StringMeteo.com Forum Index StringMeteo.com
ФОРУМИ ЗА МЕТЕОРОЛОГИЯ, КЛИМАТОЛОГИЯ И... НЕЩАТА ОТ ЖИВОТА
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in   RulesRules 
МЕТЕОРОЛОГИЧНИ СТАНЦИИ ЗА ДОМА И БИЗНЕСА, УЕБ-ВИЗУАЛИЗАЦИЯ

Уродливата и долнопробна "антикорупционна" сага "ИВАНЧЕВА"
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Начало сайт -> StringMeteo.com Forum Index -> Политика
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 47118
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Fri Nov 16, 2018 11:30 pm    Post subject:    Reply with quote

https://www.facebook.com/christo.komarnitski/posts/10210189557053767
Quote:
Christo Komarnitski:
2 hrs

Това, което извършват Специализираните съд и прокуратура по делото срещу Иванчева и Петрова няма нищо общо с правосъдието, а е по същество извратена форма на мъчение - психически тормоз. В разстояние на няколко часа двете жени бяха лашкани между радостта от свободата и отчаянието от ареста. Смея да мисля, че това се прави по план, умишлено, хладнокръвно и със садистично удоволствие.
Територията е в ръцете на особено гнусна Шайка.
Призовавам всички честни хора на БУНТ.
Иначе ще ви смачкат - постепенно, методично, поединично.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 47118
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Tue Nov 20, 2018 11:00 am    Post subject:    Reply with quote

Некролози приживе за адвокатка на Иванчева и Петрова

Моята кончина е силно преувеличена - жива и здрава съм, казва Ирен Савова

Поредни чутовни висоти на прокур(в)атурата около делото "Иванчева"...
Deal
https://www.facebook.com/ilian.vassilev.9/posts/10156942570629430
Quote:
Ilian Vassilev:
12 hrs

Факт е, че прокуратурата винаги може да активира зависими от нея бандити от организираната престъпност. Имат винаги опцията на килъри и прочие юнаци от подземието, които могат да убедят срещу услуга. Но в този случай са просто леваци. Въобразяват си че могат да уплашат някого. Постигат точно обратния ефект - искам да ги предупредя, че имат да губят много, изключително много - и постове - сегашни и бъдещи, и пари и влияние.

Ще се върнат на ниво Пловдив, преди Гергов.

Показват все по-голяма слабост.

Като начало да им обърна внимание, че Цацаров европейска служба няма да получи, въпреки че се стреми. Борисов му е обещал намеса, но може да му осигури място в Конституционния съд, но и това вече не е толкова сигурно.

Големият им проблем е, че нямат здрав фундамент. От интриги, сделки, поръчки - нямат време да свършат нещо професионално, а така губят професионалната, а следователно и социалната си база.

Аналогиите между Магнитски и двете жени от Младост са повече от една.


Last edited by Stringmeteo on Sat Nov 24, 2018 6:16 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 47118
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Tue Nov 20, 2018 4:30 pm    Post subject:    Reply with quote

Емануил Йорданов: Прокуратурата върши безобразия, а съдът ги толерира

Не мога да си обясня защо при трима обвиняеми в един процес отношението към един от тях е едно, а към другите – друго.

Quote:
...
„Искането на прокуратурата да бъде наложена забрана на Иванчева и Петрова да напускат страната показва паниката на обвинението“, коментира адвокатът, според когото делото все повече се срива.

„Във всички съдебни заседания досега не се събраха доказателства, които потвърждават показанията на Ваклин (бизнесменът, който твърди, че му е поискан подкуп от 500 000 евро – б.р.)“, каза още Емануил Йорданов.
...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 47118
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Wed Nov 21, 2018 9:11 pm    Post subject:    Reply with quote

Храната на Иванчева и Петрова се слага в използвана кофичка от кисело мляко

Петър Кърджилов показа закуската на Биляна Петрова от преварени макарони с подобие на сирене, поднесена и е точно по този начин - в използвана мръсна кофичка от кисело мляко.

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 47118
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Sat Nov 24, 2018 6:58 pm    Post subject:    Reply with quote

Stringmeteo wrote:
Марш за правосъдие

Saturday at 12 PM – 3 PM
Национален дворец на културата - НДК
Hosted by Инициатива "Правосъдие за всеки"


Quote:
Каним всички свободни граждани в събота на Марш за Правосъдие, за да си поговорим по въпросите: #КОЙ заменя Правосъдието с правообслужване и в чия полза? Защо чувството за справедливост тотално изчезна в българското общество? Връщаме ли се към мрачните години на тоталитарните практики и правосъдие?! Имаме ли Правосъдие за всеки или поръчково правообслужване?

Неудобните са специални обвиняеми в специализираните прокуратури и съдилища на властта, които по същество са си извънредни юрисдикции, обслужващи прокуратурата, която все по-явно прислужва на олигархията.

В тежка и тъжна реч пред наши и европейски съдии председателят на ВКС Лозан Панов даде своето обяснение за случващото сe в съдебната система и заяви: "Съдът не следва да проявява единомислие с прокуратурата и не бива да се превръща в орган по осъществяване на наказателната политика на държавата, като нарушава фундаментални принципи в наказателния процес".

Точно това се случва обаче в новия мегаантикорупционен орган с гръмкото название КПКОНПИ и в Специализирания съд на властта, в който в емблема на корупцията и тежката престъпност в държавата се превърнаха кметът и заместник кметът на един столичен район, а всички други държавници, политици и олигарси се оказаха невинни.

В този съд правосъдието срещу нарочените за разправа се осъществява светкавично, като прокуроските протести се пишат "на коляно"; в един ден могат да заседават първоинстанционен и въззивен състав по едно и също дело; да се гледат мерки за принуда, дори без протокол от съдебно заседание; да се провеждат съдебни заседания с подсъдими, оковани като тежки криминални престъпници, извършили масови убийства... И само в този съд изглежда е нормално обвиняем за подкуп, който го е уговарял, взел и пренесъл парите по него, да е с мярка "домашен арест" от близо месец, а други обвиняеми, за които досега не е доказано, че са го получили, да са с мярка "задържане под стража" в килията и това да се нарича обективно правосъдие!

Да напомним, на свобода са: осъденият в три държави за наркотрафик Брендо, силовашките лидери Маджо, Маргините, Баретата, дори и Митьо Очите още не е в ареста; видни олигарси, разследвани по обвинения за тежки престъпления от години; обвинените за пране на пари от скандалната "Джи Пи груп"; обвинените и вече оправдани политици като Бисеров, Сидеров, Масларова, Цветанов... Списъкът е дълъг.

Но най-зловещите престъпници и корупционери в държавата се оказаха Иванчева и Петрова - за твърдян и недоказан подкуп от 55 000 евро! Това е правосъдието, което ни предлагат, и което дори и Брюксел засега одобрява. И никога не трябва да забравяме, че утре всеки дръзнал да се противопостави на властта и олигархията, може да се окаже на тяхно място!

За това свикваме на Марш за ПРАВОсъдие, на който да подкрепим смелата позиция на председателя на Върховния касационен съд и да поискаме справедливост и защита на човешките права на задържаните от седем месеца в ареста Десислава Иванчева и Биляна Петрова!
Каним всички свободни граждани в събота, 24.11.2018г., от 12ч., пред НДК - пилоните, откъдето ще проведем шествие по бул. "Витоша" до Съдебната палата. Моля, носете със себе си по едно листче или картон, на което просто да е изписано "Свобода и Право"! Защото, както казва в края на речта си съдия Панов:

"В последно време, докато слушам шума на тишината, често си припомням една прекрасна мисъл на Чърчил, който казва: "Онези, които избраха демокрацията вместо хляба, днес ядат 300 вида хляб, а тези, които избраха хляба вместо демокрацията, днес нямат нито демокрация, нито хляб." Вие избирате от кои да бъдете."

#Правосъдиезавсеки

Много хубаво и смислено мероприятие се получи, със смислени речи, на определено смислени и имащи какво да кажат хора Agree / Thumb up . Ето тук даже има и видео (може би от цялото мероприятие?):
https://www.facebook.com/PravosadieZaVseki/videos/2210314752577519/UzpfSTEwMDAwNTIzODM2MzQ4MzpWSzo1NjI5MDYxNTA4NDE1MzA/

Тук има снимки (не мои):
https://www.facebook.com/dimitar.i.rusev/posts/10156363120387182

Имах и една изненадваща случка по време на шествието между НДК и Съдебна палата. Заговори ме непознат за мен господин, питайки ме дали се казвам Иван Smile . После каза, че бил голям фен на сайта, но уточни, че в последните 7 месеца, "по разбираеми причини", нямал възможност да му обръща внимание както преди. Всъщност, той се оказа съпругът на зам.-кметицата Биляна Петрова, която е задържана заедно с Десислава Иванчева...


А ето и една публикация (може и да не е най-точната):

Стотици на „марш за правосъдие“ в подкрепа на Иванчева

Отстранената кметица на „Младост“ ли е най-зловещият престъпник и корупционер в държавата, питат недоволните от действията на съда и прокуратурата граждани

Да, хората наистина бяха "стотици" (бих се разписал за 300+, като опитен "брояч" на протести Smile ), но все пак - отново бяха доста по-малко, отколкото на такива като мен би им се искало...


Ето за същото събитие и от "Капитал":

С шествие в подкрепа на Иванчева и Лозан Панов стотици хора поискаха оставката на Цацаров

Стотици протестиращи се събраха под лозунга "Право и свобода", под който се проведе шествието за правосъдие, организирано от националната инициатива "Правосъдие за всеки". Маршът тръгна от НДК и спря при Съдебната палата.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 47118
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Thu Nov 29, 2018 5:05 pm    Post subject:    Reply with quote

Прокуратурата дава на съда да провери делото на Иванчева

Лозан Панов поиска да се види как спецсъдът гледа мерките за ареста й, разследващите се притесниха от евентуален натиск

Quote:
Стела Николова:
4 hrs

Ако досега Панов водеше само битки с чугуните, това вече е война и то войнаТА, защото Апелативният спецсъд ще "светне като Коледна елха"!
Поздравления за Лозан Панов, а ние трябва да сме готови да го защитим, защото вече е ясно, че те няма да го оставят на председателското място във ВКС!Прокуратурата препоръча на съдии да не се оставят на наредена от Лозан Панов проверка

Прокурори препоръчаха на съдии да не предоставят материали по дело на проверяващи от по-висша съдебна инстанция, за да останат безпристрастни. Това се разбира от съобщение на Специализираната прокуратура.

Quote:
Peter Aleksandrov Stoinov:
1 hr

via Lusa Angelova,

Това драги приятели вече минава всякакви граници на търпимост. Диктатурата е тук.
Моля разпространете.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 47118
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Thu Nov 29, 2018 7:22 pm    Post subject:    Reply with quote

В каква килия живеят Иванчева и Петрова (галерия)

Quote:
Омбудсманът Мая Манолова разпрати до медиите снимки на килията, която обитават вече седем месеца бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова. Кадрите говорят сами за себе си.

Показните унижения, на които бяха подложени Иванчева и Петрова както при ареста им на 17 април, а след това при конвоиране в болница и на съдебни заседания, очевидно бледнеят пред онова, което двете жени са принудени да изтърпяват в ареста.

Преди ден областната служба "Изпълнение на наказанията"-София обяви, че условията в арестите в София са едва ли не добри и отговарят на всички изисквания.

По закон едно от основните задължения на омбудсмана е да следи за спазването на правата на уязвимите групи, в която попадат арестантите и затворниците. Властите нямат право да отказват достъп до килиите за представителите на обществения защитник. Манолова ръководи Националния превантивен механизъм, който наблюдава местата за лишаване от свобода и всяка година пише доклад, който обикновено се игнорира от изпълнителната власт.

Проверката в килията на Иванчева и Петрова е установила, че техните жалби от лошите условия са основателни. Ремонтът в килията им е некачествен, липсва достатъчно естествена светлина и свеж въздух. Манолова е изпратила препоръка до правосъдния министър Цецка Цачева за предприемане на конкретни действия.
...

Dont know
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 47118
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Thu Nov 29, 2018 9:44 pm    Post subject:    Reply with quote

ВКС провери делото "Иванчева", въпреки съпротивата на прокуратурата

Шефът на Апелативния наказателен спецсъд Георги Ушев е предоставил достъп до документите по делото "Иванчева" на проверяващите от върховния съд, въпреки съпротивата на прокуратурата. Проверката е приключила в рамките на няколко часа. Това става ясно от съобщение на пресцентъра на апелативния спецсъд.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 47118
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Sat Dec 01, 2018 7:04 pm    Post subject:    Reply with quote

Адв. Екимджиев за Фрог: Прокуратурата се поставя над закона по делото „Иванчева”

Прокуратурата няма право да се намесва във взаимоотношенията между ВКС и Апелативния специализиран наказателен съд (АСНС), тъй като това са отношения между съдилища, които се намират в субординация.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 47118
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Sat Dec 01, 2018 7:27 pm    Post subject:    Reply with quote

Адв. Е. Йорданов: Иванчева не е била уведомена за прокурорския протест за мярката за неотклонение

По делото срещу бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева са допуснати сериозни нарушения на процедурните правила. Това обяви в предаването „ЕвроДикоф“ на телевизия Евроком един от защитниците на подсъдимите Иванчева и Петрова Емануил Йорданов в отговор на въпрос, защо прокуратурата поиска от Апелативния съд да не дава делото срещу Иванчева на Върховния съд за проверка.

Quote:
... Той посочи, че нормалната процедура е била прокуратурата да подаде протеста си през първоинстанционния съд. След това този протест да бъде връчен на защитата на подсъдимите, които имат право да използват 7-дневния срок за отговор и едва тогава делото да отиде в Апелативния съд. „Само че, някои е имал някакви много големи страхове от това, че Иванчева и Петрова могат да бъдат освободени и се задвижва някаква процедура, която не е по българския закон“, подчерта Емануил Йорданов.

Преди да се произнесе Апелативният съд, той трябва да е получил отговорите на подсъдимите на прокурорския протест, а в случая адвокат Йорданов посочи, че обвиняемите дори не са били уведомени за прокурорския протест. „Това е най-големият проблем на производството“, допълва защитникът на Иванчева и Петрова.
...

Deal Hammer head
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 47118
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Wed Dec 05, 2018 1:23 pm    Post subject:    Reply with quote

СРС от делото „Иванчева“: Имам оферти от Специализирана прокуратура за петнайсе' хиляди ле'а те да я напра'ат

Част от СРС-та по делото „Иванчева“ за подкупа бяха разпространени в социалните мрежи. От тях става ясно, че се спускат оферти от спецпрокуратурата, за да се случи дадена поръчка.

Dont know
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 47118
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Tue Dec 11, 2018 2:31 am    Post subject:    Reply with quote

Съдът е върнал незаконно в ареста Десислава Иванчева и Биляна Петрова

Специализираният апелативен наказателен съд е върнал незаконно в ареста бившата кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова. Това става ясно от проверката на тримата върховни съдии по делото "Иванчева".
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 47118
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Tue Dec 11, 2018 12:38 pm    Post subject:    Reply with quote

Апелативният спецсъд е спрял освобождаването на Иванчева и Петрова при грубо незачитане на закона

Комисия от ВКС изготви доклад след проверка на организацията и дейността на Апелативния спецнаказателен съд

https://www.facebook.com/krasi.konova/posts/2608841605823632
Quote:
Krasi Konova:
15 hrs

От този момент нататък всички, живеещи в територията, с пълно право могат да поставят съд и правосъдие в кавички. Реално те умряха с последните действия на властта.

Cпeшнoтo пpoизнacянe нa Aпeлaтивния cпeцнaĸaзaтeлeн cъд пo иcĸaнeтo нa cпeпpoĸypaтypaтa дa cпpe ocвoбoждaвaнeтo пoд дoмaшeн apecт нa Дecиcлaвa Ивaнчeвa и Билянa Πeтpoвa гъмжи oт нapyшeния нa HΠK и Πpaвилниĸa зa aдминиcтpaциятa нa cъдилищaтa. Toвa в oбoбщeн вид пoĸaзвaт зaĸлючeниятa в дoĸлaдa нa Koмиcиятa нa BKC, нaзнaчeнa oт пpeдceдaтeля нa cъдa Лoзaн Πaнoв. Tя имaшe зa цeл дa пpoвepи пpaвилнo ли e aдминиcтpиpaнo дeлoтo oт Aпeлaтивния cпeцcъд, ĸoйтo cвeтĸaвичнo yдoвлeтвopи иcĸaниятa нa пpoĸypaтypaтa двeтe пoдcъдими дa нe нaпycĸaт apecтa.

Hapyшeниятa нe caмo ca мнoгo, a гoвopят зa гpyбo нeзaчитaнe нa зaĸoнa: Cъдът нe e имaл пpaвo дa ce пpoизнacя в извънpeднo пpoизвoдcтвo пo иcĸaнe нa пpoĸypaтypaтa, зaщoтo тaĸaвa пpoцeдypa в зaĸoнa нямa. Ocвeн тoвa cъcтaвът ce e пpoизнecъл пo eдин нeгoдeн cъдeбeн aĸт, тъй ĸaтo caмoтo oпpeдeлeниe зa измeнeниe нa мepĸитe зa нeoтĸлoнeниe нa пoдcъдимитe Дecиcлaвa Ивaнчeвa и Билянa Πeтpoвa вce oщe нe e билo пoдпиcaнo oт cъдeбнитe зaceдaтeли, ĸoнcтaтиpaт пpoвepявaщитe.

Дeлoтo e paзглeдaнo, бeз двeтe пoдcъдими дa ca били yвeдoмeни зa пpoтecтa нa пpoĸypaтypaтa и тaĸa ca били лишeни oт възмoжнocттa дa гo ocпopвaт, e дpyг мнoгoзнaчитeлeн извoд зa пpoфecиoнaлизмa нa cъдeбния cъcтaв, ocтaвил пo-ĸъcнo бившия ĸмeт нa Mлaдocт и зaмecтничĸaтa й зa пocтoяннo в apecтa.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 47118
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Wed Dec 12, 2018 12:31 am    Post subject:    Reply with quote

Адв. Ирен Савова за Фрог: Разпитваха ме в полицията заради оказван натиск от прокуратурата

Днес бях извикана на разпит в полицията заради оказван натиск върху мен от прокуратурата. В конкретния случай става въпрос за това, че договор, който 18 пъти е нотариално заверяван, една от „дупките” е разместена. Това според прокуратурата, означавало кражба на подпис.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 47118
Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Thu Dec 13, 2018 12:33 am    Post subject:    Reply with quote

Илиан Василев призовава да подкрепим Иванчева и Петрова в ареста

Илиан Василев призовава всички да изпратят лично писмо или картичка за празниците до Десислава Иванчева и Биляна Петрова в ареста. „Колкото повече хора го направим, толкова повече кураж ще им вдъхнете, толкова повече ще поправите злото, нанесено от Цацаров-щината.“
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Начало сайт -> StringMeteo.com Forum Index -> Политика All times are GMT + 3 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
Page 4 of 9

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Идете най-горе
  Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group  


Отказ от отговорност: Администраторът и модераторите на форума не носят никаква отговорност за съдържанието (включително аватарите и подписите) на поместваните в него мнения, с изключение на административните такива. Потребителските мнения по никакъв начин не следва да се тълкуват като някаква "официална позиция" на форума или на сайта като цяло, а единствено като изразяващи позицията на своите автори. В същото време, администраторът и модераторите се стремят да съблюдават в максимално възможната и допустима степен тонът и съдържанието на поместваните мнения да не излизат от рамките на общоприетите разбирания за добър тон на подобно място, ограничавайки при това в минимално възможната степен свободата на словото и правото на свободно волеизявление.