StringMeteo.com Forum Index StringMeteo.com
ФОРУМИ ЗА МЕТЕОРОЛОГИЯ, КЛИМАТОЛОГИЯ И... НЕЩАТА ОТ ЖИВОТА
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in   RulesRules 
МЕТЕОРОЛОГИЧНИ СТАНЦИИ ЗА ДОМА И БИЗНЕСА, УЕБ-ВИЗУАЛИЗАЦИЯ

Проблемите на България/знакови политически скандали
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 103, 104, 105
 
Post new topic   Reply to topic    Начало сайт -> StringMeteo.com Forum Index -> Политика
View previous topic :: View next topic  
Author Message
itmpmJoined: 16 Oct 2011
Posts: 2686
Location: Plovdiv

PostPosted: Thu Apr 26, 2018 5:23 pm    Post subject:    Reply with quote

Абсолютни глупости. Намало свобода на словото, ала-бала простотии. БАхти и капотите. Явно си ривете за ТВ7...
Back to top
View user's profile Send private message
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 47118
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Fri Apr 27, 2018 11:42 am    Post subject:    Reply with quote

Герберчооо...

Обикновен фашизъм или обикновен болшевизъм?

Quote:
...
Иванчева със сигурност е най-големият проблем на корупцията у нас. Не КТБ, не хазартът, не ЧЕЗ, не телекомите, не медиите, не Главните – а тя. Пуснаха в употреба и ядреното си оръжие – СРС. Какво им пречи да ги изманипулират?!

Седиш няколко месеца в затвора, а след това – „сори“. Той и Ненчев има „сори“ от ВКС, ама нали вече не е министър и го разкарваха като мечка пред медиите повече от две години. И Дани Митов и още много прозападни. Те и след Плевнелиев пуснаха прокурори.

Чакам. Да почукат на вратата. Както и на вратата на много мои приятели и познати. Един по един, за да не организират масова съпротива.

Цацаров продължава да изпълнява плана „Решетников“ и да „зачиства“ прозападния елит и да блокира бизнеса, който не е с Тях.

Хитлер така е дошъл на власт. С избори. Бавно и методично е приспивал демократичните инстинкти на германското общество, докато един ден вече е било късно. И са надянали военните униформи.

На Йордан Цонев всичко му е ОК. Няма проблем с медиите, всеки път като поиска, може да се яви. Чист бил. Пеевски тоже.

Май ще ме принудят да се занимавам с политика. Зорлем.
Да, Цацаров е важна опора на цялата организирана властова група, но без Борисов и ГЕРБ зад гърба са нищо. Той им осигурява политически гърба с прегръдките с Меркел, Юнкер, с „евроатлантизма“ си. А корупцията е лепилото на този модел.
...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
donchoJoined: 10 Apr 2011
Posts: 10429
Location: кв.Левски, София; с.Златар, обл. Шумен

PostPosted: Fri Apr 27, 2018 12:13 pm    Post subject:    Reply with quote

Като кажат "сори" на Иванчева тогава се обаждай. И не е тя най-големия проблем, а е част от големия проблем. Защото дойде с обещания да спре строежите, за прозрачност, без корупция и т.н. Пък нещо май оцапа кълките.

А другото са празни приказки. Цацаров крепял властовата структура (много бързо забрави Костинброд и измислените дела срещу Цветанов), пък Борисов осигурявал гърба на Цацаров с прегръдките с Меркел, Юнкер и др. Те Меркел и Юнкер са мноооо'о прости и прегръщат Борисов без да знаят че е мутра и престъпник, нъл тъй. А Илиянчо зорлем щели да го накарат да се хване с политиката, че да изчисти Авгиевите обори. Ми да се хваща, кво само дрънка.
_________________
Игнорирайте идиотите, те са неспасяеми.
Back to top
View user's profile Send private message
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 47118
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Fri Apr 27, 2018 1:54 pm    Post subject:    Reply with quote

Целият ти втори абзац е само празни приказки и "тези", оборими даже от второкласник. Ама аз бях втори клас преди повече от 35 години, така че... нъл' съ сещъш? Wink
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 47118
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Fri Apr 27, 2018 5:51 pm    Post subject:    Reply with quote

https://www.facebook.com/bivolnews/posts/1808866379165136
Quote:
Биволъ:

Премиерът е свързан с Гинка Върбакова. Гинка е използвала фалшиви документи за да вземе лиценз за производител на ток. КЕВР пита Гинка дали разрешава да се освети фалшивия документ. В Елин Пелин синът на бившата кметица от ГЕРБ трупа имоти с неясно какви пари. Външно министерство е пробито след хакерска атака...

Това са няколко заглавия на Биволъ от последните дни, за които няма да прочетете нито в свинските, нито в прокопиевите медии, нито пък ще ги видите по телевизора.

Голяма работа. Нали имате свобода на словото. И на бахура.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 47118
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Fri Sep 07, 2018 4:32 pm    Post subject:    Reply with quote

Любомир Аламанов: Общественият договор е тотално нарушен
публикувано на 30.08.18 в 15:52

Quote:
"Общественият договор е тотално нарушен, част от администрацията съществува, но не работи". Това каза общественикът и пиар експерт Любомир Аламанов за предаването "12+3". В деня на национален траур в памет на жертвите на катастрофата край Своге в ролята си на гражданин той публично зададе 21 въпроса, за да провери как работят институциите, на които сме поверили живота си.

Според него администрацията има системен проблем - процедурите не са създадени, за да са удобни на гражданите, а за да удовлетворяват нуждите на партиите и самата администрация. Гражданите нямат право да искат обяснение как една частна фирма, която поддържа пътищата, върши своята работа, но имат право да искат обяснение от институциите. Аламанов допълва, че ако някой от администрацията е знаел за проблемите с пътя за Своге и не е казал, е допуснал грешка и трябва да си подаде оставката.

Пиар експертът смята, че фокусът на дискусията се измества в грешна посока - дали може, или не да има варовик в сместа за асфалта. Според него не може да се говори за експертиза, когато в парламента има цяла партия, съставена от роднините и служителите на един бизнесмен.

Аламанов е на мнение, че слоганът "стабилност" е толкова успешен в последните години, защото хората са се уморили от промени и много от тях не искат да поемат ангажимент към собствения си живот.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 47118
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Thu Sep 13, 2018 10:10 pm    Post subject:    Reply with quote

ПЪЛЕН ПРОВАЛ НА ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „НАУКА И ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ИНТЕЛИГЕНТЕН РАСТЕЖ“

Quote:
...
Днес, пет години след началото на този период и две години преди неговия край, за съжаление, можем да констатираме, че почти нищо не е било постигнато: публичните инвестиции в образование и наука остават доста по-ниски от средното за ЕС; не се използват ефективни стимули за намаляване на ранното отпадане от училище; постиженията на учениците все още зависят силно от техния социално-икономически статус; уменията, които развиват, не съответстват на нуждите на пазара на труда и съвременното общество; последното важи и за студентите; качеството на училищното и висшето образование не се гарантира адекватно; нищожен процент от възрастните учат през целия живот; научната среда е силно фрагментирана; научните организации са изолирани една от друга и от международната научна общност; липсва връзка наука-образование, както и наука-икономика, което съответно пречи на науката да допринася за растежа.

На този фон българското правителство и Министерството на образованието и науката продължават да се интересуват повече от това КОЙ ще усвоява средствата по ОП НОИР, отколкото как могат да се използват те за действително и устойчиво реформиране на системата.
...
...
Истински скандално обаче е решението на Министерски съвет от миналия вторник, 4 септември 2018 година, без каквито и да било сериозни мотиви да прехвърли 102 млн. лева от приоритетната ос за научни изследвания и технологично развитие към друга оперативна програма „Иновации и конкурентноспособност“. Така тези пари вместо да се използват за наука, се превръщат в допълнителен ресурс за свързания с Делян Пеевски министър на икономиката – Емил Караниколов. Въпросната сума представлява близо 20% от средствата, предназначени за българска наука по седемгодишната оперативна програма, и се равнява на цялото национално проектно финансиране за наука за период от 5 години.

Важно е също да се знае, че цялата отговорност за случващото се по ОП НОИР е на българското правителство, Министерството на образованието и науката и Изпълнителна агенция „Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, и не може да се оправдае с митичната злонамереност на безименни брюкселски чиновници.
...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 47118
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Wed Dec 26, 2018 10:56 pm    Post subject:    Reply with quote

Методи Лалов: Ограбените бедни даряват за ограбените болни!

Всеки път докато гледам Българската Коледа се убеждавам, че ние сме общество на абсурдите. Ограбените бедни да даряват за ограбените болни! Какъв цинизъм само!

Quote:
...
Българинът трябва да разбере, че с един или няколко СМС по Коледа нито ще осигури добро лечение на болните деца, нито ще получи милостта на Господ. Защото когато сме позволявали на непочтените, некадърните и корумпираните да ограбват обществото през цялата година, всъщност сме станали съучастници в това огромно зло. Време е да се променим. Можем да го направим на тази Коледа.

Agree / Thumb up Confused
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
meteo fenJoined: 18 Nov 2013
Posts: 8721
Location: Пазарджик, 210 м. надм. в.

PostPosted: Wed Dec 26, 2018 11:48 pm    Post subject:    Reply with quote

Седнали в Народния театър президентът, председателят на Народното събрание и ръководителите на управляващите партии и с физиономии на умиление и съпричастност гледат благотворителния концерт. Концерт, на който се отправят призиви българите да даряват за болните деца. Да даряват, защото същите тези политици, от които зависи благосъстоянието на обществото, не са си свършили работата или още по-лошо - грабят българския народ и за това не достигат средства за лечението на болните ни деца. Ограбените бедни да даряват за ограбените болни! Какъв цинизъм само!
Да говорим ли пак за партийни субсидии, за обществени поръчки, за еврофондове, за служебни автомобили, за кумове, сватове, кръстници, за ЦУМ-гейт...? Ако ще го караме на държавно организирана благотворителност, предлагам на същите тези политици и на президента в частност да правят благотворителна кампания на всяко тримесечие.
Българинът трябва да разбере, че с един или няколко СМС по Коледа нито ще осигури добро лечение на болните деца, нито ще получи милостта на Господ. Защото когато сме позволявали на непочтените, некадърните и корумпираните да ограбват обществото през цялата година, всъщност сме станали съучастници в това огромно зло. Време е да се променим.
Guns firing
_________________
https://www.wunderground.com/personal-weather-station/dashboard?ID=IPAZARDZ5
http://www.stringmeteo.com/stations/pazardzhik/PWS%20Pazardzhik.htm
Пазарджик
Back to top
View user's profile Send private message
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 47118
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Thu Dec 27, 2018 5:53 pm    Post subject:    Reply with quote

Нещо от преди месец, което тогава пропуснах да пусна Confused ... И не, нямам желание да "гледам положителното" и да си заравям главата в пясъка, отказвайки да обръщам подобаващо внимание на планините от лайна, пардон, проблеми у нас, които растат от ден на ден Hmmm ...

Този текст на издъхналата трагично журналистка Албена Ивайлова разобличава системата в България

Прочетете го преди да помислите дали да се връщате в България
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 47118
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Mon Jan 07, 2019 12:50 am    Post subject:    Reply with quote

Не циганите, а политиците циганизират България
30 MAY 2015
Невежеството и отказът от правосъдие са най-страшните проблеми в България
Даниела Горчева, специално за Faktor.bg


Това е писано преди почти 4 години и лично аз не виждма грам подобрение на ситуацията за това време, даже в много отношения има влошаване Dont know ...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 47118
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Thu Jan 31, 2019 7:25 pm    Post subject:    Reply with quote

Една притеснителна реплика по случая „Банов“, която никого не притеснява

Quote:
„На която и да е оперативка в партия или институция, където се говорят различни неща и се обсъждат различни варианти, ако запишете едни 10 минути, ще извадите и по-големи новини.“

Това е част от коментар на депутатът от ГЕРБ Тома Биков по случая „Ало, Банов съм“, направен в интервю за БНР.

Изказването на Биков дойде в късните следобедни часове на поредния „скандално“ натоварен ден в българската политика и журналистика. Беше сигурно 50-ото изказване на политик по темата и второто от този конкретен човек. Не направи впечатление на никого, защото „не съдържа новина“, а грозната и добре известна на всички истина, която политическата класа дори не се опитва да крие. А като ей така я прочете човек, може би, е поне малко притеснителна?
...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 47118
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Sun Feb 17, 2019 11:43 am    Post subject:    Reply with quote

Илиян Василев: Партиите на статуквото се къпят в пари, а духът на българина е прекършен

Quote:
"Българските служби са спънати, в тях не се инвестира достатъчно, не се развива професионален капацитет и най-вече не се осигуряват гаранции за десъветизацията и деполитизацията им. Те бяха тотално подменени и овладяни от библиотекарско-сарайските кръгове, за да могат неколцина политици да търгуват с влиянието си върху тях и прокуратурата. Последните разкрития около Скрипал и венецуелската връзка го доказват. Борисов лично има отговорност заради срещата си с Решетников, която продължава да държи в тайна и да не коментира, защото разкриване на съдържанието на ангажиментите, които е поел, ще сринат неговия авторитет.

Без сътресение - отвън или отвътре, няма да се оправим.

Проклятието ни са лидерите - управляват ни посредствени, умствено лениви, аналогови хора. Те смъкват нацията до тяхното равнище, защото не могат да издържат житейска, политическа и професионална конкуренция, а са много, организирани са и решени да блокират всякаква промяна.

България трябва да мине през разтърсване, за да може алтернативата да има шанс.

За да бъдеш почтен и порядъчен днес, решаваща не е идеологията."

...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Начало сайт -> StringMeteo.com Forum Index -> Политика All times are GMT + 3 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 103, 104, 105
Page 105 of 105

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Идете най-горе
  Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group  


Отказ от отговорност: Администраторът и модераторите на форума не носят никаква отговорност за съдържанието (включително аватарите и подписите) на поместваните в него мнения, с изключение на административните такива. Потребителските мнения по никакъв начин не следва да се тълкуват като някаква "официална позиция" на форума или на сайта като цяло, а единствено като изразяващи позицията на своите автори. В същото време, администраторът и модераторите се стремят да съблюдават в максимално възможната и допустима степен тонът и съдържанието на поместваните мнения да не излизат от рамките на общоприетите разбирания за добър тон на подобно място, ограничавайки при това в минимално възможната степен свободата на словото и правото на свободно волеизявление.