|
StringMeteo.com АРХИВ НА ТЕМИ ОТ 'ФАКТИЧЕСКИ' И 'ПРОГНОЗИ' НА ФОРУМА (2007-2017)
|
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
gosho97

Joined: 03 Jul 2012 Posts: 11584 Location: Варна-Акчелар (180м.н.в.)(кв.Виница) / София - кв.Лозенец
|
|
Back to top |
|
 |
SKYLINE

Joined: 21 Nov 2008 Posts: 6448 Location: Варна кв.Левски 77м.н.в.
|
Posted: Sun Dec 31, 2017 12:56 pm Post subject: |
|
|
В района на Малко Търново също е много силен район , точно снощи може и да има 2 пъти повече от това до Варна.Но като цяло Камчийската е едно от най-снежните места в БГ на тази надморска със сигурност.София не е конкуренция.Почти няма фронт в периода октомври -април , който да не го хване като сняг.И валежите са доста.Конкуренция всъщност е единствено Предбалкана , и Странджа евентуално , макар че за същата надморска не съм сигурен. Друго не се сещам - в Дунавката просто не вали толкова , а южните планини на 500 метра , Т са по-високи.Ест. говорим за трупане , задържането е съвсем друга тема , тука климата си остава морски , така че... задържането не е много силно |
|
Back to top |
|
 |
ASENOV

|
Posted: Sun Dec 31, 2017 1:37 pm Post subject: |
|
|
ncuxap wrote: | София е ниска летва, само тая зима сме номер 1. Засега. |
И то спрямо другите. Понеже насякъде е зле и изпъквате над плявата
Чудесни снимки, чакаме такива и от платото над Шумен. Там сигурно е натрупало едно 15см. |
|
Back to top |
|
 |
wilkosz
|
Posted: Sun Dec 31, 2017 2:34 pm Post subject: |
|
|
Няма 15 см на платото, няма и 10 см, но си е супер готино. Идеален тайминг. Изяснило се е през нощта и до сутринта там вече беше сковало. Снегът си е трупал по клонките красиво без да се топи. Но всичко е едва над 450-460 метра, до тази височина всичко е изкапало, не се е задържал по клонките и се е топил, а по тревата там има киша. Но над 460 метра не е имало проблеми със задържането. Истинско съкровище е това плато.
 _________________ Die Vergangenheit ist Geschichte, die Zukunft ist noch ein Geheimnis, aber jeder neuer Augenblick im Leben, wie auch in der Liebe, ist ein Geschenk. |
|
Back to top |
|
 |
wilkosz
|
|
Back to top |
|
 |
ivog_68

Joined: 16 Dec 2013 Posts: 2325 Location: Панагюрище 535м н.в.
|
|
Back to top |
|
 |
wilkosz
|
Posted: Sun Dec 31, 2017 5:03 pm Post subject: |
|
|
Ами аз не можех да ги разпозная що за животни са. Бях много далеч, поне на 150 метра. Затова не ме забелязаха. Мислех че са хора или кучета. Но си казах "я да ги видя през зума на камерата какво са" и като видях тези рогатите и се шашнах. На максимално 20 пъти увеличение ги снимах. Като направих 20 метра напред накрая изчезнаха. _________________ Die Vergangenheit ist Geschichte, die Zukunft ist noch ein Geheimnis, aber jeder neuer Augenblick im Leben, wie auch in der Liebe, ist ein Geschenk. |
|
Back to top |
|
 |
ivog_68

Joined: 16 Dec 2013 Posts: 2325 Location: Панагюрище 535м н.в.
|
|
Back to top |
|
 |
wilkosz
|
Posted: Sun Dec 31, 2017 5:26 pm Post subject: |
|
|
Два пъти се приближавах с по десет крачки и си избирах удобна позиция за снимане, обаче последния път най-после ме забелязаха, когато вече ми беше все едно дали ще избягат, защото вече бях заснел достатъчно материал  _________________ Die Vergangenheit ist Geschichte, die Zukunft ist noch ein Geheimnis, aber jeder neuer Augenblick im Leben, wie auch in der Liebe, ist ein Geschenk. |
|
Back to top |
|
 |
Armaga

|
Posted: Sun Dec 31, 2017 10:33 pm Post subject: |
|
|
Супер са снежните снимки на SKYLINE (свързано ли е с К-Line това име) и на Макс. Особено тези с елените са голямо попадение.
Аз пък реших да направя таймлапс на последния залез за годината.
https://youtu.be/91XqWculwNg
Мисля, че си струваше. |
|
Back to top |
|
 |
Stringmeteo Site Admin
Joined: 14 Aug 2006 Posts: 46978 Location: София, Слатина (Г. Милев-Слатина)
|
Posted: Sun Dec 31, 2017 10:49 pm Post subject: |
|
|
По-скоро е свързано със sky-line според мен . А за залеза, жалко че няма с какво да правя подобни, днес например имаше сравнително як и тук над Витоша , но само нащраках малко снимки ... Ето един временен кадър (до 120ч.) от камерата на "Бели брези": https://www.stringmeteo.com/stations/pics_webcam5/belibrezi/1070.jpg |
|
Back to top |
|
 |
Armaga

|
Posted: Sun Dec 31, 2017 10:53 pm Post subject: |
|
|
Всъщност май си прав. Все пак питах за K-Line, които са водеща компания с Car Carrier-ите (и доста от моите колеги изкараха стажа си там). Така като гледам, май залезът на "Белите брези" е бил дори по-ефектен от тукашния (все пак тук небето в почти всички направления се бе оцветило ефектно по едно време). |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
Отказ от отговорност: Администраторът и модераторите на форума не носят никаква отговорност за съдържанието (включително аватарите и подписите) на поместваните в него мнения, с изключение на административните такива. Потребителските мнения по никакъв начин не следва да се тълкуват като някаква "официална позиция" на форума или на сайта като цяло, а единствено като изразяващи позицията на своите автори. В същото време, администраторът и модераторите се стремят да съблюдават в максимално възможната и допустима степен тонът и съдържанието на поместваните мнения да не излизат от рамките на общоприетите разбирания за добър тон на подобно място, ограничавайки при това в минимално възможната степен свободата на словото и правото на свободно волеизявление.
|