StringMeteo.com Forum Index StringMeteo.com
ФОРУМИ ЗА МЕТЕОРОЛОГИЯ, КЛИМАТОЛОГИЯ И... НЕЩАТА ОТ ЖИВОТА
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in   RulesRules 
МЕТЕОРОЛОГИЧНИ СТАНЦИИ ЗА ДОМА И БИЗНЕСА, УЕБ-ВИЗУАЛИЗАЦИЯ

ЕПИГНОЗИ (анализи, обсъждания, спорове постфактум) - КРАТКОСРОЧНИ (2018)
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 20, 21, 22
 
Post new topic   Reply to topic    Начало сайт -> StringMeteo.com Forum Index -> Прогнози за времето
View previous topic :: View next topic  
Author Message
mnnJoined: 16 Dec 2010
Posts: 10056
Location: София Подуене, Студентски град, Видин (31 м.н.в)

PostPosted: Thu Jan 10, 2019 11:25 pm    Post subject:    Reply with quote

Да кажем, че e с 3 дни извън краткосрочните, но го пускам тук.
1 януари:
mnn wrote:
За ниските места от страната въобще не може да се каже, че се задава голям студ в истинския смисъл на думата с изключение на южните райони, които имат по-слаби норми. Доста места в повечето дни няма да могат да си покрият януарската температурна норма особено в СБг и най-вече СЗБг без СП или символична такава, като изключим Предбалкана с евентуалните конвективни валежи с повече надигане, ако е пухест снегът там.
За Видин нещата са без коментар- https://www.weatheronline.co.uk/weather/maps/city?LANG=en&CEL=C&SI=mph&CONT=euro&LAND=BU&REGION=0005&WMO=15502&LEVEL=52&R=0&NOREGION=1
За Йордановден има кратко омекване, което ще се усети със западен вятър преди следващото нахлуване.
Иначе към въпросите на другите защо се коментира СБг, отговорът е много лесен- за януари СБГ върви с котловините по среден брой дни със СП и има среден брой със СП от по 15-17 дни с изключение на местата с валежни сенки и в част от СИ-я ъгъл с по-малки норми.
Евентуално местата с конвективни валежи, но това са 3 дни. В неделя вятърът ще загрее и Предбалкана и ще излезе, че трябва нов сняг, а по следващото нахлуване пак ще трябва да се разчита на север на конвекции, където удари определената зона, а другите места си продължават без ден със СП. Като изключим 1-2-6 януари и самия ден на нахлуването 3-ти, остават другите дни с отрицателна аномалия и накрая ще се получи един баланс от норма минус за първото десетдневие средно за страната, но със сериозни флуктуации между някои северни места и някои южни. Най-топло остава в крайният СЗ. Няма да се учудя Видин да завърши този период с положителна аномалия.
Не само ЮБГ, а в Гърция ще има повече сняг от Дунава и от Румъния и съответно ще е по-студено от тези места. Случвали са се от време на време и такива обстановки.
От 3-ти съм в София. Ще получи символичен сняг и остава студът там без омекването в неделя. Повечето вечери ГФС дава 3-4 см. Пак зависи от това дали ще има повече въздух в него за по-голямо надигане.

С червения цвят е това, което не е станало. Другото за 1-10 януари си е точно така. Сега виждам, че само това с "покриване на нормата " за северните райони може да е подвело някои. С това съм искал да кажа, че с този пренос на фона на януарските норми, този период няма да е студен никъде в СБг или с под -3°C аномалия.
Турну-Мъгуреле и Кълъраш също са с положителна аномалия. Дават Дунавска подкрепа на Видин за този период. Средно за страната- норма-минус, както съм писал или -1,9°C аномалия за този период.

_________________
http://www.weather-webcam.eu/vidin-na-jivo-webcam-online-llive-dunav-radio
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Начало сайт -> StringMeteo.com Forum Index -> Прогнози за времето All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 20, 21, 22
Page 22 of 22

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Идете най-горе


  Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group  

Отказ от отговорност: Администраторът и модераторите на форума не носят никаква отговорност за съдържанието (включително аватарите и подписите) на поместваните в него мнения, с изключение на административните такива. Потребителските мнения по никакъв начин не следва да се тълкуват като някаква "официална позиция" на форума или на сайта като цяло, а единствено като изразяващи позицията на своите автори. В същото време, администраторът и модераторите се стремят да съблюдават в максимално възможната и допустима степен тонът и съдържанието на поместваните мнения да не излизат от рамките на общоприетите разбирания за добър тон на подобно място, ограничавайки при това в минимално възможната степен свободата на словото и правото на свободно волеизявление.