StringMeteo.com Forum Index StringMeteo.com
ФОРУМИ ЗА МЕТЕОРОЛОГИЯ, КЛИМАТОЛОГИЯ И... НЕЩАТА ОТ ЖИВОТА
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in   RulesRules 
МЕТЕОРОЛОГИЧНИ СТАНЦИИ ЗА ДОМА И БИЗНЕСА, УЕБ-ВИЗУАЛИЗАЦИЯ

ОБРАЗОВАНИЕ, СТУДЕНТСКИ (несвързано с метеорология/климатология)
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 33, 34, 35
 
Post new topic   Reply to topic    Начало сайт -> StringMeteo.com Forum Index -> Лични. Образование. Работа. Взаимопомощ
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 47086
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Fri Aug 24, 2018 5:06 pm    Post subject:    Reply with quote

СУ търси студенти: стотици места останаха празни и след последното класиране

Софийският университет "Св. Климент Охридски" обяви допълнителен прием за студенти. Причината е, че и след последното трето класиране стотици места останаха празни.

Quote:
Георги Чобанов:
18 hrs

Като гледам по колко много специалности липсват студенти, не ме учудва липсата им, а наличието на толкова много специалности. Намножили са ги ей така, без особена връзка с реалността. Кажете напр. от колко специалисти има нужда България в специалността "Арменистика и кавказология"? Та нали ще се бълват всяка година? И най-интересното какво точно ще работят тези млади хора?

Или "История и чужд език (англ./фр. ез.)"? Или "Биология и английски език"? Това да не би да е намек за износ на квалифицирани кадри в чужбина? Или "Религията в Европа"? Ами религията в Азия защо е пренебрегната?

Фундаментално погрешна концепция за висше образование. Това мога да кажа, без да навлизам в подробности.

https://www.facebook.com/georgi.chobanov1233/posts/10214707289529194
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 47086
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Mon Jan 21, 2019 12:01 pm    Post subject:    Reply with quote

Объркани педагози, слаба журналистика! Защо Луната или критическото мислене са като път към невежеството

Българското школо може да престъпи границата на рационалното и смело да навлезе в полето на окултното, на мистицизма и паранормалното

Quote:
Учителката, която учи учениците си в четвърти клас, че човек не е стъпвал на Луната, вероятно трябва да влезе в хрониката на чудатостите за три дни, които ни заобикалят почти всеки ден. В разни времена се е гледало с различно око на подобни "просветители", но те никога не се оставали да стърчат в общественото съзнание. Не бих се спирал върху темата, ако не бяха подводните течения, които говорят за

системни опити за демонтаж на базисни ценности в образованието

Телевизионната изява на учителката и нейната директорка по bТВ, вместо да отправи казуса в забвение или в разреда ежедневна тривия, разкри още по-тревожна картина на манипулация и дълбоките ценностни дефицити. Вместо да се извини, учителката и директорката преминаха в агресия и атакуваха оплакващите се родители. За подкрепа, в добрите традициите на тоталитаризма, организираха "трудови колективи" да защитят версията на учителката, че американците са излъгали за кацването на Луната.

За съжаление, водещият предаването Светльо Иванов се задоволи с ролята на статист, максимум на поддържащ актьор и си спести разкриването както на контекста на изложеното от учителката, така и алтернативата на тази преднамерена алтернативност за истината и фактите.

Да оставим настрана, че въпросната учителка на четвъртокласниците внушава чрез произволно избран от нея клип, че САЩ са излъгали преди 50 години за кацането на техни астронавти на Луната, което си е идеологическа преднамереност. За тези, които не наблюдават темата, да поясня, че тезата за Холивудската постановка на американските астронавти, бе лансирана още тогава от съветските пропагандни централи, които твърде

болезнено възприеха загубата в космическата надпревара между САЩ и СССР
...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 47086
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Fri Feb 22, 2019 6:41 pm    Post subject:    Reply with quote

Учителят Теодосиев: Образователната ни система е в колапс заради липса на стимули

Това заяви в интервю за БТА Теодосий Теодосиев - дългогодишен преподавател по физика в ПМГ "Никола Обрешков" в Казанлък и ръководител на специализирана школа по приложна математика и физика. Според него има драстичен спад в мотивацията на учениците.

Hmm
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
nikolai kamburovJoined: 29 Apr 2014
Posts: 9040
Location: Русе, жк. Здравец-север / Варна, кв. Левски

PostPosted: Thu Feb 28, 2019 2:15 am    Post subject:    Reply with quote

Искам само да ви кажа, че в момента съжалявам изключително много, че останах да уча в България.
Потресен съм от всичко. Убиват мотивацията и амбициите ми с всеки изминал ден. Обмислям да емигрирам в Австрия/ Германия скоро време. Скоро скоро... вероятно година/ две.
Преди това обаче ще си изливам всекидневно натрупаната негативна енергия на университета. Много яки сландали ше им спретвам. Днес вече имах много сладникав спор със секретарките, които накрая млъкнаха. Very Happy
Голяма помия е образователната ни система, голяма.
Само си представете да можех да променя нещо...и да променя, реално където практически виждам, че има огромни пропуски. Ама, не съм се родил с връзки с някой в държавата... Laughing

Само да вметна, че днес преподавател от ТУ Варна, преподаващ ни по екология, каза, че преди 1950г не е имало нито един регистриран ураган, ударил сушата. Сега имало много тропически бури, защото Земята се чистела от хората и ние скоро трябва да я освободим. Това звучеше като сектанско изказване...а преди е нямало, защото нямало толкова хора. Тука имахме тежък спор, който завърши в нищото...моята дума срещу тая на доцент. Ясен е резултатът.
Или друго, пита какво да направим ако ни застигне бедствие като в Аспарухово. Аз казах, че ще се кача на по-високо или ще катеря към по-високите улици. Нейната теория беше, че ще се качи в лодка. Сами се запитайте...кой има лодка у тях и дали ще оцелее ако се качи в лодка при поройно наводнение. Бях наистина в потрес.
_________________
"Вкаменелостите са буквите, с които Земята е писала своята история"
Ж.Кювие
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
ArmagaJoined: 03 Aug 2014
Posts: 1126
Location: Варна

PostPosted: Thu Feb 28, 2019 4:21 am    Post subject:    Reply with quote

Нужно ли е да коментирам? Хайде добре, в 3:20 сутринта ще коментирам. Добре, че най-сетне се измъкнах от тази безумна спирала на безперспективността, наречена образователна (туморна) система. Безсмислено е да спориш. Ще те изключат (или късат умишлено), ако го правиш. В последните 2 години в нищо не съм се включвал и съм си мълчал за всичко с единствената цел да си взема дипломата накрая (все пак да не съм изхарчил пари съвсем напразно) и повече да нямам досег с дивотиите там. Направих го, взех си дипломата и вече няма за какво да ходя повече там.

Също така вместо да си изливаш негативната енергия в университета, си намери занимание: спорт, танци, изкуство, видеоигри или нещо друго, което ти носи удовлетворение.

Иначе при повечето бедствия, най-безопасното място е корабът; не лодка или плавателен съд, при който няколко десетки души могат да изместят центъра на тежестта до степен, която да намали опасно метацентричната височина на плаващия обект (имах "късмета" да преживея Act of God по време на моето плаване и се оказа, че е изненадващо безопасно място).
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
nikolai kamburovJoined: 29 Apr 2014
Posts: 9040
Location: Русе, жк. Здравец-север / Варна, кв. Левски

PostPosted: Thu Feb 28, 2019 11:15 am    Post subject:    Reply with quote

Вероятно да. Но лодката е мега неподходяща в този случай с Аспарухово. Ще се носи по улиците към морето ли? И ще умре от някоя дъска, която ще се забие яко в нея...
И пак по този случай. Аз й казвам, че количествата валежи в региона са били наистина огромни и повече от 24ч преди това трудно можеше някой да предположи за подобна буря. И тая ме гледааа и вика....не е така, колега. Вече до 1 месец прогнозират наводнения. И ае засмях и я питах къде се издават тези прогнози.
И тя каза....ами има едни руски сайт, Гисметео. Там до 1 месец прогнозират и ако ще има наводнения аз знам месец предварително.
Оттам насетне загубих всякво уважение и почнах да я прекъсвам нон стоп. Накрая ни пусна да си ходим, защото явно показвахме нежелание да стоим.
Всъщност останалите не разбираха какво ръси доцентката, добре че сте ми дали малко знания тука... Laughing
_________________
"Вкаменелостите са буквите, с които Земята е писала своята история"
Ж.Кювие
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
nikolai kamburovJoined: 29 Apr 2014
Posts: 9040
Location: Русе, жк. Здравец-север / Варна, кв. Левски

PostPosted: Thu Feb 28, 2019 11:21 am    Post subject:    Reply with quote

А аз съм сигурен, че в момента ако вляза във фирма, свързана с екология и метеорология и ако мина фирмено обучение, ще се справям в пъти по-добре от всички останали мои колеги, които завършвайки магистратура екология, няма да са ми и на сегашното ниво. И, да...имам самочувствие. То такова ми трябва, за да си отварям врати...Много назад съм като знания от повечето от вас, но конкретно в моите среди се чувствам изключително потиснато, демотивиращо и умиращо от нивото и системата, която ни владее. Добре, че имам силна воля...
_________________
"Вкаменелостите са буквите, с които Земята е писала своята история"
Ж.Кювие
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
bismarckJoined: 29 May 2008
Posts: 18851
Location: София, Видин

PostPosted: Thu Feb 28, 2019 11:45 am    Post subject:    Reply with quote

Stringmeteo wrote:
Объркани педагози, слаба журналистика! Защо Луната или критическото мислене са като път към невежеството

Българското школо може да престъпи границата на рационалното и смело да навлезе в полето на окултното, на мистицизма и паранормалното

Quote:
Учителката, която учи учениците си в четвърти клас, че човек не е стъпвал на Луната, вероятно трябва да влезе в хрониката на чудатостите за три дни, които ни заобикалят почти всеки ден. В разни времена се е гледало с различно око на подобни "просветители", но те никога не се оставали да стърчат в общественото съзнание. Не бих се спирал върху темата, ако не бяха подводните течения, които говорят за

системни опити за демонтаж на базисни ценности в образованието

Телевизионната изява на учителката и нейната директорка по bТВ, вместо да отправи казуса в забвение или в разреда ежедневна тривия, разкри още по-тревожна картина на манипулация и дълбоките ценностни дефицити. Вместо да се извини, учителката и директорката преминаха в агресия и атакуваха оплакващите се родители. За подкрепа, в добрите традициите на тоталитаризма, организираха "трудови колективи" да защитят версията на учителката, че американците са излъгали за кацването на Луната.

За съжаление, водещият предаването Светльо Иванов се задоволи с ролята на статист, максимум на поддържащ актьор и си спести разкриването както на контекста на изложеното от учителката, така и алтернативата на тази преднамерена алтернативност за истината и фактите.

Да оставим настрана, че въпросната учителка на четвъртокласниците внушава чрез произволно избран от нея клип, че САЩ са излъгали преди 50 години за кацането на техни астронавти на Луната, което си е идеологическа преднамереност. За тези, които не наблюдават темата, да поясня, че тезата за Холивудската постановка на американските астронавти, бе лансирана още тогава от съветските пропагандни централи, които твърде

болезнено възприеха загубата в космическата надпревара между САЩ и СССР
...

Последният абзац е част от проблема. Майната му на Съюза, не е в това проблема. Твоите рамаданорци търсят под вола теле. Може би и антиваксърите, плоскоземците и ХААРПАДжиите са руски агенти??
Не, те са просто ТЪПУНГЕРИ.
Между другото, в руските форуми подобни тъпунгери са много по-голям процент, над 50-60, като най-добре представените фракции са тези на лунатиците (американците не са стъпвали на луната) и ... не се изисква въображение: "скептиците" за ГЗ. Последното било конспирация, за да им занижавали цените на въглеводородите.
Back to top
View user's profile Send private message
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 47086
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Mon Mar 11, 2019 4:54 pm    Post subject:    Reply with quote

7 важни навика, които губим, щом спрем да пишем на ръка
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 47086
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Mon May 20, 2019 2:49 pm    Post subject:    Reply with quote

Теодосий Теодосиев: Целта на училището е да се разбере кое дете какво може

И да се предпази това дете да не си обърка пътя в живота, допълни той

Хванах го вчера по "120 минути", доста смислено е! Agree / Thumb up
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Начало сайт -> StringMeteo.com Forum Index -> Лични. Образование. Работа. Взаимопомощ All times are GMT + 3 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 33, 34, 35
Page 35 of 35

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Идете най-горе
  Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group  


Отказ от отговорност: Администраторът и модераторите на форума не носят никаква отговорност за съдържанието (включително аватарите и подписите) на поместваните в него мнения, с изключение на административните такива. Потребителските мнения по никакъв начин не следва да се тълкуват като някаква "официална позиция" на форума или на сайта като цяло, а единствено като изразяващи позицията на своите автори. В същото време, администраторът и модераторите се стремят да съблюдават в максимално възможната и допустима степен тонът и съдържанието на поместваните мнения да не излизат от рамките на общоприетите разбирания за добър тон на подобно място, ограничавайки при това в минимално възможната степен свободата на словото и правото на свободно волеизявление.