юни 07, 2010 9:23 am
от SKYLINE
Не човека иска да каже , че няма как да сме напълно сигурни в голяма част от данните дали се отнасят за затопляне или застудяване няма значение.В никакъв случей обаче няма да се манипулират лесно такива данни - звената са твърде много така че...

Публикувано: пон юни 07, 2010 11:46 am
от Radoslav Petkov
bismarck написа:С една дума, викаш, няма не само доказателства, че човекът е виновен за затоплянето(вероятно вярно твърдение), но и не е вярно, че температурите в глобален план се повишават? :roll:
Честно да ти кажа, незнам кое е вярно (както всички тук предполагам). Писал съм за механизмите за промяна в България (ни най малко незнам причината, но посочих механизма основно като "климатично придвижване с месец назад"), но в световен мащаб не бих могъл да напиша и 2 реда, просто защото нямам достъп ( не че нямам желание). Нямам доверие на данни от НОАА, поради простия факт че използват различни данни, от различни станции ( в миналото и сега), или най-малкото бройката им е сериозно редуцирана. А големи територии (без съответни предтсавителства) се приписват към добре подбрани станции - например :

In Canada the number of stations dropped from 600 to 35 in 2009. The percentage of stations in the lower elevations (below 300 feet) tripled and those at higher elevations above 3000 feet were reduced in half. Canada’s semi-permanent depicted warmth comes from interpolating from more southerly locations to fill northerly vacant grid boxes, even as a pure average of the available stations shows a COOLING. Just 1 thermometer remains for everything north of latitude 65N – that station is Eureka. Eureka according to Wikipedia has been described as “The Garden Spot of the Arctic” .

Или показателния пример с Боливия :

Notice that nice rosy red over the top of Bolivia? Bolivia is that country near, but not on, the coast just about half way up the Pacific Ocean side. It has a patch of high cold Andes Mountains where most of the population live.

One Small Problem with the anomally map. There has not been any thermometer data for Bolivia in GHCN since 1990.

None. Nada. Zip. Zilch. Nothing. Empty Set.

So just how can it be so Hot Hot Hot! in Bolivia if there is NO data from the last 20 years?

Easy. GIStemp “makes it up” from “nearby” thermometers up to 1200 km away. So what is within 1200 km of Bolivia? The beaches of Chili, Peru and the Amazon Jungle.

Not exactly the same as snow capped peaks and high cold desert, but hey, you gotta make do with what you have, you know?


http://chiefio.wordpress.com/2010/01/08 ... ia-effect/

А е много вероятно да съществуват още много такива примери. Ето сега, в България трудно ще ни излъжат - малка страна е (никой не ни брои за живи:lol:), а и ние следим нещата изкъсо. Незнам как ви звучи обаче огромна стрна като Канада да разполага с 35 станции в обмена, колкото (горе долу) са синоптичнитре станции в България? :roll:

Освен това станциите в Канада да са уобно "подбрани", както пише в цитата, и да се сравняват с цели 600 в миналото. Ми естествено че ще има големи разминавания. И така е навсякъде (редуцирането на броя - дори в България, колко планински станции изфирясаха). А още колко манипулативни подхвати ли съществуват, и на още колко ли места, сигурно и фантазията ми е бедна.

Това за антропологията : Например София (това е само пример, може да е Ню Йорк :lol: ). Станцията в Младост през 60-те, 70-те т.н. се е намирала извън града да кажем (ей, само пример давам :lol: ). В съвремието обаче тя е във (или много по-близо до) града. какво се случва, поема градската топлина и се отчита затопляне, без да се отчете факта че тази станция, ако се измести на подобно место (образно казано) отново извън града, няма да отчита поетата градска топлина (тук не става реч за вредните емисии в световен мащаб, ами един локален пример, даващ отговор на някои въпроси). Много е вероятно въздействието на човека да спира точно до тук.

Публикувано: пон юни 07, 2010 11:47 am
от Radoslav Petkov
Skyline92 написа:Не човека иска да каже , че няма как да сме напълно сигурни в голяма част от данните дали се отнасят за затопляне или застудяване няма значение.В никакъв случей обаче няма да се манипулират лесно такива данни - звената са твърде много така че...
А това за много звена незнам как е. Вероятно е обаче, че тези данни (глобалните) май се изчисляват на едно место, не по държави, звена и т.н. :lol:

Публикувано: пон юни 07, 2010 12:55 pm
от bismarck

Публикувано: вт сеп 14, 2010 11:47 pm
от Radoslav Petkov
Windy написа:Климатгейт - никой ли не разбра за какво става дума? Даже и хората които пишат в този форум ? Данните за затоплянето се ФАЛШИФИЦИРАТ от десетилетия. И наистина - аз не забелязвам зимите на 90тте да са били по-студени и снежни от тези които имаме сега /изключае 2006-2007/. Това което всеки истински фен на метеорологията, който има достатъчно свободно време, може да направи, е да си инсталира един термометър в двора и сам да си следи температурите ;) И тогава - сам отогава може да е сигурен че аномалиите са положителни.
Само не ми казвай че не знаеш, че тук почти всички измерваме градуси и много други неща. :lol:

А и един термометър в двора надали би могъл да ти даде правдива информация, де да беше толкова елементарно...

Зимите на 90-те? Би трябвало да си говорим за вековни измервания и сравнения, за да има какъвто и да е намек за нещо наистина глобално, до толкова че и периода на редовните метеорлогични измервания не стигат.

Климатгейт има (фалшифициране на данни), но и промени има и те са видни. Никой не говори за ГЗ със сигурност, защото не може да се докаже адекватно поради гореизброените причини.

Публикувано: пет сеп 17, 2010 12:33 pm
от npapanov
то и да застудее,пак ще кажат че е от глобалното затопляне,следователно може да спим спокойно-имало е,има и ще има ГЗ!