StringMeteo.com Forum Index StringMeteo.com
ФОРУМИ ЗА МЕТЕОРОЛОГИЯ, КЛИМАТОЛОГИЯ И... НЕЩАТА ОТ ЖИВОТА
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in   RulesRules 
МЕТЕОРОЛОГИЧНИ СТАНЦИИ ЗА ДОМА И БИЗНЕСА, УЕБ-ВИЗУАЛИЗАЦИЯ

'ОПИТ' ЗА ВОЕНЕН ПРЕВРАТ В ТУРЦИЯ (и последствията)
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Начало сайт -> StringMeteo.com Forum Index -> Политика
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 41710
Location: София, Дианабад (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Wed Aug 17, 2016 8:09 pm    Post subject:    Reply with quote

Берлин обяви, че Турция подкрепя терористи
16.08.2016, 20:17
Отношенията са били поддържани с активното участие на Ердоган

Quote:
Ilian Vassilev:

Германското разузнаване е известно с точните си оценки и прогнози. Ако такъв доклад съществува и Турция е това, което я описват - център на терористическа заплаха, на ислямски радикализъм, съюзник на ИДИЛ и т.н. то тогава се пита - Чий интерес защитава премиерът Борисов като се обяви онзи ден за изпълнение от страна на ЕС на договорката с Турция да въвеждане на безвизов режим? Защото първата страна, която ще се "облагодетелства" от безконтролния режим на границата е България.

Ако докладът е известен на българските служби с какви аргументи ДАНС се е съгласил да бъде предаден по нощите Бююк, въпреки решението на съда, и на кого точно сме го предали - на описваната в докладите страна и нейните ръководители?

Ако нашите служби и правителство не са получили достъп до този доклад, мислят ли, че с настоящето си поведение увеличават шансовете чужди разузнавателни структури да споделят чувствителна информация и подобни доклади?

Обикновени въпроси - нищо сложно.

Hmm
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 41710
Location: София, Дианабад (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Fri Aug 19, 2016 12:29 am    Post subject:    Reply with quote

Даниела Горчева: В момента се извършва истинският преврат срещу демокрацията в Турция

За мен е много тъжно всичко, което става в Турция, защото мога да кажа, че в много положения тя бе по-демократична страна от България. В последните два дни се съобщава, че Ердоган амнистира криминални престъпници, за да освободи място за политическите затворници. Ние този филм сме го гледали през ’44 – 45 г., когато комунистите освобождават криминални престъпници и след това запълват затворите със свои противници.

Така коментира ситуацията в съседна Турция, месец след опита за предврат, журналистката Даниела Горчева.


Quote:
...
‘Трябва адекватно политическо ръководство, а ние нямаме такова, за съжаление нямаме и национален елит, защото това, което се нарича национален елит в България, е втренчево в собствения си пъп и не се интересува от нищо друго. Нямаме опозиция, ГЕРБ я унищожи“, коментира Горчева.

Тя подчерта, че притесненията й са огромни, защото „ГЕРБ пълзящо премахва конституционни бариери, които са сложени, за да ни предпазват от диктатура“.

„Дали това е правено целенасочено, или инстинктивно, защото манталитетът на тези хора е такъв, не зная, но се страхувам, защото нищо не пречи утре някой да имитира, че тук има преврат…“, каза журналистката.
...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 41710
Location: София, Дианабад (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Fri Aug 19, 2016 9:32 am    Post subject:    Reply with quote

След Петербург – границите на възможното в „съюза“ Путин-Ердоган

И Русия и Турция се намират във фаза на прогнозируеми и ескалиращи вътрешна турбуленция и нестабилност, които предполагат при отсъствието на реален ресурс опити за създаване на виртуален или имагинерен такъв, с който да впечатлят останалия свят.

Отсъствието на взаимното доверие и дълбоко институционално сътрудничество между Анкара и Москва, не предполага неотменимост или естествена склонност за прерастване в стратегическо партньорство.


Доста пространен анализ на Илиян Василев...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 41710
Location: София, Дианабад (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Fri Aug 19, 2016 10:00 am    Post subject:    Reply with quote

Баръш Индже: „Престъпното“ ми деяние беше следното – написах една новина за корупцията в Турция

Терминал 3 продължава екслузивната поредица интервюта на Любомир Авджийски от Турция. Баръш Индже е от основателите и водещите редактори на вестник „BirGun“ („Един ден“) – един от малкото независими вестници в страната с национално покритие. Заради хоризонталната структура, начинът на финансиране и позициите си медиата е придобила известност като „Гласът на Гези“. В момента срещу всеки един журналист във вестника има предявен съдебен иск. Разговорът се състоя на 12 август в редакцията на вестника в Истанбул.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 41710
Location: София, Дианабад (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Sat Aug 20, 2016 12:03 am    Post subject:    Reply with quote

Тройният пакт на Путин

Не е новина, че Путин днес кацна в Крим, макар, че събитието не беше оповестено предварително. Той това и цели: да няма новина във факта, че си наглежда плячката като у дома си. За пети път откакто я погълна с измама и коварство, лъжейки за участието на Русия в превземането Крим полуострова, което после с гордост призна за успешна операция, ръководена лично от него.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 41710
Location: София, Дианабад (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Sat Sep 03, 2016 5:26 pm    Post subject:    Reply with quote

Как Ердоган и Фетуллах Гюлен се превърнаха от братя ислямисти в смъртни врагове
Алекс Алексиев, bulgariaanalytica
Войната между тях е борба за територия и пари между двама мафиотски Дона

Quote:
...
От идеологическа гледна точка, на пръв поглед Гюлен и Ердоган не могат да бъдат по-различни. Ердоган никога не се е притеснявал да потвърди своите твърди ислямистки убеждения и е чут да заявява открито, че е „слуга на шериата“, че целта му е създаването на „ислямска държава“ в Турция и вижда демокрацията само като инструмент за постигане на тази цел и нищо повече. От друга страна, Гюлен твърди публично, че подкрепя междурелигиозния диалог, светското правителство и многопартийната демокрация. За негова беда е ясно, че това е внимателно изработена обществена фасада, зад която радикалната ислямска идеология е лесно видима, ако някой си направи труда да прочете неговите писания, изчерпателно документирани в този отличен анализ.
...
Въпреки това, няма съмнение, че бившите съюзници вече са смъртни врагове. Истинската причина за това може да е нещо толкова просто, като борба за територия и пари между двама мафиотски Дона и може да не отразява реални идеологически различия.

Добре известно е, че привържениците на Гюлен изиграха основна роля в документирането на огромните корупционни схеми на режима на Ердоган, след като той заплаши да затвори доходоносните турски университетски подготвителни училища, 75% от които бяха управлявани от Хизмет. Според оповестени данни, те са наброявали 3100 през 2014 г. с два милиона студенти, всеки от които е плащал по11000 щ. долара на година. Рано или късно ще стане ясно какви са причините за този сблъсък, но независимо от тях, за нас е ясно, че Ердоган не може да докаже вината на Гюлен по отношение на преврата. Остава фактът, че на сутринта на този преврат, слугите на Ердоган вече са имали списъци с хиляди хора, които да бъдат уволнени и арестувани. Последвалите събития показаха красноречиво, че това, което наблюдаваме е чиста проба ислямистко заграбване на властта. За сега усилията да се разруши светския демократичен ред, създаден от Ататюрк, са успешни, но вероятността диктатурата на Ердоган да продължи дълго е нищожна.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
meteo fenJoined: 18 Nov 2013
Posts: 7318
Location: Пазарджик, 210 м. надм. в.

PostPosted: Thu Oct 13, 2016 9:57 am    Post subject:    Reply with quote

Ердоган е опасен за България

Турският президент Реджеб Ердоган може да радикализира мюсюлманите в България. За това предупреждава д-р Дан Шуефтан, директор на Националния институт по изследвания на сигурността към Университета на Хайфа в Израел.

"Ердоган е опасен човек и трябва да го смятате за враг на България. Не казвам да спрете да търгувате с него или пък да го бойкотирате, но всяко предложение, отправено от Турция, дори да изглежда добро и да е примамливо, трябва да обмисляте и преглеждате още веднъж. Ердоган е много опасен мегаломан, който, ако не внимавате, ще радикализира турското население в България. Тези хора са привързани към България, но той е способен да радикализира част от тях в негова полза. Към този момент това не е проблем, но ако не внимавате, ще стане"."Ако под натиска на другите европейските държави допуснете голяма емигрантска вълна, това ще бъде историческа безотговорност. Какъвто и да е натискът на Германия и другите западни европейски държави да приемете дори една четвърт от мигрантите, ще е огромна грешка. Вие трябва да се противопоставите на това да се приемат голям брой мигранти като цяло в Европа, защото в момента, в който те вземат своя статут, от която и да е държава, те ще могат да дойдат в България свободно. Открито трябва да заявите, че не сте склонни да направите компромис с националната си сигурност, като приемете голям брой хора, които просто искат да подобрят начина си на живот. Ако допуснете това и мигрантите разберат, че в България се живее добре, милиони хора ще дойдат в Европа, а част от тях - и в България. Това ще промени начина на живот тук. Ще има насилие, прагът ви на толерантност ще стане по-нисък", добави той.
_________________
https://www.wunderground.com/personal-weather-station/dashboard?ID=IPAZARDZ5
http://www.stringmeteo.com/stations/pazardzhik/PWS%20Pazardzhik.htm
Пазарджик
Back to top
View user's profile Send private message
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 41710
Location: София, Дианабад (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Sun Nov 06, 2016 12:45 pm    Post subject:    Reply with quote

Някой трябва да го каже на Ердоган

Турция продължава похода срещу противниците на режима. Време е Западът да покаже на турския президент, че така повече не може

Quote:
Турските власти задържаха главния редактор на опозиционния "Джумхуриет" Мурат Сабунджу

Да си припомним една стара истина: ако в службата някой от колегите ти тиранизира другите, просто не можеш да го промениш. Но можеш да промениш собственото си отношение към него.

В политиката не е по-различно. Западът и германското правителство няма да променят Реджеп Тайип Ердоган. Но Берлин, Вашингтон и Брюксел могат, даже трябва да преосмислят собственото си отношение към Турция.
...

Quote:
Ognyan Minchev:
30 mins
Краткосрочният хоризонт на демократичната политика е основен дефицит на управлението в условията на парламентарната демокрация. Изминаха малко повече от 10 години, откакто всички основни политически фигури и техните партии и правителства в Европа и Америка ентусиазирано подкрепиха Реджеп Тайип Ердоган и неговата партия АКП в похода им да дезинтегрират кемалистката система на управление в Турция.

Освен твърд национализъм с авторитарни елементи, кемалистката система почиваше на категорично изискване за секуларизъм - недопускане на религията в публичния живот, а гаранцията за спазването на 5-те принципа на основатяля на Републиката М. К. Ататюрк бе контролът на армията върху държавните институции чрез Съвета за национална сигурност. Западът строго бичуваше турските военни за авторитаризъм и помогна на Ердоган да "демократизира" Турция. За Ердоган демокрацията и западната подкрепа бе практичен инструмент за разрушаване на светския национализъм на кемалистите и установяване на хегемонията на "умерения ислямизъм" - както наричаха намеренията му на Запад. За Ердоган демокрацията е "градски транспорт, който те докарва до твоята спирка - от там нататък поемаш по своя си път".

Така стана и на практика. Ердоган употреби "демократизацията" срещу военните, след което започна да установява много по твърд авторитарен режим от този на секуларния кемализъм. Той направи всичко това с активната подкрепа на Европа и Америка - подкрепящи неговия "умерен ислямизъм" като образец за ислямския свят. Къде е границата на тази "умереност" - никой не знаеше, не знае и сега. Един немец - турски лобист за членство на Анкара в ЕС стигна дотам да разхвалва Ердоган като "ислямски калвинист". Днес този "калвинист" отдавна е пристигнал на "своята спирка" и бързо върви по собствения си път - по пътя на установяване на пълномащабна ислямистка диктатура в Турция, чиито жертви са не само съмишлениците на доскорошния му партньор - Фетула Гюлен, но и светските партии, малцинствата, интелектуалците, свободните медии, всички, които не му се подчиняват безропотно и безпрекословно.

Така дойде времето същите публични фигури в Европа и Америка, които създадоха феномена Ердоган, притискайки турските военни в ъгъла, днес да започнат да критикуват Ердоган и да призовават за мерки срещу неговата дикататура. Е, защо ги "ручахме жабетата" през последните 10-15 години? Защо си измисляхме глупости на търкалета - "ислямски калвинизъм", защо подкрепихме премахването на гаранциите за светска и модерна Турция от възроденото Ердоганово средновековие? Не чакам някой да даде смислен отговор на този въпрос. Довчерашните крепители - днес опоненти на Ердоган на Запад ще трябва да разчитат само на късата памет на своето обществено мнение. За съжаление...!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
meteo fenJoined: 18 Nov 2013
Posts: 7318
Location: Пазарджик, 210 м. надм. в.

PostPosted: Fri Nov 25, 2016 8:26 pm    Post subject:    Reply with quote

Ердоган към ЕС: Ще отворим границите, запомнете го (обзор)
_________________
https://www.wunderground.com/personal-weather-station/dashboard?ID=IPAZARDZ5
http://www.stringmeteo.com/stations/pazardzhik/PWS%20Pazardzhik.htm
Пазарджик
Back to top
View user's profile Send private message
donchoJoined: 10 Apr 2011
Posts: 9945
Location: кв.Левски, София; с.Златар, обл. Шумен

PostPosted: Mon Jan 30, 2017 11:19 pm    Post subject:    Reply with quote

Разузнаването на Могерини: Превратът в Турция не е дело на Гюлен

"Опитът за преврат в Турция не е бил организиран от Гюлен, а чистките, последвали събитията от юли миналата година, са били отдавна планирани. Тези два извода се съдържат в поверителен доклад на европейски разузнавачи, цитиран от "Дойче веле"

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/01/30/2909460_razuznavaneto_na_mogerini_prevratut_v_turciia_ne_e/
_________________
Игнорирайте идиотите, те са неспасяеми.
Back to top
View user's profile Send private message
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 41710
Location: София, Дианабад (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Fri Feb 24, 2017 10:40 am    Post subject:    Reply with quote

Колко зле е положението в Турция

Сега изглежда е дошло времето турците да платят сметката
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
donchoJoined: 10 Apr 2011
Posts: 9945
Location: кв.Левски, София; с.Златар, обл. Шумен

PostPosted: Mon Mar 13, 2017 10:48 pm    Post subject:    Reply with quote

Ето го и световния шампион по настъпване на мотики... особено в последно време прави по няколко идиотски изказвания на ден. Турция очевидно ще отива на зле. Лошото е че за тамошния матр'ял виновен ще е Запада. Ще се кланят на Ердо и ще имат външен враг.

Ердоган обвини Ангела Меркел, че подкрепя терористи

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/03/13/2934315_erdogan_obvini_angela_merkel_che_podkrepia_teroristi/
_________________
Игнорирайте идиотите, те са неспасяеми.
Back to top
View user's profile Send private message
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 41710
Location: София, Дианабад (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Wed Mar 15, 2017 4:22 pm    Post subject:    Reply with quote

Турция блокира работата по повечето партньорски програми на НАТО

Министърът на отбраната Германия: Трябва да оставим Анкара в Алианса
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 41710
Location: София, Дианабад (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Mon Apr 17, 2017 3:50 pm    Post subject:    Reply with quote

Ердоган обяви референдума като историческо решение и поиска нов

Окончателните резултати ще излязат до дни. Управляващите са в екстаз от победата
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 41710
Location: София, Дианабад (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Mon Apr 17, 2017 3:51 pm    Post subject:    Reply with quote

Как реагира Европа на референдума в Турция

Първи предпазливи реакции след допитването в южната ни съседка
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Начало сайт -> StringMeteo.com Forum Index -> Политика All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
Page 8 of 10

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Идете най-горе


  Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group  

Отказ от отговорност: Администраторът и модераторите на форума не носят никаква отговорност за съдържанието (включително аватарите и подписите) на поместваните в него мнения, с изключение на административните такива. Потребителските мнения по никакъв начин не следва да се тълкуват като някаква "официална позиция" на форума или на сайта като цяло, а единствено като изразяващи позицията на своите автори. В същото време, администраторът и модераторите се стремят да съблюдават в максимално възможната и допустима степен тонът и съдържанието на поместваните мнения да не излизат от рамките на общоприетите разбирания за добър тон на подобно място, ограничавайки при това в минимално възможната степен свободата на словото и правото на свободно волеизявление.