StringMeteo.com Forum Index StringMeteo.com
ФОРУМИ ЗА МЕТЕОРОЛОГИЯ, КЛИМАТОЛОГИЯ И... НЕЩАТА ОТ ЖИВОТА
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in   RulesRules 
МЕТЕОРОЛОГИЧНИ СТАНЦИИ ЗА ДОМА И БИЗНЕСА, УЕБ-ВИЗУАЛИЗАЦИЯ

Поредният "реформистки"? кабинет - "Борисов 3"
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 44, 45, 46  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Начало сайт -> StringMeteo.com Forum Index -> Политика
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 46338
Location: София, Дианабад (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Sat Nov 03, 2018 5:30 am    Post subject:    Reply with quote

АРЕСТУВАНИЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДАБЧ Е “БАЙ ГАНЬО” ОТ ЛЕТИЩЕТО ВЪВ ВИЕНА, ПОТВЪРДИ ТЕО УШЕВ

Режисьорът Тео Ушев потвърди за “Терминал 3”, че безцеремонната персона, която е засякъл на летището във Виена, всъщност е вече арестуваният за подкупи председател на Държавната агенция за българите в чужбина от “Обединени патриоти” Петър Харалампиев.

Вчера колегите от “Фактор” публикуваха материал, в който отбелязват множеството прилики между председателя Харалампиев и лицето, за което Тео Ушев сподели на своя фейсбук профил. “Терминал 3” публикува тази история на режисьора под заглавието “Бай Ганьо на летището във Виена (истинска история)”, но героят остана неизвестен.

“Разбира се, че е той”, днес потвърди Тео Ушев пред медията ни.


Quote:
Terminal 3:
November 1 at 3:19 PM

Помните ли анонимния "Бай Ганьо от летището във Виена", който докато чака полета крещи по телефона:

"Защото му даваш пари! Не му давай, бе! (повтаря се 7 пъти)"
И...

"-Аз знам 6 езика, бе! Ама като ходим на официални делегации, им говорим на български! Унижавам ги така!…"

Режисьорът Тео Ушев, който разказа за тази случка потвърди за Терминал 3, че става въпрос за арестуваният за подкупи председател на Държавната агенция за българите в чужбина от "Обединени патриоти" Петър Харалампиев.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 46338
Location: София, Дианабад (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Sat Nov 03, 2018 5:43 am    Post subject:    Reply with quote

Защо пуснах горното в тази тема ли? Ами защото настоящото управление е мутренско (е, най-малкто шефът му е отявлена мутра Smile ) и като такова поощрява внедряването на всички нива на мутроподобни екземпляри или просто на обикновени "калинки" със селяндурски манталитет. Но има и още по-обективни обосновки на връзката - по линия на корупционния скандал с ДАБЧ Wink :

Митко Георгиев: Паспортната мафия е работила с подкрепата на правителството
31.10.2018
Скандалът с българските паспорти и отзвукът в Македония беше коментиран в студиото на "Още от деня" от журналиста Митко Георгиев.

Quote:
Журналистът от "Струмица" Митко Георгиев заяви, че за проблема с търговията с паспорти в Македония се знае отдавна. По думите му информацията със сигурност датира от 3 години, като в последните две години деянието стана много масово и се извършваше явно. Той подчерта, че Агенцията за българите в чужбина е извършвала криминални действия спрямо македонските българи. Георгиев разказа, че въпросната агенция си е измислила няколко агенции, които работят в Македония и т.н., в които, ако желаеш да кандидатстваш за българско гражданство, трябва да получиш документ на стойност 30 евро. В агенцията се прави списък, по който после кандидатите се викат на среща.

Криминалната линия не свършва тук, посочи той и обясни, че който иска да не чака реда си, заплаща 100 евро. Парите се плащат директно в агенцията. Още 100 евро струва на македонските българи привилегията да не чакат 3 години за получаване на гражданство. Журналистът подчерта, че стои зад думите си и ще ги повтори пред органите, които водят разследването по този огромен скандал. Той заяви, че във всички източноевропейски държави има корупция, но в България се извършват криминални деяния спрямо българи. Георгиев даде пример с внука на генерайл-лейтенант Кръстю Златарев (загинал при атентата в църквата „Света Неделя“), на когото е отказано гражданство.
...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 46338
Location: София, Дианабад (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Sat Nov 03, 2018 10:25 pm    Post subject:    Reply with quote

ГЕРБ предлага таван за "цената на живота" от 20000 лв. в Кодекса за застраховане

Законодателните промени внесени от Менда Стоянова "по терлици"

Quote:
На първи ноември в края на работния ден в деловодството на Народното събрание е внесен текст, с който се определя тавана на сумите за неимуществени вреди, които застрахователите изплащат на приближените след смърт на техен близък при ПТП или злополука.

Вносителят Менда Стоянова от ГЕРБ е оценила вредите на 20 000 лв. максимално еднократно обезщетения за съпрузите, децата и родителите на загиналия, 15 000 лв. за братя и сестри и 5 000 лв. за други лица по изключение.

Промените не са мотивирани и влизат между две четения на законопроекта за промени в Кодекса за застраховането.

До момента размерът на обезщетенията за неимуществени вреди се определяше от съда „по справедливост“. От съдебната практика се вижда, че „цената на живота“ варира според съдилищата. Според специализирания сайт Zastrahovatel.com (по данни от 2010 г.) тези обезщетения „най-често са между 25 и 30 хиляди лева. По-рядко се присъждат суми от порядъка на 50 хиляди лева, а е прецедент да се постигне обезщетение от 70 – 100 хиляди лева“.

През юни т.г. излезе тълкувателно решение на ВАС, което разшири кръга на лицата, на които трябва да се изплащат обезщетения за неимуществени вреди. Вследствие на това през юли-август застрахователите дружно вдигнаха цената на застраховката „Гражданска отговорност“ с около 50 лв. и повдигнаха въпроса за таван на плащанията, като се спрягаха суми от 40 000 лв. Те заплашиха с драстично увеличение на ГО до 800 лв., ако не се въведе таван на плащанията. Срещу това се обявиха от Асоциацията на пострадалите при катастрофи, които считат, че „цената на живота“ не трябва да се фиксира по законодателен път.

Очевидно е, че целта на маневрата с внасянето „по терлици“ на важен законодателен текст, има за цел промените да минат без обществен дебат. Видно е също, че предложението на Менда Стоянова по-скоро облагодетелства застрахователите, тъй като предложената „цена на живота“ е два пъти по-ниска дори и от най-оптимистичните им очаквания.
...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 46338
Location: София, Дианабад (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Sun Nov 04, 2018 3:03 pm    Post subject:    Reply with quote

Борисов разпореди на ГЕРБ да не гласува внесените промени в Кодекса за застраховането в НС

Quote:
Атанас Атанасов:
1 hr

Борисов разпореди

Няколко пъти през последните месеци се съобщава, че "лидерът на ГЕРБ е РАЗПОРЕДИЛ на депутатите " да гласуват по определен начин. Правилното е да се съобщи, че "Началникът разпореди....", защото няма парламентарна република, няма гласуване по вътрешно убеждение на депутатите, няма конституция. И тава, разбира се, са случаи когато населението не е доволно от определен проект на държавен орган. Имаше и такира разпореждания към кметове, общински съветници. Освен долнопробен популизъм това е демонстрация в стил - законът това съм Аз. Това е Борисовата държава - еднолична, авторитарна власт и внушението, че ТОЙ е силният и справедливият. Така се управляват и общите пари в държавата.

И каква е разликата с времето на соца?! И тогава в конституцията пишеше много хубави неща, но ставаше това, което разпореди диктаторът Живков. Днес е същото, но вече нетърпимо състояние на тази държава, Борисовата. Въпросът е КАК ще възстановим парламентарната република?!

А иначе самият Борисов се счита за Началник, а блюдолизците му се опитват да ни го представят за лидер, но какво значат тук някакви си думи!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 46338
Location: София, Дианабад (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Wed Nov 07, 2018 1:13 pm    Post subject:    Reply with quote

Оставка WC?

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 46338
Location: София, Дианабад (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Wed Nov 07, 2018 1:15 pm    Post subject:    Reply with quote

БСП изрази съмнения за нагласен кворум в парламента

НС трябва да гласува на първо четене законопроекта за Държавния бюджет за 2019-а
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 46338
Location: София, Дианабад (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Wed Nov 07, 2018 1:18 pm    Post subject:    Reply with quote

Борисов става все по-безсилен. Какво предстои?

Управлението му заприлича на поредица от страстни седмици - с разпятие в петък и чудодейно възкръсване през уикенда

Quote:
...
Накрая обаче може да се окаже, че истинската жертва на този начин на правене на политика е друга - проевропейската ориентация на България. Правителството е все по-зависимо от открито антиевропейски формации, а възможните му алтернативи също са откровено антиевропейски. Особено ако Корнелия Нинова остане начело на БСП.

ГЕРБ беше единствената партия в този парламент, която поне формално запазваше лоялността си към идеята за интегриран ЕС. ГЕРБ проведе и добро европредседателство, но, уви, започна да прави все по-големи компромиси в посока на национал-популизма и евразийската ориентация ("Скрипал", Истанбулската конвенция, защитата на Орбан, парите за поддръжка на руски самолети и т.н.).

Стартиралото отслабване на Борисов ще ускори още повече тези тенденции. Което на свой ред засилва необходимостта от солидно парламентарно представителство на проевропейски настроените групи в България. В обществото те все още са мнозинство, но в парламента се превръщат във все по-изолирано и слабо малцинство. В този смисъл проевропейски проекти като "Демократична България" носят огромна отговорност. Те трябва да преодолеят бутиковите различия между либерали и консерватори, прогресисти и традиционалисти - и да създадат разумна платформа за представителство и защита на интересите на всички онези българи, които виждат бъдещето си като съвместно и равноправно с това на най-развитите европейски народи. България има този статут като член на ЕС и трябва най-после да се възползва пълноценно от него. Без да губи време, страстна седмица след страстна седмица.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
raptorJoined: 17 Jun 2008
Posts: 335
Location: Plovdiv

PostPosted: Wed Nov 07, 2018 2:16 pm    Post subject:    Reply with quote

Quote:
В този смисъл проевропейски проекти като "Демократична България" носят огромна отговорност. Те трябва да преодолеят бутиковите различия между либерали и консерватори, прогресисти и традиционалисти - и да създадат разумна платформа за представителство и защита на интересите на всички онези българи, които виждат бъдещето си като съвместно и равноправно с това на най-развитите европейски народи. България има този статут като член на ЕС и трябва най-после да се възползва пълноценно от него. Без да губи време, страстна седмица след страстна седмица.

Именно тук се крие основния проблем на десните. Те НЕ МОГАТ да преодолеят различията си помежду си и най-вече с дясно настроените си избиратели. Както пише в цитата от статията, според тях не можеш да си проевропейски настроен и в същото време да не искаш Истанбулската конвенция, да не искаш орди от афганистанци и араби от така наречените първо бежанци и по късно мигранти в страната си, да искаш да решаваш сам някои въпроси относно собствената си страна и нейния път на развитие и бъдеще. Този начин на мислене отблъсква повечето нормални десни избиратели. Нито искам да има приети 40 пола и децата ни да се възпитават като безполови същества, нито искам ордите мигранти дори само да преминават през страната ни, но това не ме прави по-малко проевропейски настроен. Дори напротив, за мен единствения път на България е в Европа, но наш дълг е да не допуснем ЕС да се изроди в нещо много по-различно от първоначалната му идея. Колкото и да е противен Орбан за много от така наречените десни, е съвсем прав за много от нещата, които казва.

Така, че ако отслабне Борисов или падне от власт, много наивно е да се мисли, че десните от ДБ ще запълнят този вакуум. Вариантите са два - или избирателите пак ще гласуват за ББ, колкото и да не го харесват, или идва нова коалиция между БСП и ДПС, вероятно с някоя патерица допълнително.


Last edited by raptor on Wed Nov 07, 2018 2:44 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
bismarckJoined: 29 May 2008
Posts: 18719
Location: София, Видин

PostPosted: Wed Nov 07, 2018 2:24 pm    Post subject:    Reply with quote

След като криптопедерастите от кръжеца на рамадан, кривоустата и моята съученичка, видялата се като прекалено велика Антоанета, се самоафишираха като по дефиниция толерасти и симпатизиращи на орките (т нар бежанци), за мен вече и теоретично не са алтернатива. ДГД.

Всъщност, някой може ли да ги изреди и посочи по имена и групички? Сега виждам, че по половината проценти събрани поотделно, са истински подвиг за тях, те са си неразпознаваеми!
Back to top
View user's profile Send private message
bismarckJoined: 29 May 2008
Posts: 18719
Location: София, Видин

PostPosted: Sun Nov 11, 2018 10:48 pm    Post subject:    Reply with quote

Един въпрос ме мъчи от 1-2 дни.
Ще успеят ли комуняките, бидейки удължената ръка на Путин, да свалят смотаняка барабойко И тоя път? С т. нар. "протести" . Срещу възмутителното скъсяване на деня! Що за държава сме, денят намалява от юли насам! Пардон, горивата поскъпват.... Laughing
Back to top
View user's profile Send private message
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 46338
Location: София, Дианабад (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Mon Nov 12, 2018 1:31 am    Post subject:    Reply with quote

"Барабойко" ти още по време на февруарските измислени протести през 2013 демонстрира, че е абсолютна пу*ка. Неведнъж съм споделял по този повод, че точно тогава беше преломният му момент на пълна загуба на моето доверие. Е, за съжаление от година на година след това пу*кинското му поведение се влошава. Confused И за това няма как да му е виновен който и да било друг извън него. Когато не си взел нужните мерки (с всичките лостове на властта, които са ти дадени Exclamation ) или като алтернатива, също добра Wink , не си си вдигнал чукалата и не си отишъл на някой приятен остров да си доживееш живота, значи просто си се примирил с ролята си на пу*ка. А щом си се примирил, значи... Няма да се хабя повече, не си заслужава да се отделя време за очевидни неща Dont know ...

Last edited by Stringmeteo on Thu Nov 15, 2018 12:09 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
donchoJoined: 10 Apr 2011
Posts: 10287
Location: кв.Левски, София; с.Златар, обл. Шумен

PostPosted: Tue Nov 13, 2018 5:16 pm    Post subject:    Reply with quote

Тимерманс видя шанс за скрошен край на мониторинга в България, но Румъния прави стъпки назад

Eга ти... още една надежда умря. Курнелия, Ръдан и пти женераль (плюс Ицо риформата) изгубиха важна опорна точка. Еврогейовете вместо да съсипят Боко от критика пишат "Тимерманс обясни, че за България докладът отбелязва стабилния напредък към постигане на препоръките, някои от които се смятат за изпълнени, а други са близо до целта." Пък и шанс за скорошен край на мониторинга... оооо... бързо някой да напише че смотаните европейци пишат така от любезност.

От Дневник два часа се чудиха как да представят новината в негативен план ама нищо не измислиха Buble-gum Иначе от сутринта подгряват със статии от типа "към доклада няма интерес". Няма интерес от Прокопи и медиите му, че три от наблюдаваните области са затворени, а другите три ще се затворят догодина. Ако имаше критики интереса към доклада щеше да е огромен. От същата лиляво-червена мъгла

https://www.dnevnik.bg/evropa/evropeiski_parlament/2018/11/13/3344905_timermans_vidia_shans_za_skroshen_krai_na_monitoringa/?ref=home_mainStory#comment-5

А че Боко е смотан и се плаши от протести е вярно, но като видя кои се точат да дойдат на власт, давам твърдо глас за Бочко Wink Deal
_________________
Игнорирайте идиотите, те са неспасяеми.
Back to top
View user's profile Send private message
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 46338
Location: София, Дианабад (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Tue Nov 13, 2018 5:32 pm    Post subject:    Reply with quote

"Тимерманс видя шанс"?! Надявам се не се бъзикаш. Аз на някакво обтекливо, политизирано заглавие ли трябва да вярвам или на собствените си очи, уши и здрав разум? Ти да виждаш подобрение на правосъдния хоризонт? А за Шенген нещо да се похвалиш, а? Dont know
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
VictusJoined: 23 Jan 2011
Posts: 4553
Location: София, кв.Княжево (650м) / Кърджали, кв.Възрожденци(245м) / с.Тополово, община Асеновград(440м)

PostPosted: Tue Nov 13, 2018 5:52 pm    Post subject:    Reply with quote

Къде са резултатите от борбата с корупцията? Кметицата на Младост, това ли е? В Македония осъдиха бившия премиер. У нас няма ли един политик да влезе в затвора? Dont know
Нещо са се спазарили в Брюксел. Ще ни дават за пример на Румъния. Laughing


Last edited by Victus on Tue Nov 13, 2018 6:09 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
FENIXJoined: 17 Mar 2007
Posts: 18876
Location: Сандански - 194/317 м./н./в.

PostPosted: Tue Nov 13, 2018 5:57 pm    Post subject:    Reply with quote

Оня ишиасния алкохолик от Брюксел пак е пристанал на Боко, може би за кашонче "Флирт". Laughing Laughing
_________________
LET IT SNOW, LET IT SNOW....
http://www.youtube.com/watch?v=Z2MbAMLa3oI
http://www.vbox7.com/play:98630119
Уеб камера с панорама от Мелник:
http://weather-webcam.eu/melnik-na-jivo-kamera-melnishki-piramidi-webcam
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Начало сайт -> StringMeteo.com Forum Index -> Политика All times are GMT + 3 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 44, 45, 46  Next
Page 33 of 46

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Идете най-горе
  Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group  


Отказ от отговорност: Администраторът и модераторите на форума не носят никаква отговорност за съдържанието (включително аватарите и подписите) на поместваните в него мнения, с изключение на административните такива. Потребителските мнения по никакъв начин не следва да се тълкуват като някаква "официална позиция" на форума или на сайта като цяло, а единствено като изразяващи позицията на своите автори. В същото време, администраторът и модераторите се стремят да съблюдават в максимално възможната и допустима степен тонът и съдържанието на поместваните мнения да не излизат от рамките на общоприетите разбирания за добър тон на подобно място, ограничавайки при това в минимално възможната степен свободата на словото и правото на свободно волеизявление.