StringMeteo.com Forum Index StringMeteo.com
ФОРУМИ ЗА МЕТЕОРОЛОГИЯ, КЛИМАТОЛОГИЯ И... НЕЩАТА ОТ ЖИВОТА
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in   RulesRules 
МЕТЕОРОЛОГИЧНИ СТАНЦИИ ЗА ДОМА И БИЗНЕСА, УЕБ-ВИЗУАЛИЗАЦИЯ

(Пропагандната, ретроградна пушилка около) ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Начало сайт -> StringMeteo.com Forum Index -> Политика
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 47086
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Thu Mar 14, 2019 12:09 pm    Post subject:    Reply with quote

Думата "джендър" еволюира до съдебно призната обида
март 13, 2019
Пловдивските магистрати дори стигат по-далеч и приемат използването ѝ по адрес на полицай за дребно хулиганство

Face palm Bowling
Нещо като отмъщението на Джендъра? Laughing
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 47086
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Sat May 18, 2019 12:43 am    Post subject:    Reply with quote

Истанбулската стратегия за детето
17 май 2019, 9:12
Тази история стъпва на изцяло фалшиви новини. Въпреки това увлече много хора и предизвика реакция от държавата

- Как един проект за скучен държавен документ успя да предизвика истерия и улични протести.

- Националната стратегия за детето се превърна в много важна тема за националисти, религиозни организации и застъпници на "семейните ценности", свързани косвено с Русия.

- За нито едно от техните опасения няма основания, но липсата на доверие в институциите засили огъня на съмненията.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 47086
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Sat May 18, 2019 9:18 pm    Post subject:    Reply with quote

Мнооооооого добро, наистина изключително добро! Толкова е добро, че мисля да го сложа минимум в две теми! Clap Clap Grin smile

Скъпи български родители, прочетете този текст!

Вместо да учи децата си на самостоятелност, масовият българин ги глези. Вместо търпеливо да ги учи на дисциплина, българинът включва "шамарената фабрика". И вярва на лъжите за Норвегия и Националната стратегия за детето.

Quote:
В България се надигна колективна истерия срещу Националната стратегия за детето. Истерия, граничеща с лудост ("...Ще ни отвлекат децата в Норвегия, където педофилията е задължителна по закон"). На хората, които умеят да разбират това, което четат, явно вече им стана ясно кой и с какви цели организира това обезумяване. В дъното на този театър на абсурда са крайнодесни фундаменталистки групи. Надлежно организирани и финансирани, те искат преследване на всички, които не живеят в рамките на "традиционното християнско семейство", смятат инвитро оплождането за дело на Сатаната, а образованието - за нещо крайно опасно.

Всъщност, този театър на абсурда ни е познат и от истерията покрай Истанбулската конвенция. Целта и в двата случая е все същата: да се внуши, че България има зъл външен враг и това е Европа. И че е време да се огледаме за "истинските" си приятели. Кои ли ще са те? Е, как кои?! Това са братята-славяни, великодушните освободители, православните християни, които отдавна са обявили Европа за шайка дегенерати...

Изобличаването на тези групи и техните цели не решава обаче големия проблем. А той е: как така маргинални организации, разпространяващи откровено налудничави лъжи, получиха толкова чувствителна подкрепа от българското общество?

Що е то дете и какво правим с него?

Ами ето как: масовият българин (някаква частица от него живее във всеки от нас) освен, че е крайно несигурен в своята полова идентичност, което стана ясно покрай истерията с "джендъра", не е и сигурен какво да прави с децата си. Това е видно отдавна и с просто око.

Вместо търпеливо да учи децата си на самостоятелност, българинът ги глези. Вместо още по-търпеливо да ги учи на дисциплина, българинът включва "шамарената фабрика". Получава се така, че в един момент някакви "добри" майки нашамаросват някакви "лоши" деца.

Както в истерията около "джендър идеологията", така и в паниката покрай Стратегията за детето виждаме нагледно как на повърхността избива незавършеността на българската модернизация. Вече няколко поколения наред българското общество е разкрачено между традицията и модерността. В случая: между патриархалния ред, чиято цел е оцеляване на групата, и правовия ред, чиято цел е щастието на отделния индивид.
...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
raptorJoined: 17 Jun 2008
Posts: 374
Location: Plovdiv

PostPosted: Mon May 20, 2019 1:02 pm    Post subject:    Reply with quote

Ти имаш ли деца? Щото все пак да се изказваш трябва да знаеш за какво става въпрос от първо лице. Като например как да обясниш на 2 годишно дете да не бърка в контакта с каквото му попадне или да не тича на улицата безконтролно. Без някое шамарче нямаш много големи шансове да те разбере. Не става въпрос за побоища, а за шамар по дупето или дърпане на ушите.
Честно, не съм запознат добре какво точно представлява стратегията, но съм слушал доста разкази за Норвегия от първо лице. За дърпане на ушите, за шамар или дори просто за синки по краката или по тялото могат да ти вземат детето без никакво право на обжалване. За едно дете на 2-3 , дори и 5-6, изтръгването от семейството му може да има катастрофални последици върху психиката, дори и само за няколко седмици или месец. Реално след 1 година дори няма да помни истинските си родители. Такава мярка трябва да се прилага само в краен случай при налице доста сериозни доказателства за физически и психически тормоз или пълно занемаряване на грижите по отглеждането му. А до колкото съм запознат това ще става по усмотрение на някакви чиновници, без съдебно решение. Е няма как да адмирирам подобно нещо.
Въобще малко ми е странно точно от дойче веле (малките букви са умишлени) да дават акъл какво да приемаме и какво не. Същите, които обявиха традицията за вадене на кръста от водата за дивашка и изостанала, а Баташкото клане за измислица.
По Истанбулската конвенция е изписано достатъчно, но никой не обясни защо е нужна, след като всеки може да бъде какъвто си поиска, а срещу насилието има достатъчно закони.
Back to top
View user's profile Send private message
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 47086
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Mon May 20, 2019 3:09 pm    Post subject:    Reply with quote

Имам три племеннички само, засега Grin smile , на възраст 2-12 години и сравнително добре се оправям с тях, когато се налага. Не знам кой е споменавал каквото и да било за Норвегия, мога да се обзаложа (за прилична сума Grin smile ), че тя не е спомената нито в Истанбулската конвенция, нито в Стратегията за защита на децата. Deal И не мисля да хабя повече време за безсмислици, само ще повторя, че написаното в статията е изключително проницателно и точно. А, и какво общо има тук "Дойче Веле"?! Confused Това просто е поредният, изключително уместен и смислен, коментар на Евгений Дайнов, стигащ до дълбоки и май верни изводи за психологията на българите... Точка от мен по повода.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
4ukJoined: 10 May 2019
Posts: 11
Location: Stara Zagora

PostPosted: Mon May 20, 2019 4:19 pm    Post subject:    Reply with quote

Не изключвам, а съм съвсем сигурен, че темите за защита на детето и 3-4-я пол се използва от антиевропейски сили. Тези сили обаче ги използват защото определени аспекти от тях противоречат всякакъв здрав смисъл и традиции на българското семейство и общество. Семейство и традиции възпитали титаните-родолюбци възродили България от пепелта на робството, титаните-творци създали българската култура, българската икономика, българските спортни успехи. Няма как да припознаваме шведски и норвежски модели зящото те са формирани в други условия и други обкръжаващи съседи. Норвегия не е вдигала кървави въстания за свободата и държавността си, а я получава даром от Швеция през 1905 г. Хайде представете си какво точно щеше да получи даром България от всеки един от съседите си. И доколкото съседите ни си остават същите и със същия манталитет, то желанието ни да станем малко по-норвежци и малко по-джендъри е равно на закриване на проекта България и реализиране на съседските проекти. А те проекти имат за нашата територия,... и 5-те държави. Няма как на сина ми да му дойде наум да шибне един шамар на някой комшия който го псува на "майка му българска", ако не изял поне един шамар от мен,... да знае как и кога се прави. Е, един швед няма да ти удари шамар, ако го напсуваш на майка, сестра и жена едновременно - най-много да пусне жалба в полицията. Аз обаче шведи в дома си не ща,.. и такива с колеблива сексуална ориентация също! Такива сме българите и такива ще останем, докато не позволим някой друг извън семейството(и държавата) да ни създават семейните ценности. И тогава закриваме проекта България! Някои притежаващи български паспорти вече са го закрили в сърцата си и сега се опитват да убедят и мнозинството. Активността им не е безплатна!!!
_________________
Не споря с прости хора - времето ми е ценно.
Back to top
View user's profile Send private message
donchoJoined: 10 Apr 2011
Posts: 10417
Location: кв.Левски, София; с.Златар, обл. Шумен

PostPosted: Mon May 20, 2019 4:54 pm    Post subject:    Reply with quote

Stringmeteo wrote:
Имам три племеннички само, засега Grin smile , на възраст 2-12 години и сравнително добре се оправям с тях, когато се налага. Не знам кой е споменавал каквото и да било за Норвегия, мога да се обзаложа (за прилична сума Grin smile ), че тя не е спомената нито в Истанбулската конвенция, нито в Стратегията за защита на децата. Deal И не мисля да хабя повече време за безсмислици, само ще повторя, че написаното в статията е изключително проницателно и точно. А, и какво общо има тук "Дойче Веле"?! Confused Това просто е поредният, изключително уместен и смислен, коментар на Евгений Дайнов, стигащ до дълбоки и май верни изводи за психологията на българите... Точка от мен по повода.


Стринги, едно е да имаш племенници, които виждаш от време на време и друго е да ти скачат по главата денонощно. И ако кажеш на племенницата да не прави "еди-какво си" и тя не те послуша, няма никакви последствия, казваш си "да се оправя майка ти с тебе". Но ще те видя, ако някое квичащо прасенце което ти е в къщата продължава да си прави каквото си иска, въпреки че си му повторил (и повтарял) стотици пъти да не прави нещо. Обичате да давате акъл за неща за които хабер си нямате.
_________________
Игнорирайте идиотите, те са неспасяеми.
Back to top
View user's profile Send private message
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 47086
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Mon May 20, 2019 5:13 pm    Post subject:    Reply with quote

Ами без да съм спец, предполагам, че има и поне няколко други начина за овладяване на ситуацията в подобни случаи, различни от пребиване от бой. И също така, предполагам, някои от тези начини предполагат цялостен подход, тоест неща, които са правени или не са правени за доста дълъг период преди конкретната ситуация. Преди да сложа втората си точка, защото наистина не ми се обсъжда повече тази тема, само ще спомена, че темата за... принудителните (да го кажем така по-общо Wink ) методи за възпитанието на децата ми е доста чувствителна, предвид на известен личен опит (на потърпевш) и някои не особено приятни спомени от детството в този смисъл... И тук казвам точка за втори път. Smile
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
bismarckJoined: 29 May 2008
Posts: 18851
Location: София, Видин

PostPosted: Thu May 23, 2019 11:13 am    Post subject:    Reply with quote

Евгени Дайнов едно време пишеше добре. Но в момента вече е толкова очевадно неадекватен, че просто няма и смисъл да му коментираме дойчезеле идиотиите.
Back to top
View user's profile Send private message
snow wallJoined: 31 Aug 2015
Posts: 1752
Location: София Овча купел 2

PostPosted: Tue May 28, 2019 12:35 pm    Post subject:    Reply with quote

Честно казано тая работа с Истанбулската конвенция и закона за детето не са ми много ясни и избягвам да заемам категорична позиция. Със сигурност елемента русофили-русофоби е много силен и измества фокуса от самото съдържание.
За децата и боя, шамарчетара обикновено нямат нищо общо с възпитанието, а с това че си изморен, недоспал, някой те е ядасал, може и жената или просто не ти се занимава. Децата не са особено умни и нямат никакъв житейски опит, така че са много лесни за манипулиране. Насилието е средство да смачкаш някого психически и трябва да си сигурен че ще ти се получи изключвам пиански свади и тем подобни.
С много малките деца с които не можеш още да комуникираш е голям зор, тях трябва да си ги гледат майките Grin smile
Back to top
View user's profile Send private message
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 47086
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Fri Jul 12, 2019 9:30 pm    Post subject:    Reply with quote

Омбудсманът на Русия: Насилието е нетърпимо, да премислим за Истанбулската конвенция
12.07.2019, 16:55 ч.
Брутален случай на системен тормоз на 7-годишно момиченце отвори дебатите за случващото се в страната

Живо ме вълнува въпросът, ако, съвсем случайно, Русия вземе, че премисли, "общественото мнение" в България дали ще премисли също тутакси? Hmm Laughing Само да не вземе да стане като с онзи лаф... дето завършва с насирането Grin smile , ама хайде да не замърсявам темата повече, по принцип мнението ми по тези въпроси е добре описано в името на темата Wink ...


Last edited by Stringmeteo on Sat Jul 13, 2019 2:50 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
raptorJoined: 17 Jun 2008
Posts: 374
Location: Plovdiv

PostPosted: Sat Jul 13, 2019 12:41 pm    Post subject:    Reply with quote

И кое точно те кара да мислиш, при положение, че не се спазват законите, приемането на още един закон/конвенция ще промени нещо?
Освен това в статията за Русия никъде не се говори за 120-те пола в конвенцията, а само за частта за домашното насилие, доколкото видях.

Другото е, че самата същност на конвенцията е неприемлива- приемането, че биологичния и психологичния пол са независими един от друг. Това води до следващото- психологичният пол не може да бъде определен преди настъпване на полова зрялост, т.е към 15-18 год. възраст и от там следва децата да бъдат възпитавани полово неутрално. Да ама всички знаем, дори тези без деца, колко важни са първите 7 години, нали? А тези, които имаме деца знаем колко различни са едно от друго, но и колко различни са момиченцата и момченцата. Едните си играят с кукли, другите с камиончета, и то не защото някой така им казва, а им идва от вътре. Виждаме и резултатите от полово неутралното възпитание на запад - мекушави мъже, феминистки жени, тотален срив на семейните ценности, срив на раждаемостта и непрекъсната нужда от имиграция за поддържане на тези общества.
И никой не вижда като решение вместо тези глупости, да се възпитават децата в традиционни ценности като например, че създаването на семейство е важно, че за да опазим обществото си, което сме наследили от родителите си е нужно да създаваме деца.
Останалото в тази конвенция е само като обвивка за прокарването на тези извратении като норма.
Back to top
View user's profile Send private message
snow wallJoined: 31 Aug 2015
Posts: 1752
Location: София Овча купел 2

PostPosted: Sat Jul 13, 2019 4:46 pm    Post subject:    Reply with quote

Е къде има полово неутрално възпитание на запад, това е в разни частни детски градини, там си записваш детето само ако искаш. Въпреки, че не съм чел цялата конвенция а само ,,притес ителните,, извадки , не съм видял да пише за 120 пола, проблема е в използването на терминът ,,джендър,, който е различен от секс (биологичната реалност).
Back to top
View user's profile Send private message
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 47086
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Sat Jul 13, 2019 5:15 pm    Post subject:    Reply with quote

Не мога да разбера защо всички критикари на конвенцията толкова неистово се опитват да ни приравнят до животни!? Confused Нали уж хората сме били венецът на творението, много по-висши същества?! Dont know
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
bismarckJoined: 29 May 2008
Posts: 18851
Location: София, Видин

PostPosted: Sat Jul 13, 2019 10:11 pm    Post subject:    Reply with quote

Stringmeteo wrote:
Мнооооооого добро, наистина изключително добро! Толкова е добро, че мисля да го сложа минимум в две теми! Clap Clap Grin smile

Скъпи български родители, прочетете този текст!

Вместо да учи децата си на самостоятелност, масовият българин ги глези. Вместо търпеливо да ги учи на дисциплина, българинът включва "шамарената фабрика". И вярва на лъжите за Норвегия и Националната стратегия за детето.

Quote:
В България се надигна колективна истерия срещу Националната стратегия за детето. Истерия, граничеща с лудост ("...Ще ни отвлекат децата в Норвегия, където педофилията е задължителна по закон"). На хората, които умеят да разбират това, което четат, явно вече им стана ясно кой и с какви цели организира това обезумяване. В дъното на този театър на абсурда са крайнодесни фундаменталистки групи. Надлежно организирани и финансирани, те искат преследване на всички, които не живеят в рамките на "традиционното християнско семейство", смятат инвитро оплождането за дело на Сатаната, а образованието - за нещо крайно опасно.

Всъщност, този театър на абсурда ни е познат и от истерията покрай Истанбулската конвенция. Целта и в двата случая е все същата: да се внуши, че България има зъл външен враг и това е Европа. И че е време да се огледаме за "истинските" си приятели. Кои ли ще са те? Е, как кои?! Това са братята-славяни, великодушните освободители, православните християни, които отдавна са обявили Европа за шайка дегенерати...

Изобличаването на тези групи и техните цели не решава обаче големия проблем. А той е: как така маргинални организации, разпространяващи откровено налудничави лъжи, получиха толкова чувствителна подкрепа от българското общество?

Що е то дете и какво правим с него?

Ами ето как: масовият българин (някаква частица от него живее във всеки от нас) освен, че е крайно несигурен в своята полова идентичност, което стана ясно покрай истерията с "джендъра", не е и сигурен какво да прави с децата си. Това е видно отдавна и с просто око.

Вместо търпеливо да учи децата си на самостоятелност, българинът ги глези. Вместо още по-търпеливо да ги учи на дисциплина, българинът включва "шамарената фабрика". Получава се така, че в един момент някакви "добри" майки нашамаросват някакви "лоши" деца.

Както в истерията около "джендър идеологията", така и в паниката покрай Стратегията за детето виждаме нагледно как на повърхността избива незавършеността на българската модернизация. Вече няколко поколения наред българското общество е разкрачено между традицията и модерността. В случая: между патриархалния ред, чиято цел е оцеляване на групата, и правовия ред, чиято цел е щастието на отделния индивид.
...


Дойче зеле.
Благодаря. не съм заинтересован.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Начало сайт -> StringMeteo.com Forum Index -> Политика All times are GMT + 3 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
Page 6 of 7

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Идете най-горе
  Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group  


Отказ от отговорност: Администраторът и модераторите на форума не носят никаква отговорност за съдържанието (включително аватарите и подписите) на поместваните в него мнения, с изключение на административните такива. Потребителските мнения по никакъв начин не следва да се тълкуват като някаква "официална позиция" на форума или на сайта като цяло, а единствено като изразяващи позицията на своите автори. В същото време, администраторът и модераторите се стремят да съблюдават в максимално възможната и допустима степен тонът и съдържанието на поместваните мнения да не излизат от рамките на общоприетите разбирания за добър тон на подобно място, ограничавайки при това в минимално възможната степен свободата на словото и правото на свободно волеизявление.