StringMeteo.com Forum Index StringMeteo.com
ФОРУМИ ЗА МЕТЕОРОЛОГИЯ, КЛИМАТОЛОГИЯ И... НЕЩАТА ОТ ЖИВОТА
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in   RulesRules 
МЕТЕОРОЛОГИЧНИ СТАНЦИИ ЗА ДОМА И БИЗНЕСА, УЕБ-ВИЗУАЛИЗАЦИЯ

Гр(анди)озната политическа сага "СЪДЕБНА РЕФОРМА"
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 33, 34, 35
 
Post new topic   Reply to topic    Начало сайт -> StringMeteo.com Forum Index -> Политика
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 38553
Location: София, Дианабад (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Mon Mar 20, 2017 1:56 pm    Post subject:    Reply with quote

Владо Береяну и прокурор Елка Константинова с впечатления от срещата с Лаура Кьовеши

Лекцията беше изключително интересна, много съдържателна и полезна, нямаше политически възгледи, а бе представена една работеща система, която се бори с корупцията и вкарва крадци в затвора.

Това разказа журналистът Владо Береяну за „Просто Диков“ за посещението на главния прокурор на Националната дирекция за борба с корупцията на Румъния Лаура Кьовеши, което предизвика множество коментари, сблъсъци и медийни войни.


Quote:
Инициатива "Правосъдие за всеки":
13 hrs

Обстоен материал за посещението на Лаура Кьовеши у нас, нещо - което другите телевизии не направиха. А фактите и изводите от нейното гостуване стигат не само за едно предаване, а за цял филм. Владо Береану беше сред гостите на нашата дискусия и споделя в предаването своите впечатления от нея. "Бях впечатлен от спокойствието и увереността на Кьовеши за това, че когато спазва закона, никой не може да я пипне" каза още Береану, припомняйки една от последните атаки срещу нея.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 38553
Location: София, Дианабад (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Tue Mar 21, 2017 12:50 am    Post subject:    Reply with quote

Тази жена не е желана в България
17.03.2017, Иван Бедров
Организационният талант на т.нар. статукво достигна тази седмица нови висоти. Причината: посещението на румънската прокурорка Лаура Кьовеши, което изобщо не се хареса на определени кръгове в България.

Quote:
...
... Ръководствата на прокуратурата и на най-големите политически партии отдавна изтръпват при споменаването на Румъния. Необходимостта от реформа на прокуратурата отпадна от дневния ред и на медиите, и на предизборната кампания. Сега имаме Турция, бежанците, някакъв безумен конфликт между Бойко Борисов и Елена Йончева, но нямаме разговор за корупционното блато и за причините, поради които то продължава да управлява страната. По средата на такъв разговор би трябвало да е прокуратурата и точно затова цялото статукво подскача срещу посещението на един наистина ефективен прокурор.
...
... В България има отделни магистрати, които разбират сериозността на проблема. Има отделни граждани, които се борят за реформа на правосъдието. Има и отделни политици. Но най-големите партии и обслужващите ги медии избягват тази тема. Представители и на БСП, и на ГЕРБ обясняват в телевизионни дебати как корупцията е много лошо нещо, ама не това било най-важното. Самообявили се за патриоти пък изобщо не споменават тази тема - там по-важни са стените. Трети са заети да представляват интересите на Турция или на Русия. А малкото политици, които говорят за необходимостта от радикална реформа - „Нова Република” призовава за румънски модел, „Да, България“ призовава за война срещу мафията - остават някъде встрани от целия шум. За да не се наруши съглашателството.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Stringmeteo
Site Admin


Joined: 14 Aug 2006
Posts: 38553
Location: София, Дианабад (Г. Милев-Слатина)

PostPosted: Sat Mar 25, 2017 7:26 pm    Post subject:    Reply with quote

Агенция Франс Прес: България е безпомощна да овладее корупцията

„Ние сме в една лодка с Румъния, но те имат гребци“: Лозан Панов, висш български магистрат, гледа трезво, но песимистично на капацитета на своята държава да овладее корупцията, спъваща развитието на най-бедната страна членка на Европейския съюз.

Quote:
Инициатива "Правосъдие за всеки":
37 mins
Часове преди изборите, поредните тъжни констатации. Но не се отказвайте от правото да дадете гласа си, а след това - да потърсите сметка от онези, които не спазват предизборните обещания.
"В програмата на основните партии в надпреварата за предсрочните парламентарни избори, които ще се проведат в неделя, борбата с подкупите и други злоупотреби с обществените финанси е на предно място, но политическите формации до момента разочароват всички очаквания."
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Начало сайт -> StringMeteo.com Forum Index -> Политика All times are GMT + 3 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 33, 34, 35
Page 35 of 35

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Идете най-горе


  Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group  

Отказ от отговорност: Администраторът и модераторите на форума не носят никаква отговорност за съдържанието (включително аватарите и подписите) на поместваните в него мнения, с изключение на административните такива. Потребителските мнения по никакъв начин не следва да се тълкуват като някаква "официална позиция" на форума или на сайта като цяло, а единствено като изразяващи позицията на своите автори. В същото време, администраторът и модераторите се стремят да съблюдават в максимално възможната и допустима степен тонът и съдържанието на поместваните мнения да не излизат от рамките на общоприетите разбирания за добър тон на подобно място, ограничавайки при това в минимално възможната степен свободата на словото и правото на свободно волеизявление.