StringMeteo.com Forum Index StringMeteo.com
ФОРУМИ ЗА МЕТЕОРОЛОГИЯ, КЛИМАТОЛОГИЯ И... НЕЩАТА ОТ ЖИВОТА
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in   RulesRules 
МЕТЕОРОЛОГИЧНИ СТАНЦИИ ЗА ДОМА И БИЗНЕСА, УЕБ-ВИЗУАЛИЗАЦИЯ

ЕПИГНОЗИ (анализи, обсъждания, спорове постфактум) - КРАТКОСРОЧНИ (2019)
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
 
Post new topic   Reply to topic    Начало сайт -> StringMeteo.com Forum Index -> Прогнози за времето
View previous topic :: View next topic  
Author Message
bismarckJoined: 29 May 2008
Posts: 18851
Location: София, Видин

PostPosted: Mon Jun 24, 2019 9:14 am    Post subject:    Reply with quote

Да сложим само за протокола, няма нужда от линкване: Естествено, прогнозите за 38 градуса се оказаха пълен нонсенс и напълно необяснима, на база моделите, изгъзица.
Няма как да са толкова некадърни, по-скоро са сковани от рамките на някаква методология. Но понеже методологията (хич и не ми се мисли дали става дума за единичен рън на ЕС (което не ми се вижда вероятно....)или прословутия Аладин) очевидно не за 1 и не за последен път води то такива неадекватности, явно самата тя е погрешна. Dont know

Колкото за "3 градуса не са толкова много'- факт е, че не са, но точно в тоя интервал (има и други важни, да речем в малките едноцифрени над нулата за минимумите - там се режеха невероятно тая пролет, при това още по-грозно) СА и знам лично една област на земеделието в която, ако се съобрази или не се съобрази с тия 3 градуса, човек може да хвърли на вятъра едни няколкостотин или няколко К лева. ИЛИ да НЕ хвърли, при реализация на алтернативния сценарий. Deal
Back to top
View user's profile Send private message
mnnJoined: 16 Dec 2010
Posts: 10605
Location: София Подуене, ж.к. Изток, Видин (31 м.н.в)

PostPosted: Sat Jun 29, 2019 10:24 pm    Post subject:    Reply with quote

mnn wrote:
..Последните 2 дни ще са с отрицателна аномалия, но пак няма да е достатъчно и ще свали някоя десета само. 3 дни /след 10-20 горещи дни в ниските места/ глътка свеж въздух и вятър, който ще се бори с влагата след валежите. За мен това е добро стечение на обстоятелствата след период на валежи, защото след това следва сгорещяване отново.

С отрицателна аномалия, трънки. Отбелязах след това, че последните дни изместиха хладното на СИ от страната и ето как от -1,5°C потенциална аномалия имаме такава с плюс. Thumb down Само гара Разград разбра нещо отрицателно от хладното нахлуване и Ловеч. Планините и по-точно основно Стара планина също, но файда на средна база няма заради това, че представляват малък процент от страната.
Като гледам и облаците тази вечер май ще останем с хладна понеделнишка утрин само.
_________________
http://www.weather-webcam.eu/vidin-na-jivo-webcam-online-llive-dunav-radio
Back to top
View user's profile Send private message
mnnJoined: 16 Dec 2010
Posts: 10605
Location: София Подуене, ж.к. Изток, Видин (31 м.н.в)

PostPosted: Thu Jul 04, 2019 11:03 am    Post subject:    Reply with quote

Да отбележим и тук. Вчера интервалът за страната наистина беше 34-39°C без Черноморието. За тези прогнози нямаше издънка на Института относно този интервал. Вече друго настрана е това, че за избрани пунктове са прогнозирали с 2-3°C отгоре. От мои наблюдение и през предишни години те не хващат хладните клинове. Защо така не знам, но в архива от прогнози съм коментирал хладния клин на СБг и най-вече СЗБг на 28-ми юни. Не е от вчера за днес да се е появил.
_________________
http://www.weather-webcam.eu/vidin-na-jivo-webcam-online-llive-dunav-radio
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Начало сайт -> StringMeteo.com Forum Index -> Прогнози за времето All times are GMT + 3 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Page 7 of 7

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Идете най-горе
  Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group  


Отказ от отговорност: Администраторът и модераторите на форума не носят никаква отговорност за съдържанието (включително аватарите и подписите) на поместваните в него мнения, с изключение на административните такива. Потребителските мнения по никакъв начин не следва да се тълкуват като някаква "официална позиция" на форума или на сайта като цяло, а единствено като изразяващи позицията на своите автори. В същото време, администраторът и модераторите се стремят да съблюдават в максимално възможната и допустима степен тонът и съдържанието на поместваните мнения да не излизат от рамките на общоприетите разбирания за добър тон на подобно място, ограничавайки при това в минимално възможната степен свободата на словото и правото на свободно волеизявление.